Jump to content

Sonos Beam Gen 2.: H Soundbar που σχεδιάστηκε για να κάνει την διαφορά!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Sonos είναι ένα brand που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με έννοιες όπως η «καινοτομία», η «εξέλιξη» και η «αξιοπιστία», καθώς δεν υπάρχει προϊόν της που να κυκλοφορεί στην αγορά και να μην ενσωματώνει τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Τα speakers και τα soundbars της, μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν την ηχητική απόδοση και να «φιλοξενηθούν» σε οποιονδήποτε χώρο, χαρίζοντας δυναμικά audio features σε όλους τους φανατικούς audiophiles. Ειδικότερα, το Sonos app δίνει στα χέρια του εκάστοτε χρήστη του μοναδικά personalized χαρακτηριστικά, έτσι ώστε να προσαρμόσει το ηχοσύστημά του πάνω στα θέλω και στο προσωπικό του γούστο. Πρόσφατα, η Sonos κατάφερε να μας εκπλήξει ευχάριστα για μια ακόμη φορά, κυκλοφορώντας στην αγορά την αναβαθμισμένη δεύτερη version (Gen 2) Sonos Beam, μιας πρότασης που είναι εκ των κορυφαίων στην κατηγορία των soundbars (κι όχι… άδικα).

Minimal & Powerful!

Η πρώτη έκδοση της Beam έκανε την εμφάνιση της μέσα στο 2018, βάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη στον τομέα του premium sound, αποτελώντας μια από τις πρώτες στην κατηγορία της, που υποστήριζε το Alexa Voice Assistant της Amazon. Αυτό και μόνο ήταν ένα feature που σίγουρα έπεισε αρκετούς users, για να της δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Για αυτό και η 2η γενιά δεν θα μπορούσε παρά να βαδίσει στον ίδιο δρόμο ποιότητας, εκφράζοντας το minimal but… stylish! Σε δύο χρωματικές επιλογές (λευκό και μαύρο), η Beam (Gen 2) θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένα προϊόν που παντρεύει τη διακριτικότητα με το λεπτεπίλεπτο design. Δείγμα της υψηλής ποιότητας κατασκευής που τη διακρίνει, δεν θα μπορούσε παρά να είναι το σκληρό πολυκαρβονικό υλικό από το οποίο αποτελείται, ενώ τα εύχρηστα touch controls που βρίσκονται στο επάνω τμήμα, χαρίζουν πόντους στον άνετο και εύκολο χειρισμό όλων των features.

Σε ότι έχει να κάνει με τις διαθέσιμες θύρες, η Sonos έχει ακολουθήσει μια «σπαρτιάτικη» λογική και έχει εξοπλίσει την αναβαθμισμένη version της Beam, με ένα HDMI port (για σύνδεση στην HDMI ARC/eΑRC θύρα της TV σας), μια θύρα Ethernet, ενώ εάν θέλετε να παίξετε με την optical υπάρχει και η δυνατότητα ενός βολικού αντάπτορα HDMI-to-Optical που θα σας λύσει τα χέρια). Κρίνοντας την Beam (Gen 2) με βάση τον σχεδιασμό της, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι πρόκειται για μια πρόταση που μπορεί να «ταιριάξει» σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, είτε την προορίζετε για το σαλόνι σας, είτε για το playroom-game room / υπνοδωμάτιο.

The Absolute sound experience!

Με την ξεχωριστή της εμφάνιση, η Beam (Gen 2) πρόκειται για μια soundbar, που φωνάζει τη λέξη «ποιότητα» από χιλιόμετρα μακριά. Όμως δεν είναι μόνο το design της, που εκπέμπει αυτή την μοναδική premium αίσθηση, αλλά και ο ανυπέρβλητος ήχος υψηλών προδιαγραφών, ο οποίος προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία που θα εκτοξεύσει στη στρατόσφαιρα τον ήχο που παράγεται από τα video games και τις αγαπημένες σειρές, ταινίες και live τηλεοπτικές μεταδόσεις. Οι sound engineers της Sonos σχεδίασαν ένα σύστημα ήχου που δύσκολα μπορεί να κοντράρει άλλη πρόταση, καθώς η Beam (Gen 2) αποτελείται από πέντε ψηφιακούς ενισχυτές κατηγορίας D (οι οποίοι είναι άψογα εναρμονισμένοι με την ακουστική αρχιτεκτονική της ηχομπάρας), αλλά και με τέσσερα woofers μεσαίου μεγέθους και πλήρους εύρους που «ειδικεύονται» στους ήχους μεσαίων συχνοτήτων και στη μεγιστοποίηση της απόδοσης των συχνοτήτων που παίζουν στο φάσμα του low frequency.  Επιπλέον, το audio hardware συμπληρώνεται από ένα tweeter, το οποίο παρέχει ζωντάνια και crystal clear αποτέλεσμα στις υψηλές συχνότητες. To ηχητικό αποτέλεσμα είναι με μια λέξη… «καθηλωτικό» και σε αυτό βοηθάει τα μέγιστα και η πιο εξελιγμένη audio processing unit, η οποία δημιουργεί ένα εντυπωσιακά immersive audio αποτέλεσμα, το οποίο διακρίνεται για την έμφαση που δίνει στη λεπτομέρεια και στην υψηλή πιστότητα.

H δε υποστήριξη για το πρότυπο Dolby Atmos και 5.1 surround sound, αναμφίβολα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κυριότερους λόγους για να προτιμήσετε την “budget-friendly” πρόταση της Sonos. Αδιαμφισβήτητα, η πρόταση της Sonos δείχνει να εκμεταλλεύεται στο έπακρον την ηχητική δυναμική του Dolby Atmos, προσφέροντας απίστευτα ισχυρό και καθαρό ήχο, αν και με ικανοποίηση παρατηρήσαμε ότι ακόμη και εάν η πηγή του περιεχομένου δεν ήταν Dolby Atmos, οι ηχητικές βελτιώσεις της Beam Gen. 2 καταφέρνουν να σε «ξεγελάσουν» ευχάριστα. Μάλιστα, αυτό που διαπιστώνει κανείς δυναμώνοντας την ένταση της Sonos Beam (Gen 2), είναι ότι ανεξαρτήτως της αρχικής πηγής του ηχητικού περιεχομένου, ο ήχος είναι crystal-clear και αποδίδεται με εντυπωσιακή ευκρίνεια (δεν σας κρύβουμε ότι κανένα άλλο αντίστοιχο προϊόν που “παίζει” στη συγκεκριμένη κατηγορία, δεν μπορεί καν να πλησιάσει την Beam).

Φυσικά, η Sonos έχει «επενδύσει» σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση του Sonos App, της εφαρμογής η οποία δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη ενός οποιουδήποτε προϊόντος της γνωστής εταιρείας, να ρυθμίσει πλήρως τις παραμέτρους του. Ακολουθώντας φυσικά την «παράδοση», ο χειρισμός της Sonos Beam Gen. 2 γίνεται αποκλειστικά από το mobile app της Sonos, το οποίο προσφέρει μια σειρά από ρυθμίσεις για να φέρετε στα μέτρα σας την εμπειρία που προσφέρει η soundbar. Συγκεκριμένα, μπορείτε να ορίσετε: από την αυξομείωση της έντασης του ήχου μέχρι το customization των επιδόσεων της Beam (ανάλογα με τον εσωτερικό χώρο που βρίσκεται τοποθετημένο). Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής μπορείτε να επιλέξετε να ακούσετε δεκάδες Ιντερνετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς από την χώρα μας (και αρκετά μέρη στον κόσμο), όπως επίσης και μια τεράστια ποικιλία από podcasts, audio books και φυσικά τη μουσική που έχετε αποθηκευμένη στη mobile συσκευή σας.

Α world… full of sound!  

H Sonos με την Beam (Gen 2) «διδάσκει» για μια ακόμη φορά το τί σημαίνει να σχεδιάζεις ένα άκρως ποιοτικό soundbar, το οποίο μάλιστα να μην χρειάζεται να τινάξεις στον αέρα τον τραπεζικό σου λογαριασμό για να το αποκτήσεις. Επιδόσεις, δυναμισμός, φινέτσα και υψηλή ποιότητα κατασκευής (που ως γνωστόν συνοδεύει κάθε προϊόν ήχου της Sonos), η Beam (Gen 2) είναι το καλύτερο «εισιτήριο» σας σε ένα κόσμο γεμάτο από ήχο πολλών αστέρων! 

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...