Jump to content

H δύση του Ήλιου για 121 ζωές...

minovg
 Κοινοποίηση

Τι έφταιξε κατά τη γνώμη σας και έπεσε το αεροσκάφος;  

154 members have voted

1. 1. Τι έφταιξε κατά τη γνώμη σας και έπεσε το αεροσκάφος;

• Βλάβη στον κλιματισμό/αποσυμπίεση
    • Πολιτική ορισμένων εταιρειών "Διαθέτουμε λίγα χρήματα για ασφάλεια/συντήρηση/διαρκείς ελέγχους"
    • Ντόμινο βλαβών
    • Η ανικανότητα των πιλότων
    • Η εταιρεία ΗΛΙΟΣ γενικά
    • Η Κυπριακή πολιτεία/Υπ.Πολιτ.Αερ.που δεν έχει αυστηρούς κανόνες όπως ορίζει η ΕΕ για την ασφάλεια
    • Άλλο : Διευκρινίστε

Recommended Posts

Κατ' αρχάς καλημέρα! Το κακό τρίτωσε (πτώση Boeing της Helios, Θάνατος Β. Μοσχολιού, Πτώση αεροσκάφους στην Κολομβία). "Αν είναι κακό εξόρισ' το" που λέγανε και οι παλαιότεροι!

Δεύτερον, εάν στην Ελλάδα των 11 εκατ. υπάρχει διαπλοκή, σκεφτείτε τι υπάρχει εδώ όπου όλοι γνωρίζουν όλους! Μακάρι να βγώ ψέυτης, αλλά (α) ειναι αδύνατον να μην υπάρχουν ευθύνες της Πολιτικής Αεροπορίας, αφού υπάρχει και -σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από τον Υπουργό Συγκοινωνιών- επιστολή του Βρετανού συμβούλου του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου Τιμ Τέιλορ για "ελέγχους στα χαρτιά" λόγω ελλειπούς στελέχωσης. (β) Εάν διαφανούν ευθύνες, να είστε σίγουροι πως το όλο ζήτημα θα κουκουλωθεί.

Όσον αφορά τα €20000 αυτά μάλλον δόθηκαν για να αποφευχθούν μυνήσεις, αλλά δεν νομίζω να γίνει αυτό...

Ενημέρωση: Δείτε το σημερινό πρωτοσέλιδο του "Φιλελευθέρου"

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

• Απαντήσεις 272
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Το σεναριο να έφυγε ο πιλότος απο την "πίσω πόρτα" και απο εκεί να προήλθε η αποσυμπίεση ακούστηκε και απο άλλους, αλλά το βρίσκω υπερβολικό.

Αναφορικα με τις σιλουέτες που εθεάθησαν στο πιλοτήριο, υπάρχει πιθανότητα να ήταν αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω, δηλαδή η μια αεροσυνοδός και ένας φροντιστής , που είχε δίπλωμα πιλότου.

Αν αυτό συνέβη, τότε τα προβλήματα του αεροπλάνου σίγουρα ήταν πολλαπλά( πρόβλημα με τον κλιματισμό και πιθανή εκπομπή CO, εκτός λειτουργίας τα συστήματα επικοινωνίας και παροχής οξυγόνου προς τους πιλότους).

Νομίζω ότι κατά τη δειάρκεια της πτήσης είναι σχεδόν αδύνατο να ανοίξει εξωτερική πόρτα σε οποιοδήποτε αεροπλάνο. Άρα μάλλον το σενάριο ότι την "κοπάνησε" ο κυβερνήτης είναι παρατραβηγμένο.

Open your Windows to Freedom!

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://www.reactos.org

Την έκφραση "Πέθαναν εν ζωή" πώς την ακούτε; :lol: :lol: :rotfl: :blink: :wacko:

Και μάλιστα την παίζουν συνέχεια την δήλωση αυτή του ιατροδικαστή Κουτσάφτη... Ήμαρτον. Κοτζάμ επιστήμονας, δεν ξέρει να εκφράζεται; Άμα τον ακούσετε γενικώς λέει κοτσάνες. (στην δουλειά του όμως είναι εξπέρ)

Την έκφραση "Πέθαναν εν ζωή" πώς την ακούτε; :lol: :lol: :rotfl: :blink: :wacko:

Μου έκανε τρομερή εντύπωση κι εμένα όταν την άκουσα... Κι αναρωτιέμαι, το αντίθετο ποιό είναι; "Πέθαναν εν θανάτω¨;;; :lol:

Ταιριάζει πάντως γάντι με όλη την μπουρδολογία που ακούγεται για τα αίτια... Μόνο εξωγήινοι δεν έχει ειπωθεί ότι το έριξαν και πήραν τον κυβερνήτη για ανάλυση στον μακρινό πλανήτη...Ζήνα! :alien:

I see stupid people...

Όντως.. το τι έχει ακουστεί αυτές τις μέρες δε λέγεται. Αρχίζει να επιβεβαιώνεται πάντως οτι το αεροσκάφος είχε μετατραπεί -με την συνενοχή της εταιρείας και της Πολιτικής Αεροπορίας- σε κινητό φέρετρο. Απλά ρίξτε μια ματιά στις κυπριακές εφημερίδες, και θα διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι οτι ακόμα και το 25% αυτών που γράφεται αληθεύει, έχουμε να κάνουμε με κοινούς εγκληματίες....

Όσον αφορά τα αίτια της πτώσης, οι ειδικοί μιλούν για τουλάχιστον 6 μηνες πριν τα πρώτα συμπεράσματα...

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, μπορούν οι mod να σπλιτάρουν όλα τα μηνύματα που έχουν σχέση με το θέμα και να δημιουργήσουν νέο με θέμα το αεροπορικό δυστύχημα; Αν συμφωνούν και οι υπόλοιποι ας δράσει κάποιος mod. :)

Παιδιά το να την κανει κάποιος απο πολιτικό αεροσκάφος με αλεξίπτωτο γινεται μόνο σε 2 περιπτώσεις.

1. Να το εχει φέρει απο το σπίτι του

2. να πρωταγωνιστεί σε κάποια Αμερικάνικη ταινία

Τα πολιτικά αεροσκάφη δεν ειναι εφοδιασμένα με αλεξίπτωτα, πραγμα ποθ μπορειτέ να το διαπιστώσετε απο τα χαρακτηριστικά του αεροπλάνου

Οσο για το Πέθανε εν ζωή και εμένα μου εκανε εντύπωση αλλα ειναι όρος της ιατρικής και τον χρησιμοποιούν οταν θελουν να προσδιορίσουν απο πιο λόγο ακριβός πέθανε καποιος αν εχει προηγηθεί καποιο αλλο αιτιο που θα μπορούσε να φερει τον θάνατο.

Μια παράκληση που την εχω αναφερει και πιο πριν. Ας μην προσπαθουμε να βγαλουμε λαβρακι επαναλαμβανοντας αυταπου ακουμε. Ειμαστε σε μια ηλικια που μπορουμε να "φιλτράρουμε" αυτα που ακουμε και να κραταμε μονο αυτα που πρεπει

Φιλικα

Κωνσταντινος

Τελικα πρεπει να ειναι ωραια στον απαλο κοσμο του Souplin

καποιος πρεπει να πει στους υπεθυνους της Ηλιος πως οι σοροι των θυματων γραφονται με Ο και οχι με Ω!

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εδώ δεν έχουν αφαιρέσει το αεροσκάφος που κατέπεσε από την ιστοσελίδα τους:

Our Fleet

Helios Airways currently operates a fleet of Boeing B737 aircraft.

Two B737-800 Next Generation 'Veni' and 'Zela', were delivered brand-new from Boeing in May 2001. These state-of-the-art aircraft are furnished with 189 leather seats and an inflight entertainment system.

A third B737-300 series aircraft 'Olympia' was delivered in April 2004, featuring 142 spacious leather seats.

A fourth aircraft has recently been delivered in order to cover our increased fleet requirements, featuring 140 seats.

Δεν νομίζω να ισχύει αυτό που λες Γιώργο,το sms μπαίνει στα εξερχόμενα και απο κει και πέρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνει προσπάθειες να σταλεί μόνο του,μέχρι να βρει σήμα και να φύγει.Έτσι θα μπορούσε να είχε γίνει και εδώ.

Όχι. Απλά μένει στα εξερχόμενα και περιμένει να το στείλεις εσύ. Ξαναλέω πως προσωπικά δεν έχω δει κινητό με αυτό το χαρακτηριστικό.

Προστέθηκε και μια δημοσκόπηση σχετικά με τα αίτια που θεωρούμε εμείς υπεύθυνα για την μοιραία πτώση του αεροπλάνου στο Γραμματικό...

Είπαν επίσης ότι έχει καταγραφεί βίντεο απο τα μαχητικά το οποίο κάποια στιγμή δείχνει και το πιλοτήριο του αεροπλάνου.Θα δωθεί στην δημοσιότητα αυτό το βίντεο;

Δεν είμαι κατά του να έχει καταριφθεί τελικά το αεροπλάνο,είμαι όμως 100% αντίθετος του να έχει γίνει αυτό και να μας το κρύβουν.Αν έχει γίνει βέβαια.

Αν υπάρχουν βίντεο μαχητικών, φαντάζομαι θα είναι σαν αυτά που έδειχναν οι αμερικανοί στο Ιράκ, μην περιμένετε να καταλάβουμε τίποτα από εκεί, τουλάχιστον εμείς οι κοινοί θνητοί.

Κάτι άλλο..γιατί δεν βρέθηκε το δεύτερο "μαύρο κουτί";Πως είναι δυνατόν να έχει καταστραφεί;Υποτίθεται ότι είναι κατασκευασμένο απο τιτάνιο για περισσότερη αντοχή,πως τώρα λένε ότι έχει διαλυθεί;Έχει συμβεί στο παρελθόν ανάλογο περιστατικό;

Πράγματι πολύ περίεργο γιατί είπαν ότι βρέθηκε μόνο το περίβλημα! Πως μπορεί να γίνει αυτό αν δεν μπει χέρι. Και εννοώ χέρι πριν την απογείωση.

Αυτό με το sms πάντως μπορεί να γίνει θεωρητικά.Ναι μεν δεν υπάρχει δίκτυο στα 30000 πόδια,αλλά μπορεί να σταλεί και όταν αρχίσει το αεροπλάνο να πέφτει και να φτάσει στα 4-5χ που υπάρχει κάλυψη δικτύου τότε να σταλεί απο το κέντρο.Το άκουσα απο κάποιον πιλότο της Ο.Α. σε ένα απο τα δελτία ειδήσεων.

Κι εγώ το άκουσα αυτό από τον πιλότο κι έχω την εξής απορία που τουλάχιστον σ'αυτό το forum μπορεί σίγουρα να λυθεί!

Αυτό που λέει μπορεί να γίνει αν το κινητό του αποστολέα έχει σήμα και δεν έχει του παραλήπτη. Αν του αποστολέα δεν έχει σήμα, δεν επικοινωνεί με την κυψέλη δλδ, πως μπορεί να το στείλει μετά μόνο του;;; Υπάρχει τέτοια δυνατότητα σε κινητά; Μέχρι τώρα δεν την έχω δει αλλά δεν είμαι και ο πιο ενημερωμένος οπότε περιμένω κάποιος εδώ μέσα να το ξέρει.

Edit: Τώρα είδα ότι μπήκαν κι από άλλους τα ίδια ερωτήματα...

Πάντα μιλάμε θεωρητικά βέβαια αφού φαινόταν ότι ήταν φάρσα και ήδη αυτός ο @#$@# που την έκανε έφαγε 6 μήνες φυλακή με αναστολή.

KCB

Προσωπικά πιστεύω ότι το αεροπλάνο το έριξαν τα μαχητικά, βασιζόμενος στα λεγόμενα ενός αυτόπτη μάρτυρα, σύμφωνα με τον οποίο το αεροπλάνο φλεγόταν πριν προσκρούσει στο έδαφος. Το βρίσκω και λόγικο να έχει γίνει κάτι τέτοιο για να αποφευχθεί η πιθανότητα να πέσει σε κατοικημένη περιοχή (η χρονική διαφορά κέντρου Αθήνας - σημείου πρόσκρουσης για το αεροπλάνο ήταν 90 sec). Με τόσο μικρή χρονική διαφορά, μου φαίνεται δύσκολο να υπολόγισαν ότι θα πέσει σε εκείνο το σημείο, βασιζόμενοι σε υπολογισμούς με τα αποθέματα καυσίμων του αεροπλάνου. Στην άποψη αυτή συμβάλλει και η συγκάληψη των ονομάτων των πιλότων των μαχητικών και οι διαφορετικές μεταξύ τους ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Τώρα, πολλούς λόγους μπορεί να υποθέσει κανείς, για τους οποίους δεν το αποκαλύπτουν.

:blink:

Χωρίς άδεια πτήσης άνω των 28.000 ποδών το μοιραίο Boeing

Λευκωσία: Νέα στοιχεία για το αεροσκάφος της Helios φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα ο Φιλελεύθερος. Η εφημερίδα δημοσιεύει έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι το Boeing ήταν το μόνο από τα 13 εγγεγραμμένα στο νηολόγιο χωρίς άδεια πτήσης άνω των 28.000 ποδών. Για το συγκεκριμένο στοιχείο η εφημερίδα επικαλείται το Συμβούλιο Αρχών Πολιτικής Αεροπορίας της Ευρώπης.

Την Τρίτη η εφημερίδα είχε δημοσιεύσει επιστολή του Βρετανού συμβούλου του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου Τιμ Τέιλορ, με την οποία είχε προειδοποιήσει τους προϊστάμενούς του ότι οι οργανωτικές και άλλες αδυναμίες της υπηρεσίας δεν επέτρεπαν κανέναν πραγματικό έλεγχο αεροσκαφών.

«Διαβεβαιώνω ότι δεν έγινε ούτε ένας πτητικός έλεγχος» αναφέρει στην επιστολή του ο Τέιλορ, τμήμα της οποίας δημοσιεύεται στο Έθνος.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο δεύτερος Βρετανός σύμβουλος, Αντριου Βάρλεϊ, εργάζονταν στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας έως τον Μάιο -οπότε και έληξε το συμβόλαιό τους- με στόχο την παροχή βοήθειας για προώθηση της ένταξης της Κύπρου στις Συνδυασμένες Αρχές Πολιτικής Αεροπορίας και την επιτήρηση εκ μέρους του Τμήματος των Πτητικών Επιχειρήσεων, της Αεροπλοϊμότητας των αεροπορικών εταιρειών της Κύπρου και την παροχή τεχνικής βοήθειας στη Μονάδα Ασφαλείας Πτήσεων.

Τα συμβόλαιά τους δεν ανανεώθηκαν, καθώς δεν εγκρίθηκε το σχετικό κονδύλι.

Το σχετικό δημοσίευμα, πάντως, έχει διαψεύσει ο υπουργός Συγκοινωνιών της Κυπριακής Δημοκρατίας Χάρης Θράσου.

Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι το μοιραίο Boeing της Helios δεν είχε περάσει τον εναέριο έλεγχο της Eurocontrol.

Όπως αναφέρεται στα Νέα της Τετάρτης, σε γραπτή δήλωσή της η εκπρόσωπος του Οργανισμού, Λιντ Κοχ, αφήνει αιχμές, τόσο προς τις αρχές της Πολιτικής Αεροπορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και προς την ίδια την εταιρεία, καθώς «καμία ενημέρωση δεν είχαμε μέχρι σήμερα για το εν λόγω αεροσκάφος από τις κυπριακές αρχές».

http://www.fileleftheros.com.cy/main/main.asp?gid=334&id=349242

Open your Windows to Freedom!

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://www.reactos.org

Αν το ριξαμε εδω που τα λεμε καλα καναμε. Απο την στιγμη που εφυγε απο σημειο FIR και εισηλθε και εθνικο εναεριο χωρο τοτε ειχαμε το δικαιωμα, απο την στιγμη που ενημερωναμε το ΝΑΤΟ, να το καταριψουμε. απο την αλλη τιθεται το θεμα της ηθικης. Δεν ξέρω, ελπιζω να μαθουμε καποτε την αληθεια, αν και δεν προκειται να αλλαξει και τιποτα, απλα θα τα ακουμε απο τους γειτονες και για αλλο ενα θεμα πλυν του κυπριακου

Θελει λιγο φτιαξιμο η δημοσκόπηση γιατι ενα γεγονος δεν αναιρει το αλλο. Π.Χ Μπορει να φταιει η εταιρεια ΗΛΙΟΣ γενικα και Η Κυπριακή πολιτεία/Υπ.Πολιτ.Αερ.που δεν έχει αυστηρούς κανόνες όπως ορίζει η ΕΕ για την ασφάλεια με αποτελεσμα να υπαρχει ενα προβληματικο αεροσκαφος και να δημιουργηθουν τα Ντομινο βλαβων

Θελει λιγο φτιαξιμο η δημοσκόπηση γιατι ενα γεγονος δεν αναιρει το αλλο. Π.Χ Μπορει να φταιει η εταιρεια ΗΛΙΟΣ γενικα και Η Κυπριακή πολιτεία/Υπ.Πολιτ.Αερ.που δεν έχει αυστηρούς κανόνες όπως ορίζει η ΕΕ για την ασφάλεια με αποτελεσμα να υπαρχει ενα προβληματικο αεροσκαφος και να δημιουργηθουν τα Ντομινο βλαβων

Γιαυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχουν οι πολλαπλές απαντήσεις. Αν θεωρείτε πάντως και άλλη αιτία πιθανή στείλτε PM σε κάποιον mod να επιληφθεί για βελτίωση της δημοσκόπησης... :)

Αντιγράφω από το http://www.naftemporiki.gr

"Σε έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για ψευδή αναφορά στις αρχές καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 32χρονος ο οποίος ισχυρίζονταν ότι είχε λάβει μήνυμα SMS από επιβάτη του αεροσκάφους της εταιρίας «Ηλιος» πριν από τη συντριβή.

Απολογούμενος με δάκρυα στα μάτια ο 32χρονος ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων και προσπαθώντας να εξηγήσει την πράξη του, είπε ότι «θόλωσε το μυαλό του». Η σύζυγός του ανέφερε στο δικαστήριο ότι η τρεισήμισι χρονών κόρη τους αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και ο 32χρονος που έχει 67% αναπηρία συνεπεία μυϊκής ανεπαρκείας, αισθάνεται μειονεκτικά που δεν μπορεί να προσφέρει κάτι στην οικογένειά του καθώς αδυνατεί να εργασθεί.

Το δικαστήριο αθώωσε τελικά τον δράστη από την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων και τον καταδίκασε για την κατηγορία της ψευδής αναφοράς στις αρχές αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου."

Χωρίς περαιτέρω σχόλια από εμένα

..and you'll never walk alone...

Τι σημαίνει αυτό? Τι ψέμματα είπε?

Και τι σχέση έχει ότι έχει 67% αναπιρία και παιδί με προβλήματα υγείας? Θέλω να πω, ΟΚ το αναγνωρίζω και το σέβομαι αυτό, αλλά...

1)Σε τι θα βοηθήσει μια φάρσα την κατάσταση του?

2)Πως η κατάσταση του οδήγησε στη φάρσα? Ανάπηρος υποτίθεται ότι είναι, όχι ανώριμος :O

απ' ότι φαίνεται η αναπηρία του στο μυαλό είναι, γιατί δε ξέρει που του παν τα 4.

Όχι. Απλά μένει στα εξερχόμενα και περιμένει να το στείλεις εσύ. Ξαναλέω πως προσωπικά δεν έχω δει κινητό με αυτό το χαρακτηριστικό.

το nokia 7610 που έχω το κάνει.οταν δεν σταλεί νεο μύνημα λέει "νεα αποστολή ωρα τάδε"

http://img24.imageshack.us/img24/8241/image1ph.jpg

Κάθε εθνικό οικοδόμημα,κατά συνέπεια και το ελληνικό πρέπει να στηριχθεί σε τρεις στύλους: Τη θρησκεία, την παιδεία και την δικαιοσύνη.

αχ ρε παιδια ξεκολληστε απο τα sms και το πως εφυγαν απο τα κινητα.υπαρχουν τοσα αλλα που θελουν ψαξιμο (οχι απο μας βεβαια) και κολλατε στα sms.αλλα τωρα θα μου πειτε στο myphone ειμαστε :p

παρολο που το ειπα στο "σεναριο" μου πιο πανω δεν ξερω αν ισχυει κατι τετοιο: τα κουτια των αεροπλανων ειναι προσβασιμα?εστω με κωδικους απο τους κυβερνητες...

οσο το να μην ειχε απο την αρχη θα ηταν φανταζομαι σοβαροτατο αδικημα.λετε να επαιρνε τετοιο ρισκο η εταιρια?οχι οτι μου φαινεται και πολυ σοι αλλα λεμε τωρα... :rolleyes:

:shifty: try again...

Ρε παιδιά με αυτά που ακούω αναρωτιέμαι: Αυτός ο κυβερνήτης-φάντασμα είναι υπαρκτό πρόσωπο; :confused: Ήταν μαζί στην πτήση ή μήπως δεν μπήκε καν και κυκλοφορεί ανάμεσά μας; :ninja: :w00t:

Γιατί αυτή η μυστικοπάθεια από την σύζυγό του που ζήτησε την συνδρομή της αστυνομίας για να μην την ενοχλούν οι δημοσιογράφοι; :worry:

Η καταγωγή του είναι Ανατολικογερμανός... Λέτε να είναι κανάς κά-γκε-μπε; :shifty:

Το νέο σενάριο που ακούστηκε είναι ότι μπορεί να λογομάχησε με τον συγκυβερνήτη και ακόμα πιο ακραίο να πέσαν και "ψιλές" γιατί βρέθηκε λέει με σημάδια στο πρόσωπο ο συγκυβερνήτης.

Όλα αυτά βέβαια σενάρια είναι. Ακριβέ Τσολάκη μόνο εσύ ξέρεις και εσύ θα μάθεις. Ελπίζω να φωτίσεις ολόκληρο τον κόσμο που περιμένει...