Jump to content

diktio 2 ipologiston

kp86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

kalispera help!!exo ena laptop kai ena desktop to ena konta sto allo thelo ayta ta dio na ta sindeso metaxi tous kai na blepo ti exei o enas ipologistis apo ton allo.ayto ginete meso kalodio diktiou?ti parametrous-rithmiseis prepei na kano?

euxaristo :)

Apo tis "Theseis Diktuou", sto "Provoli Sundesewn", tha kaneis 'deksi-klik>idiotites' sto "Topiki Sundesi".

Stin kartela "Genika", tha pariseis panw sto "Prwtokollo Internet", kai meta sto koumpi "Idiotites".

Edw tha epilekseis "Xrisi tis parakatw deiuthinsis IP"

Sto PC pou exei Internet:

Sto "Dieuthinsi IP" bale '192.168.0.1'

i "Maska Ypodiktuou" tha ginei automata '255.255.255.0'.

Sto 2o PC

"Dieuthinsi IP" = '192.168.0.2'

"Maska Ypodiktuou" = '255.255.255.0'

"Proepilegmeni Puli" = '192.168.0.1'

"Prwtimwmenos Diakomistis DNS" = '192.168.0.1'

Πλήκτρα: Nokia 3310 > 3510i > 7250i > 7610 > Sony Ericsson W580 > W595

Πλήκτρα / Αφή: HTC Touch Diamond > Sony Ericsson Xperia mini pro

Πλήκτρα: Nokia 113 > Samsung C3530 > E1182 > Nokia 114

Αφή: LG G2 > Samsung Galaxy S7 Edge > S8+ > Huawei Mate 20 Pro > Samsung Galaxy S21 Ultra > S23 Ultra

Smart Watch: Samsung Gear S2 Classic > S3 Classic > Samsung Galaxy Watch4 Classic

σωστά εν μέρη αυτά που έγραψε ο Κρυπτον, αλλά δεν μας διευκρίνησες τι σύνδεση έχεις με το ίντερνετ, και τι μοντεμ/ρουτερ χρησιμοποιείς. Ακόμη, είναι σημαντική η ταχύτατη μεταφορά δεδομένων μεταξύ των PC? (ώστε να βάλεις 1Gbit Ethernet?) Αν δεν έχεις ADSL, έχεις σκοπό να βάλεις, ή να συνδέσεις άλλα pc στο δίκτυο?(δεν είναι καθοριστικό, αλλά μια σωστή εγκατάσταση βοηθάει πάντα) Θα σε ενδιέφερε ασύρματη σύνδεση του Λαπτοπ, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα?
Αγγελίες στο buy & sell μόνο!

Δε θέλω να ανοίγω νέο topic. Θέλω να μοιράσω τη σύνδεση (ADSL) σε 2ο υπολογiστή. Πώς ακριβώς είναι η συνδεσμολογία (switch, modem κτλ) Έχω το speedtouch 530i. To pc που είναι στο internet έχει ip 10.0.0.1 άρα το 2ο pc θα έχει 10.0.0.2 ?

Δε θέλω να ανοίγω νέο topic. Θέλω να μοιράσω τη σύνδεση (ADSL) σε 2ο υπολογiστή. Πώς ακριβώς είναι η συνδεσμολογία (switch, modem κτλ) Έχω το speedtouch 530i. To pc που είναι στο internet έχει ip 10.0.0.1 άρα το 2ο pc θα έχει 10.0.0.2 ?

Μπορείς να τα συνδέσεις χωρίς router, συνδέοντας το ένα PC σε USB και το άλλο στην Ethernet.

Καλή ιδέα αλλά έχω παραγγείλει τον εξοπλισμό. Σε τι διαφέρουν τα δύο σχήματα που έκανα? Δεν μπορώ να καταλάβω κάτι.. άλλο είναι ο διαμοιρασμός της σύνδεσης και άλλο το δίκτυο 2 pc

[size=4]   modem
        |
pc1-> switch <- pc2[/size]

[size=4]   
modem
|
pc1-> switch <- pc2
[/size]

Το σωστό είναι το σχήμα 1. Συνδέεις το modem μέσω Ethernet στο switch, και τα δύο PC πάλι μέσω Ethernet στο switch.

Το σχήμα 2 μπορεί να δουλέψει αλλά πρέπει να συνδέσεις το modem σε USB στο PC1 και να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις οπότε δε στο συνιστώ.

Καλή ιδέα αλλά έχω παραγγείλει τον εξοπλισμό. Σε τι διαφέρουν τα δύο σχήματα που έκανα? Δεν μπορώ να καταλάβω κάτι.. άλλο είναι ο διαμοιρασμός της σύνδεσης και άλλο το δίκτυο 2 pc

[size=4]   modem
        |
pc1-> switch <- pc2[/size]

[size=4]   
modem
|
pc1-> switch <- pc2
[/size]

Αν κάνεις το 2ο τότε δεν υπάρχει λόγος να βάλεις switch... Καλύτερα να κάνεις το 1ο για τους λόγους που λέει ο eLeKtrik EyE

Το σωστό είναι το σχήμα 1. Συνδέεις το modem μέσω Ethernet στο switch, και τα δύο PC πάλι μέσω Ethernet στο switch.

Το σχήμα 2 μπορεί να δουλέψει αλλά πρέπει να συνδέσεις το modem σε USB στο PC1 και να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις οπότε δε στο συνιστώ.

Μάγκα, άμα δουλέψει LAN μέσω Virtual Adapter, θα σου στείλω τρία κιλά ρακή απο του παππού μου...

πως μπορείς να τα συνδέσεις χωρίς ρούτερ, αφού το SppedTouch ΕΙΝΑΙ router??? Μήπως εννοούσες χωρίς switch?

Απέφυγε σύνδεση με USB, ειδικά αν τρέχεις Linux (που δεν τρέχεις..)

router
         |
pc-> switch <- laptop
         |
        pc2

ένα σχηματάκι που καλυπτει όλους ;-)

Αγγελίες στο buy & sell μόνο!

Μάγκα, άμα δουλέψει LAN μέσω Virtual Adapter, θα σου στείλω τρία κιλά ρακή απο του παππού μου...

πως μπορείς να τα συνδέσεις χωρίς ρούτερ, αφού το SppedTouch ΕΙΝΑΙ router??? Μήπως εννοούσες χωρίς switch?

Απέφυγε σύνδεση με USB, ειδικά αν τρέχεις Linux (που δεν τρέχεις..)

router
         |
pc-> switch <- laptop
         |
        pc2

ένα σχηματάκι που καλυπτει όλους ;-)

Υποθέτω ότι αν συνδέσεις το Speedtouch με usb, δεν λειτουργεί ως router, αλλά μόνο ως modem (μπορεί να κάνω λάθος). Μάλλον αυτό θα εννούσε

mousi, κάπως έτσι ε?

http://img203.imageshack.us/img203/2773/homenetwork9sa.jpg

Για το δοιμοιρασμό μιας σύνδεσης, πιστεύω να ισχύουν τα παρακάτω:

Αν ο router έχει περισσότερες από μία ports, συνδέεις όλα τα pc εκεί.

Αλλιώς χρησιμοποιείς κάποιο switch (συνδέοντας σ'αυτό pc & router)

Σε περίπτωση του modem, το pc1 πρέπει να έχει 2 κάρτες δικτύου (για σύνδεση με το 2ο pc και με το modem) κάνοντας χρήση του internet Share Connection των xp και με το μειονέκτημα ότι το 2ο pc μπορεί να μπει στο internet μόνο αν το 1ο pc είναι ανοιχτό.

Όσον αφορά τον τύπο των καλωδίων ισχύει τα παρακάτω;

http://www.zytrax.com/images/cable-use.gif

Όλα σωστά εκτός από αυτό που λες με τις 2 κάρτες δικτύου. Το Speedtouch 530 μπορεί να συνδεθεί και με Ethernet και με usb. Άρα αν δε θες να βάλεις switch μπορείς να συνδέσεις ένα PC με usb και ένα με Ethernet. Βέβαια καλύτερα είναι να πάρεις ένα switch (δεν είναι ακριβό, εγώ πήρα 5πορτο με 15 ευρώ). Και τα καλώδια σωστά είναι, αν και σχεδόν όλες οι καινούργιες κάρτες δικτύου μπορούν να δουλέψουν και με straight (στην περίπτωση PC-PC)