Jump to content

Apple Macintosh / MacOS

nikosxeng3
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 4,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ναι, αλλα εχω μέσα πολλά αρχεία κυρίως DVD-Video, οπότε δεν νομίζω να με συμφέρει το FAT καθόλου. Καμία λύση με αλλαγή γραμματοσειρών του συστήματος έτσι ώστε να τα βλέπει?

κ κατι άλλο, αμα βάλω NTFS, θα μπορώ να αντιγράψω προσωρινά κάτι?ή απλά θα μπορώ να διαβάζω τα δεδομένα?αμα δεν γίνεται,εντάξει τι να κάνω,θα μείνω στο NTFS..

epeidi eimai ligo asxetos apo mac. eixa akousei kapote oti ta mac einai polu pio stathera apo windows ktl. kai skeftomai na ta valo sti douleia mou. pio polu douleuo office kai corel. prepei na paro eidiki ekdosi gia mac? yparxei office gia mac?

Πες μας πρώτα με ποιον τρόπο το μεταφέρεις (μέσω δικτύου σε άλλον υπολογιστή, σε εξωτερικό δίσκο, usb/firewire) και το μήνυμα που σου βγάζει όταν στο διακόπτει.

...

Λοιπόν κάνω copy.

Λες να φταίει αυτό;

Πρέπει μήπως να κάνω μετακίνηση αρχείου;

Θα συνεχίσω σε λίγο. Μόλις μου βγάλει το μήνυμα. Θα κάνω edit.

edit:Λοιπόν πάλι τα ίδια.

Θα γράψω ότι λέει το παραθυράκι.

Κεντρικός τίτλος.

Copy

Sorry, the operation could not be completed because an unexpected error occurred

(Error code - 1309).

Η μεταφορά σταμάτησε στα 10.4 gb απο συνολικά 76gb.

ναι, αλλα εχω μέσα πολλά αρχεία κυρίως DVD-Video, οπότε δεν νομίζω να με συμφέρει το FAT καθόλου. Καμία λύση με αλλαγή γραμματοσειρών του συστήματος έτσι ώστε να τα βλέπει?

κ κατι άλλο, αμα βάλω NTFS, θα μπορώ να αντιγράψω προσωρινά κάτι?ή απλά θα μπορώ να διαβάζω τα δεδομένα?αμα δεν γίνεται,εντάξει τι να κάνω,θα μείνω στο NTFS..

Απο τη μία, μπορείς να τα μεταφέρεις μέσω LAN (με πιο αργό bandwidth όμως).

Απο την άλλη, googlάρησε "os x tiger NTFS" για να είσαι σίγουρος. Εγώ νομίζω οτι το os x tiger, το NTFS μπορεί ΜΟΝΟ να το διαβάσει και όχι για να γράψει σε δίσκο που έχει NTFS.

Τέλος, (και δε ξέρω αν δουλέψει) κάντα zip με Αγγλικά filenames και πέρνα τα απο το pc&macdrive >> στον εξωτερικό HFS+ δίσκο.

Λοιπόν κάνω copy.

Λες να φταίει αυτό;

Πρέπει μήπως να κάνω μετακίνηση αρχείου;

Θα συνεχίσω σε λίγο. Μόλις μου βγάλει το μήνυμα. Θα κάνω edit.

edit:Λοιπόν πάλι τα ίδια.

Θα γράψω ότι λέει το παραθυράκι.

Κεντρικός τίτλος.

Copy

Sorry, the operation could not be completed because an unexpected error occurred

(Error code - 1309).

Η μεταφορά σταμάτησε στα 10.4 gb απο συνολικά 76gb.

Τί filesystem είναι ο εξωτερικός σου δίσκος? Μήπως είναι FAT32?

Το FAT32 έχει όριο 4 GB και όχι 10. Σάκη δοκίμασε να το splitάρεις σε μικρά κομμάτια πριν το μεταφέρεις: http://www.cs.cmu.edu/~benhdj/Mac/unix.html#splitPDF

Σχετικά με το NTFS μόνο ανάγνωση μπορεί να γίνει και όχι εγγραφή.

ναι ρε συ, το ξέρω, αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την ακριβή συμπεριφορά όταν μεταφέρεις αρχείο των 80gb. Μπορεί να είναι άνετα "εικονικά" τα παραπάνω gb. Τέλος πάντον, υπάρχει η λύση του splitting, υπάρχει και η λύση να δημιουργήσεις ένα extended MacOS partition στον εξωτερικό δίσκο (αν τον χρησιμοποιείς μόνο για mac).

http://www.wewantapplegreece.com/

Στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, δημοσιεύθηκε στο MacScoop ένα άρθρο σχετικό με τα σενάρια διαδοχής για την Rainbow Computers, που διανέμει τα προϊόντα Apple σε Ελλάδα και Κύπρο.

Όπως αναλυτικά αναφέρει ο Αλέξανδρος Ρούσσος, διέρρευσαν πληροφορίες για το ότι έχουν αρχίσει ήδη συνομιλίες μεταξύ του, γνωστού σε μας τους Έλληνες, Ομίλου Εταιριών Γερμανός και της Apple Inc. Οι δυο εταιρίες προσπαθούν να συμφωνήσουν στο μοντέλο συνεργασίας μεταξύ τους, κάτι που προμηνύει ίσως και τη διακοπή της συνεργασίας της Apple με τον έως τώρα αποκλειστικό διανομέα των προϊόντων της στη χώρα μας.

Συνεχίζοντας το άρθρο αναφέρει ότι δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα το τι ακριβώς θα γίνει με τη λήξη του συμβολαίου της υπάρχουσας συνεργασίας (Apple-Rainbow) και ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος της εταιρίας Γερμανός. Είναι ενδιαφέρουσα και η άποψη που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας της πολυπόθητης Apple Hellas, περιορίζοντας έτσι το ρόλο της νέας εταιρίας-συνεργάτη, σε αυτόν του μεγαλύτερου μεταπωλητή για την Ελλάδα.

Φυσικά ο κ. Ρούσσος μνημονεύει και την κινητοποίησή μας και συνδυάζει μάλιστα τις πληροφορίες του με τα πρόσφατα λόγια για «ένα καλύτερο Apple μέλλον για τους Έλληνες» του Pascal Cagni, (Apple’s Vice-president & General Manager EMEA).

Ακόμα γίνεται λόγος και για την πολυ-αναμενόμενη προσέλευση του iPhone στη χώρα μας με επικρατέστερο ενδεχόμενο τη διάθεσή του από την Cosmote, που έχει στενές σχέσεις με τον Όμιλο Εταιριών Γερμανός.

Αν και η ημερομηνία δημοσίευσης (1η Απριλίου) του άρθρου θα μπορούσε να αφήσει κάποιες μικρές αμφιβολίες για την εγκυρότητά του, υπάρχει εμφανής η υποσημείωση, ότι δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικη φάρσα.

Creek A50i R | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | Kenwood KP-3022 (N-39 mkII) | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | Pioneer PD-S602 | Pioneer PL-117D | SONY KDL-22EX550 |QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

αντί να αφήσετε σχόλια για το κείμενο/νέο μόνο εδώ (στο myphone), σας παροτρύνω να αφήσετε σχόλιο εδώ, έτσι ώστε να γεμίσει απο σχόλια δικά μας, το άρθρο στο wewantapplegreece.

Το wewantapplegreece.com έχει επισκέψεις απο όλο τον κόσμο.

για mac mini 1 GB Αγγλικο..

να περιμενω leopard,

η να προχωρησω;;

δικαιουμε αναβαθμιση;;

ποσο να πεσει,

αν αλλαξουν τα πραγματα;;

να παρω απο εξω;;

Creek A50i R | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | Kenwood KP-3022 (N-39 mkII) | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | Pioneer PD-S602 | Pioneer PL-117D | SONY KDL-22EX550 |QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

To leopard θα κυκλοφορήσει από Οκτώβρη. Είσαι διατεθημένος να περιμένεις μέχρι τότε?

Να πω και κάτι. Αυτό το Leopard δεν είναι το άγιο δισκοπότηρο που όλοι το περιμένουν πότε θα βγει. Το MacOS X 10.4 είναι φοβερό λειτουργικό, σταθερότατο και χωρίς προβλήματα. Ναι μεν το Leopard θα έχει 3-4 καινούργια πράγματα, αλλά το 10.4 δεν χαλάει κανέναν, ειδικά τους νέους switchers.

Και στο κάτω κάτω, αν θεωρεί κάποιος ότι αξίζει 6 μήνες αναμονή για ένα λειτουργικό που μπορεί να αγοραστεί με ένα πόσο γύρω στα 120-130 ευρώ (ή μπορεί να αποκτηθεί και με "άλλους" τρόπους), τότε ας περιμένει.

..για αγορα, τωρα.. απο που;;

τι αλλο χρειαζομαι;;

τι αλλο χρειαζομαι;;

http://www.macexperts.gr

Πολυ εξυπηρετικοι και πολυ καλες τιμες...

To leopard θα κυκλοφορήσει από Οκτώβρη. Είσαι διατεθημένος να περιμένεις μέχρι τότε?

Να πω και κάτι. Αυτό το Leopard δεν είναι το άγιο δισκοπότηρο που όλοι το περιμένουν πότε θα βγει. Το MacOS X 10.4 είναι φοβερό λειτουργικό, σταθερότατο και χωρίς προβλήματα. Ναι μεν το Leopard θα έχει 3-4 καινούργια πράγματα, αλλά το 10.4 δεν χαλάει κανέναν, ειδικά τους νέους switchers.

Και στο κάτω κάτω, αν θεωρεί κάποιος ότι αξίζει 6 μήνες αναμονή για ένα λειτουργικό που μπορεί να αγοραστεί με ένα πόσο γύρω στα 120-130 ευρώ (ή μπορεί να αποκτηθεί και με "άλλους" τρόπους), τότε ας περιμένει.

Ti 120 και 130 Ευρω? :mad:

Αναβαθμιση δεν ειναι ? :mad:

Δεν γινεται Download και εγκατασταση πανω στο Tiger? :O

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

Ti 120 και 130 Ευρω? :mad:

Αναβαθμιση δεν ειναι ? :mad:

Δεν γινεται Download και εγκατασταση πανω στο Tiger? :O

Το αγοράζεις κανονικά και μετά κάνεις αναβάθμιση πάνω στο Tiger. Η Apple δεν προσφέρει full και upgrade εκδόσεις. Μόνο full!

Το αγοράζεις κανονικά και μετά κάνεις αναβάθμιση πάνω στο Tiger. Η Apple δεν προσφέρει full και upgrade εκδόσεις. Μόνο full!

THanks

Δηλαδη οταν θα βγει το leopard τον Οκτωβριο , το αγοραζω σαν κανονικο

προγραμμα και το εγκαθιστω στο Tiger ετσι?

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

...mac mini 1 GB Αγγλικο..

τι αλλο χρειαζομαι;;

Tι εννοείς "1 GB"; RAM; Γιατί και οι 2 εκδόσεις mac mini έρχονται με 512 RAM (2x256MB) και αν θέλεις προσθέτεις επιπλέον.

Τελικές τιμες applestore.gr (Rainbow):

Mac Mini Intel Core Duo 1.66GHz Αγγλική Έκδοση: € 646

Mac Mini Intel Core Duo 1.83GHz Αγγλική Έκδοση: € 835

Τιμές http://www.cyberport.de *

Mac Mini Intel Core Duo 1.66GHz: €599 + μεταφορικά € 20 = € 619 τελική

Mac Mini Intel Core Duo 1.83GHz: €779 + μεταφορικά € 20 = € 799 τελική

*Πληρωμή μόνο με τραπεζικό έμβασμα (χρέωση εμβάσματος €0,50 - €20 ανάλογα με την τράπεζα και τον τρόπο συναλλαγής -ebanking, ταμείο-).

Τιμές http://www.ghc.co.uk **

Mac Mini Intel Core Duo 1.66GHz + courier = £431 = €634 τελική (ανάλογα με την ισοτιμία)

Mac Mini Intel Core Duo 1.83GHz + courier = £562 = €826 τελική (ανάλογα με την ισοτιμία)

**Πληρωμή και με πιστωτική κάρτα

THanks

Ναι :)

Ναι :)

:) :rolleyes: :wacko:

THanks

Δεν είναι ακριβώς σα να εγκαθιστάς ένα οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα, αλλά η διαδικασία είναι εύκολη.

Να πως θα έβαζε κάποιος το Tiger αν είχε Panther: http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=301270 (περισσότερα: http://www.apple.com/support/tiger/install/)

In other news: Εξαιρετικό! To Core Solo Mac Mini μου ζει πλέον νέες δόξες :)

Δεν είναι ακριβώς σα να εγκαθιστάς ένα οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα, αλλά η διαδικασία είναι εύκολη.

Να πως θα έβαζε κάποιος το Tiger αν είχε Panther: http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=301270 (περισσότερα: http://www.apple.com/support/tiger/install/)

In other news: Εξαιρετικό! To Core Solo Mac Mini μου ζει πλέον νέες δόξες :)

Φιλε stereo ευχαριστω πολυ για την βοηθεια :D

Οσον αφορα την appletv σαν newbies που ειμαι :O δεν καταλαβα πολλα

τι αφορα και πως γινεται :cry:

το appletv (κατα τη γνώμη μου) είναι μια μπούρδα, το οποίο ενώ το έχεις συνδεμένο με την tv στο σαλόνι, αυτό συνδέεται ασύρματα με τον υπολογιστή στο γραφείο σου και βλέπεις στην tv σου ταινίες, ακούς μουσική μέσω του iTunes.

Ο λόγος που το θεωρώ μπούρδα είναι οτι είναι αποκλειστικά για iTunes/Quicktime (τουλάχιστον τέτοιες προδιαγραφές έχει), είναι ακριβό και τέλος αν πάρεις ένα άλλης μάρκας πιο φθηνό μαραφέτι, χειρότερης (πιθανότατα) αισθητικής σαν αντικείμενο διακόσμησης στο σπίτι σου, μπορείς να έχεις αρκετά περισσότερες δυνατότητες (πχ να βλέπεις ταινίες απο τον VLC).

Εντάξει δεν είμαι φανατικός της apple, αλλά το ωραίο καθώς και το μέτριο πρέπει να λέγονται

:)

Εγώ δε θα το αγόραζα από μόνο του και γιατί δεν παίζει από VLC (αν και αυτός με ενδιαφέρει μόνο λόγω υποτίτλων, μερικές φορές) και γιατί δεν παίζει DVD.

Από την άλλη, η δουλειά που έχουν κάνει είναι εξαιρετική και νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός που του έδωσαν, δλδ iPod για την τηλεόραση, είναι πολύ επιτυχημένος. Μια που περνάω όλα μου τα πράγματα στo iTunes έτσι κι αλλιώς, βρήκα πολύ βολικό το γεγονός ότι έχω στο σκληρό του πάντα ό,τι θέλω εγώ. Και αν δω κάτι από αυτά, αυτομάτως θα βγει και θα μπει κάτι άλλο στη θέση του. Και χωρίς προβλήματα streaming.

Τώρα βέβαια τα shortcomings του δεν είναι ασήμαντα, γι'αυτό και τα έλυσα... πλαγίως :)

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...