Jump to content

Google chips σε ChromeBook και Tablets το 2023


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Δεν πιστεύουμε πως είναι κακό να επιδιώκει κάθε εταιρεία να μειώσει την εξάρτησή της από άλλες, π.χ. η Google έχει μια τέτοια επιθυμία και έτσι σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το δικό της chipset στη σειρά Pixel 6. Αν σταθούμε στην περίπτωση της γνωστής εταιρείας θα μάθουμε επιπρόσθετες λεπτομέρειες όπως το ότι σκέφτεται να κάνει χρήση δικών της CPUs σε μελλοντικούς υπολογιστές και tablet που λειτουργούν με Chrome OS.

Αυτά τα νέα έρχονται μέσω της ιστοσελίδας Nikkei Asia, η οποία παραθέτει τρεις πηγές, αναφέροντας ότι η Google σχεδιάζει να αποκαλύψει αυτά τα νέα chips έως το 2023. Αυτά τα chips θα προορίζονται για χρήση σε φορητούς υπολογιστές και tablet που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Chrome OS της Google. Η νέα CPU υποτίθεται ότι βασίζεται σε σχέδια της Arm.

Ο λόγος για αυτό είναι προφανώς η επιτυχία της Apple και του chip M1, το οποίο χρησιμοποιείται τώρα στο MacBook και στο iPad της εταιρείας. Ορισμένες εταιρείες όπως η Microsoft, η Tesla, η Amazon, η Alibaba Group Holding εργάζονται επίσης για τους δικούς τους ημιαγωγούς για χρήση σε υπηρεσίες και προϊόντα cloud.

Σημαντικά τα οφέλη από μια τέτοια κίνηση

Αυτές οι εταιρείες επιλέγουν να κάνουν τα προσαρμοσμένα chips τους γιατί βοηθούν στην προσθήκη νέων και βελτιωμένων λειτουργιών για χρήση στα ίδια τα προϊόντα της κάθε εταιρείας, οδηγώντας σε κατάλληλες λειτουργίες για ορισμένες εργασίες και πετυχαίνοντας μια αρμονία σε θέματα λογισμικού και hardware.

Η έκθεση επικαλείται αναλυτές που λένε ότι πιθανότατα θα κοστίσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή και τον σχεδιασμό ενός νέου chip βασισμένου στη διαδικασία των 5nm της TSMC. Για να βασιστεί σε αυτό το chips, η Google προσλαμβάνει επίσης μηχανικούς τσιπ από την Ταϊβάν, την Ινδία και το Ισραήλ.

Ο Eric Tseng, επικεφαλής αναλυτής της Isaiah Research, δήλωσε στο Nikkei Asia ότι “διαπιστώσαμε ότι όλοι οι τεχνολογικοί τιτάνες συμμετέχουν στην προσπάθεια να δημιουργήσουν τα προσαρμοσμένα chips τους, επειδή με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να προγραμματίσουν τα δικά τους χαρακτηριστικά σε αυτά τα chips που θα μπορούσαν να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες τους”.

Το δικό του σχόλιο θέλησε να διατυπώσει και ο σεβαστός Peter Hanbury, συνεργάτης της εταιρείας συμβούλων Bain & Co λέγοντας τα εξής: “Ελάχιστοι είναι οι παίκτες της αγοράς που έχουν τις ικανότητες ή τους οικονομικούς πόρους για να σχεδιάσουν τα δικά τους chips, οπότε οι τυπικοί παίκτες που εξετάζουν αυτό το μονοπάτι τείνουν να είναι εξαιρετικά μεγάλοι παίκτες, όπως οι πάροχοι υπηρεσιών cloud, ή όσοι διαθέτουν πολύτιμες εφαρμογές για αυτά τα ειδικά σχεδιασμένα chips”.

[via]

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...