Jump to content

H δύση του Ήλιου για 121 ζωές...

minovg
 Κοινοποίηση

Τι έφταιξε κατά τη γνώμη σας και έπεσε το αεροσκάφος;  

154 members have voted

1. 1. Τι έφταιξε κατά τη γνώμη σας και έπεσε το αεροσκάφος;

• Βλάβη στον κλιματισμό/αποσυμπίεση
    • Πολιτική ορισμένων εταιρειών "Διαθέτουμε λίγα χρήματα για ασφάλεια/συντήρηση/διαρκείς ελέγχους"
    • Ντόμινο βλαβών
    • Η ανικανότητα των πιλότων
    • Η εταιρεία ΗΛΙΟΣ γενικά
    • Η Κυπριακή πολιτεία/Υπ.Πολιτ.Αερ.που δεν έχει αυστηρούς κανόνες όπως ορίζει η ΕΕ για την ασφάλεια
    • Άλλο : Διευκρινίστε

Recommended Posts

Μου το κάνεις πιο λιανά…
Θα προσπαθήσω.

Η χημεία γιατί εμπλέκεται;
Αυτή δεν είναι η επιστήμη που εξετάζει την συμπεριφορά των αερίων;

Τι είναι αποσυμπίεση;
Η μείωση της ατμοσφαιρικής πίεσης.

Πως λειτουργεί σε αυτό το υψόμετρο;
Η πίεση στο εξωτερικό του αεροσκάφους σε μεγάλο ύψος είναι μικρότερη από αυτή μέσα στο αεροπλάνο. Αν για κάποιο λόγο χαθεί η στεγανότητα του αεροσκάφους η εσωτερική πίεση τείνει να εξομειωθεί με την εξωτερική (φυσικά δεν είναι δυνατόν να «πειράξουμε» την πίεση της γήινης ατμόσφαιρας).

Το οξείδιο του άνθρακα (ή οτιδήποτε αέριο θέλετε) γιατί να συμπληρώσει την πίεση;
Τώρα αυτό είναι λίγο δύσκολο να στο εξηγήσω σύντομα. Απλά σκέψου ότι ο αέρας που αναπνέουμε είναι περίπου 78% άζωτο και μόλις 21% οξυγόνο (και τα υπόλοιπα άλλα αέρια, βλ. σχετικό άρθρο). Στη θέση του αζώτου μπορεί να βάλεις οποιοδήποτε αέριο και η πίεση να παραμένει η ατμοσφαιρική (σε άλλη αναλογία βέβαια).

Μπορεί να συμπληρώσει την πίεση;
Αν έχεις π.χ. στα λάστιχά σου πίεση 20 psi με κοινό αέρα και βάλεις άλλο αέριο (οποιοδήποτε) μπορείς να το πας στα 30 psi. Έτσι μπορείς να κάνεις σε κάθε κλειστό χώρο.

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

• Απαντήσεις 272
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

!!!!!!!!!!!!!!

:w00t: :w00t: :w00t:

Μ' αρέσει που εδώ και τόσα ποστ έχεις άποψη για το θέμα. Πές το ρε φίλε ότι είσαι παντελώς άσχετος. Σχολείο να είχες πάει θα ήξερες τουλάχιστον τα βασικά.

Ρε συ Οβελίξ, χαλάρωσε. Αν βαριέσαι να απαντήσεις, ακόμα και σε βασικά ερωτήματα, μην απαντάς καθόλου. Τι να κάνουμε, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες γνώσεις. Θεμιτές είναι οι απορίες.

Προσθήκη με τροποποίηση: Και δεν χρειάζεται να είναι κανείς εμπειρογνώμονας για να ρίξει ένα σενάριο στο τραπέζι.

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

!!!!!!!!!!!!!!

Μ' αρέσει που εδώ και τόσα ποστ έχεις άποψη για το θέμα. Πές το ρε φίλε ότι είσαι παντελώς άσχετος. Σχολείο να είχες πάει θα ήξερες τουλάχιστον τα βασικά.

Σε βρίσκω επιθετικό…

Μπορείς να μου εξηγήσεις το γιατί;

Οποιοσδήποτε απαντούσε στις ερωτήσεις, τις εσκεμμένα αφελέστατες όπως έκανε ο aimilios, θα καταλάβαινε γιατί σε αυτό το υψόμετρο θα μπορούσε να γίνει ισοστάθμιση στην πίεση μέσα στο αεροπλάνο.

Το απάντησες ήδη, πριν κάνω post και συμφωνώ!!!!!!!

(Σχολείο έχω πάει και φαντάζομαι λόγω ηλικίας έχουμε παρακολουθήσει την ίδια ύλη!)

the show must go on...

Προσθήκη με τροποποίηση: Και δεν χρειάζεται να είναι κανείς εμπειρογνώμονας για να ρίξει ένα σενάριο στο τραπέζι.

Συμφωνώ φίλε μου, φτάνει να μου το δικαιολογήσει με επιχειρήματα.

ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ;

the show must go on...

http://users.rcn.com/sitzkrieg/war/f16_fallujah.wmv

το βαζω σαν παραδειγμα τι γινετε οταν ριχνεις εναν πυραυλο...

τωρα αν μετα απο αυτο πειτε οτι το εχουν ριξει... τοτε

δευτερον αμα ριξεις εστω με τα πυροβολα πρεπει να εισαι "κοντα" ωστε να ξερεις που θα πετυχει διοτι ετσι και πετυχει το φτερο και γινει εκρηξη τοτε θα μιγαλαμε για 122 ζωες τωρα...

αλλο τωρα οποιος κανει καταδυσεις ξερει τι προβλημα υπαρχει οταν γινεται αποσυμπιεση εκει κατω...... το ιδιο επαθαν εκει πανω απλα σε σε διαφορετικη κατασταση

ειχει γινει το κακο και αυτοι μιλαγαν με το εδαφος? αντι να κατεβουν σε υψος επιβιωσης? :blink: δηλαδη ελεος πρεπει να ηταν νουμερα και μεγαλα μιλαστα :mad:

Ο Τσολάκης είπε ότι οι ήχοι για διαφορετικές βλάβες του αεροσκάφους ήταν ίδιοι (προσωπικά μόνο ό,τι λέει αυτός ακούω πλέον για το ατύχημα, ο άνθρωπος είναι σοβαρός).

Αυτό νομίζω εξηγεί το γιατί έχασαν χρόνο. Δεν είναι ανάγκη να πλακώθηκαν ούτε να ήταν ηλίθιοι οι άνθρωποι που όπως έχει φανεί δεν ήταν. Αν "χτύπησε" όμως ένας ήχος και τον πέρασαν για άλλο πρόβλημα, τα λίγα δευτερόλεπτα που είχαν για τις μάσκες χάθηκαν. Πιθανόν ο πιλότος το κατάλαβε και σηκώθηκε να πάρει οξυγόνο αλλά ούτε αυτός πρόλαβε. Λογικό μου φαίνεται σαν σενάριο.

KCB

Είπαμε, όχι δεν το πιστεύω.

Ποτέ δεν ξέρεις, γίνονται και θαύματα που και που... :grin:

Καθόλου απλή Φυσική (ή μάλλον Χημεία θα έλεγα). Μπορείς να έχεις ατμοσφαιρική πίεση με π.χ. σκέτο άζωτο και καθόλου οξυγόνο. Φυσικά στην ατμόσφαιρα η πίεση μειώνεται με το ύψος και το ποσοστό του οξυγόνου. Λέω μήπως με κάποιο τρόπο κάποιο άλλο αέριο (π.χ. κάποιο οξείδιο του άνθρακα) «συμπλήρωσε« την πίεση.

Για αυτό όμως κάνει κάποιος με λιγότερες γνώσεις συζήτηση. Για να απορρίψει (ή το αντίθετο) τεκμηριωμένα κάποιος με περισσότερες γνώσεις το σενάριο. Ακριβώς δηλαδή αυτό που γράφεις «οι άλλοι είναι ελεύθεροι να τα κρίνουν, να τα απορρίψουν ή και να τα χλευάσουν ακόμη αν είναι ακραία». Αυτή είναι η διαφορά του φόρουμ με την TV οπού δεν μπορείς να απαντήσεις στον κάθε δημοσιογραφίσκο «τι ΒΛΑΚΙΕΣ λες ρε άνθρωπε»; Στο κάτω κάτω λες την, τεκμηριωμένη πάντα, απάντησή σου και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, έστω και αν είναι πολύπλοκη (ή κάνεις μια ευκολονόητη περίληψη).

Offtopic: Ούτε και στο forum θα έπρεπε να μπορεί κανείς να απευθύνεται σε "συνομιλητή" με τέτοιο τρόπο όσο αφελή και να του φαίνονται αυτά που λέει αλλά τι να λέμε τώρα...

KCB

ovelix

να σε πω αφου ειπαν οτι ειχε καυσιμα για 10 λεπτα ακομη δεν μπορουσε να το φερει σε ενα μερος "γλυστρωντας" (σε περιπτωση που οντως εκεινη την ωρα τελειωσαν τα καυσιμα) μεχρι μια πεδιαδα? εχει πολλες εκει

αφου ειχε τον εναν κινητηρα δεν μπορουσε να το φερει στο ελ.βεν αφου ηταν κοντα παιζοντας μονο με τα pedestals?

Ρε συ Οβελίξ, χαλάρωσε. Αν βαριέσαι να απαντήσεις, ακόμα και σε βασικά ερωτήματα, μην απαντάς καθόλου. Τι να κάνουμε, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες γνώσεις. Θεμιτές είναι οι απορίες.

Ναι ρε Αιμίλιε, αλλά ένα φόρουμ δεν είναι και το καταλληλότερο μέρος να βρεις τη γνώση. Στην τελική στο Ιντερνετ είμαστε. Ας ψάξουμε σε κανα Γκουγκλ (αν βαριόμαστε να ανοίξουμε κανα βιβλιο) να βρούμε καμια σοβαρή σελίδα να καταλαβουμε τι παει να πει ατμοσφαιρική πίεση. Όχι να τα περιμένουμε όλα από την καλή θέληση και τον χρόνο των άλλων.

Εμένα το πρόβλημά μου είναι ότι γεμίζουμε άσχετα ποστ από άσχετους ανθρώπους που υποστηρίζουν άσχετα πράγματα (πχ "εγω ξερω ότι τα αεροπλανα πετουν παντα γεματα") με αποτέλεσμα αντί να εν-ημερωνόμαστε να εξ-αγριωνόμαστε :p

Συνεπώς θεμιτές οι απορίες αλλά όχι όταν συνοδεύονται από τη βεβαιότητα της άγνοιας.

ovelix

να σε πω αφου ειπαν οτι ειχε καυσιμα για 10 λεπτα ακομη δεν μπορουσε να το φερει σε ενα μερος "γλυστρωντας" (σε περιπτωση που οντως εκεινη την ωρα τελειωσαν τα καυσιμα) μεχρι μια πεδιαδα? εχει πολλες εκει

αφου ειχε τον εναν κινητηρα δεν μπορουσε να το φερει στο ελ.βεν αφου ηταν κοντα παιζοντας μονο με τα pedestals?

Οχι αν δεν ειναι εκπαιδευμένος. Το να προσγειώσεις αεροσκάφος χωρίς καύσιμα, μετά από αποσυμπίεση και όντας σε κατάσταση ημιλιποθυμίας είναι κάτι που δεν μπορούν να κάνουν ούτε οι πιο ικανοί πιλότοι. Χωρίς καύσιμα ("πλανάροντας") το έχουν προσγειώσει στο παρελθόν. Μετά από αποσυμπίεση επίσης. Με τον ένα χειριστή τέζα επίσης. Αλλά με όλα αυτά μαζί είναι απλά αδύνατον.

P.S. Η βόρεια Αττική δεν έχει καθόλου πεδιάδες.

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Ναι ρε Αιμίλιε, αλλά ένα φόρουμ δεν είναι και το καταλληλότερο μέρος να βρεις τη γνώση. Στην τελική στο Ιντερνετ είμαστε. Ας ψάξουμε σε κανα Γκουγκλ (αν βαριόμαστε να ανοίξουμε κανα βιβλιο) να βρούμε καμια σοβαρή σελίδα να καταλαβουμε τι παει να πει ατμοσφαιρική πίεση. Όχι να τα περιμένουμε όλα από την καλή θέληση και τον χρόνο των άλλων.

Εμένα το πρόβλημά μου είναι ότι γεμίζουμε άσχετα ποστ από άσχετους ανθρώπους που υποστηρίζουν άσχετα πράγματα (πχ "εγω ξερω ότι τα αεροπλανα πετουν παντα γεματα") με αποτέλεσμα αντί να εν-ημερωνόμαστε να εξ-αγριωνόμαστε :p

Συνεπώς θεμιτές οι απορίες αλλά όχι όταν συνοδεύονται από τη βεβαιότητα της άγνοιας.

Οχι αν δεν ειναι εκπαιδευμένος. Το να προσγειώσεις αεροσκάφος χωρίς καύσιμα, μετά από αποσυμπίεση και όντας σε κατάσταση ημιλιποθυμίας είναι κάτι που δεν μπορούν να κάνουν ούτε οι πιο ικανοί πιλότοι. Χωρίς καύσιμα ("πλανάροντας") το έχουν προσγειώσει στο παρελθόν. Μετά από αποσυμπίεση επίσης. Με τον ένα χειριστή τέζα επίσης. Αλλά με όλα αυτά μαζί είναι απλά αδύνατον.

P.S. Η βόρεια Αττική δεν έχει καθόλου πεδιάδες.

πεδιαδα θελω να πω ενα μερος "καθαρο" σαν αυτο που ειναι λιγο πιο βορεια απο το ελ.βεν προς νεα μακρη μικρο βεβαια αλλα...

Off topic

!!!!!!!!!!!!!!

Φίλε μου, μου έκανες δημόσια επίθεση και περιμένω απάντηση…

Και για να καταλάβεις γιατί έκανα αυτές τις ερωτήσεις που σε εξόργισαν τόσο μα τόσο και έριξαν το μαθησιακό επίπεδο…

Ξέρεις είναι τελείως διαφορετικό το να σε ρωτάω κάτι και περιμένω απάντηση η οποία θα αντικρούσει την άποψή σου, από το ρωτάω κάτι γατί δεν το ξέρω.

Η ερώτηση δεν δηλώνει πάντοτε άγνοια!!! Να τα παρατηρείς αυτά…

Ξεχνάς όμως κάτι, στο myphone το 80% των post είναι ερωτήσεις(άσχετα αν οι περισσότερες είναι για κινητά, αλλά παραμένουν ερωτήσεις)…

Γιατί το απαγορεύεις;

Συγνώμη για το off topic, καλό απόγευμα παίδες

the show must go on...

Έγραψες...

Μου το κάνεις πιο λιανά…

Η χημεία γιατί εμπλέκεται;

Τι είναι αποσυμπίεση;

Πως λειτουργεί σε αυτό το υψόμετρο;

Το οξείδιο του άνθρακα (ή οτιδήποτε αέριο θέλετε) γιατί να συμπληρώσει την πίεση;

Μπορεί να συμπληρώσει την πίεση;

...χωρίς σμάιλι ή άλλο hint που να υποδήλωνε ότι οι ερωτήσεις σου ήταν ρητορικές ή κάτι άλλο εκτός από άγνοια. Ήταν φυσικό να σε αποπάρω.

Ξεχνάς όμως κάτι, στο myphone το 80% των post είναι ερωτήσεις(άσχετα αν οι περισσότερες είναι για κινητά, αλλά παραμένουν ερωτήσεις)…

Γιατί το απαγορεύεις;

Δεν είμαι σε θέση να απαγορεύσω τίποτε. Απλώς κρίνω απόψεις και απαντώ σε ποστς που στηρίζονται σε "φανταζομαι", "άκουσα" και "ξέρω" και τα οποία δεν παίρνουν ως βάση τα λεγόμενα του Τσολάκη και τις προφανείς αλήθειες που προκύπτουν από τα ευρήματα αλλά ότι του φανεί του καθενός.

Εσύ, geovoul, δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία.

κατάρριψη αν έγινε απο τα f16 ο μόνος τρόπος που μπορεί να έγινε είναι με τα πυροβόλα στους κινητήρες.

μπορουν με αρκετά μεγάλη ακρίβεια να στοχεύσουν εκει που θέλουν.

το αεροπλάνο ουτε σκάει στο αέρα , ουτε κάλυκες μπορούν να βρούν επειδή τις κρατάει το πυροβόλο , και ευκολα μπορούν να καλύψουν οτι λείπουν μερικές σφαίρες.

η γνώμη ΜΟΥ ειναι οτι το αεροπλανο δεν καταρρίφθηκε.θα μαθαινόταν...ελλάδα είμαστε.

πάντως βλάβη στο σύστημα οξυγόνου ή συμπίεσης είναι πολύ ύπουλη.

ο καθένας έχει διαφορετικα συμπτώματα στην έλλειψη οξυγονου.

αλλη έχουν ζαλάδα , αλλη νύστα , αλλη πονο στα μάτια.πάντως το μοναδικο σύμπτωμα που εχουν ολοι ειναι που γινεται μπλε το δερμα κάτω απο τα νυχια.

http://img24.imageshack.us/img24/8241/image1ph.jpg

Κάθε εθνικό οικοδόμημα,κατά συνέπεια και το ελληνικό πρέπει να στηριχθεί σε τρεις στύλους: Τη θρησκεία, την παιδεία και την δικαιοσύνη.

Προς ovelix

Αν έχεις καταλάβει έχεις επιτεθεί φραστικά στους περισσότερους εδώ μέσα. Αν έχεις γνώσεις και καλά κάνεις φτιάξε ένα ποστ τεράστιο (που θα είναι πιο μικρό από όλες τις σπόντες που πετάς) και ενημέρωσε μας όλους. Εγώ και ο κάθένας βασιζόμαστε σε πράγματα που ακούμε τώρα ή γενικά έχουμε ακούσει κατά την διάρκεια της ζωής μας και έχουν σχέση με τα αεροπλάνα. Αν έσυ που ασχολείσαι μ' αυτά ξέρεις δεν χρειάζεται να την λες στους άλλους. Αν δεν γουστάρεις μην ποστάρεις εδώ ή μην διαβάζεις τις μ@λ@κ&ς που λέμε. Δηλαδή εγώ πρέπει να απαιτώ να ξέρεις τους κανόνες του μπέιζμπολ επειδή παίζω εγώ? Σίγουρα έχεις μια άποψη πεσ την και αν είναι θα σε διορθώσω ή θα σε συμπληρώσω. Δεν χρειάζεται να σε ειρωνευτώ. Απλά πετάω ένα σενάριο και με τεκμήρια απέριψε το. Κατάλαβες? Και παρ 'όλη την ηλικία σου τέτοια συμπεριφορά είναι απαράδεκτη, μην πω γελοία. Ποιος είσαι εσύ που θα πεις σε 20 άτομα ότι είναι άσχετοι? Και χέστηκα εγώ και οι υπόλοιποι να ψάξω στο νετ να βρω για τα αεροπλάνα. Και σου ξαναλέω, αν είσαι γνώστης και ψαγμένος φτιάξε ένα ποστ που να λες την άποψη σου (άποψη έχουν όλη στην δημοκρατία) και διαφώτισε μας και κόψε τις ειρωνίες.

Με τη σειρά μου να σας παρακαλέσω να πέσουν οι τόνοι και να συνεχιστεί η συζήτηση επί του θέματος ΚΑΙ ΜΟΝΟ! :!:

Για οτιδήποτε έχετε να πείτε επί προσωπικού, χρησιμοποιήστε τα ΡΜ!

ΥΓ. Δε θα ήθελα να δω άλλα off topic, γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να τσακωνόμαστε μεταξύ μας... ;)

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

exw mia aporia,oi asfaleies twn aeroplanwn kalyptoun mono ta aeroplana h kai tous epivates mesa?tous epivates tous apozhmiwnei men h etairia alla ta lefta ta pernei apo kapoia asfalistikh?

oso gia ta ypoloipa prepei na pw oti symfwnw me ton filo aimilio.

http://www.aphelion79.com/files/JeepLogo.gif

(τελευταίο οφτόπικ από μέρους μου)

Αν σε πρόσβαλα kostsour, κάνε μου report.

Αν θες μια συνοπτική εικόνα του ατυχήματος και των (μέχρι σήμερα) πιθανών αιτίων του διάβασε τα προηγούμενα ποστ μου. Είτε σου αρέσει είτε όχι, στο συγκεκριμένο θέμα ο Ovelix είναι πιο σχετικός από όλους όσους έχουν γράψει στο θρεντ.

Όπως δεν ξέρω από κινητά και 3G και δεν κάνω τον έξυπνο με σενάρια τύπου "δεν αποκλείεται η ΝΟΚΙΑ να αγοράσει την Ιντρακόμ" έτσι και κάποιοι θα έπρεπε να μιλάνε λιγότερο και να ακούν περισσότερο σε ζητήματα που δεν γνωρίζουν.

Θα επιτεθόμουν φραστικά αν έλεγα "οι περισσότεροι εδω μεσα είστε ηλίθιοι". Δεν το είπα και δεν ισχύει και δεν το πιστεύω. Εγώ απλώς χαρακτηρίζω ηλιθιότητες τα περισσότερα από τα σενάρια που με μαθηματική ακρίβεια αναπαράγονται εδώ αμέσως μόλις τα μεταδώσει το ΑΛΤΕΡ.

Όποτε διαβάζω μια μπούρδα την επισημαίνω και εξηγώ γιατί είναι λάθος. Όταν μετά την εξήγηση ο άλλος επιμένει "ναι, αλλά εγω πιστεύω άλλα" τότε και εγώ είμαι ελεύθερος να κριτικάρω την άποψή του.

Τώρα αν τα άτομα είναι άσχετα θα το πω είτε είναι 20 είτε είναι 200.000. Το ρητό με τις μύγες το ξέρεις φαντάζομαι.

Αν θες να προστεθείς στους 20 ή όσοι είναι που λένε π@π@ριές επειδή έτσι τους φάνηκε είσαι ελεύθερος να το κάνεις. Αλλά και εγώ είμαι ελεύθερος να το κρίνω. Συνεπώς κομμένα τα "αμα δεν γουσταρεις μην ποστάρεις".

exw mia aporia,oi asfaleies twn aeroplanwn kalyptoun mono ta aeroplana h kai tous epivates mesa?tous epivates tous apozhmiwnei men h etairia alla ta lefta ta pernei apo kapoia asfalistikh?

oso gia ta ypoloipa prepei na pw oti symfwnw me ton filo aimilio.

Είναι όλοι ασφαλισμένοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Και όλοι αποζημιώνονται από την ασφαλιστική.

Κάτι ενδιαφέρον: Σε αυτες τις περιπτώσεις η ασφαλιστική εταιρία στρέφεται εναντίον της αεροπορικής εταιρίας εφόσον διαπιστωθεί αμέλεια στους ελέγχους ή σκόπιμη παράλειψη σε πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει το συμβάν. Συνεπώς οι συγγενείς θα αποζημιωθούν κανονικά από την ασφαλιστική όπως προβλέπεται αλλά έχουν δικαίωμα να στραφούν και κατά της Helios για πρόσθετες αποζημιώσεις (αστική ευθύνη). Συνεπώς η αεροπορική θα κληθεί να αποδώσει στη συνέχεια στην ασφαλιστική τα ποσά των αποζημιώσεων. Είναι μάλλον απίθανο να αντέξει η Helios το βάρος τόσων υποχρεώσεων που (όπως φαίνεται) σίγουρα θα προκύψουν.

(τελευταίο οφτόπικ από μέρους μου)

Αν σε πρόσβαλα kostsour, κάνε μου report.

Αν θες μια συνοπτική εικόνα του ατυχήματος και των (μέχρι σήμερα) πιθανών αιτίων του διάβασε τα προηγούμενα ποστ μου. Είτε σου αρέσει είτε όχι, στο συγκεκριμένο θέμα ο Ovelix είναι πιο σχετικός από όλους όσους έχουν γράψει στο θρεντ.

Όπως δεν ξέρω από κινητά και 3G και δεν κάνω τον έξυπνο με σενάρια τύπου "δεν αποκλείεται η ΝΟΚΙΑ να αγοράσει την Ιντρακόμ" έτσι και κάποιοι θα έπρεπε να μιλάνε λιγότερο και να ακούν περισσότερο σε ζητήματα που δεν γνωρίζουν.

Θα επιτεθόμουν φραστικά αν έλεγα "οι περισσότεροι εδω μεσα είστε ηλίθιοι". Δεν το είπα και δεν ισχύει και δεν το πιστεύω. Εγώ απλώς χαρακτηρίζω ηλιθιότητες τα περισσότερα από τα σενάρια που με μαθηματική ακρίβεια αναπαράγονται εδώ αμέσως μόλις τα μεταδώσει το ΑΛΤΕΡ.

Όποτε διαβάζω μια μπούρδα την επισημαίνω και εξηγώ γιατί είναι λάθος. Όταν μετά την εξήγηση ο άλλος επιμένει "ναι, αλλά εγω πιστεύω άλλα" τότε και εγώ είμαι ελεύθερος να κριτικάρω την άποψή του.

Τώρα αν τα άτομα είναι άσχετα θα το πω είτε είναι 20 είτε είναι 200.000. Το ρητό με τις μύγες το ξέρεις φαντάζομαι.

Αν θες να προστεθείς στους 20 ή όσοι είναι που λένε π@π@ριές επειδή έτσι τους φάνηκε είσαι ελεύθερος να το κάνεις. Αλλά και εγώ είμαι ελεύθερος να το κρίνω. Συνεπώς κομμένα τα "αμα δεν γουσταρεις μην ποστάρεις".

Όσοι δεν έχετε καταλάβει τον καυστικό τρόπο με τον οποίο εκφράζεται ο Οβελίξ απλά διαβάστε λίγα περισσότερα μηνύματα για να τον καταλάβετε. Μπορεί να την λέει σε αρκετούς αλλά στα περισσότερα έχει δίκιο. Ναι έχει γνώσεις, αλλά ρε παιδιά μερικοί πώς να το κάνουμε πετάμε κοτσάνες μερικές φορές. (βάζω και τον εαυτό μου μέσα, όλοι μετέχουμε άλλωστε στο φόρουμ)

Να έχετε και λίγη αίσθηση του χιούμορ μερικοί εδώ μέσα. :D Και της ψυχρής λογικής. ;) offtopic τέλος.

κατάρριψη αν έγινε απο τα f16 ο μόνος τρόπος που μπορεί να έγινε είναι με τα πυροβόλα στους κινητήρες.

μπορουν με αρκετά μεγάλη ακρίβεια να στοχεύσουν εκει που θέλουν.

το αεροπλάνο ουτε σκάει στο αέρα , ουτε κάλυκες μπορούν να βρούν επειδή τις κρατάει το πυροβόλο , και ευκολα μπορούν να καλύψουν οτι λείπουν μερικές σφαίρες.

η γνώμη ΜΟΥ ειναι οτι το αεροπλανο δεν καταρρίφθηκε.θα μαθαινόταν...ελλάδα είμαστε.

πάντως βλάβη στο σύστημα οξυγόνου ή συμπίεσης είναι πολύ ύπουλη.

ο καθένας έχει διαφορετικα συμπτώματα στην έλλειψη οξυγονου.

αλλη έχουν ζαλάδα , αλλη νύστα , αλλη πονο στα μάτια.πάντως το μοναδικο σύμπτωμα που εχουν ολοι ειναι που γινεται μπλε το δερμα κάτω απο τα νυχια.

στο ξαναλεω για να ριξουν ειδικα στους κινητηρες πρεπει να ειναι πολυ βλακες διοτι θα σκασει οπως και να εχει

εδω περα καλυψαν το γεγονος στα ημια οπου ειναι κοινο μυστικο οτι το ριξανε νε τα m16... :X στο αεροπλανο δεν θα μπορουσαν να το κανουν????

στο ξαναλεω για να ριξουν ειδικα στους κινητηρες πρεπει να ειναι πολυ βλακες διοτι θα σκασει οπως και να εχει

εδω περα καλυψαν το γεγονος στα ημια οπου ειναι κοινο μυστικο οτι το ριξανε νε τα m16... :X στο αεροπλανο δεν θα μπορουσαν να το κανουν????

αμα ριξεις σφαίρες στην εισαγωγη του κινητήρα σπας ενα δυο πτερυγια που με την σειρα τους κουρευουν τα υπόλοιπα , που προκαλει compressor stall στον κινητήρα που με την σειρα του ρίχνει το αεροσκάφος.

ισως να πιάσει φωτία αλλα στα επομενα 20 δευτερολεπτα είχε πέσει οποτε δεν είχε προλάβει να εξαπλωθει..

εδω και πυραυλο να ριξεις μερικες φορές δεν σκάει...μην κοιτάς ταινίες...

οσο για το δευτερο που αναφέρεις μην αναμεταδιδεις ραδιο αρβυλες που ακους.ησουν στο νησι κάτω και το είδες?

αποστολη αυτοκτονιας ηταν.στειλαν ενα πληρωμα που δεν ειχε ξαναπεταξει νυχτα σε θαλασσα να κανει αποστολη με καιρικές συνθηκες που δεν πέταγε ουτε μαχητικο της πολεμικής αεροποριάς.

σαν να κάνεις πρώτο μάθημα οδήγησης στην κηφισίας , με βροχή , κίνηση , φθαρμένα λάστιχα και χωρις υαλοκαθαριστήρες.......

Είτε σου αρέσει είτε όχι, στο συγκεκριμένο θέμα ο Ovelix είναι πιο σχετικός από όλους όσους έχουν γράψει στο θρεντ.

επειδη εχεις πετάξει 40 ωρες πανω απο το αιγαιο δεν σε κάνει το πιο σχετικο στο θέμα.χαλάρωσε λιγο :)

Κάθε εθνικό οικοδόμημα,κατά συνέπεια και το ελληνικό πρέπει να στηριχθεί σε τρεις στύλους: Τη θρησκεία, την παιδεία και την δικαιοσύνη.

αμα ριξεις σφαίρες στην εισαγωγη του κινητήρα σπας ενα δυο πτερυγια που με την σειρα τους κουρευουν τα υπόλοιπα , που προκαλει compressor stall στον κινητήρα που με την σειρα του ρίχνει το αεροσκάφος.

ισως να πιάσει φωτία αλλα στα επομενα 20 δευτερολεπτα είχε πέσει οποτε δεν είχε προλάβει να εξαπλωθει..

εδω και πυραυλο να ριξεις μερικες φορές δεν σκάει...μην κοιτάς ταινίες...

οσο για το δευτερο που αναφέρεις μην αναμεταδιδεις ραδιο αρβυλες που ακους.ησουν στο νησι κάτω και το είδες?

αποστολη αυτοκτονιας ηταν.στειλαν ενα πληρωμα που δεν ειχε ξαναπεταξει νυχτα σε θαλασσα να κανει αποστολη με καιρικές συνθηκες που δεν πέταγε ουτε μαχητικο της πολεμικής αεροποριάς.

σαν να κάνεις πρώτο μάθημα οδήγησης στην κηφισίας , με βροχή , κίνηση , φθαρμένα λάστιχα και χωρις υαλοκαθαριστήρες.......

επειδη εχεις πετάξει 40 ωρες πανω απο το αιγαιο δεν σε κάνει το πιο σχετικο στο θέμα.χαλάρωσε λιγο :)

το να εισαι πισω απο ενα κινητηρα με τουσ στροβιλισμους που θα κανει και με τα καυσαερια να σου κανουν τι ζωη δυσκολη ε ναι οσο να ναι θα αστοχησω οσο για τα ημια ξερω απο πολλα ατομα τι συνεβη οπως και για τον "λεοντα" αμα ξερεις ηταν πανω στην καλολυμνο και αυτα που ξερω προσωπικα επειδη ειμαι μεσα σε αυτα εδω και 7 χρονια...

ελεος μηπως ξερεις ποσες ωρες ειχαν στα seahawk?

το να εισαι πισω απο ενα κινητηρα με τουσ στροβιλισμους που θα κανει και με τα καυσαερια να σου κανουν τι ζωη δυσκολη

έχεις πάει πολλες φορές απο πισω και ξέρεις μέχρι που φτάνουν τα καυσαέρια ?

και δεν χρειάζεται να πας απο πισω.και απο πανω πας και απο κατω και με γωνια.οπως γουσταρεις.

o υπολογιστης του f16 σου δειχνει ακριβως που θα πανε οι σφαιρες οταν στριβει με 9g , δεν θα του δειξει οταν παει ευθεια?

οσο για τα ημια ξερω απο πολλα ατομα τι συνεβη

ελεος μηπως ξερεις ποσες ωρες ειχαν στα seahawk?

εσυ ο ιδιος το ειδες με τα μάτια σου??το ακουσες το οπλο?ειδες με τα ματια σου το κουφάρι???το μου το ειπε ο αλλος , που το ακουσε απο τον αλλο κλπ κλπ κλπ ειναι τα γνωστα φιδια!

αφου ξέρεις πως ειναι.10 ακους 1 πιστευεις και μεγάλο ποσοστο σου έδωσα :)

κοιτα και 10000 ωρες να ειχαν στα seahawk εκεινο το βραδυ πέταγαν με huey (η οπως το λένε στο ναυτικο).

μην μου συγκρινεις το seahawk με το huey. το πληρωμα δεν ειχε εμπειρια σε νυχτερινη πτηση σε θάλασσα.και με τετοιες συνθήκες δεν πέταγαν ουτε τα πουλια...

εδω στο αιγαιο καθάρα ειναι και καμια φορα την παθαινεις και και μπερδευεις ουρανο με θαλλασα και πας αναποδα. φάντασου να βρεχει , νυχτα , να εχει ομιχλη , κυματα και να μην εχεις εμπειρια...

ΕDIT : κοιτα το οτι πεταγαν σε δυσκολες καιρικές συνθήκες δεν σημαίνει οτι έφταιγε και αυτο.μπορει πράγματι να το ρίξαν.αλλα απο προσωπικη εμπειρία θέλω να σου πω οτι πτήση σε καιρο δίχως εμπειρία & τεχνολογία ειναι σίγουρος θάνατος

έχεις πάει πολλες φορές απο πισω και ξέρεις μέχρι που φτάνουν τα καυσαέρια ?

και δεν χρειάζεται να πας απο πισω.και απο πανω πας και απο κατω και με γωνια.οπως γουσταρεις.

o υπολογιστης του f16 σου δειχνει ακριβως που θα πανε οι σφαιρες οταν στριβει με 9g , δεν θα του δειξει οταν παει ευθεια?

εσυ ο ιδιος το ειδες με τα μάτια σου??το ακουσες το οπλο?ειδες με τα ματια σου το κουφάρι???το μου το ειπε ο αλλος , που το ακουσε απο τον αλλο κλπ κλπ κλπ ειναι τα γνωστα φιδια!

αφου ξέρεις πως ειναι.10 ακους 1 πιστευεις και μεγάλο ποσοστο σου έδωσα :)

κοιτα και 10000 ωρες να ειχαν στα seahawk εκεινο το βραδυ πέταγαν με huey (η οπως το λένε στο ναυτικο).

μην μου συγκρινεις το seahawk με το huey. το πληρωμα δεν ειχε εμπειρια σε νυχτερινη πτηση σε θάλασσα.και με τετοιες συνθήκες δεν πέταγαν ουτε τα πουλια...

εδω στο αιγαιο καθάρα ειναι και καμια φορα την παθαινεις και και μπερδευεις ουρανο με θαλλασα και πας αναποδα. φάντασου να βρεχει , νυχτα , να εχει ομιχλη , κυματα και να μην εχεις εμπειρια...

σου δειχνει την πορεια που θα παρει αλλα φαντασου να εισαι απο πανω του με κλιση και να το βαρεσεις μονο την εξαγωγη δεν θα πετυχεις... απο πισω μονο αμα εισαι σχετικα μακρυα και αμα τεσπα ειναι κανονες αυτοι δεν ειναι το τι λεω

πρωτα απο ολα να ξεκαθαρισω κατι λογο δεν εχω απλως το λεω το seahawk εχει flir lantrin και συστημα nvg οπως ειχε και το huey ειχε μεγαλη εμπειρια ο χειριστης διοτι ηταν εκπαιδευτης πριν στην αεροπορια στρατου...

ειμαι σε μια μοναδα οπου ειδικα τοτε επαιξε τον σημαντικοτερο ρολο... αρα αναγκαστικα εχω μαθει κατι παραπανω για αυτο το θεμα καθως το εχουν σαν ασκηση τωρα πια και τελευταιο μολις βρηκαν το ελικοπτερο αφησαν καπου ξεχασμενο την ατρακτο..... γιατι αραγε? και μετα απο λιγες μερες βγηκαν φωτογραφιες με την ατρακτο γεματη απο τρυπες....... και την επομενη η εφημεριδα εκλεισε.......................