Jump to content

Πρώτη και το 2021 η Apple στην αγορά των tablets με πάνω από 57 εκατ. πωλήσεις iPad


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καθώς έχουμε ήδη εισέλθει στο τρίτο έτος της συνεχιζόμενης παγκόσμιας πανδημίας, πολλά πράγματα γίνονται εξ’ αποστάσεως (εργασίες μαθητών/φοιτητών, τηλεργασία, κ.ά) και κάπως έτσι εξηγείται το γιατί τα tablet παραμένουν σε υψηλή ζήτηση. Η τελευταία έκθεση της International Data Corporation (IDC) αποκάλυψε ότι παρόλο που το τέταρτο τρίμηνο του 2021 σημειώθηκε μείωση στις αποστολές tablet κατά 11,9% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2020, οι συνολικές αποστολές αυξήθηκαν κατά 3,2% για ολόκληρο το έτος.

Κυρίαρχος στην αγορά των tablets παραμένει και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό πωλήσεων η Apple. Ο γίγαντας του Cupertino διατηρεί την πρώτη θέση με 57,8 εκατομμύρια μονάδες που αποστέλλονται το 2021 και η εταιρεία έτσι καταλαμβάνει μερίδιο αγοράς 34,2% και παρουσίασε ετήσια ανάπτυξη 8,4%. Η Apple απέστειλε επίσης τα περισσότερα tablet το 4ο τρίμηνο του 2021 με 17,5 εκατομμύρια, ωστόσο, παρουσίασε πτώση 8,6% στις αποστολές σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2020.

Αμέσως μετά στην δεύτερη θέση, έχουμε τη Samsung με 30,9 εκατομμύρια αποστολές tablet το 2021 και συνολικό μερίδιο αγοράς 18,3% σημειώνοντας ετήσια ανάπτυξη 3,8% στην κατηγορία των tablet. Η Samsung απέστειλε 7,3 εκατομμύρια tablet το 4ο τρίμηνο του 2021, σημειώνοντας μείωση 21,6% σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2020.

Την τριάδα συμπληρώνει η Lenovo με 17,7 εκατομμύρια αποστολές tablet το 2021, που αντιστοιχούσε σε ετήσια αύξηση 19,2% σε σύγκριση με το 2020. Η εταιρεία απέστειλε 4,6 εκατομμύρια tablet το τελευταίο τρίμηνο του 2021 που ήταν 1,6 εκατομμύρια πωλήσεις από τον όγκο που απέστειλε η εταιρεία το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Η Amazon απέστειλε 16,1 εκατομμύρια Fire Tablets το 2021, δίνοντάς της το τέταρτο μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς tablet με 9,5%. Πιο πίσω συναντάμε την Huawei και Honor που υπέστησαν πτώση 32,1% στις αποστολές με 9,7 εκατομμύρια μονάδες το 2021. Ωστόσο, η αρχική μείωση στον όγκο αποστολών σταθεροποιήθηκε κάπως το 4ο τρίμηνο του 2021.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Στα tablets η Apple παιζει μπαλα μονη της. Το καλο ειναι οτι αντεχουν στο χρονο, δεν κολλανε οποτε, αν καποιος εχει εμπειρια με ipad δυσκολα θα αλλαξει. Σε βαθος χρονου και σε σχεση με αυτα που δινει ειναι συσκευη vfm. Δεν μιλαω να αλλαζει καποιος tablet καθε χρονο, αλλα ευκολα κραταει καποιος το ipad για 3+ χρονια, χωρις κολληματα, περιττο troubleshooting κλπ.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...