Jump to content

Η επόμενη ναυαρχίδα της Samsung με GPU AMD θα υποστηρίζει Ray Tracing


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Για κάποιους υπάρχει έντονη απορία το τι μπορεί να προσφέρει στην πράξη το νέο chip Tensor της Google, όμως εξαιρουμένου αυτού, ένα άλλο chipset που περιμένουμε οι περισσότεροι είναι αυτό της Samsung σε συνεργασία με την AMD. Έχουμε ακούσει για τη συνεργασία των δύο γιγάντων με τη μικρο-αρχιτεκτονική RDNA GPU στα smartphones εδώ και χρόνια. Νωρίτερα φέτος στην Computex 2021, η AMD επιβεβαίωσε ότι το επόμενο chipset Samsung Exynos θα διαθέτει γραφικά RDNA2 της AMD.

Ενώ περιμένουμε να δούμε το chipset σε δράση στις επόμενες ναυαρχίδες της Samsung, η εταιρεία μέσω του Weibo έχει επιβεβαιώσει την υποστήριξη ray tracing στο επερχόμενο chip Exynos 2200 με GPU AMD.

“Το ray tracing είναι μια προηγμένη τεχνολογία οθόνης γραφικών που υποστηρίζεται σε GPU desktop PC’s. Υπολογίζοντας τη θέση του φωτός και την περιοχή ανάκλασης, τα εικονοστοιχεία στην περιοχή θέσης αποδίδονται ένα προς ένα για να παράγουν ένα ζωντανό αποτέλεσμα. Αυτή η τεχνολογία πρόκειται επίσης να μεταφερθεί στο τερματικό για  smartphone μέσω της νέας GPU Samsung Exynos, ανεβάζοντας την εμπειρία των παιχνιδιών για κινητά σε υψηλότερο επίπεδο”, γράφει ο tipster Ice Universe στο Twitter.

Κάτι άλλο που αποκάλυψε ο Ice Universe είναι τα υποτιθέμενα επίσημα δεδομένα συχνότητας ρολογιού του Exynos 2200. Ακολουθώντας το tweet, το Exynos 2200 θα διαθέτει έναν ενιαίο πυρήνα Cortex-X2 χρονισμένο στα 2,9GHz, τρεις πυρήνες χρονισμένους στα 2,8GHz και τέσσερις πυρήνες στα 2,2GHz. Η AMD GPU που υπάρχει εδώ φέρεται να είναι συχνότητας 1250MHz. Επιπλέον, άλλες αναφορές υποδηλώνουν ότι το chipset Exynos με GPU AMD νικά το A14 Bionic της Apple σε δοκιμή γραφικών.

[via]

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...