Jump to content

H δύση του Ήλιου για 121 ζωές...

minovg
 Κοινοποίηση

Τι έφταιξε κατά τη γνώμη σας και έπεσε το αεροσκάφος;  

154 members have voted

1. 1. Τι έφταιξε κατά τη γνώμη σας και έπεσε το αεροσκάφος;

• Βλάβη στον κλιματισμό/αποσυμπίεση
    • Πολιτική ορισμένων εταιρειών "Διαθέτουμε λίγα χρήματα για ασφάλεια/συντήρηση/διαρκείς ελέγχους"
    • Ντόμινο βλαβών
    • Η ανικανότητα των πιλότων
    • Η εταιρεία ΗΛΙΟΣ γενικά
    • Η Κυπριακή πολιτεία/Υπ.Πολιτ.Αερ.που δεν έχει αυστηρούς κανόνες όπως ορίζει η ΕΕ για την ασφάλεια
    • Άλλο : Διευκρινίστε

Recommended Posts

• Απαντήσεις 272
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Εν μέρει ναι. Το πρώτο πράγμα που κάνει ο χειριστής είναι να διαγνώσει τη βλάβη έτσι ώστε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Άλλες κινήσεις κάνει όταν σβήσει ο κινητήρας, άλλες αν έχει ένδειξη φωτιάς και άλλες αν έχει συναγερμό αποσυμπίεσης.

Συνεπώς τα πρώτα δευτερόλεπτα αφιερώνονται υποχρεωτικά στον προσδιορισμό του προβλήματος. Η παράλειψη που (πιθανολογώ ότι) έγινε στο συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν ότι ενώ είχαν σήμα βλάβης στη συμπίεση δεν έβαλαν αμέσως μάσκες ώστε να έχουν το χρόνο να διακόψουν την άνοδο του αεροσκάφους.

Η προειδοποίηση αποσυμπίεσης ήχησε (το είπε ο Ακριβός Τσολάκης) αλλά οι χειριστές δεν έβαλαν τις μάσκες. Μπορεί το έγκλημα να ξεκίνησε στο έδαφος (με τους πλημμελείς ελέγχους κλπ) αλλά, σόρι, αυτό ήταν που έβαλε την ταφόπλακα της πτήσης. Αντί να βάλουν τις μάσκες και να ΜΗΝ ανέβουν άλλο, κάθονταν και μιλούσαν με τους τεχνικούς τους στο έδαφος ενώ συνεχιζόταν η άνοδος και μειωνόταν το οξυγόνο. Αν πράγματι έγιναν έτσι τα πράγματα (παίρνω ως βάση το πρώτο πόρισμα της επιτροπής) τότε μιλάμε για σωρεία γελοίων λαθών του πληρώματος που πετούσαν με ένα εγκληματικά ασυντήρητο αεροσκάφος. Το δυστύχημα ήταν θέμα χρόνου να γίνει.

ειχει γινει το κακο και αυτοι μιλαγαν με το εδαφος? αντι να κατεβουν σε υψος επιβιωσης? :blink: δηλαδη ελεος πρεπει να ηταν νουμερα και μεγαλα μιλαστα :mad:

Ισως εκει να ηταν και η διαφωνια μεταξυ των δυο κυβερνητων.... κατεβα δεν κατεβαινω... οτι κι αν εγινε εκει πανω δεν αλλαζει, ελπιζω τουλαχιστον να τιμωρηθουν οσοι ειχαν ευθυνες και ειναι ακομα στη δικαιοδοσια της ανθρωπινης δικαιοσυνης....

http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg

Lord, let me be the person my dog thinks I am

Ένα πρώτο σχόλιο βλέποντας τις ψήφους στην δημοσκόπηση είναι ότι ο Οβελίξ δεν ψήφισε παρόλο που είναι γνώστης της κατάστασης. Το περίμενα άλλωστε πριν καν το δω. Θεωρεί γελοία την δημοσκόπηση και χωρίς λόγο ύπαρξης. :p

Και ένα δεύτερο σχόλιο τι εννοείς με την επιλογή "άλλο" FREAK; Από τι άλλο να έπεσε; :confused:

Ισως εκει να ηταν και η διαφωνια μεταξυ των δυο κυβερνητων.... κατεβα δεν κατεβαινω... οτι κι αν εγινε εκει πανω δεν αλλαζει, ελπιζω τουλαχιστον να τιμωρηθουν οσοι ειχαν ευθυνες και ειναι ακομα στη δικαιοδοσια της ανθρωπινης δικαιοσυνης....

Η μαγνητοφωνημένη συνομιλία μεταξύ πιλότου και εταιρείας μπορεί να φωτίσει το σκηνικό. Αν και οι ίδιοι δεν το παραδέχονται, μπορεί να έδωσαν εντολή στον πιλότο να συνεχίσει την πτήση, λέγοντας του οτι το πρόβλημα θα διορθωθεί από την ΟΑ στο "Ελ. Βενιζέλος".

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Καλά όλα αυτά, αλλά πως έχασαν τον έλεγχο; Δεν κατάλαβαν τι είδους συναγερμό είχαν (αποσυμπίεσης); Ή/και ήταν άχρηστες οι μάσκες οξυγόνου που είχαν κοντά τους στο πιλοτήριο; Κάτι περί ανοίγματος των στρόφιγγων πρίν από την πτήση γιατί είναι χρονοβόρα διαδικασία ισχύει άραγε;

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Ένα πρώτο σχόλιο βλέποντας τις ψήφους στην δημοσκόπηση είναι ότι ο Οβελίξ δεν ψήφισε παρόλο που είναι γνώστης της κατάστασης. Το περίμενα άλλωστε πριν καν το δω. Θεωρεί γελοία την δημοσκόπηση και χωρίς λόγο ύπαρξης. :p

Και ένα δεύτερο σχόλιο τι εννοείς με την επιλογή "άλλο" FREAK; Από τι άλλο να έπεσε; :confused:

Να μην έπεσε αλλά να το ρίξανε.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αυτό, από τα εως τώρα στοιχεία που έχουν βρεθεί, φαίνεται εκτός συζήτησης. Φυσικά, αν το ρίξανε, δεν πρόκειται να σου το πούνε ποτέ...

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Καλά όλα αυτά, αλλά πως έχασαν τον έλεγχο; Δεν κατάλαβαν τι είδους συναγερμό είχαν (αποσυμπίεσης); Ή/και ήταν άχρηστες οι μάσκες οξυγόνου που είχαν κοντά τους στο πιλοτήριο; Κάτι περί ανοίγματος των στρόφιγγων πρίν από την πτήση γιατί είναι χρονοβόρα διαδικασία ισχύει άραγε;

Η υποξια ειναι πονηρος παραγοντας φιλε Αιμιλιε! Εαν ξεκινησαν χωρις η με μερικη συμπιεση και καθως ανεβαινουν ταχυτατα το οξυγονο αραιωνει, κατι το οποιο ομως δεν γινεται αμεσα αντιληπτο και πιθανα οταν θα γινει, θα ειναι πλεον ΑΡΓΑ. Και εξηγουμαι... ενα απο τα αρχικα συμπτωματα της υποξιας ειναι η μειωμενη συνειδηση... οποτε εαν το οξυγονο ειχε ηδη αραιωσει, και κανονια να βαρουσανε στο πιλοτηριο αυτοι δεν θα μπορουσαν να αντιληφθουν την σοβαροτητα των γεγονοτων με συνεπεια να μην αντιδρασουν αμεσα.

Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j

Η υποξια ειναι πονηρος παραγοντας φιλε Αιμιλιε! Εαν ξεκινησαν χωρις η με μερικη συμπιεση και καθως ανεβαινουν ταχυτατα το οξυγονο αραιωνει, κατι το οποιο ομως δεν γινεται αμεσα αντιληπτο και πιθανα οταν θα γινει, θα ειναι πλεον ΑΡΓΑ. Και εξηγουμαι... ενα απο τα αρχικα συμπτωματα της υποξιας ειναι η μειωμενη συνειδηση... οποτε εαν το οξυγονο ειχε ηδη αραιωσει, και κανονια να βαρουσανε στο πιλοτηριο αυτοι δεν θα μπορουσαν να αντιληφθουν την σοβαροτητα των γεγονοτων με συνεπεια να μην αντιδρασουν αμεσα.
Φαντάζομαι όμως θα υπάρχουν όργανα και συναγερμοί όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο (μείωση οξυγόνου). Ή μήπως όχι και υπάρχει όργανο μόνο για την πίεση; Υπάρχει άραγε περίπτωση να είχε μειωθεί μόνο το ποσοστό οξυγόνου στο πιλοτήριο και όχι η πίεση;

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

δεν θα ειχε μεινει ουτε ενα κομματι απο το αεροπλανο...
Αναφέρεσαι σε περίπτωση πυραύλου αέρος-αέρος; Μήπως όμως απλά πυροβόλησαν είτε στις επιφάνειες ελέγχου του Boeing ή στους κινητήρες του; Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι μας δουλεύουν για τα ελάχιστα καύσιμα....

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

exo thn entyposh (isos kano la8os) alla kapou eixa diabasei pos gia na "rikseis" ena aeroplano den einai anagh oute puraulo na rikseis,oute na purovolhseis kapou sugekrimena(px mhxanh ktl ktl)
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Αν είχε συμβεί κατάρριψη

Α) το αεροπλάνο τότε δεν θα είχε συρθεί τόσα μέτρα και με αυτόν τον τρόπο…

Β) δεν θα είχε καταγραφεί από τον φροντιστή, στο ένα από τα μαύρα κουτιά, η προσπάθεια του για κλήση σε βοήθεια…

Γ) από το άλλο μαύρο κουτί, δεν θα υπήρχε η ένδειξη παύσης λειτουργίας του ενός κινητήρα και μετα από 10 λεπτά του δευτέρου…

Δ) η κατάρριψη θα είχε γίνει στην θάλασσα…

Ε) πιστεύετε ότι ένας Έλληνος πιλότος θα μπορούσε να σκοτώσει 121 ψυχές εν ψυχρώ…;

Στ) πιστεύετε ότι αν έγινε κατάρριψη, προς αποφυγήν πτώσεως του αεροσκάφους σε κατοικημένη περιοχή, θα μας κάλυπταν Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι;

Τα σενάρια ακόμα δίνουν και παίρνουν… βλέπω.

Ακόμα και να μας πουν την αλήθεια, εμείς θα μιλάμε για αυτά που θα θέλαμε να συμβούν.

Άλλο κάνω έρευνα για τα αίτια, άλλο κάνω υποθέσεις.

the show must go on...

Αν είχε συμβεί κατάρριψη

Α) το αεροπλάνο τότε δεν θα είχε συρθεί τόσα μέτρα και με αυτόν τον τρόπο…

Γιατί, ποιός σου είπε ότι θα έπεφτε σαν τούβλο;

Β) δεν θα είχε καταγραφεί από τον φροντιστή, στο ένα από τα μαύρα κουτιά, η προσπάθεια του για κλήση σε βοήθεια…
Γιατί, δεν θα καλούσε σε βοήθεια;

Γ) από το άλλο μαύρο κουτί, δεν θα υπήρχε η ένδειξη παύσης λειτουργίας του ενός κινητήρα και μετα από 10 λεπτά του δευτέρου…
Αν ήθελαν να καλύψουν την κατάριψη, αυτά μπορεί να τα «δημιούργησαν».

Δ) η κατάρριψη θα είχε γίνει στην θάλασσα…
Αν είχε προλάβει να δώσει εντολή ο πρωθυπουργός όσο ήταν πάνω από αυτή...

Ε) πιστεύετε ότι ένας Έλληνος πιλότος θα μπορούσε να σκοτώσει 121 ψυχές εν ψυχρώ…;
Χαλαρά, αν είχε διαταχθεί και για να σώσει ενδεχομένως περισσότερες σε περίπτωση πτώσης σε κατοικημένη περιοχή.

Στ) πιστεύετε ότι αν έγινε κατάρριψη, προς αποφυγήν πτώσεως του αεροσκάφους σε κατοικημένη περιοχή, θα μας κάλυπταν Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι;
Ναι, αν είχε ζητηθεί από την κυβέρνησή μας.

Πάντα...

Ακόμα και να μας πουν την αλήθεια, εμείς θα μιλάμε για αυτά που θα θέλαμε να συμβούν.
Ναι, γιατί μπορεί για οποιοδήποτε λόγο να «τροποποιήσουν» λίγο την αλήθεια για οποιοδήποτε λόγο (ανικανότητα, αμφισβήτηση της αναγκαιότητας για κατάριψη κτλ).

Ποιός υποστήριξε εδώ μέσα ότ είναι ειδικός ή/και ότι κάνει έρευνα;

Να σημειώσω ότι δεν είμαι υποστηρικτής των σενάριων συνωμοσίας και η κατάριψη μου φαίνεται και εμένα ως απίθανο ενδεχόμενο. Όμως, δεν μπορούμε να επιβάλλουμε σε κάποιους να μην εκφράζουν την άποψη τους για τέτοια σενάρια, ιδίως όταν δεν έχουν κάτι να κερδίσουν σαν τα κοράκια τους δημοσιογράφους. Στο κάτω κάτω, απλοί πολίτες είμαστε, δεν έχουν καμιά ιδιαίτερη βαρύτητα τα λεγόμενά μας.

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Όμως, δεν μπορούμε να επιβάλλουμε σε κάποιους να μην εκφράζουν την άποψη τους για τέτοια σενάρια, ιδίως όταν δεν έχουν κάτι να κερδίσουν σαν τα κοράκια τους δημοσιογράφους. Στο κάτω κάτω, απλοί πολίτες είμαστε, δεν έχουν καμιά ιδιαίτερη βαρύτητα τα λεγόμενά μας.

Δεν επέβαλά καμία άποψη μου, απλά ζήτησα να επιχειρηματολογήσουν πάνω στο σενάριο της κατάρριψης.

Δώστε μου επιχειρήματα (όχι μόνο εσύ) για αυτό που πιστεύετε και μετα το συζητάμε.

Όπως πολύ σωστά με διόρθωσε ο OveLix λίγο παραπάνω «Το τι πιστεύεις εσύ είναι άσχετο. Το θέμα είναι τι πιστεύουν οι ειδικοί.»

Αυτή ήταν η ένσταση μου στην όλη συζήτηση…

the show must go on...

Πέρα από τα λάθη της εταιρίας που λίγο πολύ συζητήθηκαν πιο πάνω, θεωρείτε κακό το να κατέριψαν το αεροσκάφος? Εχθές άκουσα ότι τα f-16 έφτασαν μισή ώρα αργότερα από ότι έπρεπε. Οι πιλότοι είναι στρατιωτικοί και βέβαια θα μπορούσαν να καταρίψουν το αεροπλάνο αν τους δωθεί ανάλογη εντολή. Το μαχητικό μπορεί να βγάλει υπερβολικά συμπιεσμένο αέρα από την τουρμπίνα του. Επομένως οι πιλότοι αν ήθελαν μπορούσαν να κάτσουν σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο και να άλλαξουν την τροχιά του αεροπλάνου χωρίς να χρησιμοποιήσουν πυράυλους ή κάτι άλλο. Μην ξεχνάτε ότι οι Έλληνες πιλότοι είναι οι καλύτεροι πιλότοι ανά τον κόσμο μπροστά και από τους Άγγλους, οπότε κάτι τέτοιο θα ήταν "παιχνιδάκι". Για φανταστείτε την 11η Σεπτεμβρίου να είχαν καταριφθεί νωρίτερα τα δύο αεροπλάνα? Σίγουρα οι νεκροί θα ήταν λιγότεροι. Πολύ λιγοτεροι μάλιστα. Προσωπική μου άποψη (και χωρίς να ξέρω πολλά πολλά) πως το αεροπλάνο το έριξαν τα μαχητικά (και καλά έκαναν) με τον τρόπο που είπα πριν. Το λεω γιατί ξέρω πόσο ωμά λιτουργεί ο στρατός όταν πρέπει και εδώ έπρεπε. Επίσης δεν πιστεύω ότι τέλειωσαν τα καύσιμα, γιατί τα αεροπλάνα ταξιδεύουν πάντα γεμάτα και μου φένεται πολύ λίγος ο χρόνος πτήσης (χωρίς όμως να είμαι σιγουρος). Τέλοσπάντων όπως και να το δεις είναι μεγάλο μπλέξιμο και κρίμα στις ζωές που χάθηκαν και ντροπή στα ζώα που άφησαν και αφήνουν όμοια αεροπλάνα να κάνουν πτήσεις.

Το μαχητικό μπορεί να βγάλει υπερβολικά συμπιεσμένο αέρα από την τουρμπίνα του

Ναι, αν...σφιχτεί υπερβολικά :lol: :lol:

Μην ξεχνάτε ότι οι Έλληνες πιλότοι είναι οι καλύτεροι πιλότοι ανά τον κόσμο μπροστά και από τους Άγγλους, οπότε κάτι τέτοιο θα ήταν "παιχνιδάκι".

Όλοι οι πιλότοι είναι καλύτεροι από τους Άγγλους. Άλλωστε χρειάζονται οι καλύτεροι πιλότοι στον κόσμο για να καταρίψουν ένα...ΚΤΕΛ του άέρα. :w00t:

Προσωπική μου άποψη (και χωρίς να ξέρω πολλά πολλά)

Έχεις και άποψη χωρίς να ξέρεις? Φίλε, η βάση της άποψης είναι η γνώση. Προφανώς αυτό που έχεις δεν είναι άποψη. Είναι υπόθεση, είναι εικασία, είναι φαντασία. Πες "φαντάζομαι" και είσαι μέσα. :rolleyes:

πίσης δεν πιστεύω ότι τέλειωσαν τα καύσιμα, γιατί τα αεροπλάνα ταξιδεύουν πάντα γεμάτα

Κτηνώδης άγνοια. Τα αεροπλάνα φορτώνονται τόσα καύσιμα όση είναι η πτήση τους συν μισή ώρα συν μια ποσότητα για τυχόν diversion. Είπαμε, πες "φαντάζομαι" να είσαι μέσα. :rolleyes:

και μου φένεται πολύ λίγος ο χρόνος πτήσης (χωρίς όμως να είμαι σιγουρος).

Άντε πάλι. Αφού δεν ξέρεις χριστιανέ μου και το επαναλαμβάνεις κιόλας, πώς στο καλό έχεις άποψη?

Τέλοσπάντων όπως και να το δεις είναι μεγάλο μπλέξιμο και κρίμα στις ζωές που χάθηκαν και ντροπή στα ζώα που άφησαν και αφήνουν όμοια αεροπλάνα να κάνουν πτήσεις.

Να και μια φράση με την οποία συμφωνούμε. Φράση-μπαλαντέρ, αφού πρώτα έχουμε πει τα τέρατα. Μήπως να γίνεις τηλεοπτικός αναλυτης? :alien: :lol:

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Αναφέρεσαι σε περίπτωση πυραύλου αέρος-αέρος; Μήπως όμως απλά πυροβόλησαν είτε στις επιφάνειες ελέγχου του Boeing ή στους κινητήρες του; Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι μας δουλεύουν για τα ελάχιστα καύσιμα....

Αιμίλιε, σου φαίνεται ότι στην Ελλάδα μπορεί η κυβέρνηση, ο στρατός ή οποιοσδήποτε άλλος να στήσει και να κρατήσει κρυφή τέτοια συνομωσία :lol:

Αν το είχαν ρίξει πιστεύεις ότι θα είχαν την ετοιμότητα να το αποφασίσουν, το σχέδιο να το καλύψουν και να κάνουν τις ενέργεις από εκεί και πέρα για να "ταιριάζει" η ιστορία στη συνέχεια? Δεν νομίζω. :rolleyes:

Όσο για το άλλο που ρώτησες. Όσο ανεβαίνουμε σε ύψος μειώνεται και το οξυγόνο μαζί με την ατμοσφαιρική πίεση. Τα δύο αυτά μειώνονται αναλογικά και μαζί όσο ανεβαίνουμε. Να έχουμε αποσυμπίεση με οξυγόνο ή συμπίεση χωρίς οξυγόνο δεν είναι δυνατόν. Απλή Φυσική.

...δεν μπορούμε να επιβάλλουμε σε κάποιους να μην εκφράζουν την άποψη τους για τέτοια σενάρια, ιδίως όταν δεν έχουν κάτι να κερδίσουν σαν τα κοράκια τους δημοσιογράφους. Στο κάτω κάτω, απλοί πολίτες είμαστε, δεν έχουν καμιά ιδιαίτερη βαρύτητα τα λεγόμενά μας.

Μπορεί κανείς πολίτης να μην έχει κάτι να κερδίσει αναπαράγοντας φαντασιόπληκτα σενάρια, όμως το να λέμε ελαφρά τη καρδία ότι κάτι μπορεί να συνέβη χωρίς να γνωρίζουμε βασικά στοιχεία και έννοιες της υπόθεσης και της κατάστασης είναι μάλλον κατακριτέο. Οι πολίτες που επιμένουν στο σενάριο της κατάρριψης προφανέστατα δεν έχουν ιδέα από διαδικασίες και γεγονότα, απλώς συνεχίζουν να το αναπαράγουν επειδή το είπε ο Τράγκας στον ALPHA ή δεν ξέρω ποιος άλλος.

Συνεπώς ο καθένας είναι ελεύθερος να αναπαράγει τηλεοπτικά και φαντασιόπληκτα σενάρια αλλά και οι άλλοι είναι ελεύθεροι να τα κρίνουν, να τα απορρίψουν ή και να τα χλευάσουν ακόμη αν είναι ακραία.

Σε ένα ακραίο σενάριο δεν μπορείς να απαντήσεις λογικά. Τι να απαντήσεις σε εκείνον που λέει "Τo F16 βγάζει συμπιεσμένα αέρια και ρίχνει ένα 737" ?? Να του απαντήσεις με παράμετρο το βάρος και την ταχύτητα του 737 σε σχέση με την ώση του κινητήρα του F16? Άχρηστο. Οπότε τον αφήνεις στην άγνοιά του ελπίζοντας ότι μεγαλώνοντας θα μάθει να ανοίγει τα μάτια του.

Αιμίλιε, σου φαίνεται ότι στην Ελλάδα μπορεί η κυβέρνηση, ο στρατός ή οποιοσδήποτε άλλος να στήσει και να κρατήσει κρυφή τέτοια συνομωσία :lol:
Είπαμε, όχι δεν το πιστεύω.

Αν το είχαν ρίξει πιστεύεις ότι θα είχαν την ετοιμότητα να το αποφασίσουν, το σχέδιο να το καλύψουν και να κάνουν τις ενέργεις από εκεί και πέρα για να "ταιριάζει" η ιστορία στη συνέχεια? Δεν νομίζω. :rolleyes:
Ποτέ δεν ξέρεις, γίνονται και θαύματα που και που... :grin:

Όσο για το άλλο που ρώτησες. Όσο ανεβαίνουμε σε ύψος μειώνεται και το οξυγόνο μαζί με την ατμοσφαιρική πίεση. Τα δύο αυτά μειώνονται αναλογικά και μαζί όσο ανεβαίνουμε. Να έχουμε αποσυμπίεση με οξυγόνο ή συμπίεση χωρίς οξυγόνο δεν είναι δυνατόν. Απλή Φυσική.
Καθόλου απλή Φυσική (ή μάλλον Χημεία θα έλεγα). Μπορείς να έχεις ατμοσφαιρική πίεση με π.χ. σκέτο άζωτο και καθόλου οξυγόνο. Φυσικά στην ατμόσφαιρα η πίεση μειώνεται με το ύψος και το ποσοστό του οξυγόνου. Λέω μήπως με κάποιο τρόπο κάποιο άλλο αέριο (π.χ. κάποιο οξείδιο του άνθρακα) «συμπλήρωσε« την πίεση.

Μπορεί κανείς πολίτης να μην έχει κάτι να κερδίσει αναπαράγοντας φαντασιόπληκτα σενάρια, όμως το να λέμε ελαφρά τη καρδία ότι κάτι μπορεί να συνέβη χωρίς να γνωρίζουμε βασικά στοιχεία και έννοιες της υπόθεσης και της κατάστασης είναι μάλλον κατακριτέο. Οι πολίτες που επιμένουν στο σενάριο της κατάρριψης προφανέστατα δεν έχουν ιδέα από διαδικασίες και γεγονότα, απλώς συνεχίζουν να το αναπαράγουν επειδή το είπε ο Τράγκας στον ALPHA ή δεν ξέρω ποιος άλλος.

Συνεπώς ο καθένας είναι ελεύθερος να αναπαράγει τηλεοπτικά και φαντασιόπληκτα σενάρια αλλά και οι άλλοι είναι ελεύθεροι να τα κρίνουν, να τα απορρίψουν ή και να τα χλευάσουν ακόμη αν είναι ακραία.

Σε ένα ακραίο σενάριο δεν μπορείς να απαντήσεις λογικά. Τι να απαντήσεις σε εκείνον που λέει "Τo F16 βγάζει συμπιεσμένα αέρια και ρίχνει ένα 737" ?? Να του απαντήσεις με παράμετρο το βάρος και την ταχύτητα του 737 σε σχέση με την ώση του κινητήρα του F16? Άχρηστο. Οπότε τον αφήνεις στην άγνοιά του ελπίζοντας ότι μεγαλώνοντας θα μάθει να ανοίγει τα μάτια του.

Για αυτό όμως κάνει κάποιος με λιγότερες γνώσεις συζήτηση. Για να απορρίψει (ή το αντίθετο) τεκμηριωμένα κάποιος με περισσότερες γνώσεις το σενάριο. Ακριβώς δηλαδή αυτό που γράφεις «οι άλλοι είναι ελεύθεροι να τα κρίνουν, να τα απορρίψουν ή και να τα χλευάσουν ακόμη αν είναι ακραία». Αυτή είναι η διαφορά του φόρουμ με την TV οπού δεν μπορείς να απαντήσεις στον κάθε δημοσιογραφίσκο «τι ΒΛΑΚΙΕΣ λες ρε άνθρωπε»; Στο κάτω κάτω λες την, τεκμηριωμένη πάντα, απάντησή σου και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, έστω και αν είναι πολύπλοκη (ή κάνεις μια ευκολονόητη περίληψη).

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Μπορείς να έχεις ατμοσφαιρική πίεση με π.χ. σκέτο άζωτο και καθόλου οξυγόνο. Φυσικά στην ατμόσφαιρα η πίεση μειώνεται με το ύψος και το ποσοστό του οξυγόνου. Λέω μήπως με κάποιο τρόπο κάποιο άλλο αέριο (π.χ. κάποιο οξείδιο του άνθρακα) «συμπλήρωσε« την πίεση.

Στο εργαστήριο όλα γίνονται. Εμείς αναφερόμαστε στην ατμόσφαιρα και στις συνθήκες που συναντά ένα σώμα (αεροσκάφος) ανεβαίνοντας. Εκεί έχεις τη σύνθεση της ατμόσφαιρας που απλά μειώνεται.

Όσο για το οξείδιο ή άλλο αέριο: Για να "συμπληρώσει" την πίεση θα πρέπει να παραχθεί σε ποσότητες ικανές να γεμίσουν την καμπίνα και φυσικά να υπερνικήσει την διαφυγή του αέρα (το λέω απλά) που (όπως ξέρουμε) συνέβη στο 737. Δεν υπάρχουν αναφορές ούτε ευρήματα που να παραπέμπουν σε άλλα αέρια.

Όσο για τους άσχετους που λένε τη γνώμη τους αυτή θα είναι μόνο γνώμη τους. Γνώμη μπορεί να έχω και εγώ για τα χρηματιστήρια της Ασίας. Αλλά θα είναι γνώμη μου. Όταν η σωστή πληροφορία είναι γύρω μου αλλά εγώ δεν ενδιαφέρομαι να την δω, αντίθετα επιμένω να σπέρνω λόγια άγνοιας, τότε δεν συζητώ, απλά ανακοινώνω μπούρδες. Και αυτό γίνεται παντού, στην τιβί, το καφενείο, το φόρουμ, το δρόμο, την παρέα μας το βράδι. Έτσι είναι οι συζητησεις. Ο καθείς το μακρύ και το κοντό του. That's life :cool:

Δεν επέβαλά καμία άποψη μου, απλά ζήτησα να επιχειρηματολογήσουν πάνω στο σενάριο της κατάρριψης.
Αυτές οι φράσεις σου:

Με έκαναν να γράψω ότι θες να επιβάλλεις όχι την άποψή σου, αλλά το να μην εκφράζουν οι υπόλοιποι (όσο ανίδεοι και να είναι) την δική τους.

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Εγραψα…

Απαντας…

Αυτές οι φράσεις σου:

Με έκαναν να γράψω ότι θες να επιβάλλεις όχι την άποψή σου, αλλά το να μην εκφράζουν οι υπόλοιποι (όσο ανίδεοι και να είναι) την δική τους.

Δεν λογόκρινα κανέναν, σχολίασα απόψεις

Καθόλου απλή Φυσική (ή μάλλον Χημεία θα έλεγα). Μπορείς να έχεις ατμοσφαιρική πίεση με π.χ. σκέτο άζωτο και καθόλου οξυγόνο. Φυσικά στην ατμόσφαιρα η πίεση μειώνεται με το ύψος και το ποσοστό του οξυγόνου. Λέω μήπως με κάποιο τρόπο κάποιο άλλο αέριο (π.χ. κάποιο οξείδιο του άνθρακα) «συμπλήρωσε« την πίεση.

Μου το κάνεις πιο λιανά…

Η χημεία γιατί εμπλέκεται;

Τι είναι αποσυμπίεση;

Πως λειτουργεί σε αυτό το υψόμετρο;

Το οξείδιο του άνθρακα (ή οτιδήποτε αέριο θέλετε) γιατί να συμπληρώσει την πίεση;

Μπορεί να συμπληρώσει την πίεση;

the show must go on...

Μου το κάνεις πιο λιανά…

Η χημεία γιατί εμπλέκεται;

Τι είναι αποσυμπίεση;

Πως λειτουργεί σε αυτό το υψόμετρο;

Το οξείδιο του άνθρακα (ή οτιδήποτε αέριο θέλετε) γιατί να συμπληρώσει την πίεση;

Μπορεί να συμπληρώσει την πίεση;

!!!!!!!!!!!!!!

:w00t: :w00t: :w00t:

Μ' αρέσει που εδώ και τόσα ποστ έχεις άποψη για το θέμα. Πές το ρε φίλε ότι είσαι παντελώς άσχετος. Σχολείο να είχες πάει θα ήξερες τουλάχιστον τα βασικά.