Jump to content

ΠΩΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΩ VHS ΚΑΣΕΤΑ ΣΕ DVD?

panos_vz
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ, ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Παιρνεις ή βρισκεις video recorder dvd, το συνδεεις με το VHS player και βουαλα η νεα κοπια σε dvd.

Δεν ξερω αν εγινα κατανοητος...

Δεν γινεται να γινει στον υπολογιστη?Να παρω δηλαδη DVD writer για τον υπολογιστη?Γιατι, να παρω DVD recorder deck, να γραψω 5 κασετες, και να μου μεινει, δεν λεει...Καλυτερα να παρω εγγραφικο για τον υπολογιστη, να το χρησιμοποιω και για αλλα πραγματα αμα θελω, πχ να κανω κανενα backup...

χρειαζεται αρκετος χωρος στον σκληρο δισκο.τουλαχιστον 30-40 gb.ισως και παραπανω αναλογα την αναλυση που θα το περασεις και την διαρκεια.

επισης και αρκετη ραμ και δυνατος επεξεργαστης θα βοηθησουν

καταρχην χρειαζεσαι μια καρτα συληψης βιντεο. και οι καρτες τηλεορασεως κανουν αυτη τη δουλεια. και ειναι πιο φθηνες γυρω στα 30 ευρω.

χρειαζεσαι ενα βιντεο,καλωδια :scart,ενα καλωδιο που να εχει δυο rca(ασπρο κοκκινο )και στις δυο πλευρες και ενα αλλο καλωδιο κιτρινο και στις δυο και ενα μετατροπεα που να κανει τα δυο ασπρο-κοκκινο σε καρφι.

τα συνδεεις στο βιντεο και στον υπολογιστη και ξεκινας.

χρειαζεσαι ενα προγραμμα που να δεχεται βιντεο απο εξωτερικη πηγη και να μπορει να το καταγραφει στον σκληρο.συνηθως εχει η καρτα τηλεορασης η συληψης.αλλιως εχει και δωρεαν οπως το virtual dub.

η ολη διαδικασια γινετε σε real time δηλαδη βλεπεις τι παιζει η βιντεοκασετα και συγχρωνος ο υπολογιστης γραφει.

πατας play στο βιντεο κσι το rec στο προγραμμα.

αφου τελιωσεις βρισκεις τα αρχεια στον σκληρο και με ενα καταλληλο προγραμμα τα κανεις dvd η divx και τα καις στα δισκακια.

παντως ειναι πολυ χρονοβορα διαδικασια.θα πρεπει να εχεισ πολυ χρονο και υπομονη.

αν θελεις να μονταρεις και να βαλεις και εφε κ.λ.π. τοτε θελει πολυ παραπανω.

Στην περίπτωση που κάποιος έχει ήδη τοποθετημένη μια tv tuner card, μπορεί να τη χρησιμοποιήσει κ ως κάρτα σύλληψης (capture card) ; Δηλ. αντί να χρεωθούμε τα επιπλέον έξοδα μιας επιπλέον κάρτας, να χρησιμοποιήσουμε τη συγκεκριμένη ;

(Άκυρον, απαντήθηκε, το διαπίστωσα μόλις διάβασα πιο ροσεκτικά το μήνυμα).

Εχω κουπονια απο τα Goody's για δωρεαν εγγραφη τετοιου ειδους. Ενδιαφερεσαι;

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

Σοβαρα μιλας????

Τι ακριβώς δωρεαν εγγραφή γίνεται με αυτά τα κουπόνια;

k sto plaisio exei ena kalwdio pou kanei kateu8eian metafora se sumpiesmenh morfh...

pos diladi ginetai afto?pou ginetai h simpiesi?psilokoufo mou akougetai...ti vismata exei stis akres tou to kalodio?

χρειαζεται αρκετος χωρος στον σκληρο δισκο.τουλαχιστον 30-40 gb.ισως και παραπανω αναλογα την αναλυση που θα το περασεις και την διαρκεια.

επισης και αρκετη ραμ και δυνατος επεξεργαστης θα βοηθησουν

καταρχην χρειαζεσαι μια καρτα συληψης βιντεο. και οι καρτες τηλεορασεως κανουν αυτη τη δουλεια. και ειναι πιο φθηνες γυρω στα 30 ευρω.

χρειαζεσαι ενα βιντεο,καλωδια :scart,ενα καλωδιο που να εχει δυο rca(ασπρο κοκκινο )και στις δυο πλευρες και ενα αλλο καλωδιο κιτρινο και στις δυο και ενα μετατροπεα που να κανει τα δυο ασπρο-κοκκινο σε καρφι.

τα συνδεεις στο βιντεο και στον υπολογιστη και ξεκινας.

χρειαζεσαι ενα προγραμμα που να δεχεται βιντεο απο εξωτερικη πηγη και να μπορει να το καταγραφει στον σκληρο.συνηθως εχει η καρτα τηλεορασης η συληψης.αλλιως εχει και δωρεαν οπως το virtual dub.

η ολη διαδικασια γινετε σε real time δηλαδη βλεπεις τι παιζει η βιντεοκασετα και συγχρωνος ο υπολογιστης γραφει.

πατας play στο βιντεο κσι το rec στο προγραμμα.

αφου τελιωσεις βρισκεις τα αρχεια στον σκληρο και με ενα καταλληλο προγραμμα τα κανεις dvd η divx και τα καις στα δισκακια.

παντως ειναι πολυ χρονοβορα διαδικασια.θα πρεπει να εχεισ πολυ χρονο και υπομονη.

αν θελεις να μονταρεις και να βαλεις και εφε κ.λ.π. τοτε θελει πολυ παραπανω.

τα εκανα ολα αυτα που λες, μεχρι την αποθηκευση των μη συμπιεσμενωνω αρχειων στο σκληρο, δοκιμαστικα βεβαια...μου βγηκε γυρω στα 25ΜΒ το δευτερολεπτο, αλλα αυτο θα το φτιαξω παιζοντας με τις ρυθμισεις του capture της καρτας τηλεορασης, και βεβαια αργοτερα το αρχειο θα συμπιεστει.Ποιο προγραμμα ξερεις για να τα κανω απο avi, σε μορφή καταλληλη για dvd(το οποιο φανταζομαι θα κανει και μεγαλη συμπιεση...

Εγω ειχα δοκιμασει με μια καρτα της pinnacle περυσι ,ειχε 300 ευρω, αλλα ειχα μεγαλη ασυμβατοτητα ηχου και εικονας...Αλλος μιλαγε και...αλλον εδειχνε!!!!Την πηγα πισω στο Πλαισιο και πηρα τα λεφτα μου πισω αμμεσα. :D :D

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

αν εχεις την πληρη σουιτα του nero υπαρχει ενα προγραμμα που κανει αυτη την δουλεια. δεν ειμαι τωρα σπιτι για να το δω αλλα μου φαινετε nero recode λεγεται.

Για την μετατροπή του avi σε DVD (MPEG2 δηλαδή) χρειάζεσαι είτε μια suita προγραμμάτων όπως το Ulead Video Studio ή το Nero Vision Express (την πλήρη έκδοση όμως που έχει και τα απαραίτητα codecs) είτε έναν απλό encoder όπως ο TMPGEnc, ο οποίος είναι και πολύ καλός μάλιστα. Σ' αυτή την περίπτωση όμως θα χρειαστείς και ένα πρόγραμμα DVD authoring για να δημιουργήσεις το DVD, αν και νομίζω ότι μπορεί να γίνει και με το Nero.

Την μετατροπή του αναλογικού σήματος του VHS σε ψηφιακό avi (DV avi) στο pc μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα και με κορυφαία ποιότητα αν σου βρίσκεται μία ψηφιακή βιντεοκάμερα με δυνατότητα pass through.

• 1 month later...

evgale ena skatoulaki to plaisio, pou metatrepei leei se real time kassetes vhs se dvd, kai exei 60 euro......ti lete?

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=780&Catalog_Id=1&Product_Id=160457&Merchant_Id=1&Nav_Section_Id=911

• 5 years later...

Έχει δοκιμάσει κανείς το easycap dc60? Συγκεκριμένα λέω να πάρω το easycap dc60+ v3.1C το οποίο απ' ότι βλέπω είναι η νεότερη έκδοση που κυκλοφορεί μέχρι στιγμής και υπάρχει υποστήριξη σε όλα τα windows.

Υπάρχει κάτι ακόμα καλύτερο από αυτό?

• 1 month later...

Λοιπόν, πήρα το παραπάνω καλώδιο (easycap dc60+) αλλά έχω το εξής πρόβλημα.

Κάνω εγγραφή και μετά μου παίζει τα βίντεο με γρήγορη κίνηση. Στο preview φαίνεται εντάξει.

Έχω χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα Ulead VideoStudio SE που ήταν μαζί με το καλώδιο, αλλά και το corel videostudio που το είχα. Και με τα δύο το αποτέλεσμα ήταν ίδιο.

Μήπως γνωρίζει κανείς τί μπορεί να φταίει?