Jump to content

Hands-on με το Huawei Watch 3!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Μετά το review μας του κορυφαίου Huawei Watch 3 Pro, του καλύτερου smartwatch της εταιρείας μέχρι σήμερα, ήρθε η ώρα να δούμε και το "vanilla" μοντέλο, το Huawei Watch 3! Έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά του Pro αλλά είναι πιο προσιτό και ίσως ταιριάζει καλύτερα σε ορισμένους από εσάς οπότε... πάμε να το δούμε!


Πρώτες εντυπώσεις & Design

Ανοίγοντας την συσκευασία εμφανίζεται το ρολόι και στα ενδότερα, ένα καλώδιο USB Type-C με ενσωματωμένο compact dock φόρτισης το οποίο είναι μαγνητικό και "κουμπώνει" πολύ εύκολα στο πίσω μέρος του ρολογιού, χωρίς να πρέπει να "σημαδέψετε" κάποιο pin ή pins φόρτισης. Είχαμε στη διάθεσή μας το ρολόι με το δερμάτινο, καφέ λουράκι, το οποίο αποπνέει υψηλή αισθητική και θα ταιριάξει απόλυτα με τα καλοκαιρινά σας outfits, ενώ τα λουράκια αλλάζονται πανεύκολα με πιο σπορ ή και μεταλλικά, για να πετύχετε την εμφάνιση που θέλετε σε κάθε περίσταση!

Το σώμα του ρολογιού (46mm) είναι μαύρο ή ασημένιο, από ανοξείδωτο ατσάλι και με κεραμικό πίσω μέρος, ενώ ανθεκτικό κρύσταλλο καλύπτει την οθόνη του, το οποίο διαπιστώσαμε πως δύσκολα γρατζουνιέται υπό κανονικές συνθήκες και θα πρέπει να είστε πολύ άτυχοι ή απρόσεκτοι για να το χαράξετε/ραγίσετε. Φυσικά το ρολόι είναι αδιάβροχο με βάση το IP68 πρότυπο και στεγανό σε πισίνα ή στη θάλασσα (5 ATM), αν και η εταιρεία τονίζει πως δεν ενδείκνυται για καταδύσεις σε μεγάλα βάθη ή για έκθεση σε μεγάλη πίεση/ταχύτητα νερού (π.χ. jet ski). Το βάρος του χωρίς το λουράκι είναι κοντά στα 54gr και το πάχος του αγγίζει τα 12,5mm, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το οπίσθιο εξόγκωμα των αισθητήρων. Πρόκειται για μια premium κατασκευή με διακριτικό σχεδιασμό που όμως τραβάει τα βλέμματα, ανάλογα και με το λουράκι (22mm) που θα επιλέξετε.

Παράλληλα, η οθόνη του που είναι AMOLED, 1,43" με ανάλυση 466x466 pixels σχεδιάστηκε για να ξεχωρίζει! Φυσικά υποστηρίζει αφή και gestures, ενώ στη δεξιά πλευρά υπάρχουν ένα κλασικό πλήκτρο και το νέο "crown", περιστροφικό πλήκτρο που δίνει μια "κλασική" νότα στη σχεδίαση και θα σας βοηθήσει πολύ να πλοηγηθείτε μέσω στο μενού και τις επιλογές του ρολογιού, ακόμα και να κάνετε zoom-in/out σε όσες οθόνες/εφαρμογές το υποστηρίζουν. Να σημειωθεί πως υπάρχει και αισθητήρας φωτός για αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας της οθόνης, η οποία είναι ιδιαίτερα ευκρινής και glare-free ακόμα και υπό έντονη ηλιοφάνεια. Στην "καρδιά" του Watch 3 βρίσκεται ένα ισχυρό chipset που προσφέρει ομαλή και γρήγορη λειτουργία στο ρολόι. Συνδυάζεται με 16GB αποθηκευτικού χώρου που στην πράξη χωράει έως 2.000 MP3 tracks αλλά και... 2GB RAM, με τα high-end smartwatches σιγά-σιγά να φθάνουν σε specs τα entry-level smartphones! Φυσικά, μπορείτε να αποθηκεύσετε τοπικά τη μουσική σας στο ρολόι (μέσω Bluetooth από το Huawei Health app του smartphone σας) και να το συνδέσετε ασύρματα με τα Bluetooth (υποστήριξη BT 5.2, BLE / BR / EDR) ακουστικά σας, ώστε να ακούτε ό,τι θέλετε κατά τη διάρκεια της άσκησης, χωρίς να έχετε το κινητό μαζί σας.

Δυναμικά features

Το Watch GT 3 έχει δόνηση και σας ειδοποιεί για εισερχόμενες κλήσεις, με δυνατότητα απόρριψής τους. Μπορείτε, φυσικά, να δείτε SMS, emails και λοιπά notifications ενώ η μεγάλη ποικιλία watchfaces (και η δυνατότητα παραμετροποίησής τους) θα σας ικανοποιήσει. Οι ενσωματωμένες λειτουργίες είναι πολλές και περιλαμβάνουν χρονόμετρο, αντίστροφη μέτρηση, βαρόμετρο, υψόμετρο, πυξίδα, ξυπνητήρι κ.λπ. Στο πίσω μέρος του υπάρχει οπτικός αισθητήρας καρδιακών παλμών που λειτουργεί πολύ ικανοποιητικά και μπορεί να ανιχνεύει τους παλμούς σας 24/7. Σε γενικές γραμμές, έχει όλα όσα χρειάζεται ένα power user που λατρεύει τα wearables! Επιπλέον, υποστηρίζεται η μέτρηση του κορεσμού οξυγόνου στο αίμα (SpO2), η παρακολούθηση του ύπνου σας (TruSleep) αλλά και η ανίχνευση του stress σας (TruRelax), ενώ μπορεί να σας καθοδηγήσει σε ασκήσεις αναπνοών ώστε να χαλαρώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επιπλέον, όμως, τα Watch 3 series έχουν eSIM, άρα μπορούν πολύ εύκολα να αντικαταστήσουν (για λίγες ώρες) το smartphone μας (π.χ. στο γυμναστήριο, την παραλία ή μια βόλτα στην εξοχή), χωρίς να χάσουμε την επικοινωνία μας με τον κόσμο. Το ενσωματωμένο GPS είναι δεδομένο και έτσι δεν χρειάζεστε καμία άλλη συσκευή μαζί σας για ένα training session. Ίσως, μόνο, τα ασύρματα Bluetooth ακουστικά σας, τα οποία μπορείτε να συνδέσετε απευθείας με το ρολόι για να ακούσετε μουσική!

Άλλο ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ο αισθητήρας θερμοκρασίας. Προσαρμοσμένο στις επιταγές της σύγχρονης εποχής, το Watch 3 μπορεί ακόμα και να ανιχνεύσει διαφορές στην θερμοκρασία του δέρματός μας, που ίσως υποδηλώνουν πυρετό και κάποια πάθηση/νόσο. Επιπλέον, μπορεί να σας υπενθυμίζει να πλένετε τα χέρια σας, κάτι που επιβάλλεται εν μέσω της πανδημίας, φυσικά. Θα περιμένατε πριν λίγα χρόνια οτι όλα αυτά θα ελέγχονταν χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα, από ένα απλό ρολόι στον καρπό σας;

Τέλος, η πολύτιμη, ακόμα και... σωτήρια λειτουργία SOS. Σε περίπτωση ανίχνευσης πτώσης του χρήστη (και επιβεβαίωσης της κατάστασής του μέσω των υπόλοιπων αισθητήρων υγείας) μπορούν να στείλουν αυτόματα ένα μήνυμα για βοήθεια σε προκαθορισμένες επαφές ή όπου χρειάζεται. Μια πραγματικά σωτήρια λειτουργία τόσο για ηλικιωμένους που ζούν μόνοι τους, όσο και για λάτρεις της φύσης που απομονώνονται σε απόμακρες τοποθεσίες, αφού το ενσωματωμένο GPS και η eSim επιτρέπουν στο ρολόι να στείλει το στίγμα του χρήστη άμεσα για παροχή βοήθειας. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα έξυπνο ρολόι έχει σώσει ζωές σε αντίστοιχες περιπτώσεις και πλέον μπορείτε να έχετε αυτή τη δυνατότητα στη διάθεσή σας με τα νέα ρολόγια της Huawei.

Για τους fitness lovers και λάτρεις του well-being, το ρολόι της Huawei δείχνει... τα "δόντια" του, σε συνεργασία με το Huawei Health που έχει εξελιχθεί σε μια ικανότατη πλατφόρμα, παρέχοντας λεπτομερή ανάλυση της φυσικής σας δραστηριότητας. Με 100+ διαφορετικά προγράμματα προπόνησης και άσκησης (19 επαγγελματικές λειτουργίες, για αθλήματα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και 85 προσαρμοσμένες λειτουργίες, με αυτόματη ανίχνευση άσκησης για τους 6 πιο συνηθισμένους τύπους προπόνησης), το Watch 3 μεταμορφώνεται εύκολα σε ένα πραγματικό tech «υπερόπλο» που θα σας βοηθήσει να υιοθετήσετε έναν πιο fit και active τρόπο ζωής, δίνοντας σας τη δυνατότητα για τον πλήρη εποπτικό έλεγχο της υγείας σας.

Κλείνουμε με την αυτονομία, που είναι πολύ σημαντική σε μια τέτοια συσκευή. Η μπαταρία υπόσχεται 2 εβδομάδες χωρίς φόρτιση σε ένα καλό σενάριο, το οποίο περιλαμβάνει τα εξής: Το ultra-long life battery mode ενεργοποιημένο, 24/7 ανίχνευση καρδιακών παλμών, ανίχνευση ύπνου κάθε βράδυ, 30' κλήσεων μέσω Bluetooth κάθε εβδομάδα, 90' άσκησης κάθε εβδομάδα και notifications ενεργοποιημένα, με την οθόνη να ενεργοποιείται 200 φορές την ημέρα. Ένα σενάριο που είναι πιθανό για αρκετούς χρήστες, οπότε ρεαλιστικά, ακόμα κι αν αθλείστε περισσότερο ή έχετε περισσότερα notifications καθημερινά, θα βγάλετε σίγουρα 1 εβδομάδα με 1 φόρτιση.

Το "βαρύ" σενάριο κατά το οποίο η μπαταρία αντέχει 3 ημέρες (1,5 ημέρα σε iOS, δυστυχώς!), αφορά τα εξής: 2 ώρες LTE συνδεσιμότητας καθημερινά, 22 ώρες Bluetooth σύνδεση με το κινητό καθημερινά, 24/7 ανίχνευση καρδιακών παλμών, ανίχνευση ύπνου κάθε βράδυ, 60' χρήση Apps κάθε εβδομάδα, 30' κλήσεων μέσω Bluetooth κάθε εβδομάδα, 90' άσκησης κάθε εβδομάδα (ΜΕ GPS ενεργό) και notifications ενεργοποιημένα, με την οθόνη να ενεργοποιείται 200 φορές την ημέρα. Ουσιαστικά αυτό που... κατατρώει τη μπαταρία είναι η LTE συνδεσιμότητα και οι πολλές κλήσεις φωνής μέσω του ρολογιού, αλλά και το fitness tracking με GPS ενεργοποιημένο. Ακόμα κι έτσι, 3 ημέρες είναι σχετικά καλή αυτονομία. Να σημειώσουμε πως υποστηρίζεται φόρτιση 10W και πως το Watch 3 μπορεί να επαναφορτιστεί και ασύρματα από smartphone που υποστηρίζει reverse wireless charging.

Smartwatch με τα... όλα του!

Το Huawei Watch 3 είναι ήδη διαθέσιμο στην Ελλάδα έναντι €399 και πρόκειται για μια σούπερ δυναμική και ενδιαφέρουσα πρόταση που είναι βέβαιο ότι θα καλύψει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις των wearables. Δείχνει οτι η εταιρεία έχει σκαρφαλώσει, πλέον, στην ultra high-end κατηγορία συσκευών και στα wearables οπότε μπορεί να "κοιτάξει" στα μάτια τον σκληρό ανταγωνισμό των Samsung και Apple, με χαρακτηριστικά που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας και εξαιρετική εμφάνιση. Επιλογή για λίγους αλλά που δικαιολογεί απόλυτα την τιμή της!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...