Jump to content

Unboxing και hands-on με την Creative Stage 360 soundbar!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Οι ηχομπάρες μπήκαν για τα καλά στα… σαλόνια μας τα τελευταία χρόνια, ως μια λύση high-quality ήχου με ελάχιστα καλώδια, μικρό μέγεθος και διακριτική παρουσία στο χώρο. Η Creative, φυσικά, είναι γνωστή σε όλους όσους ασχολούνται με τον “ήχο” γενικότερα και η Stage 360 είναι η νέα της πρόταση στην κατηγορία των soundbars με dedicated subwoofer… πάμε να την δούμε!

Το 2.1 σύστημα της Creative αποτελείται από την ηχομπάρα, φυσικά, και το sub. Αμφότερα σε μαύρο χρώμα, εξαιρετικά διακριτικά και μπορείτε εύκολα να τα “κρύψετε”, αν θέλετε. Η μπάρα έχει διαστάσεις 565x75x88mm και το sub είναι “όρθιο” με διαστάσεις 422x115x250mm. Χωράει άνετα σε ένα στενό σημείο, λοιπόν, ενώ η μπάρα είναι σχεδόν αόρατη όταν δεν είναι ενεργή. Ενεργοποιώντας την, βέβαια, εμφανίζονται οι σχετικές ενδείξεις μέσα από το εξωτερικό της πλέγμα, αρκετά ευδιάκριτες, για να σας δείξουν την λειτουργία της. Στο πάνω μέρος της έχουμε τα πλήκτρα ελέγχου, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο. Το καλώδιο τροφοδοσίας έχει μήκος 1,5m και το καλώδιο του sub έχει μήκος 2m. Τέλος, η μπάρα ζυγίζει 1,7 Kg και το sub, 3,4Kg.

Περνώντας στην απόδοση, η ηχομπάρα της Creative έχει δύο racetrack οδηγούς (οβάλ, 2.25″x3.85″), αριστερά και δεξιά, για όσο το δυνατόν πιο surround εμπειρία. Έκαστος αποδίδει 60W RMS με συχνότητες απόκρισης 50-20000Hz. Έτσι, τα 120W είναι αρκετά για γεμίσουν το χώρο σας άνετα, με έμφαση στις μεσαίες και υψηλές συχνότητες. Για το μπάσο, όμως, που είναι και το αδύναμο σημείο κάθε ηχομπάρας, υπάρχει το subwoofer. Αποδίδει καθαυτό επιπλέον 120W ισχύος (RMS), φέρνοντας το σύνολο του συστήματος στα 240W. Κρίνεται πολύ καλό για το μέγεθος της καμπίνας του και πραγματικά συμπληρώνει ιδανικά τη μπάρα.

Το Creative Stage 360 υποστηρίζει Dolby Atmos και έτσι κάνει emulate ένα 5.1.2 σύστημα, όσο το δυνατόν καλύτερα. Στα “όπλα” του και η συνδεσιμότητα που περιλαμβάνει HDMI ARC (για τηλεόραση), HDMI 2.0 (για κονσόλες, Blue-Ray κ.λπ.) και Optical θύρες (το καλώδιο θα το βρείτε στη συσκευασία) αλλά και Bluetooth 5.0 από πλευράς ασύρματης συνδεσιμότητας. Έτσι, μπορείτε άνετα να την χρησιμοποιήσετε και με το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή σας, ως έξοδο ήχου. Στην πράξη μείναμε πολύ ικανοποιημένοι με την απόδοση του συστήματος, με μόνη παρατήρησή μας το οτι “τελειώνει” περίπου στο 70-80% της έντασης. Το καλό, όμως, είναι οτι δεν παρατηρείται distortion ακόμα και σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Το Creative Stage 360 είναι το κορυφαίο μοντέλο της οικογένειας Stage, που περιλαμβάνει τα Stage V2, Stage και Stage Air. Αν θέλετε μια ηχομπάρα με sub όχι για ένα μικρό δωμάτιο αλλά για ένα μεσαίο προς μεγάλο σαλόνι, τότε είναι μάλλον η προτιμότερη επιλογή και οι racetrack οδηγοί του κάνουν τη διαφορά σε σχέση με των Stage/V2. Με τιμή κοντά στα €300, είναι ένα σχετικά προσιτό σύστημα που θα καλύψει τις ανάγκες του μέσου χρήστη με άνεση!

Δείτε περισσότερα στο https://gr.creative.com

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...