kp86 Δημοσιεύτηκε August 18, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 18, 2005 kalispera help!!exo ena laptop kai ena desktop to ena konta sto allo thelo ayta ta dio na ta sindeso metaxi tous kai na blepo ti exei o enas ipologistis apo ton allo.ayto ginete meso kalodio diktiou?ti parametrous-rithmiseis prepei na kano? euxaristo :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Crypton-R- Δημ. August 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2005 Apo tis "Theseis Diktuou", sto "Provoli Sundesewn", tha kaneis 'deksi-klik>idiotites' sto "Topiki Sundesi". Stin kartela "Genika", tha pariseis panw sto "Prwtokollo Internet", kai meta sto koumpi "Idiotites". Edw tha epilekseis "Xrisi tis parakatw deiuthinsis IP" Sto PC pou exei Internet: Sto "Dieuthinsi IP" bale '192.168.0.1' i "Maska Ypodiktuou" tha ginei automata '255.255.255.0'. Sto 2o PC "Dieuthinsi IP" = '192.168.0.2' "Maska Ypodiktuou" = '255.255.255.0' "Proepilegmeni Puli" = '192.168.0.1' "Prwtimwmenos Diakomistis DNS" = '192.168.0.1' Παράθεση Πλήκτρα: Nokia 3310 > 3510i > 7250i > 7610 > Sony Ericsson W580 > W595 Πλήκτρα / Αφή: HTC Touch Diamond > Sony Ericsson Xperia mini pro Πλήκτρα: Nokia 113 > Samsung C3530 > E1182 > Nokia 114 Αφή: LG G2 > Samsung Galaxy S7 Edge > S8+ > Huawei Mate 20 Pro > Samsung Galaxy S21 Ultra > S23 Ultra Smart Watch: Samsung Gear S2 Classic > S3 Classic > Samsung Galaxy Watch4 Classic Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sik13 Δημ. August 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2005 Na frontiseis na ry8miseis kai ta firewall to dyo ypologistwn gia mporei na ginei h syndsesi xwris kanena problima(to kalwdio diktyou prepei na einai crossover)... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonis_wrx Δημ. August 19, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2005 άμα έχεις πρόβλημα, δοκίμασε αρχικά χωρίς firewall Παράθεση http://antonis-wrx.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
oresti Δημ. August 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2005 σωστά εν μέρη αυτά που έγραψε ο Κρυπτον, αλλά δεν μας διευκρίνησες τι σύνδεση έχεις με το ίντερνετ, και τι μοντεμ/ρουτερ χρησιμοποιείς. Ακόμη, είναι σημαντική η ταχύτατη μεταφορά δεδομένων μεταξύ των PC? (ώστε να βάλεις 1Gbit Ethernet?) Αν δεν έχεις ADSL, έχεις σκοπό να βάλεις, ή να συνδέσεις άλλα pc στο δίκτυο?(δεν είναι καθοριστικό, αλλά μια σωστή εγκατάσταση βοηθάει πάντα) Θα σε ενδιέφερε ασύρματη σύνδεση του Λαπτοπ, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα? Παράθεση Αγγελίες στο buy & sell μόνο! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
verikets Δημ. August 24, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 24, 2005 Δε θέλω να ανοίγω νέο topic. Θέλω να μοιράσω τη σύνδεση (ADSL) σε 2ο υπολογiστή. Πώς ακριβώς είναι η συνδεσμολογία (switch, modem κτλ) Έχω το speedtouch 530i. To pc που είναι στο internet έχει ip 10.0.0.1 άρα το 2ο pc θα έχει 10.0.0.2 ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. August 24, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 24, 2005 Δε θέλω να ανοίγω νέο topic. Θέλω να μοιράσω τη σύνδεση (ADSL) σε 2ο υπολογiστή. Πώς ακριβώς είναι η συνδεσμολογία (switch, modem κτλ) Έχω το speedtouch 530i. To pc που είναι στο internet έχει ip 10.0.0.1 άρα το 2ο pc θα έχει 10.0.0.2 ? Μπορείς να τα συνδέσεις χωρίς router, συνδέοντας το ένα PC σε USB και το άλλο στην Ethernet. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
verikets Δημ. August 24, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 24, 2005 Καλή ιδέα αλλά έχω παραγγείλει τον εξοπλισμό. Σε τι διαφέρουν τα δύο σχήματα που έκανα? Δεν μπορώ να καταλάβω κάτι.. άλλο είναι ο διαμοιρασμός της σύνδεσης και άλλο το δίκτυο 2 pc [size=4] modem | pc1-> switch <- pc2[/size] [size=4] modem | pc1-> switch <- pc2 [/size] Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Το σωστό είναι το σχήμα 1. Συνδέεις το modem μέσω Ethernet στο switch, και τα δύο PC πάλι μέσω Ethernet στο switch. Το σχήμα 2 μπορεί να δουλέψει αλλά πρέπει να συνδέσεις το modem σε USB στο PC1 και να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις οπότε δε στο συνιστώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Καλή ιδέα αλλά έχω παραγγείλει τον εξοπλισμό. Σε τι διαφέρουν τα δύο σχήματα που έκανα? Δεν μπορώ να καταλάβω κάτι.. άλλο είναι ο διαμοιρασμός της σύνδεσης και άλλο το δίκτυο 2 pc [size=4] modem | pc1-> switch <- pc2[/size] [size=4] modem | pc1-> switch <- pc2 [/size] Αν κάνεις το 2ο τότε δεν υπάρχει λόγος να βάλεις switch... Καλύτερα να κάνεις το 1ο για τους λόγους που λέει ο eLeKtrik EyE Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
oresti Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Το σωστό είναι το σχήμα 1. Συνδέεις το modem μέσω Ethernet στο switch, και τα δύο PC πάλι μέσω Ethernet στο switch. Το σχήμα 2 μπορεί να δουλέψει αλλά πρέπει να συνδέσεις το modem σε USB στο PC1 και να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις οπότε δε στο συνιστώ. Μάγκα, άμα δουλέψει LAN μέσω Virtual Adapter, θα σου στείλω τρία κιλά ρακή απο του παππού μου... πως μπορείς να τα συνδέσεις χωρίς ρούτερ, αφού το SppedTouch ΕΙΝΑΙ router??? Μήπως εννοούσες χωρίς switch? Απέφυγε σύνδεση με USB, ειδικά αν τρέχεις Linux (που δεν τρέχεις..) router | pc-> switch <- laptop | pc2 ένα σχηματάκι που καλυπτει όλους ;-) Παράθεση Αγγελίες στο buy & sell μόνο! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Μάγκα, άμα δουλέψει LAN μέσω Virtual Adapter, θα σου στείλω τρία κιλά ρακή απο του παππού μου... πως μπορείς να τα συνδέσεις χωρίς ρούτερ, αφού το SppedTouch ΕΙΝΑΙ router??? Μήπως εννοούσες χωρίς switch? Απέφυγε σύνδεση με USB, ειδικά αν τρέχεις Linux (που δεν τρέχεις..) router | pc-> switch <- laptop | pc2 ένα σχηματάκι που καλυπτει όλους ;-) Υποθέτω ότι αν συνδέσεις το Speedtouch με usb, δεν λειτουργεί ως router, αλλά μόνο ως modem (μπορεί να κάνω λάθος). Μάλλον αυτό θα εννούσε Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
verikets Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 mousi, κάπως έτσι ε? http://img203.imageshack.us/img203/2773/homenetwork9sa.jpg Για το δοιμοιρασμό μιας σύνδεσης, πιστεύω να ισχύουν τα παρακάτω: Αν ο router έχει περισσότερες από μία ports, συνδέεις όλα τα pc εκεί. Αλλιώς χρησιμοποιείς κάποιο switch (συνδέοντας σ'αυτό pc & router) Σε περίπτωση του modem, το pc1 πρέπει να έχει 2 κάρτες δικτύου (για σύνδεση με το 2ο pc και με το modem) κάνοντας χρήση του internet Share Connection των xp και με το μειονέκτημα ότι το 2ο pc μπορεί να μπει στο internet μόνο αν το 1ο pc είναι ανοιχτό. Όσον αφορά τον τύπο των καλωδίων ισχύει τα παρακάτω; http://www.zytrax.com/images/cable-use.gif Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Όλα σωστά εκτός από αυτό που λες με τις 2 κάρτες δικτύου. Το Speedtouch 530 μπορεί να συνδεθεί και με Ethernet και με usb. Άρα αν δε θες να βάλεις switch μπορείς να συνδέσεις ένα PC με usb και ένα με Ethernet. Βέβαια καλύτερα είναι να πάρεις ένα switch (δεν είναι ακριβό, εγώ πήρα 5πορτο με 15 ευρώ). Και τα καλώδια σωστά είναι, αν και σχεδόν όλες οι καινούργιες κάρτες δικτύου μπορούν να δουλέψουν και με straight (στην περίπτωση PC-PC) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts