Jump to content

Η Qualcomm παρουσιάζει το aptX Lossless για συσκευές Bluetooth


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η τεχνολογία ήχου Qualcomm Snapdragon Sound υπόσχεται καλύτερη απόδοση στις ασύρματες συσκευές audio και τώρα αποκαλύπτεται ένα άλλο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό που ονομάζεται aptX Lossless. Όπως υποδηλώνει το όνομα, η τεχνολογία επιτρέπει τη streaming μετάδοση ήχου χωρίς απώλειες μέσω Bluetooth, εφόσον τα ακουστικά και οι συσκευές με streaming λειτουργίες υποστηρίζουν το εν λόγω χαρακτηριστικό.

Αυτή η δυνατότητα του aptX Lossless δεν αφορά μόνο την ποιότητα streaming, είναι επίσης αρκετά έξυπνη. Η τεχνολογία παρουσιάζει δυναμική απόκριση και στην περίπτωση του Audio μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 16 Bit και τα 44.1 kHz.Συνήθως μεταδίδεται με ταχύτητα 1Mbit/s, αλλά εάν η σύνδεση δεν είναι τέλεια ή το αρχείο ήχου δεν το διαθέτει, μπορεί να μειωθεί σε μόλις 140 Kbits/s.

Στην πραγματικότητα, το aptX Lossless είναι μια επέκταση της τεχνολογίας aptX Adaptive. Παρακολουθεί συνεχώς το περιβάλλον εισόδου, εξόδου και RF, ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή ποιότητα και απόδοση. Η νέα τεχνολογία δικτύωσης μέσω Bluetooth θα κάνει την εμφάνιση της μέχρι το τέλος του έτους.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Περιμένουμε λοιπόν τα επόμενα μεγάλα βήματα των εταιρειών που παράγουν tws, νομίζω είναι απτις κατηγορίες τεχνολογίας που όντως υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και πραγματικές προτάσεις από πλειάδα εταιρειών παρά το ότι έχουν ένα πλαφόν φυσικά στο πόσα πράγματα μπορούν να εφαρμόσουν σε μία μικροσκοπική συσκευή ήχου (καφέ απτο αυτί δε φτιάχνεις😁) .

Θεωρώ αν σου αρέσει και η μουσική γενικότερα και έχεις το ακριβό χόμπι της δοκιμής συσκευών πιο πολύ αξίζει να «δαπανάς» σε ακουστικά παρά σε κινητά, τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή, που προσωπικά βλέπω κάθε κινητό σε mid range -και όχι μόνο- τιμές σχεδόν το ίδιο και το αυτό.

Φυσικά στις εποχές που ζούμε καλύτερα να μη σπαταλάς πουθενά, αλλά κουβέντα να γίνεται χαχα.

Edited by Leon_CP3

📱Siemens C45-Siemens MC60-Siemens M65-Nokia N70-Ericsson W890i-Nokia N95-iPhone 3GS-LG G2-iPhone 6S-Oneplus 5T-Asus ROG Phone 2-Huawei Nova 5T-Samsung S10 Lite-Samsung S21 Ultra-Samsung S23 Ultra

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...