Jump to content

Το HUAWEI MatePad 11 καταρρίπτει όσα ξέραμε για τα tablets!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Όταν σκέφτεστε ένα tablet, τι σας έρχεται στο μυαλό; Πιθανότατα, μια συσκευή με μεγάλη οθόνη αλλά με τους περιορισμούς του Android OS και του χειρισμού αποκλειστικά μέσω οθόνης αφής, που είναι “fun” (ειδικά για παιδιά) αλλά… μέχρι εκεί. Σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να σας βοηθήσει στη δουλειά σας και συχνότερα θα το αφήνετε στο σπίτι ή στο συρτάρι του γραφείου, παρά θα το έχετε μαζί σας. Το HUAWEI MatePad 11, όμως, επιχειρεί να αλλάξει όλη την κοσμοθεωρία μας για τα tablets!

Στόχος της εταιρείας, εξ’αρχής, ήταν να δημιουργήσει το απόλυτο “productivity” tablet, το οποίο όμως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για σκοπούς ψυχαγωγίας με άνεση. Πέρα από τα “κλασικά” specs του, δηλαδή την οθόνη, τον επεξεργαστή, την μπαταρία, ένα tablet χρειάζεται πολλά περισσότερα για να πλησιάσει, έστω, στο να υποκαταστήσει το laptop μας. Ακριβώς για το σκοπό αυτό, το MatePad 11 εξοπλίστηκε με μπόλικες software και hardware δυνατότητες που το καθιστούν ανεπανάληπτα… “παραγωγικό”!

Η οθόνη του είναι σχεδόν 11″ (10,95″ για την ακρίβεια), έτσι μπορείτε να εργαστείτε άνετα σε αυτό, χωρίς να κουράζετε τα μάτια σας. Στο τελευταίο συνεισφέρουν και οι διάφορες τεχνολογίες προστασίας των ματιών, που είναι πιστοποιημένες από ανεξάρτητες αρχές (TÜV Rheinland Low Blue Light (Hardware Solution) και TÜV Rheinland Flicker Free). Έτσι, μπορείτε να κοιτάζετε την οθόνη του MatePad 11 μέρα και νύχτα, ξεκούραστα, αλλά και να το δώσετε στο παιδί σας χωρίς φόβο για την όρασή του, ακόμα κι αν… ξεχαστεί και το χρησιμοποιήσει λίγο παραπάνω.

Ωστόσο, μια τέτοια οθόνη είναι κρίμα να αξιοποιείται “μονοδιάστατα”. Εδώ έρχεται το M-Pencil 2ης γενιάς να αποτελέσει ένα πολύ ιδιαίτερο εργαλείο αλληλεπίδρασης χρήστη-tablet. Έχει εξαιρετικά χαμηλό delay (2ms) και υποστηρίζει 4.096 επίπεδα ευαισθησίας στην πίεση, οπότε θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επαγγελματία (π.χ. σχεδιαστή). Επιπλέον, μπορείτε να χειριστείτε το tablet πολύ πιο γρήγορα και εύκολα με το M-Pencil, καθώς υποστηρίζει ακόμα και “διπλό πάτημα” για ενέργειες που υπό άλλες συνθήκες θα απαιτούσαν περισσότερες κινήσεις από το χέρι σας. Σε επίπεδο software, η HUAWEI ενσωμάτωσε τη δυνατότητα HUAWEI FreeScript, που πρακτικά παίρνει ένα χειρόγραφο κείμενο και το μετατρέπει σε ψηφιακό αυτόματα, για να μπορείτε έπειτα να το στείλετε ως έγγραφο με mail, να το “στείλετε” για εκτύπωση κ.λπ.

Η οθόνη δεν έγινε τυχαία τόσο μεγάλη. Η διαγώνιος των 11″ επιτρέπει το multi-tasking με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, άλλωστε το επιτρέπει και το ισχυρό hardware (Qualcomm Snapdragon 865, 6GB RAM). Έτσι, μπορείτε να έχετε ταυτόχρονα έως και 4 ανοικτά apps μπροστά σας, με το Multi-Window mode. Ή να έχετε 2 ανοιχτά, floating παράθυρα ταυτόχρονα (π.χ. ένα browser και ένα αρχείο .doc), με τη δυνατότητα εύκολης και γρήγορης αλληλεπίδρασης μεταξύ τους (π.χ. copy paste κειμένου κ.λπ.). Ακόμα ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι το App Multiplier που σας επιτρέπει να τρέξετε την ίδια εφαρμογή σε δύο διαφορετικά “instances”, ταυτόχρονα, δίπλα-δίπλα! Έτσι μπορείτε, για παράδειγμα, να χειρίζεστε ταυτόχρονα 2 λογαριασμούς στα social media, να συντάσσετε 2 mails ταυτόχρονα και ούτω καθεξής.

Ωραία όλα αυτά, αλλά το μεγάλο “στοίχημα” ήταν πραγματικά η υποκατάσταση του laptop. Για να επιτευχθεί, χρειάστηκε δράση σε δύο επίπεδα:

Πρώτον, από πλευράς software. Το Harmony OS 2.0 που τρέχει το MatePad 11 συνεργάζεται άψογα με την πλατφόρμα των Windows, κάτι που πρακτικά σημαίνει οτι μπορείτε όχι μόνο να χρησιμοποιήσετε το tablet αντί του υπολογιστή, αλλά να συνδυάσετε και τις δύο συσκευές, ταυτόχρονα! Το Multi-Screen Collaboration, γνωστό εδώ και χρόνια από την εταιρεία, επιτρέπει να προβάλλετε την οθόνη του υπολογιστή στο tablet, ιδανικό για εφαρμογές που χρησιμοποιούνται ευκολότερα με μια οθόνη αφής ή/και το M-Pencil, σε σχέση με το ποντίκι. Κάτι που θα εκτιμήσετε ιδιαίτερα αν θέλετε να σχεδιάσετε κάτι, να δημιουργήσετε ένα σχεδιάγραμμα/οργανόγραμμα ή απλώς να κρατήσετε χειρόγραφες σημειώσεις. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το MatePad σαν 2η οθόνη για τον υπολογιστή σας. Απλώς το “στήνετε” δίπλα στην κανονική σας οθόνη και έχετε ένα δεύτερο desktop που σας επιτρέπει να τρέξετε full-screen ένα άλλο πρόγραμμα, να κάνετε drag’n’drop αρχεία/εικόνες/έγγραφα αλλά και να μεταφέρετε παράθυρα από τη μια οθόνη στην άλλη!

Δεύτερον, από πλευράς hardware, το HUAWEI MatePad 11 έρχεται μαζί με το M-Pencil αλλά και το Bluetooth πληκτρολόγιο/dock της εταιρείας, το οποίο ουσιαστικά μετατρέπει το tablet σε mini-laptop! Η σύνδεση είναι πανεύκολη και η εργονομία που προσφέρει το σύνολο, εξαιρετική. Σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, αντιλαμβάνεστε ότι τα πιθανά σενάρια χρήσης του MatePad είναι εκατοντάδες και πως μπορεί να λειτουργήσει με άνεση τόσο αυτόνομα, όσο και συμπληρωματικά ενός Windows υπολογιστή! Στα 485 γραμμάρια βάρους, στα 7,3 χιλιοστά πάχους και με αυτονομία πολλών ωρών, μάλλον κανένα laptop δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του, από πλευράς φορητότητας. Ακόμα κι αν δεν βγάλει τη μέρα σας, η μπαταρία επαναφορτίζεται ταχύτατα (22,5W) ενώ μπορείτε και να φορτίσετε άλλες συσκευές μέσω του tablet (αντίστροφη φόρτιση 5W)!

Η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά, όμως, και το MatePad 11 θα γίνει ο πιστός σύντροφος και στο κομμάτι της ψυχαγωγίας! Το refresh rate των 120Hz της οθόνης του είναι απολαυστικό όχι μόνο σε εφαρμογές γραφείου/browsing/σχεδίαση, αλλά και κατά την προβολή videos, ταινιών αλλά και gaming! Η ανάλυση των 2560 x 1600 pixels ξεπερνά τις απαιτήσεις ακόμα και των σκληροπυρηνικών gamers, ενώ το τετρακάναλο σύστημα ήχου tuned by Harman Kardon πλαισιώνει ιδανικά την εξαιρετική οθόνη, γεμίζοντας το χώρο σας και αποδίδοντας ισχυρά και καθαρά, όλες τις συχνότητες.

Τέλος, αλλά όχι από πλευράς σημαντικότητας, όλες οι δυνατότητες και οι λειτουργίες του MatePad 11 δημιουργήθηκαν με βάση και τη χρήση από παιδιά, για εκμάθηση αλλά και ψυχαγωγία. Μπορεί να επιστρέφουμε σιγά-σιγά στα “θρανία” αλλά η τηλεκπαίδευση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των μαθητών, πλέον, ακόμα και εκτός σχολικού πλαισίου. Με το M-Pencil αλλά και την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον Windows, το tablet της HUAWEI θα αποτελέσει ιδανικό εργαλείο ακόμα και στα χέρια του παιδιού ή των παιδιών σας, ανοίγοντας μπροστά τους ένα νέο κόσμο δυνατοτήτων!

Το Huawei MatePad 11 είναι διαθέσιμο στα ελληνικά καταστήματα με ΔΩΡΟ το M-Pencil 2ης γενιάς αλλά και το Smart Keyboard, αξίας €99 και €109 αντίστοιχα, για περιορισμένο χρονικό διάστημα! Βρείτε το εδώ.

Επισκεφθείτε την Huawei στα social media:

Facebook

YouTube

Instagram

back to the Article

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • The topic was locked
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...