Wizad Δημοσιεύτηκε August 24, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 24, 2005 καλησπερα,ξερει καποιος να μου πει ποσα mwatt(μιλιβατ) ειναι το access point μου Linksys WAP54G και αν υπαρχει ρυθμιση να ανεβασω το mwatt λειτουργειας του..?.....Και μια τελευταια ερωτηση,εχοντας μια κεραια κατευθηντικη στα 19dbi αι εχοντας οπτικη επαφη με την αλλη κεραια σε ανοιχτο χωρο,ποσα μετρα-χιλιομετρα μπορει να <<πιασει>> με τα 19dbi?...Σας ευχαριστω Παράθεση ...Εχω προβλημα και ξερω πως το ξερω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. August 24, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 24, 2005 Νομίζω 100mw (20db) Πρέπει να κατέβεις στο 1db για να βάλεις 19αρα κεραία + τις απώλειες καλωδίου (1db=2mw) Σε ανοιχτό χώρο χωρίς εμπόδια και ΧΩΡΙΣ ΘΟΡΥΒΟ, με νόμιμη ισχύ μέχρι 6χλμ στην minimum ταχύτητα (6mbit σε 802.11g, 8-9χλμ στο 1mbit στο 802.11b). Στην αθήνα κάτω από 3 χιλιόμετρα, μπορεί και κάτω από 2 λόγο θορύβου.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Wizad Δημ. August 25, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Πρέπει να κατέβεις στο 1db για να βάλεις 19αρα κεραία + τις απώλειες καλωδίου (1db=2mw) ....ναι αλλα απο που θα κανω τη ρυθμιση για να <<κατεβασω>> το db ?Εγω ανοιγω το μενου του AP με τον FTP απο angry IP scanner και μετα απο εκει ανοιγω το panel με το μενου...αλλα δεν ειδα πουθενα να γραφει κατι σχετικο με αυξομειωση των db.....μπορει αν γινει και απο αλλου η ρυθμιση?..η υπαρχει καποια αλλο προγραμμα με παραπανω δυνατοτητες που θα μπορουσα να χρησιμοποιησω αποφευγωντας τη μαμα cisco αι το λογισμικο της?Επισης θα ηθελα να μου δωσει καποιος το σχεδιο να για να φτιαξω ενα καλωδιο UTP Ααπο το APoint μου στην καρτα δικτυου και τελος αφου κατεβει το ιντερνετ εξ ουρανου,πως θα το μοιρασω στα δυο μηχανακια που εχω,με switch η με router....?Σας ευχαριστω.... Παράθεση ...Εχω προβλημα και ξερω πως το ξερω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. August 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2005 Tι κάνεις με το FTP ?!?!??!?!?!?! Aνοιξε το μενού του ΑΡ με την ΙΡ του από τον ιντερνετ explorer, εκεί κάνε μια βόλτα στα μενού και θα δεις εάν έχει κάπου επιλογή για να κατεβάζεις ισχύ. Μετά κάνε firmware upgrade, μπορεί κάποιο νέο firmware να κατεβάζει. Η cisco δεν έχει καμία σχέση με το μηχανάκι, εκτός από το λογότυπο της επάνω του :P Νομίζω ότι τα WAP πέρνουν OpenWrt, αλλά ξέχασε το, από όσο μπορώ να καταλάβω, οι γνώσεις σου δεν είναι τόσες πολλές και δεν θα τα καταφέρεις να δουλέψεις κονσόλα linux. ΑσπροΠορτοκαλί-Πορτοκαλί-ΑσπροΠράσινο-Μπλε-ΜπλέΑσπρο-Πρασινο-ΑσπροΚαφέ-Καφέ Όπως βλέπεις το βύσμα από μπροστά με το τσουνάκι επάνω. Εάν απλό switch θες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Wizad Δημ. September 1, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2005 Σευχαρτιστω πολυ φιλε μου.....αλλα εχω αλλη μια απορια προς λυση....επειδη δε θελω να βαζω ρευμα εκει ψηλα στην κεραια σκεφτομαι να δωσω ρευμα με POE ower over ethernet με σχετικο προιον σαν και αυτο... http://www.priveshop.gr/product.php?code=403653&sess=1235444345 ...και ρωτω το μοντελο με το πως θα φτιαξω το καλωδιο upt ειναι δυνατο να μεταφερει και το ρευμα προς το AP και αν ναι...αλλαζει πουθενα η σειρα με τα χρωματα των καλωδιων?Σευχαριστω.... Παράθεση ...Εχω προβλημα και ξερω πως το ξερω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. September 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2005 To ίδιο θα τα αφήσεις τα καλώδια, μόνο με τις cisco συσκεύες αλλάζουν :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
oresti Δημ. September 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2005 τώρα που άκουσα PoE, αν θες σου φτιάχνω ένα χειροποίητο σε πιο προσιτή τιμή και αν θες κοτσάρω και επιλογή τάσης 12/5v ή οτι άλλο θες εσύ. Ακόμη +/- για μοντέλα της cisco... Χωρίς ή με τροφοδοτικό... έχω φτιάξει κάποια τέτοια κομμάτια και ξέρω περίπου τι παίζει... Διάτρητη ή τυπωμένο δν έχω πρόβλημα (διάτρητη πιο εύκολα για μένα, μιας και δν έχω λάμπα τώρα και πρέπει να το ζωγραφίσω. Εκτός αυτού δν έχω βγάλει το 12άρι σε σχέδιο για τυπωμένο... Παράθεση Αγγελίες στο buy & sell μόνο! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Wizad Δημ. October 2, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2005 ....αντιμετωπιζω το εξης προβλημα,δεν μπορω να μπω στο μενου του ccess point μου αν και εχω προσπαθησει και μεσω internet explorer και μεσω angry ip scanner.To εχω κανει reset και ενω μου το εμφανιζει κανονικα με το scan στις IP σαν 192.168.0.1 και την καρτα δυκτιου μου 192.168.0.15 δεν μπορω να μπω για να κανω ρυθμισεις.Μηπως υπαρχει καποιο αλλο sofware γιαυτη τη δουλεια.Ενδεικτικα σας λεω οτι εχω XP Prof με SP1 και access point WAP54G LINKSYS...σας ευχαριστω Παράθεση ...Εχω προβλημα και ξερω πως το ξερω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. October 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 3, 2005 νομίζω (χωρίς να είμαι σύγουρος) ότι μπορείς να μπεις και με telnet στο wap. Πάντως δεν θα έπρεπε να είχες πρόβλημα, δοκίμασε με ένα άλλο pc μήπως έχεις κανα ip conflict στο δίκτυο σου, ή έχει μπερδευτεί το arp table σου. Το Pingάρεις από το PC σου το ΑΡ ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geeksada Δημ. October 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 3, 2005 Αν καταλαβα καλα λες πως μετα το reset η ip που σου βγαζει το scanner ειναι 192.168.0.1,σωστα?Παντως απ'οτι ειδα η factory ip address του WAP54G ειναι 192.168.1.245. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Wizad Δημ. October 3, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. October 3, 2005 Τελικα τα καταφερα και μπηκα στο μενου του access point και εκανα τις καταλληλες ρυθμισεις.Το προβλημα που αντιμετωπιζω τωρα ειναι οτι ενω υπαρχει συνδεση με το αλλο pc στα 54mb!!! και η μεταφορα αρχειων γινεται σε απιστευτους χρονους,δεν μπορω να εχω ιντερνετ στο αλλο pc καθως το ΝΕΤWORK WUSB54G ADAPTER ενω μου λεει YOU ARE CONNECTED AT 54 THE INTERNET NOT FOUND.ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ FIREWALL ΚΑΙ ANTIVIRUS ΟΠΩς ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗ...Ποιο μπορει να ειναι το λαθος μου? Παράθεση ...Εχω προβλημα και ξερω πως το ξερω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. October 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 3, 2005 Καταρχάς πες μας τι έκανες και δούλεψε. (μπορεί μελλοντικά κάποιος άλλος να έχει το ίδιο πρόβλημα με εσένα) άνοιξε το command prompt (run > cmd) και γράψε ipconfig/all και δες εάν έχεις σαν gateway και dns την ΙΡ της συσκευής/υπολογιστή που μοιράζει το ίντερνετ. (πχ εάν μοιράζεις από το PC σου, τότε θα πρέπει να έχει την ΙΡ του pc, εάν μοιράζεις από dsl router τότε θα πρέπει να έχει αυτουνού την ΙΡ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Wizad Δημ. October 5, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2005 Μαλλον ηταν confict τελικα που μετα απο 2-3 reset λυθηκε απο μονο του και δηλαδη ....δεν εκανα τπτ ιδιαιτερο απλα εδωσα να μοιραζει IP αυτοματα και λυθηκε και το προβλημα για το ιντερνετ.Σας ευχαριστω πολυ Παράθεση ...Εχω προβλημα και ξερω πως το ξερω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. June 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 7, 2008 Καλησπερα... Για αλλη μια φορα ταλαιπωρος και μπερδεμενος... :wacko: Μολις αγορασα ενα Access Point Linksys WAP54G και αντιμετωπιζω το εξης προβλημα...:worry: Ολα κυλανε ομαλα οταν το συνδεω ενσυρματα πανω στο ασυρματο router που εχω... Το θεμα μου ειναι πως θα μπορεσω να δωσω ασυρματα ιντερνετ στο Access Point και απο εκει να τραβανε οι υπολογιστες που εχω ασυρματα παλι :rolleyes: Ευχαριστω εκ των προτερων...:) Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts