Jump to content

Tελικα μηπως συμφερει ο ΟΤΕ;;

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και θα σας πω τον λογο! Οπως αρκετοι απο εδω και εγω εχω δοκιμασει αρκετες εταιριες σταθερης. Ναι οντως ειναι ποιο φτηνες!Ναι γλιτωνεις λιγα χρηματα.

ΑΛΛΑ......εχετε σκεφτει ποτε ποση ωρα κανετε να καλεσετε εξωτερικο?Ποσες φορες ακουτε αντιλαλο?Ποσες φορες δεν πιανει?Μιλαει?Αργει γενικα...!

Επισης οταν μιλατε δεν εχει 2 δευτερολεπτα καθυστερηση?Αν υπολογισετε αυτα, μιλατε ολοι σας παραπανω αφου λετε συνεχεια..μ'ακους?ξανα επαναλαμβαετε τοτε την ερωτηση!!!!

Αν σε ολα αυτα προσθεσετε την ταλαιπορια για 2 λογαριασμους,και γενικα...την αγωνια ποια εταιρια ειναι η καλυτερη??ποια προσφερει ανα δευτερολεπτο...ποια...ποια....!Βαζετε μια...αλλα τελικα στα αστικα συμφερει αλλη κ.ο.κ.!!!

Οπως εχω πει σε αλλο τοπικ, δουλεω σε μια μεγαλη εταιρια σταθερης τηλεφωνιας αλλα συνεχιζω να λεω: ΣΑΝ ΤΟΝ ΟΤΕ τετοια ποιοτητα επικοινωνιας δεν εχει κανενας!!

Και μην ακουσω να λετε εγω εχω καλη επικοινωνια? Ολοι εχουν εστω και λιγη καθυστερηση επειδη πατανε στον δικτυο του ΟΤΕ οποτε αργουν...!

Οι μονες εταιριες που ισως δεν εχουν προβλημα ειναι TELEDOME (εχει δικες της γραμμες) και ισως και η βιβοντι.

Μπορει να ερχετε λιγο ακριβοτερος ο ΟΤΕ αλλα...ειναι ο μονος που δεν θα κλεισει..και σιγα σιγα κανει και προσφορες.

ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ομως ΦΩΝΑΞΤΕ ειναι ακριβο.Εγω σας μιλησα για την σταθερη!

Ευχαριστω και επειδη ειπα πολλα και δεν τα εξεφρασα τοσο καλα..ισως να εννοουσα κατι αλλο και να σας μετεφερα αλλιως!!

:cry: :X :rolleyes:

Και θα σας πω τον λογο! Οπως αρκετοι απο εδω και εγω εχω δοκιμασει αρκετες εταιριες σταθερης. Ναι οντως ειναι ποιο φτηνες!Ναι γλιτωνεις λιγα χρηματα.

ΑΛΛΑ......εχετε σκεφτει ποτε ποση ωρα κανετε να καλεσετε εξωτερικο?Ποσες φορες ακουτε αντιλαλο?Ποσες φορες δεν πιανει?Μιλαει?Αργει γενικα...!

Επισης οταν μιλατε δεν εχει 2 δευτερολεπτα καθυστερηση?Αν υπολογισετε αυτα, μιλατε ολοι σας παραπανω αφου λετε συνεχεια..μ'ακους?ξανα επαναλαμβαετε τοτε την ερωτηση!!!!

Αν σε ολα αυτα προσθεσετε την ταλαιπορια για 2 λογαριασμους,και γενικα...την αγωνια ποια εταιρια ειναι η καλυτερη??ποια προσφερει ανα δευτερολεπτο...ποια...ποια....!Βαζετε μια...αλλα τελικα στα αστικα συμφερει αλλη κ.ο.κ.!!!

Οπως εχω πει σε αλλο τοπικ, δουλεω σε μια μεγαλη εταιρια σταθερης τηλεφωνιας αλλα συνεχιζω να λεω: ΣΑΝ ΤΟΝ ΟΤΕ τετοια ποιοτητα επικοινωνιας δεν εχει κανενας!!

Και μην ακουσω να λετε εγω εχω καλη επικοινωνια? Ολοι εχουν εστω και λιγη καθυστερηση επειδη πατανε στον δικτυο του ΟΤΕ οποτε αργουν...!

Οι μονες εταιριες που ισως δεν εχουν προβλημα ειναι TELEDOME (εχει δικες της γραμμες) και ισως και η βιβοντι.

Μπορει να ερχετε λιγο ακριβοτερος ο ΟΤΕ αλλα...ειναι ο μονος που δεν θα κλεισει..και σιγα σιγα κανει και προσφορες.

Ευχαριστω και επειδη ειπα πολλα και δεν τα εξεφρασα τοσο καλα..ισως να εννοουσα κατι αλλο και να σας μετεφερα αλλιως!!

1) Ναι υπάρχουν προβλήματα στην ποιότητα, ανάλογα με την χώρα που καλείς , την ώρα που καλείς και από ποια εταιρεία καλείς. Δεν είναι λόγος αυτός όμως για να πας στον ΟΤΕ.Υπάρχουν και τα αστικά, υπεραστικά, κλήσεις προς κινητά. Και τα χρήματα που μπορείς να γλυτώσεις με έναν εναλλακτικό είναι αρκετά στο να δικαιολογούν μια ελάχιστη ή μικρή απόκλιση από την ποιότητα γενικά.

2)Ο ΟΤΕ γενικά είναι φαρμάκι :ooch: . Οι προσφορές που λες, συμφέρουν σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, και κρύβουν ψιλά γράμματα.Παράδειγμα: α) Η καλοκαιρινή προσφορά στις διεθνείς κλήσεις. Το ξέρεις ότι ισχύει μόνο για τα διεθνή σταθερά;Αν πάρεις σε κινητό, ισχύουν οι τιμές χωρίς την προσφορά και μάλιστα με χρέωση ανά λεπτό :!: . β) Οι περίφημες ΟΤΕπιλογές,ΟΤΕπιχειρώ. Για να "κερδίσεις" τον δωρεάν χρόνο ομιλίας ή την ταδε έκπτωση, προς την τάδε , κατηγορία κλήσεων, θα πρέπει να κάνεις βαρβάτο λογαριασμό.Σε εναλλακτικό κερδίζεις από το πρώτο λεπτό ομιλίας.(μιλάω πάντα γενικά, εξαρτάται τον εναλλακτικό, το πρόγραμμα χρήσης κτλ). Σε περιβάλλον ανταγωνισμού έχεις το πλεονέκτημα να επιλέγεις μεταξύ πολλών εταιριών και τρόπων να καλείς(μέσω καρτών, μέσω voip κτλ)

3)Η ταλαιπωρία που λες με τους 2 ή 3 λογαριασμούς, δεν υφίσταται. Του ΟΤΕ έρχεται κάθε 2 μήνες. Τον πληρώνεις όπως τον πλήρωνες τόσες δεκαετίες(αναφέρομαι στον μεσο Έλληνα). Ο 2ος ή και ο 3ος λογαριασμός, θα σου έρχεται κάθε μήνα (συνήθως) και τον εξοφλείς με πολλούς διαφορετικούς τρόπους:ΕΛΤΑ,κατάθεση μετρητών σε τράπεζες,πάγια εντολή,web-banking, μέσω πιστωτικής και δεν ξέρω πόσοι άλλοι τρόποι υπάρχουν.Εννοείται ότι το άθροισμα των λογαριασμών δεν θα πρέπει να ξεπερνάνε τον αρχικό λογαριασμό του ΟΤΕ, χωρίς εναλλακτικό δηλαδή.

4)Η ποιότητα. Του ΟΤΕ,ΟΚ είναι πολύ καλή,άριστη θα έλεγα(αν και έχω να πάρω μέσω ΟΤΕ 3 χρόνια). Αλλά και οι εναλλακτικοί δεν πάνε πίσω. Γενικά μην νομίζεις ότι το ακριβό (ΟΤΕ) είναι και το καλύτερο. Εγώ προσωπικά στην εταιρεία που είμαι, εδώ και ενα χρόνο κοντά νομίζω ότι τηλεφωνώ μέσω πΟΤΕ, αναφορικά με την ποιότητα ομιλίας.

5)Απευθείας πελάτης, χωρίς την μεσολάβιση του ΟΤΕ, μπορείς να γίνεις προς το παρόν στις : Vivodi, TelePassport, Teledome.

6)Είπες ότι ο ΟΤΕ δεν θα κλείσει ποτέ.Μαζί σου. Ποιος όμως μίλησε ότι θα κλείσουν οι εναλλακτικοί(οι 5-6 μεγαλύτεροι τουλάχιστον). Ξέρεις ότι έχουν γίνει πολύ μεγάλες επενδύσεις πανελλαδικά από το σύνολο των εναλλακτικών; Δεν λέω ότι δεν χρειάζονται άλλες. Το αντίθετο. Αλλά επενδύσεις γίνονται, δυστηχώς σε όχι και τόσο μεγάλη κλίμακα.

Μου ακούγεται άκρως ανούσιο να λέμε "ο ΟΤΕ δεν θα κλείσει ποτέ, άρα εγώ θα μείνω στον ΟΤΕ". Να κλείσουν εταρείες, δεν το πιστεύω. Να γίνουν συγχωνεύσεις για δημιουργία μεγαλύτων σχημάτων ικανών να χτυπήσουν τον ΟΤΕ στα ίσα, πολύ πιθανόν.

7)Είπες ότι είναι δύσκολο να επιλέξεις εναλλακτικό. Και γω σου λέω. Κινητό έχεις, εκεί δεν επιλέγεις τόσα χρόνια; Και στο κάτω κάτω, αν δεν μπεις στον κόπο να ψάξεις, να συγκρίνεις τιμές γιατι βαριέσε ή δεν έχεις χρόνο και επιλέγεις "τη σιγουριά του ΟΤΕ" "ή δεν επιλέγεις τους άλλους γιατί είναι είναι απατεώνες" (όλα αυτά που λέω τα έχω ακούσει από πολλούς ανθρώπους, δεν απευθύνομαι σε σένα προσωπικά), τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Η προσωποποίηση του μη συνηδητοποιημένου καταναλωτή. Το "ΜΗ τσιμπάτε σε ότι σαν λένε" που χρησιμοποιεί ο ΟΤΕ σε τελευταίο διαφημιστικό spot, ισχύει και για τον ίδιο.

Συγνώμη για το μακροσκελές-κουραστικό post.

Φιλικα :)

Προφανώς δεν έχεις μιλήσει με Q να δεις ποιότητα...

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

:X Μια απο αυτες ηταν και η Q!!

No kidding?

Καλά, εκτός αν πήρες κανά τηλ σε καμιά Τασμανία, όοοολα τα φαινόμενα (καθυστέρηση, ηχώ, κτλ κτλ κτλ) που αναφέρεις μου θυμίζουν πρωτόγονες εναλλακτικές....Οι Forthnet, Q (ειδικά η δεύτερη) που έχω δοκιμάσει πρόσφατα δεν έχουν τέτοια φαινόμενα....

Εγώ από την περίοδο που ο ΟΤΕ μου είχε πάρει 2.000+++ Ε για το Internet ορκίστηκα πως δεν τον ξαναπληρώνω αν περνάει από το χέρι μου, και το τηρώ ως τώρα...

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

Οσον αφορά τις κλήσεις προς διεθνή κινητά (ζώνης 1) η forthnet (τότε που τη χρησιμοποιούσα) είχε χάλια ποιότητα και αναγκαζόμουν να χρησιμοποιώ tellas-OTE για αυτές. H ποιότητα της q είναι όντως πολύ καλή!

Και προσθετω σε αυτα που εχω αναφερει οτι:

Περισσοτεροι επιστρεφουν στον πΟΤΕ οπως ολοι μας τον λεμε, ΠΑΡΑ

κανουν νεες αιτησεις σε ενναλακτικους.

Σας το λεω απο εγκυρες πηγες!

Με τις αυθαίρετες καταργήσεις ΠΦ που κάνει ο ΟΤΕ, φυσικό είναι...

Χώρια που (και εγώ έχω δει αν το πάμε έτσι) πολλοί "δοκιμάζουν" τον ΟΤΕ για ένα δίμηνο και μετά τρέχουν πάλι στους εναλλακτικούς όταν δουν ότι τα ΟΤΕπιχειρώ και ΟΤΕπιλογές είναι το χάλι τους το μαύρο ;)

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

Εγω λεω για τους νομιμους γυσρισμους και οχι για τις αυθαιρεσιες...!Αυτες δεν μετρανε!Αφου καθε μερα σε πριζουν ολες οι εταιριες και σου ταζουν λαγους με πετραχιλια.Αμα πας να φυγεις κιολας τι σου δινουν!Μερικοι κανουν και παζαρια....~

Χρησιμοποιώ Lannet 1 χρόνο και θα αναφερθώ στο εξής συγκρίνοντας τους λογαριασμούς του ΟΤΕ (εκτός των παγίων μόνο κλήσεις) την περίοδο Δεκέμβριος 2002 – Δεκέμβριος 2003 και της Lannet Ιανουάριος 2004 – Ιανουάριος 2005 υπάρχει μια μείωση του κόστους τηλεπικοινωνιών μου 12% (θα μου πεις σιγά τη μείωση) το ετήσιο κόστος κλήσεων την περίοδο 2002-2003 με τον ΟΤΕ ήταν περίπου 1500€ και την περίοδο 2004-2005 1320€ κέρδος δηλαδή 180€ όσο για την ποιότητα ακόμη και σε κλήσεις στο εξωτερικό (Η.Π.Α. & Αγγλία) δεν είχα κανένα απόλυτος προβλημα.
fake! :X

Χρησιμοποιώ Lannet 1 χρόνο και θα αναφερθώ στο εξής συγκρίνοντας τους λογαριασμούς του ΟΤΕ (εκτός των παγίων μόνο κλήσεις) την περίοδο Δεκέμβριος 2002 – Δεκέμβριος 2003 και της Lannet Ιανουάριος 2004 – Ιανουάριος 2005 υπάρχει μια μείωση του κόστους τηλεπικοινωνιών μου 12% (θα μου πεις σιγά τη μείωση) το ετήσιο κόστος κλήσεων την περίοδο 2002-2003 με τον ΟΤΕ ήταν περίπου 1500€ και την περίοδο 2004-2005 1320€ κέρδος δηλαδή 180€ όσο για την ποιότητα ακόμη και σε κλήσεις στο εξωτερικό (Η.Π.Α. & Αγγλία) δεν είχα κανένα απόλυτος προβλημα.

για ριξτε και μια ματια στον τιμοκαταλογο της telepassport μαλλον θα των βριτε τον καλητερω

Το θέμα με τους εναλλακτικούς είναι ότι για να αξίζουν πρέπει να έχεις μεγάλους λογαριασμούς τηλεφώνου. Κι όταν λέω μεγάλους δεν εννοώ 60 - 100 ευρώ. Γιατί σε ένα λογαριασμό 80 ευρώ τα πάγια είναι 30, άρτα τα κανονικά τηλεφωνήματα είναι 50, δηλαδή 25 ευρώ το μήνα. Πόσο να κερδίσεις 10%; Είναι 2,5 ευρώ.

Θα μου πεί κάποιος: Εγώ που μιλάω με Αγγλία μπλα μπλα μπλα...

Ναι εσύ που μιλάς με Αγγλία φυσικά και θα βάλεις εναλλακτικό.

Θα μου πει κάποιος άλλος: Εγώ από την επιχείρησή μου κάνω καθημερινά άπειρα τηλέφωνα σε κινητά και μπλα μπλα μπλα...

Σαφώς κι εσύ θα βάλεις εναλλακτικό. Κι αν δεν έχεις βάλει ήδη είσαι κορόϊδο.

Τι ποσοστό όμως των συνδέσεων αποτελούν αυτές οι περιπτώσεις; Πολύ μικρότερο απ' ότι φαντάζεται κανείς.

Για τους υπόλοιπους ισχύουν αυτά που έγραψα στην αρχή. Δύο φορές μέχρι τώρα έκανα έρευνα αγοράς γι' αυτό το θέμα και στις δύο περιπτώσεις κατέληξα ότι δεν αξίζει. Άλλος είχε φθηνά κινητά, άλλος φθηνά για εξωτερικό, άλλος δεν έδινε αστικές, άλλος χρέωνε για έκδοση λογαριασμού, άλλος δεχόταν πληρωμές μόνο με πιστωτική, μπερδέματα με την προεπιλογή, δύο επιπλέον λογαριασμοί ανά δίμηνο. Χαμός! Για να μην αναφέρω ότι πέρα από 2-3 μεγάλες εταιρίες, οι οποίες όμως δεν ήταν και οι φθηνότερες, οι ιστοσελίδες έλεγαν αλλά αντ' άλλων.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που πολλοί επιστρέφουν στον ΟΤΕ. Ακούνε για μειώσεις του κόστους για τρελλά ποσοστά και όταν αρχίζουν να πληρώνουν και βλέπουν διαφορές της τάξης των μερικών ευρώ τα παρατάνε. Υπάρχει και μεγάλη παραπληροφόρηση. Η σπιτονοικοκυρά μου (αρκετά μεγάλη σε ηλικία) κατέβηκε προχθές με ένα λογαριασμό του ΟΤΕ και με ρωτούσε γιατί ο ΟΤΕ της ζητάει 30 ευρώ αφού έβαλε τελάς. Όταν της είπα ότι θα πληρώνει και τα πάγια του ΟΤΕ μου απάντησε ότι έτσι βγαίνουν τα ίδια λεφτά. Σε ανάλυση που της έκανα προέκυψε ότι κέρδιζε 3 ευρώ το μήνα. Και η απάντησή της: Μα εγώ πληρώνο 3,5 ευρώ ταξί για να πάω να πληρώσω τους λογαριασμούς στη ΔΕΗ ή στα ΕΛΤΑ. Και μην πείτε τίποτα για πιστωτικές και πάγιες εντολές, γιατί τόσο καιρό της λέω να βγάλει μία cash card και μου λέει ότι δεν θέλει να μπλέξει με τις τράπεζες.

Θα συμφωνησω με τον φιλο phph, και εγω εκανα 2 φορες ερευνα αγορας και ειδα οτι ισως βγαινει και φθηνοτερος τελικα ο οτε, αλλα και ακριβοτερος να ηταν η διαφορα ειναι 1-2 Ευρω που θα τα δωσεις στα ΕΛΤΑ για να πληρωσεις το λογαριασμο. Εχει κανει καλα πακετακια ο οτε με τις οτεπιλογες +δωρεαν χρονος ομιλιας καθως επισης και με το student pack, ας μη μιλησω για τη ποιοτητα μερικων εναλλακτικων :rolleyes:

Θα συμφωνησω με τον φιλο phph, και εγω εκανα 2 φορες ερευνα αγορας και ειδα οτι ισως βγαινει και φθηνοτερος τελικα ο οτε, αλλα και ακριβοτερος να ηταν η διαφορα ειναι 1-2 Ευρω που θα τα δωσεις στα ΕΛΤΑ για να πληρωσεις το λογαριασμο. Εχει κανει καλα πακετακια ο οτε με τις οτεπιλογες +δωρεαν χρονος ομιλιας καθως επισης και με το student pack, ας μη μιλησω για τη ποιοτητα μερικων εναλλακτικων :rolleyes:

Για αυτό η καλύτερη επιλογή είναι η Q.

Δεν έχει ελάχιστη χρέωση 1 λεπτό για κινητά και πληρώνει η ίδια το κόστος στα ΕΛΤΑ.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για εμένα η καλύτερη επιλογή είναι η Q + 1 ή 2 ακόμη εταιρίες (ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός), οι λογαριασμοί των οποίων να εξόφλούνται σε κάποια σημεία χωρίς επιπλέον χρέωση. ;)

Και εγώ για την εξόφληση της Lannet δεν έχω κανένα κόστος. Παράλληλα με την Lannet σκευτομαι να βάλω και TP.
fake! :X

• 2 weeks later...
Δοκιμασε κανεις την Columbia να δει;
:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

Καλός ο ΟΤΕ ο γύφτουλας ? που σε παίρνουν σπίτι και σε προσβάλουν με το τρόπο τους αν δεν πληρώσεις το λογαριασμό μια μέρα μετά αφότου έληξε ?

τι λες καλέ

Τον έκοψα ΠΑΝΤΕΛΩΣ έβγαλα το σταθερό και πολύ χαίρομαι

Καλός ο ΟΤΕ ο γύφτουλας ? που σε παίρνουν σπίτι και σε προσβάλουν με το τρόπο τους αν δεν πληρώσεις το λογαριασμό μια μέρα μετά αφότου έληξε ?

τι λες καλέ

Τον έκοψα ΠΑΝΤΕΛΩΣ έβγαλα το σταθερό και πολύ χαίρομαι

Πότε έγινε τέτοιο πράγμα ρε παιδιά;

Εμένα φέτος μου το κόψανε χωρίς να πάρω χαμπάρι τίποτα.

Και στον μεθεπόμενο λογαριασμό που πάλι τον ξέχασα, χτύπησε το τηλέφωνο και άκουσα το εξής:

"...κολουθεί ηχογραφημένο μήνυμα τουτ τουτ τουτ..." (έπεσε η γραμμή).

Αλλά επειδή κάποιος εδώ στο forum είχε πει ότι όταν αργείς να πληρώσεις σε καλεί κάπιο σύστημα αυτόματα την ψυλλιάστηκα τη δουλειά και πρόλαβα στο παρα πέντε να μη μου το κόψουν.

Μακάρι να με έπερναν τηλέφωνο για να με ενημερώσουν ότι ξέχασα να πληρώσω. Θα γλύτωνα και την πρώτη φορά την ταλαιπωρία και τα 7,5 εθρώ της επανασύνδεσης.