Jump to content

Περί... δικτύων εξωτερικού γενικά

Κοινοποίηση

Recommended Posts

υπαρχει Φθηνοτερη λυση για sms & ομιλια με κινητο τυνησιας.ευχαριστω.

Για sms δες κάποιο από τα παρακάτω:

frog (cosmote), carrefur mobile (vodafone), qcard (wind)

Xρεωνουν 4 λεπτά το μήνυμα.

Για κλήσεις σε ενδιαφέρει μόνο απο το κινητό ή από σταθερό;

ευχαριστω πολυυυυυυ.για κλησεις απο κινητο.και παλι ευχαριστω.

Για κλήσεις από κινητό είναι ακριβά. Η φτηνότερη επιλογή είναι για την περίοδο αυτη το Frog. Χρεώνει κανονικά 1,6 ευρω/λεπτό αλλά σου διπλασιάζει την κάρτα που θα βάλεις μέχρι 31/5, άρα το κόστος πέφτει στο 0,8 ευρω/λεπτό περίπου. (Είναι λίγο παραπάνω λόγω του φόρου κινητής τηλεφωνίας που επιβάλλεται). Επειδή δεν είμαι 100% σίγουρος όμως ότι ο διπλασιασμός ισχύει και για διεθνείς κλήσεις καλό είναι να ρωτήσεις εδώ:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=150442&page=82

Υπάρχει και άλλη λύση αλλα είναι λίγο πιο συνθετη.

Παίρνεις την qcard και χρησιμοποιείς μια κάρτα διεθνών κλήσεων που έχει πρόσβαση στο κινητό. Αυτή τη στιγμή δωρεάν πρόσβαση δίνει μόνο η Viva.

Καλείς από το κινητό σου τον αριθμό της Viva, τον κωδικό σου και μετά τον αριθμό Τυνησίας. Η χρέωση στην περίπτωση αυτή είναι τώρα 0,44 ευρω/λεπτό

Δεν έχω δοκιμάσει την ποιότητα της Viva για τον προορισμό αυτό οπότε θα σε συμβούλευα να πάρεις μια κάρτα για αρχή να τη δοκιμάσεις και αν είσαι ικανοποιημένος να πάρεις και άλλες . Υπόψιν ότι η χρέωση της viva είναι ανά λεπτό που σημαίνει ότι αν μιλήσεις λιγότερο από ένα λεπτό θα χρεωθείς όλο το κόστος για το λεπτό. Το ίδιο ισχύει και αν μιλήσεις περισσότερο από ένα λεπτό (π.χ 1 λεπτό και 4 δευτ. θα κοστίσει 0,88 ευρω)

Εδώ θα βρεις περισσότερες πληροφορίες για τη δευτερη αυτη επιλογή:

http://www.viva.gr/smartcard

Δεν παίζει τίποτα απο αυτά που λες. Αυτά που παίζουν είναι:

α) Πληρώνεις το ποσό που σου ζητάνε και διακόπτεις την σύνδεση.

β) Δεν πληρώνεις και φεύγεις. Αν σε κυνηγήσει μετά όμως η Vodafone ή η τράπεζα σου, ίσως έχεις μεγαλύτερα προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση, υπεγραψες ενα συμβόλαιο το οποίο είχε δέσμευση για 24 μήνες. Γνώμη μου είναι να πληρώσεις και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Δες επίσης μήπως μπορεί να γίνει κάποιος διακανονισμός, δηλαδή να αποσυνδεθεί η γραμμή σου και να πληρώνεις σιγά σιγά το ποσό που σου ζητάνε.

Phantom Of The Opera

ρωτησα για το πρωτο ,περιμενω απαντηση.ηρθε η απαντηση...<<σου δινει 50% στην αξια της καρτας. το που θα ξοδεψεις την καρτα δεν εχει καμια σχεση. αν θελεις μπορεις να φας ολα τα χρηματα κανοντας δωρεα στους γιατρους χωρις συνορα μεσω γραπτων μηνυματων>>για τη viva μπλεχτηκα λιγο.εχω το προγραμμα με δωρεαν σε σταθερα(1500 ').βλεπω πως χρεωνει περιπου 0.44ε/λεπτο.γιατι θα πρεπει να παρω και καρτα qcard???δεν φτανει μονο η viva?

ειδα στη σελιδα της Q πως η τυνησια ειναι στη ζωνη 1 και η χρεωση ειναι 0.0071/δευτ....0.42/λεπτο.μηπως διαβαζω κατι λαθος?ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ.

Λόγω δουλειάς αναγκάζομαι ναμιλάω πολλές ώρες με εξωτερικό και συγκεκριμένα με κινητά Ηνωμένου Βασιλείου , Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας.

Μπορεί κάποιος να προτείνει οικονομικούς τρόπους επικοινωνίας με τις εν λόγω χώρες από το κινητό μου?

Είμαι υπόχρεος για οποιαδήποτε πρόταση, καθώς οι κλήσεις εξωτερικού είναι ενα πάγιο 120 ευρώ στον μηνιαίο μου λογαριασμό.

Λόγω δουλειάς αναγκάζομαι ναμιλάω πολλές ώρες με εξωτερικό και συγκεκριμένα με κινητά Ηνωμένου Βασιλείου , Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας.

Μπορεί κάποιος να προτείνει οικονομικούς τρόπους επικοινωνίας με τις εν λόγω χώρες από το κινητό μου?

Είμαι υπόχρεος για οποιαδήποτε πρόταση, καθώς οι κλήσεις εξωτερικού είναι ενα πάγιο 120 ευρώ στον μηνιαίο μου λογαριασμό.

παροτι μιλας για κλησεις απο κινητο, την λυση της χρονοκαρτας την εχεις σκεφτει?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικά θα πρέπει να μας πεις ποια εταιρία έχεις στο κινητό σου και αν είσαι διατεθειμένος να την αλλάξεις. Αν όχι, θα πρέπει να μας πεις αν σου δίνει κλήσεις προς σταθερά Ελλάδας

έχω συμβόλαιο cosmote , χωρίς απεριόριστες κλήσεις, αλλά αυτό είναι κάτι που αλλάζει!

το Καρτοκινητό international τι ακριβως είναι? ποιά εταιρεία το προωθεί στην αγορά?

όσο για την χρονοκάρτα,το ξέρω αλλά δεν είναι πάντα το ίδιο εύκολο...

έχω συμβόλαιο cosmote , χωρίς απεριόριστες κλήσεις, αλλά αυτό είναι κάτι που αλλάζει!

το Καρτοκινητό international τι ακριβως είναι? ποιά εταιρεία το προωθεί στην αγορά?

όσο για την χρονοκάρτα,το ξέρω αλλά δεν είναι πάντα το ίδιο εύκολο...

Εχεις επιλογες.

Η μια είναι να κρατησεις το κινητό σου να πάρεις ένα πρόγραμμα για σταθερά Ελλάδας.

Μέσω αυτού θα καλείς ένα αριθμό και θα σου δίνει τόνο κλήσης για να καλέσεις. Η δευτερη δυνατότητα προσφέρεται από άλλη εταιρια. Θα πληρώνεις δηλαδή σε 2 φάσεις. Μια στην εταιρία κινητής για την κλήση στο σταθερό αριθμό και μια στην εταιρία σταθερής που θα σου δινει γραμμή για να καλέσεις εξωτερικό.

Μια τέτοια εταιρία (δεν είναι η μόνο υπάρχουν και άλλες) είναι η http://www.viva.gr

Η δευτερη λύση είναι να πάρεις ένα καρτοκινητό που να έχει φτηνές κλήσεις για τις χώρες που θες να καλείς εσυ.

Δεν ξέρω βέβαια ποιος δίνει φτηνές κλήσεις για Σαουδική Αραβία....

κι ομως ...πηρα αριθμο εβαλα και μια καρτα 9ε αλλα τιποτα.στην εξυπηρετηση πελατων ,αν και εχουν την τυνησια στη ζωνη 1 με χρεωση 0.44/λεπτο,μου ειπαν οτι δε μπορω να καλεσω στην τυνησια γιατι ειναι εκτος του δικτυου της...τα νευρα μουυυυυ

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου αλλά και με δεδομένο τον εξορθολογισμό των τιμολογίων διεθνούς περιαγωγής μου έχει προκληθεί το ενδιαφέρον για την αγορά κάποιου καρτοκινητού από το εξωτερικό.

Ήδη μετά από αναζήτηση σε γνωστό on-line shop έχω καταλήξει σε προϊόντα από διάφορες χώρες της ΕΕ. Οι χρεώσεις περιαγωγής πλέον τουλάχιστον στους παρόχους που έχω εντοπίσει είναι οι ίδιες (eurotariff), με προβληματίζει όμως το γεγονός ότι σε όλα σχεδόν τα προϊόντα υπάρχει κάποια διαδικασία ενεργοποίησης της γραμμής (πχ με κάποια χρεώσιμη εξερχόμενη κλήση - δεν αναφέρομαι στην ταυτοποίηση).

Αυτό που θα ήθελα να ξέρω είναι, αν η ενεργοποίηση με τον τρόπο αυτό μπορεί να γίνει και από ξένο δίκτυο σε κατάσταση περιαγωγής. Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία από αγγλικό ή αυστριακό πάροχο;

Επίσης για την ενημέρωση όλων μας καλό θα ήταν να αναφέρει κάποιος, αν γνωρίζει, σε ποιές χώρες της ΕΕ δεν είναι απαραίτητη η ταυτοποίηση των καρτοκινητών. Απ' όσο γνωρίζω μέχρι στιγμής χώρες που δεν απαιτούν ταυτοποίηση είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστρία, η Λεττονία και η Εσθονία.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για κλήσεις από κινητό είναι ακριβά. Η φτηνότερη επιλογή είναι για την περίοδο αυτη το Frog. Χρεώνει κανονικά 1,6 ευρω/λεπτό αλλά σου διπλασιάζει την κάρτα που θα βάλεις μέχρι 31/5, άρα το κόστος πέφτει στο 0,8 ευρω/λεπτό περίπου. (Είναι λίγο παραπάνω λόγω του φόρου κινητής τηλεφωνίας που επιβάλλεται). Επειδή δεν είμαι 100% σίγουρος όμως ότι ο διπλασιασμός ισχύει και για διεθνείς κλήσεις καλό είναι να ρωτήσεις εδώ:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=150442&page=82

Υπάρχει και άλλη λύση αλλα είναι λίγο πιο συνθετη.

Παίρνεις την qcard και χρησιμοποιείς μια κάρτα διεθνών κλήσεων που έχει πρόσβαση στο κινητό. Αυτή τη στιγμή δωρεάν πρόσβαση δίνει μόνο η Viva.

Καλείς από το κινητό σου τον αριθμό της Viva, τον κωδικό σου και μετά τον αριθμό Τυνησίας. Η χρέωση στην περίπτωση αυτή είναι τώρα 0,44 ευρω/λεπτό

Δεν έχω δοκιμάσει την ποιότητα της Viva για τον προορισμό αυτό οπότε θα σε συμβούλευα να πάρεις μια κάρτα για αρχή να τη δοκιμάσεις και αν είσαι ικανοποιημένος να πάρεις και άλλες . Υπόψιν ότι η χρέωση της viva είναι ανά λεπτό που σημαίνει ότι αν μιλήσεις λιγότερο από ένα λεπτό θα χρεωθείς όλο το κόστος για το λεπτό. Το ίδιο ισχύει και αν μιλήσεις περισσότερο από ένα λεπτό (π.χ 1 λεπτό και 4 δευτ. θα κοστίσει 0,88 ευρω)

Εδώ θα βρεις περισσότερες πληροφορίες για τη δευτερη αυτη επιλογή:

http://www.viva.gr/smartcard

φιλε μου την καρτα viva μπορω να τη δουλεψω μεσω της καρτας μου vodafone?θα ειναι πιο χαμηλη η χρεωση?θα χρεωνεται μονο η viva?

φιλε μου την καρτα viva μπορω να τη δουλεψω μεσω της καρτας μου vodafone?θα ειναι πιο χαμηλη η χρεωση?θα χρεωνεται μονο η viva?

Ναι αλλά δε θα χρεώνεται μόνο η Viva αλλά και εσύ για κλήση στο 211 νούμερο (κλήση προς σταθερό).

Γενικο το θέμα, 'ακριβο'(!) το θέμα, αλλά πάντως έχουμε θέμα!

Θελω στα όποια ταξίδια θα κανω σε χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης, να έχω internet στο laptop μου.

Ερώτηση: εν έτει 2010, ζητάω πολλά????

Ξερω για πανάκριβες χρεωσεις περιαγωγής σε γενικες γραμμες-αν εχεις συνδεση ελληνικης εταιριας, και απο προχειρο ψαξιμο που εκανα ακομη και κάτι λυσεις με sim απο λετονια αν θυμαμαι καλα με "και καλα" προσιτες χρεωσεις, ειναι πραγματικο φαρμακειο στις χρεωσεις.

Επειδη πολλά προιοντα και λυσεις κυκλοφορουν και κανεις δεν τα ξερει ολα, θα ηθελα να μου πειτε αν κανεις εχει αντιμετωπισει αυτο το θεμα, και με ποιο τροπο.

Πρεπει να βρεθει μια προσιτη λύση να εχουμε internet οπου πηγαινουμε, αλλα δεν ξερω με ποιο τροπο μπορει να γινει αυτο, διχως να ξεπουληθει κανεις στις χρεωσεις.

Περιμενω τις προτασεις σας.

Σκέφτομαι να πάω για μια βδομάδα στην Αίγυπτο. Όταν είχα ξαναπάει, το 2004, είχα αγοράσει πανεύκολα και φτηνά, από ένα κατάστημα με κινητά στο Κάιρο, έναν αριθμό καρτοκινητού Vodafone Egypt που λειτούργησε αμέσως.

Σκοπεύω να κάνω το ίδιο και τώρα.

Έχει πάει κανείς πιο πρόσφατα να μου πει αν έχει αλλάξει κάτι;

Έχετε καμιά καλύτερη πρόταση; mobinil, ίσως;

Το θέλω για τοπικές κλήσεις και για εισερχόμενες από τους δικούς μου από Ελλάδα.

[Θα έχω και την planetsim μαζί μου καλού κακού.]

Ξερει κανεις αν υπαρχει καποιο προγραμμα για φθηνη επικοινωνια με Κυπρο;Ρωτησα στην vodafone αν υπαρχει καποιο προγραμμα λογω της κυπριακης Vodafone αλλα το παλικαρι δεν ηξερε καν οτι υπαρχει στην Κυπρο Vodafone :confused:

Δες την καρτοκινητή Frog και το πακέτο International της Vodafone. Και τα δύο σου προσφέρουν κλήσεις με 0,21 ευρώ/λεπτό.

Frog: http://www.frogmobile.gr/el/internationalcallsPricelist.aspx?style=styles&ns=-10009&cid=18019

Vodafone International: http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=1046

Σου τα' δωσα όλα όχι όμως και το θάνατό μου. Αυτό άσε με να το κρατήσω εγώ.

http://img412.imageshack.us/img412/1559/28923n.gif

Καλό Πάσχα!

• 2 weeks later...

παιδια θελω να κανω καποιες κλησεις αυτην την περιοδο σε καποιον συγγενη μου που βρισκεται στις ηνωμενες πολιτειες σε κινητο...ειδα οτι το skype ειναι πολυ βολικο και οικονομικο και αγοορασα credits...

εχω ομως την απορια εαν οταν τον καλω στο κινητο χρεωνεται και αυτος...εχχει wind παιζει καποιο ρολο???θα χρεωνεται και αυτος???

παιδια θελω να κανω καποιες κλησεις αυτην την περιοδο σε καποιον συγγενη μου που βρισκεται στις ηνωμενες πολιτειες σε κινητο...ειδα οτι το skype ειναι πολυ βολικο και οικονομικο και αγοορασα credits...

εχω ομως την απορια εαν οταν τον καλω στο κινητο χρεωνεται και αυτος...εχχει wind παιζει καποιο ρολο???θα χρεωνεται και αυτος???

Στο Ελληνικό κινητό θα τον καλείς ή στο Αμερικάνικο;

Oντως αν τον καλεις σε ελληνικο αριθμο θα χρεωνετε κ αυτος...

Γιωργος απο Ολλανδια αλλα η καρδια μου χτυπαει ΚΡΗΤΗ

Htc HD2 LEOROM★ Miri & DINIK ★░v17.6░ WWE ░

Radio 2.12.50.02_2

• The title was changed to Περί... δικτύων εξωτερικού γενικά
  • This topic was pinned and unpinned