Jump to content

Μήπως υπάρχει το smartphone που πάντα ήθελες;


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Ας το παραδεχθούμε, όλοι θα θέλαμε στην τσέπη μας την κορυφαία ναυαρχίδα κάθε χρόνο, αλλά συχνά καταλήγουμε σε μια οικονομικότερη λύση, μέχρι εκεί που «αντέχει η τσέπη μας». Τα premium mid-rangers δημιουργήθηκαν ακριβώς γι’αυτό το λόγο και δεν είναι περίεργο που η κατηγορία τους διαρκώς κερδίζει μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος είναι απλός. Μια τέτοια συσκευή προσφέρει premium, κορυφαία χαρακτηριστικά σε πολύ πιο προσιτή τιμή, κοντά στα €500-600 και ελάχιστα έχει να ζηλέψει από μια ναυαρχίδα των €1000+. Η Huawei επιστρέφει δυναμικά στην αγορά και επέλεξε ένα premium mid-ranger για να το κάνει, το Huawei Nova 9, που δικαιώνει πλήρως τον τίτλο του!

Η Huawei ξέρει πολύ καλά τι είναι αυτό που θέλουν οι χρήστες και φρόντισε να εστιάσει στους 4 κύριους τομείς: Εμφάνιση, οθόνη, κάμερα και αυτονομία. Το Nova 9 είναι πραγματικά ένα πανέμορφο smartphone και αυτό γίνεται εμφανές από την πρώτη στιγμή. Εξαιρετικά λεπτό (7,8mm) και σχετικά ελαφρύ (175gr), εντυπωσιάζει με την γυαλιστερή του πλάτη και το oval camera module που περιλαμβάνει δύο επιμέρους, κυκλικά modules, για να στεγαστούν οι συνολικά τέσσερις κάμερες. Τα bezels στο εμπρός μέρος είναι πολύ λεπτά, σχεδόν ανύπαρκτα, έτσι το 90% της πρόσοψης καλύπτεται από… pixels! Τέλος, το λογότυπο NOVA στο πίσω μέρος είναι έξυπνα και διακριτικά τοποθετημένο, αλλά σίγουρα τραβάει το βλέμμα και… θα προκαλέσει ερωτήσεις από όσους το δούν στα χέρια σας. Σε αυτά προσθέστε την προσθήκη πέρλας και glitter sand στις επιστρώσεις του πίσω μέρους και θα καταλάβετε γιατί δείχνει τόσο εντυπωσιακό το νέο μοντέλο, ακόμα και στις φωτογραφίες, πόσο μάλλον από κοντά.

Όποιος επιλέξει το Nova 9, είναι σχεδόν δεδομένο πως θα περνάει αρκετές ώρες την ημέρα χρησιμοποιώντας το. Έτσι, η HUAWEI επέλεξε να τοποθετήσει ένα OLED panel με 1 δις χρώματα, 120Hz refresh rate και HDR10, με 19,5:9 aspect ratio. Έτσι, η θέαση και χρήση είναι πολύ ομαλή, είτε βρίσκεστε στο menu, είτε παίζετε ένα game ή βλέπετε ένα video/ταινία. Ταυτόχρονα, μπορείτε να απολαύσετε το πραγματικό μαύρο χάρη στην φύση του panel, αλλά και να εξοικονομήσετε ενέργεια χρησιμοποιώντας το Dark Mode, αν σας αρέσει. Η διαγώνιος του panel είναι… «τόση-όση», στις 6,57”, για άνεση στα μάτια αλλά χωρίς να ξεφεύγουν οι διαστάσεις της οθόνης. Η κάλυψη της χρωματικής παλέττας DCI-P3 και το 10-bit color είναι χαρακτηριστικά που βρίσκουμε σε κορυφαίες συσκευές της αγοράς και εγγυώνται άριστο οπτικό αποτέλεσμα, ενώ για την προστασία των ματιών σας κατά την πολύωρη χρήση έχουν ενσωματωθεί ειδικά modes και τεχνολογίες.

Η HUAWEI, ως γνωστόν, έχει δημιουργήσει μια κορυφαία παράδοση στον χώρο της mobile φωτογραφίας και του video τα τελευταία χρόνια. Με την οικογένεια P κατάφερε να διατηρήσει τα «σκήπτρα», σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου και όσοι ήθελαν ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα από τις κάμερες του smartphone τους, συχνά οδηγούνταν σε κάποιο μοντέλο της εταιρείας. Το ίδιο ισχύει και για το Nova 9, αν και δεν είναι απλά τα “specs” που κάνουν τη διαφορά. Η κύρια, μεγάλη κάμερα στο πάνω μέρος έχει αισθητήρα 50MP, με μεγάλο διάφραγμα f/1.9 για εξαιρετική λεπτομέρεια και το βράδυ, ενώ διαθέτει και PDAF για αυτόματη εστίαση σε ms του δευτερολέπτου. Η λήψη 4K video εννοείται, προφανώς, ενώ έχουμε και super-slow-motion στα 960FPS, σε ανάλυση HD! Το gyro-EIS βοηθά στη λήψη σταθερών video, ενώ ακριβώς κάτω από την κύρια κάμερα βρίσκουμε άλλες τρεις. Μια 8MP ultrawide για να χωρέσετε στο πλάνο τα πάντα, ακόμα και από κοντινή απόσταση, μια 2MP depth που βοηθά στα ειδικά εφέ (π.χ. bokeh) και γενικότερα στην αναγνώριση του «βάθους» ενός πλάνου αλλά και μια 2MP macro για να εντυπωσιάσετε τους πάντες με πολύ κοντινές και καθαρές φωτογραφίες, π.χ. σε ενα λουλούδι, ένα έντομο κ.λπ.

Όπως είπαμε, όμως, τα specs δεν είναι το παν. Και η κάμερα του Nova 9 ξεχωρίζει χάρη στις πολλές δυνατότητες και modes που θα βρείτε στο menu της. Υψηλής ανάλυσης πορτραίτα αλλά και.. νυχτερινά πορτραίτα! Extreme Night Shot για τέλειες λήψεις ακόμα και… μεσάνυχτα χωρίς φεγγάρι, AI Super-Resolution για αυτόματη βελτίωση της ποιότητας και της ανάλυσης, Anti-distortion ώστε να μην παραμορφώνονται οι λήψεις σας, ειδικά στα δύσκολα σημεία (στις άκρες του κάδρου), ακόμα και Night Selfie Video μπορείτε να κάνετε αλλά και να αφήσετε το AI Beauty mode να κάνει τη δουλειά του αυτόματα, αλλά χωρίς να παράγει ένα «ψεύτικο» αποτέλεσμα ωραιοποίησης προσώπων! Τέλος, το Nova 9 μπορεί να κάνει εγγραφή ταυτόχρονα από την οπίσθια και την selfie κάμερα, κάτι που δεν ξέρατε οτι χρειαζόσασταν μέχρι… να το δοκιμάσετε!

Φυσικά, όλα τα παραπάνω είναι ανούσια αν… μείνετε από μπαταρία. Το Nova 9 έχει μπαταρία 4.300mAh που του προσφέρει αρκετές ώρες αυτονομίας, χάρη και στην χαμηλή κατανάλωση ενέργειας του Qualcomm Snapdragon 778G 5G chipset, το οποίο όμως προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις σε κάθε εφαρμογή. Αλλά όσοι κάνετε βαριά χρήση θα ξέρετε πολύ καλά οτι ένα δύσκολο 24ωρο δεν θα βγει εύκολα με μια φόρτιση, ειδικά αν είστε εκτός σπιτιού. Έτσι, η ταχεία φόρτιση SuperCharge είναι παρούσα και ο φορτιστής των 66W συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία, γεμίζοντας πλήρως τη μπαταρία του Nova 9 σε 38’! Αν είναι σχεδόν άδεια, τότε μόλις 18’ στον φορτιστή θα την φτάσουν στο 60%, το οποίο σίγουρα θα βγάλει το υπόλοιπο της μέρας σας!

Το HUAWEI Nova 9 είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε από ένα κορυφαίο premium mid-ranger. Εξαιρετικά specs σε κάθε τομέα που καθιστούν απολαυστική τη χρήση του, σε συνδυασμό με μια απίστευτα ελκυστική εμφάνιση και μια «προσγειωμένη» τιμή που θα δελεάσει κάθε απαιτητικό χρήστη. Το Harmony OS 2.0 λειτουργικό είναι απλά το «κερασάκι στην τούρτα» του user experience και σας προσφέρει δεκάδες εργαλεία και επιλογές που θα λύσουν τα χέρια σας και θα διευκολύνουν την καθημερινότητά σας!

Για όσους θέλουν μια smart εμπειρία κινητού, αλλά επιθυμούν να διαθέσουν λιγότερα χρήματα, η σειρά nova της HUAWEI διαθέτει ακόμα ένα στολίδι στην γκάμα της: το HUAWEI nova 8i. Σχεδιασμός για υψηλή εργονομία, στρογγυλεμένες γωνίες ακριβείας και οθόνη 6,67″ HUAWEI Edgeless Display, για προβολή περιεχομένου δίχως όρια με πολύ στενά πλαίσια για να δημιουργούν μια πολύ πιο γεμάτη εμπειρία θέασης, είναι λίγα από αυτά που θα σας εντυπωσιάσουν. Δεν πρέπει να παραληθεί η γρήγορη φόρτιση (66 W HUAWEI SuperCharge), η κάμερα 64 MP AI Quad και η μεγάλη χωρηρικότητα (αποθηκευτικός χώρος 128 GB).

Τα νέα HUAWEI nova 9 και HUAWEI nova 8i είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, μέσα από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της εταιρείας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα παρακάτω links:

FacebookHuaweimobileGR

Instagramhuaweimobilegr

 

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

  • The topic was locked
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...