Jump to content

Θυσιάζεται η παραγωγή του Apple iPad για χάρη του iPhone 13


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Πιεσμένη από την διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση του νέου iPhone 13, η Apple έκρινε πως ήταν αναγκαίο να παρθεί γρήγορα μια απόφαση και έτσι κατέληξε στο να μειώσει την παραγωγή iPad, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα Nikkei Asia. Οι συνεργάτες της Apple υποφέρουν από τις ελλείψεις που παρατηρούνται παγκοσμίως και πλέον ότι εξαρτήματα υπάρχουν σε επάρκεια θα διατεθούν αποκλειστικά στη γραμμή παραγωγής του iPhone 13 για να διασφαλιστεί ότι οι πωλήσεις των τηλεφώνων θα παραμείνουν αλώβητες.

Η ζήτηση για iPad έχει πράγματι αυξηθεί σε ετήσια βάση λόγω της εξ’ αποστάσεως εργασίας και εκμάθησης εν μέσω της πανδημίας. Η Nikkei Asia ανέφερε αύξηση 6,7% σε 53,2 εκατομμύρια συσκευές πέρυσι, σχεδόν το ένα τρίτο της συνολικής αγοράς tablet στον κόσμο. Ωστόσο, τώρα η Apple δίνει προτεραιότητα στην παραγωγή iPhone 13, επειδή οι προσδοκίες είναι πολύ μεγαλύτερες σε δυτικές αγορές όπως η Ευρώπη και η Αμερική.

Ποιο είναι το βασικό κοινό εξάρτημα ανάμεσα στο νέο iPad mini και την σειρά iPhone 13; Έχουν το ίδιο chipset – το A15 Bionic, καθώς και τη μνήμη RAM και τα ίδια chips αποθήκευσης. Η Apple γνωρίζει ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει τα έσοδα από το iPad για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, αλλά ο CFO Luca Maestri είπε ότι αυτό είναι το μόνο προϊόν στο χαρτοφυλάκιο τους που παρουσιάζει πτώση.

Ουδεμία έκπληξη δεν προκάλεσε αυτή η νέα εξέλιξη στους αναλυτές και μάλιστα ο Brady Wang, τεχνολογικός αναλυτής της Counterpoint Research, είπε στη Nikkei Asia ότι “είναι φυσικό” να βλέπουμε το iPhone να έχει προτεραιότητα. Η Apple πουλά πάνω από 200 εκατομμύρια smartphones ετησίως και είναι το κέντρο προσοχής της Apple.

[via]

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...