Jump to content

Unboxing και hands-on με το Steelseries Prime Wireless!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Για τους περισσότερους χρήστες, ένα απλό ποντίκι των 10 ή 20 ευρώ είναι αρκετό για καθημερινή χρήση. Για έναν gamer ή οποιονδήποτε απαιτητικό χειριστή όμως, ο οποίος χρειάζεται ακρίβεια και smooth κίνηση, τα πράγματα δυσκολεύουν, ειδικά όταν μιλάμε για ασύρματα μοντέλα. Η Steelseries είναι γνωστή για τα high-end ποντίκια της και τη “gaming” προσέγγιση και το Prime Wireless είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας!

Κατασκευή και εργονομία

Από πλευράς κατασκευής, το Prime Wireless είναι εργονομικό, από μαύρο, ματ πλαστικό, σχεδιασμένο για right-handed χρήση. Ζυγίζει μόλις 80 γραμμάρια, ένα ικανοποιητικό βάρος για ασύρματο ποντίκι, αλλά έχει πολύ πιο ελαφριά αίσθηση χάρη στα 100% PTFE glide skates που υπάρχουν στο κάτω μέρος του, τα οποία γλιστράνε απίστευτα σε κάθε (κανονική) επιφάνεια, χωρίς “σκαλώματα” και υπερβολικό drag. Μπορείτε να το χρησιμοποίησετε με όποιο στυλ σας ταιριάζει (claw, finger, palm grip) και σε γενικές γραμμές, έχει ποιοτική κατασκευή. Στη συσκευασία θα βρείτε ένα manual και τον wireless adaptor, ο οποίος είναι Type-C. Έτσι, μαζί του έρχεται και ένα καλώδιο Type-A σε Type-C, μαζί με έναν μετατροπέα Type-C θηλυκό σε θηλυκό, για να μπορείτε να το συνδέσετε σε μια Type-A θύρα. Το καλώδιο αυτό είναι braided και αρκετά μεγάλο σε μήκος, btw.

Το Prime Wireless διαθέτει τα απαραίτητα πλήκτρα: Δύο στο πλάι και τρία στο πάνω μέρος (μαζί με το scroll πλήκτρο). Το πλήκτρο για την γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των έως 5 CPI profiles και των 4 Polling rate profiles βρίσκεται στο κάτω μέρος του, το μόνο ίσως αρνητικό του αν αλλάζετε συχνά profile μέσα στο gameplay. Τέλος, στο κάτω μέρος υπάρχει και το On/Off πλήκτρο. Η ροδέλα είναι φωτιζόμενη (RGB) και μέσω του Steelseries GG software μπορείτε να παραμετροποιήσετε σε μεγάλο βαθμό το mouse. Μπορείτε να ορίσετε τα profiles σας, να ορίσετε τον φωτισμό της ροδέλας και πολλά ακόμη.

Gaming specs

Από πλευράς gaming χαρακτηριστικών, η ανάλυση ρυθμίζεται από τα 100 μέχρι τα 18.000 CPI (με βήματα των 100 CPI), οπότε σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Μάλιστα, το Prime Wireless έχει τον TrueMove Air αισθητήρα, ο οποίος υποστηρίζει ταχύτητα κίνησης έως 400 IPS και επιτάχυνση έως 40g! Αυτό σημαίνει οτι μπορεί να ακολουθήσει τις κινήσεις σας όσο γρήγορες ή απότομες κι αν είναι, με εξαιρετική ακρίβεια. Τα πλήκτρα προσφέρουν εξαιρετικό feedback, γρήγορη επαναφορά και δεν απαιτούν μεγάλη δύναμη για να πιεστούν, ενώ είναι rated μέχρι τα… 100 εκατομμύρια clicks και μάλιστα με σταθερή συμπεριφορά μέχρι… τέλους!

Επίσης, αξίζει μια αναφορά στην Quantum 2.0 Wireless τεχνολογία, καθώς ο μεγαλύτερος “εφιάλτης” ενός gamer είναι τα “κενά”, το lag και οι διακοπές στην ασύρματη σύνδεση του ποντικιού του, γι’αυτό και αρκετοί προτιμούν ακόμα τα ενσύρματα. Το Prime Wireless, όμως, λειτουργεί στα 2,4GHz και αλλάζει αυτόματα Wi-Fi channel αν εντοπίσει “θόρυβο” και πολλές συσκευές σε ένα κανάλι, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι παρεμβολές και η σύνδεση να παραμένει άριστη. Η εναλλαγή του καναλιού είναι seamless και εσείς δεν θα καταλάβετε τίποτα, αν συμβεί!

Αυτονόητη η δυνατότητα καταχώρησης macros ώστε να αφοσιώνεστε στο gaming χωρίς να προσπαθείτε… απίθανους συνδυασμούς πλήκτρων που ίσως και να μην πετύχουν εύκολα, έτσι όλα γίνονται με ένα κλικ!

Αυτονομία και συμπέρασμα

Τέλος, η αυτονομία. Η ενσωματωμένη μπαταρία του Prime Wireless προσφέρει έως 100 ώρες χρήσης με το μέγιστο δυνατό polling rate (1.000Hz), ενώ επαναφορτίζεται μέσω της Type-C θύρας στο εμπρός μέρος του, ακόμα και ενώ το χρησιμοποιείτε. 15′ φόρτισης προσφέρουν έως 40 ώρες χρήσης οπότε… δεν θα μείνετε ποτέ από ενέργεια την κρίσιμη στιγμή.

Το Steelseries Prime Wireless διατίθεται στην ελληνική αγορά έναντι €131 σε πολλά καταστήματα τεχνολογίας και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή στην κατηγορία των ασύρματων gaming mice. Δείτε περισσότερα στο Steelseries.com.

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...