Jump to content

Περί... δικτύων εξωτερικού γενικά

Κοινοποίηση

Recommended Posts

1 hour ago, ParafronGR said:

Κανένα οικονομικό θέμα δεν παίζει και καμμία παραπληροφόρηση δεν υπάρχει στη σελίδα, τα πράγματα είναι απλά:

Η Vodafone, σε χώρες που υπάρχει, κλειδώνει στο ίδιο δίκτυο πχ Vodafone Ιταλίας, Πορτογαλίας κτλ, και όπου δεν υπάρχει, κλειδώνει σε ένα συγκεκριμένο. Για να τα ξεκλειδώσουν, θα πρέπει να καλέσετε από το εξωτερικό στο τμήμα υποστήριξης, να τους πείτε ότι δεν πιάνει σήμα ή έχετε προβλήματα κάλυψης κτλ, και μέσα σε 24 ώρες σας έχουν ξεκλειδώσει. 

Έχω γράψει την ιστορία μου από το πρώτο ταξίδι στην Ιταλία που έκανα το καλοκαίρι του 24 που με είχαν αφήσει χωρίς σήμα, τους έκανα καταγγελία στην ΕΕΤΤ και μου έδωσαν δώρο πάγια και μου το ξεκλείδωσαν τελείως (μετά από 3 μήνες ξαναπήγα Ιταλία και έπαιζα με TIM & WINDTRE). Έκανα ακριβώς το ίδιο παράπονο και στο CU μου και στο CU της κοπέλας μου και από τότε, δεν μας έχει κόψει ποτέ (το τότε συμβόλαιο το έχω μεταφέρει σε Q VIP πλέον). 

Προσοχή: σε περίπτωση φορητότητας μετά το "ξεκλείδωμα", αν ξαναγυρίσετε στη Vodafone θα είστε πάλι κλειδωμένοι.

Το κλείδωμα ισχύει και για τις i4S Κάρτες (είχα τότε μία με απεριόριστα με το παλιό Unlimited - ωραίες εποχές) και είχα κάνει ακριβώς την ίδια διαδικασία.

47 minutes ago, VIPdriver said:

Το 2024 ηταν πριν 2 χρονια. Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει τα τελευταία 2 χρόνια. Ακομη και τότε (οπως ειπες και εσυ) χρειαστηκε να κάνεις καταγγελια, αφού ειχε κλειδωσει σε συγκεκριμένο (αρα απο τότε υπηρχαν οικονομικοι λογοι).

Ξεκάθαρα οικονομικό είναι.

Και για να το ξεκαθαρίσουμε, κάθε εταιρία κάνει ορισμένες συμφωνίες με εταιρίες του εξωτερικού για περιαγωγή με συγκεκριμένα τιμολόγια χονδρικής, και ανά κάποια περίοδο πληρώνει η μία την άλλη, βάσει της χρήσης που έχουν κάνει οι συνδρομητές κατά την περιαγωγή στο συγκεκριμένο δίκτυο. Τις τιμές ανά λεπτό/MB/SMS/MMS τις ορίζει το τιμολόγιο.

στην ευρωπαϊκή ένωση οι τιμές χονδρικής ειναι πολύ φθηνές. 

Η Vodafone σε κλειδώνει στο δίκτυο που προτιμά αυτή, για να μη πληρώνει άλλες εταιρίες που δεν έχουν προνομιακά τιμολόγια. Ειδικα εντός group δεν τους κοστίζει τίποτα το roaming. 

• Απαντήσεις 3,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πολύ καλά δίκτυα η T-Mobile και η Orange στη Πολωνία. Πουθενά θέμα ούτε εγώ ούτε η Σύζυγος. Δεν έχει πέσει πουθενά εκτος καμία από τις δύο στη βαρσοβια.

Το Roaming της Cote στη T-Mobile, και της Nova στην Orange, και οι δύο με 5G και VoLTE δουλεύει άψογα. 

H εταιρική Voda που έχω δεύτερη σιμ στο κινητό έχει μπει σε Plus 4G και δεν την έχω χρησιμοποιήσει καθόλου, παρά μόνο για κλήσεις, που βγαίνουν με 3G και μέτρια ποιότητα  

ΥΓ: το όνομα παρόχου της T-Mobile, εμφανίζεται ως «T-Mobile #5GBardziej». Το ίδιο ακριβώς εμφανιζόταν και πρόπερσι εντωμεταξύ, ανεξάρτητου απ το αν έχεις 5G ή 4G ή 2G. Σημαίνει #περισσότερο 5G
Πολυ κουτό κατά την γνώμη μου, τα ονόματα παροχών πρέπει να είναι όσο το δυνατό μικρότερα, χωρίς αχρείαστα χασταγκ ή κωδικούς χώρων. 

Edited by panos.k2

On 23/4/2026 at 6:44 ΠΜ, ParafronGR said:

Κανένα οικονομικό θέμα δεν παίζει και καμμία παραπληροφόρηση δεν υπάρχει στη σελίδα, τα πράγματα είναι απλά:

Η Vodafone, σε χώρες που υπάρχει, κλειδώνει στο ίδιο δίκτυο πχ Vodafone Ιταλίας, Πορτογαλίας κτλ, και όπου δεν υπάρχει, κλειδώνει σε ένα συγκεκριμένο. Για να τα ξεκλειδώσουν, θα πρέπει να καλέσετε από το εξωτερικό στο τμήμα υποστήριξης, να τους πείτε ότι δεν πιάνει σήμα ή έχετε προβλήματα κάλυψης κτλ, και μέσα σε 24 ώρες σας έχουν ξεκλειδώσει. 

Έχω γράψει την ιστορία μου από το πρώτο ταξίδι στην Ιταλία που έκανα το καλοκαίρι του 24 που με είχαν αφήσει χωρίς σήμα, τους έκανα καταγγελία στην ΕΕΤΤ και μου έδωσαν δώρο πάγια και μου το ξεκλείδωσαν τελείως (μετά από 3 μήνες ξαναπήγα Ιταλία και έπαιζα με TIM & WINDTRE). Έκανα ακριβώς το ίδιο παράπονο και στο CU μου και στο CU της κοπέλας μου και από τότε, δεν μας έχει κόψει ποτέ (το τότε συμβόλαιο το έχω μεταφέρει σε Q VIP πλέον). 

Προσοχή: σε περίπτωση φορητότητας μετά το "ξεκλείδωμα", αν ξαναγυρίσετε στη Vodafone θα είστε πάλι κλειδωμένοι.

Το κλείδωμα ισχύει και για τις i4S Κάρτες (είχα τότε μία με απεριόριστα με το παλιό Unlimited - ωραίες εποχές) και είχα κάνει ακριβώς την ίδια διαδικασία.

Εγώ είχα πρόβλημα στη Μπρατισλάβα, πήρα Τρίτη πρωί, γυρνούσα Παρασκευή Αθήνα και με ξεκλείδωσαν την επόμενη Δευτέρα, που είχα γυρίσει Ελλάδα. Τι να το κάνω αυτό; Δεν σε ξεκλειδώνουν κατευθείαν, το στέλνουν στο δευτεροβάθμιο, οπότε έρχεται μήνυμα θα σε ενημερώσουμε την τάδε ημερομηνία και η ενημέρωση θα έρθει από συγκεκριμένο εκπρόσωπο. Αυτή η ημερομηνία είναι 4 με 5 ημέρες μετά 

• 2 weeks later...

Μια ανασκόπηση από την Ευρώπη για το Roaming. 
Ιταλία: όλες 5G και VoLTE. Voda με Voda, Cote με ΤΙΜ και NOVA με Iliad(!). Γαλλία επίσης. Voda με SFR, Cosmote με Orange F καιΝόβα  με Free. 

Τέλος, στην Ελβετία, η Βονταφον έμπαινε σε Salt 5G χωρίς VoLTE. H Noβα έμπαινε Swisscom με VoLTE, η Κοσμοτε μπήκε Sunrise αλλά δεν τη χρησιμοποίησα. Πιστεύω όμως έδινε 5G/VoLTE

Γενικά, NOVA-COSMOTE έχουν τις περισσότερες συμφωνίες, η καθεμία με 1 ή και παραπάνω δίκτυα με 5G/VoLTE σε κάθε χώρα. 

51 minutes ago, panos.k2 said:

Γενικά, NOVA-COSMOTE έχουν τις περισσότερες συμφωνίες, η καθεμία με 1 ή και παραπάνω δίκτυα με 5G/VoLTE σε κάθε χώρα. 

Βασικά η βονταφον μείωσε τις συνεργασίες που είχε στο παρελθον, προφανώς λόγω οικονομικής στενότητας. Τα τελευταία χρόνια η βονταφον συρρικνώνεται παγκοσμιως. Πουλησε την ισπανική, θα πουλησει την ιταλική και στην ελληνική απολύθηκαν πολλά στελέχη. 

42 minutes ago, VIPdriver said:

Βασικά η βονταφον μείωσε τις συνεργασίες που είχε στο παρελθον, προφανώς λόγω οικονομικής στενότητας. Τα τελευταία χρόνια η βονταφον συρρικνώνεται παγκοσμιως. Πουλησε την ισπανική, θα πουλησει την ιταλική και στην ελληνική απολύθηκαν πολλά στελέχη. 

Δε ξέρω αλλά εγώ τους το συγχωρώ γιατί αξίζει πάρα πολύ το Travel Pass τους για εκτός ΕΕ

Φέτος το χρησιμοποίησα σε Ρωσία και Ελβετία με το εταιρικό. 5GB/μερα. 

Με τη Nova εταιρική που είχα μέχρι πριν λίγο καιρό είχα πάει Ισραήλ και έδινε 500MB/μερα. Ναι οκ είχε VoLTE και 5G, έμπαινε σε όλα τα δίκτυα με 5G αλλά τι να το κάνεις με τόσα λίγα δεδομένα. Η Voda δεν έδινε καν 5G, μόνο 4G, αλλά το χρησιμοποιούσες άνετα 

On 3/5/2026 at 1:43 ΜΜ, VIPdriver said:

Έχει ήδη πουληθεί η Ιταλική. Γενικά στην Ευρώπη, μόνο η Γερμανία πηγαίνει τρένο, οι άλλες ευρωπαϊκές απλά ισοφαρίζουν τους ισολογισμούς.

13 ώρες πριν, georgemv said:

Έχει ήδη πουληθεί η Ιταλική. Γενικά στην Ευρώπη, μόνο η Γερμανία πηγαίνει τρένο, οι άλλες ευρωπαϊκές απλά ισοφαρίζουν τους ισολογισμούς.

Η ιταλική πάει τρένο με τη Swisscom. Με τους ρυθμους που πάει θα καθαιρέσει την ΤΙΜ

On 3/5/2026 at 2:43 ΜΜ, VIPdriver said:

Από την άλλη αυξάνεται το μερίδιο των Αράβων e& στο Group χρόνο με το χρόνο... 

Edited by Chrischal1908

8 ώρες πριν, evang.t said:

Η ιταλική πάει τρένο με τη Swisscom. Με τους ρυθμους που πάει θα καθαιρέσει την ΤΙΜ

Μόνο το όνομα είναι ακόμα Vodafone, ανήκει πλέον 100% στη Swisscom, δεν μπορείς να την συγκρίνεις με οποιονδήποτε εταιρεία του vodafone group 

On 3/5/2026 at 2:43 ΜΜ, VIPdriver said:

Δεν έχει μειώσει κάποια συνεργασία. 
Στην Ελλάδα πάντως, ετοιμάζεται για εξαγορά (να κάνει…). 

28 minutes ago, TakeOverNet said:

Δεν έχει μειώσει κάποια συνεργασία. 
Στην Ελλάδα πάντως, ετοιμάζεται για εξαγορά (να κάνει…). 

Ποιον θα εξαγοράσει;

• 2 weeks later...

Για να δούμε τώρα που η Βουλγαρία κέρδισε την eurovision 2026 αν η Α1 Βουλγαρίας θα είναι χορηγός όπως ήταν φέτος η μητρική Α1 Αυστρίας και δεύτερο τι θα κάνουν οι γείτονες για την αντοχή του δικτύου τους

41 minutes ago, aektzhs 1 said:

Για να δούμε τώρα που η Βουλγαρία κέρδισε την eurovision 2026 αν η Α1 Βουλγαρίας θα είναι χορηγός όπως ήταν φέτος η μητρική Α1 Αυστρίας και δεύτερο τι θα κάνουν οι γείτονες για την αντοχή του δικτύου τους

Δεν νομίζω ότι η Eurovision θα γίνει στη Σόφια ή σε κάποια άλλη βουλγαρική πόλη, θα δούμε όμως. 

1 hour ago, aektzhs 1 said:

Λογικά A1 ή Vivacom θα το πάρουν ως χορηγοί όπως γίνεται συνήθως με τους μεγάλους παρόχους σε τέτοια events. Αντίστοιχα στην Ελλάδα πρίν μερικά χρόνια είχαμε τη Cosmote χορηγό όταν φιλοξενήσαμε τη Εurovision στην Αθήνα μετά τη νίκη της Έλενας Παπαρίζου. Όσο  αφορά το δίκτυο δεν υπάρχει θέμα στη Σόφια είναι τρομερό (με τη καλή έννοια).

Edited by elkons

23 ώρες πριν, Gv2008 said:

Δεν νομίζω ότι η Eurovision θα γίνει στη Σόφια ή σε κάποια άλλη βουλγαρική πόλη, θα δούμε όμως. 

Off topic:σύμφωνα με τον Βούλγαρο Υπουργό Πολιτισμό μέσα στις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει η προετοιμασία 

44 minutes ago, aektzhs 1 said:

Off topic:σύμφωνα με τον Βούλγαρο Υπουργό Πολιτισμό μέσα στις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει η προετοιμασία 

Η Βουλγαρία έχει ευρωπαϊκό ρομινγκ, σωστά; Για έναν φίλο ρωτάω. 

12 minutes ago, VIPdriver said:

Η Βουλγαρία έχει ευρωπαϊκό ρομινγκ, σωστά; Για έναν φίλο ρωτάω. 

Ναι έχει.

Η COSMOTE συνδέεται σε όλες, Yettel,Vivacom, A1 2G/3G/4G/5G με VoLTE χωρίς Wifi Calling 

Η NOVA συνδέεται και αυτή σε όλες Yettel, Vivacom, A1 2G/4G/5G με VoLTE μόνο στη Vivacom αλλά με όλες Wifi Calling. 

Κάποια συνεργασία υπάρχει ανάμεσα Cosmote και Α1 πάντως, με Roaming το ping δεν πήγε πάνω από 25.. λες και έχεις τοπικη SIM.

Το μακρινό 2016 στον τελικό της Eurovision στη Στοκχόλμη, όλες οι σουηδικές εταιρίες μια χαρά ήταν. Με συμβόλαιο Tele2 δεν είχα θέμα

Φαντάζομαι και στη Βουλγαρία θα είναι μια χαρά. 

ΥΓ: φωτιά η Βουλγαρα, καλή χρονιά φέτος μετά από πάρα πολλά χρόνια. Λίγο πιο φυσιολογική. Δυστυχώς δεν μας έκοψε να βάλουμε παραπάνω λεφτά για νίκη της Βουλγαρίας, είχε τρομερή απόδοση 

Edited by panos.k2

5 ώρες πριν, elkons said:

Κάποια συνεργασία υπάρχει ανάμεσα Cosmote και Α1 πάντως, με Roaming το ping δεν πήγε πάνω από 25.. λες και έχεις τοπικη SIM.

5G SEAGUL καλέ 

3 ώρες πριν, evang.t said:

5G SEAGUL καλέ 

Ναι αυτό (ξέχασα πως το λένε) 😅