Jump to content

Μικρογραφίες, Περίεργα πράγματα...


doganos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γειά σας,

 

Τόσα χρόνια και πρώτη φορά βλέπω τέτοιο πράγμα. Εχω κάτι εικόνες jpeg,bmp σε εναν φάκελο. Πηγαίνω προβολή --> Μικρογραφίες και φαίνονται οι εικόνες στον explorer χωρίς να ανοίξω καμιά φωτογραφία.

 

Για παράδειγμα:

 

Υπάρχει ενα τοπίο το οποίο είναι κόκκινο στην Μικρογραφία. Οταν όμως το ανοίγω (με διάφορα προγράμματα προσπάθησα) η φωτογραφία αλλάζει, δηλαδή το κόκκινο γίνεται μπλέ, και εμφανίζονται για παράδειγμα και γράμματα στην μέση της εικόνας. Πώς γίνεται αυτό;

 

Επίσης στις μικρογραφίες οι εικόνες είναι έγχρωμες, ενώ όταν τις ανοίγω μερικές εμφανίζονται ασπρόμαυρες. Το έχετε ξαναδεί αυτό το πράγμα;

 

Υπάρχει κανένας τρόπος που μπορώ να τις δω τις φωτογραφίες όπως στις μικρογραφίες; Δηλαδη έγχρωμες και όχι ασπρόμαυρες.

Samsung S21 Ultra
Link to comment
Share on other sites

Δεν κατάλαβα τι θες να κάνεις....

Αν έχεις πρόβλημα με τις μικρογραφίες σβήσε το thumbs.db μέσα από το φάκελο με τις φώτος (θα ξαναδημιουργηθεί μόνο του)

Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλω να κάνω κάτι, απλώς έχω φωτογραφίες σε εναν φάκελο και όταν τις βλέπω σε μικρογραφίες (Προβολη-->μικρογραφίες) φαίνονται έγχρωμες και όταν τις ανοίγω με πρόγραμμα όπως το Photoshop φαίνονται ασπρόμαυρες. Δηλαδή αλλάζουν.
Samsung S21 Ultra
Link to comment
Share on other sites

Όπως είπε και ο gkr41, σβήσε το αρχείο Thumbs.db στον φάκελο όπου παρουσιάζεται το πρόβλημα. Για να δεις το αρχείο Thumbs.db, πρέπει στον explorer να ενεργοποιήσεις την προβολή κρυφών αρχείων.

 

Μου είχε τύχει κι εμένα, άλλες εικόνες να εμφανίζονται στις μικρογραφίες του explorer και άλλες να είναι στην πραγματικότητα. Τελικά το αποτέλεσμα ήταν να στείλω σε άτομο λάθος φωτογραφίες, επειδή βασίστηκα στις μικρογραφίες που έδειχνε ο explorer. Και βέβαια μετά έβριζα ποιον άλλο; :X Τον Billάκη Θύρα, που για άλλη μια φορά τα έκανε μαντάρα με το λειτουργικό του. Το αρχείο Thumbs.db αποθηκεύει τις μικρογραφίες και μερικές φορές γίνεται corrupted. Σβήνοντάς το, θα δημιουργηθεί νέο αυτόματα.

this signature is under heavy construction
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά το θέμα είναι οτι δεν υπάρχει αυτό το αρχείο που λέτε (Ναι, εχω στον explorer να εμφανίζονται τα κρυφά αρχεία).

 

Να σημειώσω οτι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από ψηφιακή μηχανή. Μήπως παίζει κανένα ρόλο αυτό το πράγμα; Μήπως έχουν επιλογές πλέον οι ψηφιακές μηχανές;

 

Αν θέλετε να σας στείλω μια φωτογραφία στο ε-μαιλ σας να δείτε και μόνη σας, Σε μικρογραφία και σε Κανονικό άνοιγμα.

Samsung S21 Ultra
Link to comment
Share on other sites

Σε folders που υπάρχουν εικόνες, το λειτουργικό by default δημιουργεί το αρχείο thumbs.db γιατί αρχικά είναι απενεργοποιημένη η επιλογή Do not cache thumbnails στο Folder Options. Αν δεν την έχεις ενεργοποιήσει εσύ δηλαδή, το αρχείο αυτό υπάρχει. Για να το δεις όμως, δεν αρκεί να έχεις επιλέξει το Show hidden files and folders, πρέπει να έχεις απενεργοποιήσει το Hide protected operating system files που υπάρχει πάλι στο Folder Options.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...