Jump to content

Samsung: Αλλοίωση benchmarks που αφορούν τους δίσκους SSD


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Όταν κατόπιν σκέψεως αποφασίσετε τελικά να αγοράσετε κάτι, συνήθως η προσωπική σας επιθυμία είναι να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας αυτό που έχετε προμηθευτεί είτε είναι smartphones, είτε wearabe συσκευή είτε ένα περιφερειακό αξεσουάρ για Desktop PC. Όταν δεν αισθανθείτε ένα τέτοιο αίσθημα ικανοποιήσεις, τότε θα απογοητευτείτε και ίσως θεωρήσετε πως έχετε εξαπατηθεί, σωστά; Πριν μερικές ημέρες ακούστηκε πως η Western Digital εξαπάτησε τους πελάτες της με τους SSD της καθώς άλλους δίσκους έστελνε σε bloggers και κριτές τεχνολογικών περιοδικών και άλλοι προωθούνταν στην αγορά, υπήρχαν δηλαδή διαφορές από τα μοντέλα που προμηθεύονταν οι απλοί καταναλωτές. Στην συνέχεια μάθαμε πως το ίδιο έπρατταν και άλλοι κατασκευαστές SSD όπως οι Adata, Crucial και Patriot.

Στην παραπάνω λίστα προσθέστε και την Samsung καθώς μια έκθεση του Computerbase.de που εντόπισε ένα βίντεο στο YouTube στα κινέζικα δείχνει την σύγκριση δύο φαινομενικά πανομοιότυπων SSD της Samsung 970 EVO Plus.

Και οι δύο μονάδες δίσκου φαίνεται να είναι όμοιες, μαζί με όλο το ίδιο αναγνωριστικό κείμενο και τις σχετικές ετικέτες. Ωστόσο, η παλαιότερη μονάδα δίσκου έχει τον αριθμό μοντέλου MZVLB1T0HBLR, ενώ η νεότερη έχει τον αριθμό μοντέλου MZVL21T0HBLU. Στη συνέχεια ξεφλούδισαν τα αυτοκόλλητα και ανακάλυψαν ότι από κάτω υπήρχαν άλλες ετικέτες.

Το παλαιότερο μοντέλο χρησιμοποιεί τη μονάδα Phoenix ενώ το νεότερο χρησιμοποιεί μονάδα Elpis. Από άποψη επιδόσεων, τα benchmarks δείχνουν ότι σε ορισμένα υποθετικά σενάρια και οι δύο μονάδες δίσκου δίνουν σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα, αλλά σε άλλες δοκιμές, ο δίσκος με την μονάδα Elpis έχει πολύ χειρότερη απόδοση.

Προηγούμενες αναφορές είχαν αποδώσει την έλλειψη chips ως έναν από τους λόγους για τους οποίους οι κατασκευαστές SSD χρειάστηκε να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις σε ορισμένα εξαρτήματα, αλλά η έλλειψη διαφάνειας είναι αυτό που ενοχλεί πολλούς ανθρώπους, ειδικά αν αυτοί οι δίσκοι δεν ανταποκρίνονται στις διαφημισμένες αξιώσεις τους.

[via]

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...