E_jay Δημοσιεύτηκε August 20, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 20, 2005 Προτείνω εδώ να σχολιάζουμε στίχους τραγουδιών τους οποίους είτε δεν έχουμε καταλάβει είτε μας έχουν κάνει εντύπωση! Αρχίζω εγώ λοιπόν με ένα τραγούδι του Μητροπάνου μαζί με τον Μαχαιαρίτσα, με τίτλο Κίτρινα Βράδια! Η απορία μου είναι τι σημαίνει το "κίτρινα βράδια"... :worry: Παράθεση Φιλία είναι μια ψυχή που ζει σε δύο σώματα. Αριστοτέλης. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
garfield Δημ. August 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2005 Ο,τι σημαίνει και το "κίτρινη πόλη" που ερμηνεύει η Αλεξίου και το "αίμα" του Πετρέλη που ήταν μπλε και το οποιοδήποτε τραγούδι που δηλώνει με τα χρώματα τη διάθεση του στιχουργού. Οταν η Γαλάνη πχ τραγουδάει "πάντα το χρώμα μου ήταν το γκρίζο" δε θέλει σαφώς να μας πει ότι της αρέσει να φοράει γκρι, ε? Στο συναίσθημα αναφέρεται και ότι βλέπει γκρίζα, άρα μελαγχολικά, τα πάντα γύρω της. Κυριολεκτεί μόνο η μεγάλη Βίκυ Μοσχολιού, όταν τραγουδάει " ασπρα, κίτρινα, κόκκινα, μπλέ" και αναφέρεται σαφέστατα στα καραβάκια. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
john_vla Δημ. August 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2005 Εσείς πως εξηγείται τους παρακάτω στίχους; 1μιση χρόνο τώρα δε μπορώ να βγάλω άκρη... :O Understand procedure, understand war Understand rules, regulations I don't understand sorry You must feel frustration 'Cause your mind feels such temptation And your ways appear a total lack of faith You may feel elation At your body's recreation And the joy you need, restricted by one thought Are you forever - Loss of purpose in a passive life Are you forever - Pale, regarded as a waste of time High times are courageous But in truth they suit no purpose Induced, reduced, unable and afraid Can you feel rejection And a lack of motivation And the joy you need, restricted and delayed Are you forever - Loss of purpose in a passive life Are you forever - Pale, regarded as a waste of time I don't really know what sorry means, I've been sorry all my life I'm sorry I was born, that's what my mother told me I don't really know what sorry means I've been sorry all my life I don't really know what sorry means Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fanish1 Δημ. August 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2005 Wirelessly posted (Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Symbian OS; SonyEricsson P900; 305) Opera 6.30 [en]) Εσείς πως εξηγείται τους παρακάτω στίχους; 1μιση χρόνο τώρα δε μπορώ να βγάλω άκρη... :O Understand procedure, understand war Understand rules, regulations I don't understand sorry You must feel frustration 'Cause your mind feels such temptation And your ways appear a total lack of faith You may feel elation At your body's recreation And the joy you need, restricted by one thought Are you forever - Loss of purpose in a passive life Are you forever - Pale, regarded as a waste of time High times are courageous But in truth they suit no purpose Induced, reduced, unable and afraid Can you feel rejection And a lack of motivation And the joy you need, restricted and delayed Are you forever - Loss of purpose in a passive life Are you forever - Pale, regarded as a waste of time I don't really know what sorry means, I've been sorry all my life I'm sorry I was born, that's what my mother told me I don't really know what sorry means I've been sorry all my life I don't really know what sorry means Ούτε θα βγάλεις τουλάιστον απο μένα!!:D:D Παράθεση Τα πάντα για τον ερασιτέχνη αγρότη!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ismini20 Δημ. August 24, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 24, 2005 Οι παρακάτω στίχοι είναι από το τραγούδι Whenever-Wherever της Shakira και πραγματικά με έχουν εντυπωσιάσει! Δεν υπήρχε κάτι καλύτερο να ταιριάξει σε αυτή τη στροφή ρε παιδί μου;;; Lucky that my breasts are small and humble So you don't confuse them with mountains ΑΣΧΕΤΟ Παράθεση ...And yet I know the worst is still to come... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
garfield Δημ. August 24, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 24, 2005 Οι παρακάτω στίχοι είναι από το τραγούδι Whenever-Wherever της Shakira και πραγματικά με έχουν εντυπωσιάσει! Δεν υπήρχε κάτι καλύτερο να ταιριάξει σε αυτή τη στροφή ρε παιδί μου;;; Lucky that my breasts are small and humble So you don't confuse them with mountains ΑΣΧΕΤΟ Τι να πει κανείς για τα ..... της αλληνής! :p :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billyavl Δημ. August 24, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 24, 2005 Lucky that my breasts are small and humble So you don't confuse them with mountains Αυτό τώρα είναι απο το τραγούδι της Shakira ?:confused::lol::w00t::rotfl::alien: Πάντως ο στίχος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα :X Παράθεση http://img141.imageshack.us/img141/6228/myphonefgjc4.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
garfield Δημ. August 24, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 24, 2005 Τα φώτα σας παρακαλώ: εδώ τι θέλει να πει ο ποιητής? Πάρτο Λίζα και κάντο κορνίζα και βάλτο στην πρίζα να κάνει σουξέ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. August 24, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 24, 2005 Tίποτα. Απλά έκαναν ομοιοκαταληξία οι στίχοι :p Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nyo_One Δημ. August 24, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 24, 2005 Εγώ πάλι έχω καταμπερδευτεί με αυτό: "With or without you, I can't live..." Τι θέλει να πεί? Αυτό που μου βγαίνει ως πιο φυσικό είναι κάτι αντίστοιχο με ένα σποτάκι του Ερωτικού 948 (Βόρεια Ελλάδα) που λέει: "Μακριά σου μελαγχολώ, κοντά σου ασφυκτιώ... Είναι κατάρα φαίνεται να ψάχνω τη λιγότερη δυστυχία.." Ε? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
garfield Δημ. August 24, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 24, 2005 Ναι, μάλλον. :) Και ένα τραγουδάκι για τους fun του Ασημου. Σε δείχνω με το δάχτυλο, είσαι το πιο όμορφο κουμάσι μωρό μου είσαι το ξέρω κουφάλα, μα έχεις τόση ομορφιά. Εδώ δεν υπάρχει απορία, αλλά είναι τόσο ρομαντική η περιγραφή, που δεν άντεξα να μη το μεταφέρω... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. August 24, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 24, 2005 hahaha garfield nyo_one o maroglou kati tetoia psagmena ta leei suxna... ismini to allo ths shakira(de 8umamai titlo) alla htan sto epomeno cd pou ebgale meta apo to whenever wherever pou leei "finally i have found a reason to shave my legs every day.." to exeis akousei? Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ismini20 Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Η αλήθεια είναι πως δεν το έχω ακούσει, αλλά φαίνεται ότι κάτι πάει στραβά με τους στιχουργούς... Τι ασχετίλα θεέ μου.. Παράθεση ...And yet I know the worst is still to come... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
garfield Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Αλκίνοος Στην αγορά του Αλ Χαλίλι θα πουλάν τα δυο σου χείλη δυο περιουσίες και άλλη μια τέσσερις εγώ θα δώσω θα πληρώσω όσο όσο να μου κάνουν μια μελανιά Και μη ξεχάσω το αμίμητο Θέλω να πιω όλο τον Βάσπορο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bellerofront Δημ. August 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2005 Αυτό τώρα τι σημαίνει; Yet you feed us lies from the table cloth. la la la la la la la la la, Everybody’s going to the party have a real good time. Dancing in the desert blowing up the sunshine. Παράθεση Gia ellinika alla k 3ena mp3... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Arky Δημ. August 30, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2005 Αλκίνοος Στην αγορά του Αλ Χαλίλι θα πουλάν τα δυο σου χείλη δυο περιουσίες και άλλη μια τέσσερις εγώ θα δώσω θα πληρώσω όσο όσο να μου κάνουν μια μελανιά Αν έλεγε να μου κάνουν μια "πιπιλιά" θα ήταν λιγότερο ποιητικό μεν, περισσότερο κατανοητό δε? :cool: Παράθεση ..and you'll never walk alone... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
garfield Δημ. August 30, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2005 Αν έλεγε να μου κάνουν μια "πιπιλιά" θα ήταν λιγότερο ποιητικό μεν, περισσότερο κατανοητό δε? :cool: Λες? Ισως. Εγώ φαντάστηκα να πληρώνει όσο όσο για να του ρίχνουν μια στριφτή τσιμπια, ποιος ξέρει που... :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Arky Δημ. August 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2005 Λες? Ισως. Εγώ φαντάστηκα να πληρώνει όσο όσο για να του ρίχνουν μια στριφτή τσιμπια, ποιος ξέρει που... :rolleyes: :lol: :lol: :lol: Παράθεση ..and you'll never walk alone... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
garfield Δημ. August 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2005 Σας έχω κι άλλα ωραία: Ψάχνω κάτι καινούργιο να πω, να μη το 'χω ξανακούσει ούτε κι εγώ μα κολλάω και πάλι σ' όλα εκείνα, που έλεγε γελώντας η Μελίνα Ψάχνω κάτι καινούργιο να πω, να μη το 'χω ξανακούσει ούτε κι εγώ μα νομίζω τίποτα δε μου ανήκει, τα κρατάει καλά κρυμμένα η Αλίκη Να σας θυμίσω και το διθέσιο Μη με πας απ' το σπίτι, τ' ακους, στο Θεό να με πας μυρωδιά καταλύτη, εσύ μοναχά μ' αγαπάς Μήπως θυμάται κανείς πως ακριβώς μυρίζει ο καταλύτης??? :lol: :lol: :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. September 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2005 oraia murodia exei...sa kanela ena pragma :p na sou po to allo to "ela ela gorilaki,phda to mantraki" ? Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
takissam Δημ. September 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2005 oraia murodia exei...sa kanela ena pragma :p na sou po to allo to "ela ela gorilaki,phda to mantraki" ? Πωπω...που το θυμηθηκες αυτο!!!!! Για πες ποιος το ελεγε;; Στιχοι με νοημα :lol: Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/8090sunnlogoheader1.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Arky Δημ. September 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2005 Πωπω...που το θυμηθηκες αυτο!!!!! Για πες ποιος το ελεγε;; Στιχοι με νοημα :lol: Λάκης (με τα ψηλά ρεβέρ) Παπαδόπουλος Παράθεση ..and you'll never walk alone... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
garfield Δημ. September 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2005 Ορίστε: Μ' αλκοολούχα Την αγάπη αυτή Που σου' χα Καταπολεμώ Παίρνω ασπιρίνες Και ταβόρΕδώ και μήνες Για να κοιμηθώ Εδώ , τι να πρωτοσχολιάσεις? Το ταβόρ εχει ρημάξει κόσμο! :p Η ασπιρίνη δε, εκτός απο αναλγητικο, γίνεται και υπνωτικό... :lol: Οταν λέει "αλκοολουχα" τι θέλει να πει ο ποιητής? Κανονικά ποτα ή κατι σαν αυτά τα αναψυκτικά με κάτι απο αλκοολ μέσα? Με την απορία θα μεινω μου φαίνεται... Ελα βρε Arky που με βοηθάς σε κάτι τέτοια :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hell_N Δημ. September 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2005 Οι παρακάτω στίχοι είναι από το τραγούδι Whenever-Wherever της Shakira και πραγματικά με έχουν εντυπωσιάσει! Δεν υπήρχε κάτι καλύτερο να ταιριάξει σε αυτή τη στροφή ρε παιδί μου;;; Lucky that my breasts are small and humble So you don't confuse them with mountains ΑΣΧΕΤΟ Ο συγκεκριμενος στιχος τυχαινει να ειναι ο αγαπημενος μου!!!:rolleyes: :cool: (τον βρισκω αρκετα φιλοσοφημενο-και οχι για προσωπικους λογους :p ) Για την ακριβεια τη Shakira τη παω τρελα για τους στιχους που γραφει και γενικα γιατι δε μασαει μια! Γραφει οτι τρελα της κατεβει,κανει χαβαλε,αυτοσαρκαζεται,εκτειθεται μεσα απο τους στιχους της που οι περισσοτεροι ειναι αρκετα εξυπνοι.... (εκτος που ολα αυτα τα τραγουδαει με 'φωναρα' ενω κουναει τη κορμαρα της :wacko: )....:wink: Θυμαστε ενα σουξεδακι πριν μερικα χρονια που ελεγε.... ''Οινοπλευματακι μου μη μου εξατμιζεσαι...και σε αλλες αγκαλιες,μη μου χαραμιζεσαι :happy: '' Ψαγμενο ε?:blink: :p Παράθεση I'm worst at what i do best and for this gift i feel blessed...i found it hard.... :vava: ... it was hard to find... :rolleyes: oh well... whatever ...NEVERMIND :whistle: (Kurt Cobain) Χαμογελάτε ....http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/16019/thumb_red%20leeps.jpg ...κάνει τους άλλους να ανησυχούν ...... :innocent: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Arky Δημ. September 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2005 Ορίστε: Μ' αλκοολούχα Την αγάπη αυτή Που σου' χα Καταπολεμώ Παίρνω ασπιρίνες Και ταβόρΕδώ και μήνες Για να κοιμηθώ a) Ποιος το λέει αυτό το τραγούδι; Πρώτη φορά το ακούω!! β) Μάλλον είναι η αυτοβιογραφία του στιχουργού.. Παράθεση ..and you'll never walk alone... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts