Jump to content

Apple Macintosh / MacOS

nikosxeng3
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ναι, καλα ολα αυτα..

Αλλα ψαχνω για δευτερη και τριτη δουλεια..

Ηθελα να ειναι αλουμινενιο, μικρο, ελαφρυ και με φωτιζομενο πληκτρολογιο..

ΚΑΙ τα χει ολα αυτα.. :cry: ..

η θα παρω αν βγει πολυ ακριβο..

κανα PB 12αρι απο τα τελευταια, για τον δρομο..

Creek A50i R | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | Kenwood KP-3022 (N-39 mkII) | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | Pioneer PD-S602 | Pioneer PL-117D | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

• Απαντήσεις 4,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Νομίζω ότι κολλάς σε ένα στερεότυπο. Η φορητοτητα έχει πολλές πτυχές και όχι μόνο τη διαγώνιο της οθόνης κι ας είναι ο κοινά αποδεκτός τρόπος ορισμού των διαφόρων κατηγοριών.

Ένα δεκατριάρι χωράει στην τσάντα μου μαζί με τα χαρτιά μου και αν ζυγίζει μόλις 1.3 κιλά το κουβαλάω μαζί μου ευχαρίστως.

Δεκτό. Αλλά επειδή σου κάνει εσένα, δεν σημαίνει ότι είναι και ULTRAPORTABLE.

Π.χ. η άλλη σειρά της Dell, η Latitude σου δίνει την επιλογή να αλλάξεις το optical drive με δεύτερη μπαταρία ή να κάνεις hot swapping μεταξύ 2 μπαταριών. Εκπληκτικό. Σταθμίζεις και επιλέγεις, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το MBAir πρέπει να τα κάνει όλα.

Επειδή κάνει 1800 δολλάρια; :Ρ

Και μια και το είπες, είδα πολλούς να ζητούν ένα MacBook Pro 13,3'. Είναι ένα τρομερά δημοφιλές μέγεθος που προσφέρει ένα καλό συνδυασμό φορητότητας και άνετου περιβάλλοντος εργασίας. Σήμερα η Lenovo ανακοίνωσε το X300, με οθόνη 13,3' (και μάλιστα 1440x990) και βάρος ακόμη μικρότερο του MBAir.

Το Air όμως δεν είναι Pro, είναι macbook standard σε μικρότερο πάχος, και με λιγότερα ports....και αν το προσέξεις, το x300 της lenovo έχει αποσπόμενη μπαταρία και προαιρετικό INTERNAL dvd writer ;). Δεν τα πέταξε όλα η lenovo για να βγει και να πει ότι έβγαλε το "νέο" πιο λεπτό laptop.

Γιατί απλά δεν σου επιβάλλει να το πάρεις όταν υπάρχουν δεκάδες επιλογές στην αγορά που σου ταιριάζουν περισσότερο.

Αυτό το επιχείρημα καταντάει κουραστικό, προφανώς και καμία εταιρία ΔΕΝ μας επιβάλει τίποτα. Το θέμα είναι όμως ότι απο τη στιγμή που οι προτάσεις δεν μας καλύπτουν, και που η εταιρία παρουσιάζει τα μειονεκτήματα του προϊόντος σαν πράγματα που δεν τα θέλει ο κόσμος, εγώ θα την κρίνω.

Γιατί αυτές οι εφαρμογές που αναφέρεις δεν συνηθίζεται να τρέχουν σε τόσο μικρά notebooks.

Γιατί απλά δεν τη νοιάζει αν εσύ θα βάλεις Windows 2k9 όταν το δικό της OS τρέχει ικανοποιητικά ακόμα και με 1 GB.

Ξέρεις εσύ ότι το OSX11 θα παίζει καλά με 1 giga ram; Ή με 2; Futureproofing λέγεται, και γενικά είναι ζητούμενο στα PCs.

Το ότι θα χάσει πολλούς πελάτες έτσι είναι βέβαιο και ως προς αυτό έχεις δίκιο. Αλλά πέρα απ' αυτό το Air είναι ΙΜΗΟ ένα από τα πιο ενδιαφέροντα notebooks που έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια και αξίζει να περιμένουμε πως θα αντιδράσει σε αυτό η αγορά.

Ότον αξίζει να δούμε τις αντιδράσεις...και γω πραγματικά θέλω να δω πως θα πάει από πλευράς πωλήσεων ένα laptop με περίεργο "σωματότυπο", πολλές ελλέιψεις από άποψη input/output, και με το μηλαράκι στο top lid. ;)

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Δεκτό. Αλλά επειδή σου κάνει εσένα, δεν σημαίνει ότι είναι και ULTRAPORTABLE.

Επίσης δεκτό, έκανα λάθος στην ορολογία. Επειδή όμως η τεχνολογία προχωράει και όχι πάντα σε κατευθύνσεις που να αρέσουν σε όλους μην αποκλείεις την πιθανότητα τα ελαφρά 13άρια να φάνε πολύ μερίδιο αγοράς από τα καθαρόαιμα ultraportables.

Επειδή κάνει 1800 δολλάρια; :Ρ

Και τα Vaio TZ ή τα Toshiba Portege κάνουν 3000 δολάρια...

Αυτό το επιχείρημα καταντάει κουραστικό, προφανώς και καμία εταιρία ΔΕΝ μας επιβάλει τίποτα. Το θέμα είναι όμως ότι απο τη στιγμή που οι προτάσεις δεν μας καλύπτουν, και που η εταιρία παρουσιάζει τα μειονεκτήματα του προϊόντος σαν πράγματα που δεν τα θέλει ο κόσμος, εγώ θα την κρίνω.

Οι προτάσεις δεν σε καλύπτουν και ως προς αυτό καλά κάνεις και την κρίνεις. Αλλά μην αμφιβάλλεις ότι όντως υπάρχει κόσμος που σε σχέση με αυτά που του προσφέρει το MB Air δεν έχει πρόβλημα να παραβλέψει τις ελλείψεις του.

Ξέρεις εσύ ότι το OSX11 θα παίζει καλά με 1 giga ram; Ή με 2; Futureproofing λέγεται, και γενικά είναι ζητούμενο στα PCs.

Δεν έχει καν ανακοινωθεί το OS X 11 ή 10.6 ή όπως θα λέγεται.

Και πάλι, σε ένα μικρό notebook τριετίας δεν είναι και πολύ λογικό να θέλεις να κάνεις τον beta tester νέων λειτουργικών συστημάτων. Αν μπορείς έχει καλώς αλλά δεν είναι dealbreaker για μένα.

Ότον αξίζει να δούμε τις αντιδράσεις...και γω πραγματικά θέλω να δω πως θα πάει από πλευράς πωλήσεων ένα laptop με περίεργο "σωματότυπο", πολλές ελλέιψεις από άποψη input/output, και με το μηλαράκι στο top lid. ;)

Αυτό αντίθετα είναι το dealbreaker για μένα. Ή θα ήταν τέλος πάντων αν έψαχνα τέτοιο μηχάνημα.

Anyway, θα το πάρουν οι "πιστοί" πρώτα και μετά θα δούμε τί θα κάνει και το ευρύ κοινό.

Four reasons why you absolutely need the world's thinnest notebook :p

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Το ελάχιστο βάρος του είναι μικρότερο. Το πάχος του δε...

Κρατάω το πιο σημαντικό στοιχείο των τελευταίων 2 σελίδων...

την έλευση του x300 ibm-lenovo thinkpad.

αν και ήδη είμαστε οφτόπικ.

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Εντυπωσιακό, as always.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Έχουν προγραμματίσει ένα σωρό bug fixes για την 10.5.2, το συνολικό μέγεθος αγγίζει τα 400ΜΒ (ένα λειτουργικό και βάλε δλδ!). Άντε να δούμε πότε θα τη δώσουν στο πόπολο, γιατί:

- Χάνονται τα εικονίδια από το dock, ανοίγεις εφαρμογή και δεν τη βλέπεις!

- μετά από sleep mode, αρκετές φορές το wifi απενεργοποιείται,

- Ο safari κάνει τρελίτσες

- Το firewall κάνει τρελίτσες

- Το office 2008 αργεί απελπιστικά να ξεκινήσει (καλά, σε αυτό φταίει η MS, φαντάζομαι). Τι fontdoctor, τι έβγαλα το acrobat (άχρηστο είναι έτσι κι αλλιώς με το preview), τίποτα. Σταθερά word, excel 1 λεπτό έκαστο.

- Το πιο κουφό, το spotlight δεν μου βρίσκει τα ονόματα στο address book που ξεκινούν από Θ, Μ, Ψ. Μέσα από το address book τα βρίσκω κανονικά βέβαια. Το έβαλα να κάνει reindexing αλλά μύδια :X.

Τι να πω; αυτό το iphone μας έχει καταστρέψει. Που τους πας κύριε τους software engineers σου άμα δεν έχεις τελέψει τη λεοπαρδάλω!!! Τα έχει λιώσει τα κακόμοιρα τα παιδιά...

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Έχουν προγραμματίσει ένα σωρό bug fixes για την 10.5.2, το συνολικό μέγεθος αγγίζει τα 400ΜΒ (ένα λειτουργικό και βάλε δλδ!). Άντε να δούμε πότε θα τη δώσουν στο πόπολο, γιατί:

- Χάνονται τα εικονίδια από το dock, ανοίγεις εφαρμογή και δεν τη βλέπεις!

- μετά από sleep mode, αρκετές φορές το wifi απενεργοποιείται,

- Ο safari κάνει τρελίτσες

- Το firewall κάνει τρελίτσες

- Το office 2008 αργεί απελπιστικά να ξεκινήσει (καλά, σε αυτό φταίει η MS, φαντάζομαι). Τι fontdoctor, τι έβγαλα το acrobat (άχρηστο είναι έτσι κι αλλιώς με το preview), τίποτα. Σταθερά word, excel 1 λεπτό έκαστο.

- Το πιο κουφό, το spotlight δεν μου βρίσκει τα ονόματα στο address book που ξεκινούν από Θ, Μ, Ψ. Μέσα από το address book τα βρίσκω κανονικά βέβαια. Το έβαλα να κάνει reindexing αλλά μύδια :X.

Τι να πω; αυτό το iphone μας έχει καταστρέψει. Που τους πας κύριε τους software engineers σου άμα δεν έχεις τελέψει τη λεοπαρδάλω!!! Τα έχει λιώσει τα κακόμοιρα τα παιδιά...

Καλά δεν το είχα προσέξει με το spotlight... Απίστευτο bug!!

"Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better." Samuel Beckett

Έλα ρε ntinouli, νόμιζα ότι είμαι Ο ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ και συμβαίνουν μόνο σε μένα.
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Δεν ξέρω τι παίζει με εσας εμένα πάντως το 10.5.1 παίζει μιά χαρά και πάει και κομμάτια σε macbook intel.

Έψαξες ονόματα στο spotlight?

Εμένα αυτό δεν κάνει μόνο...

"Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better." Samuel Beckett

Τα ίδια και σε μένα. Το 2004 με Rosetta emulation πιο γρήγορα άνοιγε...:mad:

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Έψαξες ονόματα στο spotlight?

Εμένα αυτό δεν κάνει μόνο...

Αυτό όχι δεν το έχω κάνει το απογεύμα που θα πάω σπίτι θα το δοκιμάσω και αυτό.

Δεν ξέρω τι παίζει με εσας εμένα πάντως το 10.5.1 παίζει μιά χαρά και πάει και κομμάτια σε macbook intel.

Το ξέρω, δεν είπα ότι το κάνει σε όλους, για παράδειγμα φίλος με το μοντέλο macbook που πρωτοβγήκε, δεν έχει πρόβλημα. Εγώ έχω late 2006 macbook και το κάνει. Σημειώνω δε, ότι έκανα εγκατάσταση από την αρχή, δεν πέρασα το λειτουργικό από πάνω.

Το καλό με την apple είναι ότι τα updates έρχονται γρήγορα, οι βιστάδες περιμένουν το SP1 ακόμα! :lol:

Guest valeria

Ναι,και να'ταν μόνο αυτό το bug του spotlight...

Εδώ τόσοι και τόσοι έχουν τρελό πρόβλημα μιας και δεν βρίσκει σε πολλούς αρχεία συστήματος,πχ logs του adium,ή .plist αρχεία.Πρέπει κάθε φορά να πατάμε το + πάνω-πάνω και να προσθέτουμε χειροκίνητα τα system files για να εφανιστούν :mad:

Μπααα, το έχω κάνει ήδη φίλε μου, αρκετές φορές μάλιστα, τζίφος

Guest valeria
Όχι δεν είναι θέμα permissions,έκανα μέχρι και clean install και αμέσως μετά το indexing έψαξα στο spotlight και τζίφος :wacko:

Heavier than air.

Το καλύτερο άρθρο που έχω διαβάσει σχετικά με το νέο μηχάνημα.

Παιδιά καινουργιος εδώ... ψαρακας δλδ...

Ειναι πολλες οι σελίδες.. οποτε θα κανω μερικές ερωτησεις. Για καποιον που ξέρει ειναι 1' υπόθεση να μου απαντησει.. παμε λοιπον...

1. MAC OS X.. Υπάχει κατι ποιο νουργιο; δλδ το 11;

2. αυτο το tigger ειναι το τελευταιο; ειναι το 11 δλδ;

3. στο tiger υπαρχουν τα "time machine" και το "spaces" ?

4. To ΜC OS φανταζομαι δεν δουλευει σε PC...ε;

5. Το Ubundu καμια σχεση με MAC OS;

6. Γιατι τα mac ειναι ποιο ακριβα απο τα pc; (αναλογικά δλδ)

7. γιατι τα mac ειναι ποιο στανταρ; δλδ το πσ το στηνεις κι εσυ αν θες ενω τα MC ειναι μανισια παντα. ετσι ξερω δλδ...

8. οτι αρχεια doc excel κλπ εχω... θα τρέχουν στο MC αν θα παρω τελικα;

9. τα εργα βιντεο που εχω φτιαξει το movie maker, τα χανω;

10. ΟΛΕΣ οι γνωστες εφαρμογες ειναι συμβατές με MC;

11. Απο ADOBE οΛα ειναι συμβατα με MaC;

12. Ena MC einai ποιο "θηρίο" απο ενα PC?

13. Τελικα τα mc κολλανε ιους;

14. ειναι ασφαλέστερα απο τα pc;

15. οτι hardware εχω ειναι συμβατο με MAC

αυτα για αρχη... :p

σορρυ αλλα τα πηρα με το pc μου και ΘΕΛΩ MC! :)

1. Το καινούργιο είναι το 10.5 το οποίο και λέγεται Leopard. Δεν είναι σαν τα Windows (95, 95, 2000 κτλ) η ονομασία.

2. Το Tiger είναι το προηγούμενο, δηλαδή το 10.4

3. Όχι, αυτά είναι μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά που έφερε το Leopard.

4. Για να μην πολυλογούμε, όχι.

5. Είναι και τα δύο Unix based και ψιλόόόόόόμοιάζει η επιφάνεια εργασίας. Κατά τα άλλα όχι

6. Γιατί αγοράζεις μηχάνημα ΚΑΙ λειτουργικό τα οποία λειτουργούν ακριβώς όπως τα θέλεις και έχουν μεταξύ τους καλύτερη συνεργασία και κατά συνέπεια καλύτερη απόδοση.

7. Τα Mac (για οποιοδήποτε Apple μηχάνημα) βγαίνουν σε βασικές εκδόσεις τις οποίες μπορείς να παραμετροποιήσεις εσύ αν θες (μεγαλύτερο σκληρό, άλλη κάρτα γραφικών ,περισσότερη RAM). Ωστόσο τα Mac, μεταξύ μας, δεν είναι με τη λογική του PC "Α τη βαρέθηκα την Nvidia θα βάλω ATI". Δεν είναι εύκολες οι αλλαγές (με εξαίρεση την μνήμη RAM).

8. Αν πάρεις και το Office: Mac (2004 ή το καινούργιο 2008) ναι. Ότι δηλαδή ισχύει και για ένα κανονικό PC. :)

9. Δε θυμάμαι μορφή που φτιάχνει το MovieMaker. Φαντάζομαι WMV. Ακόμα και να μην τα παίζει εγγενώς το Mac σου (που νομίζω πως τα παίζει), τα μετατρέπεις σε mp4 και είσαι OK.

10. Όχι. Κατ'αρχήν αγοράζοντας Mac δε θα μπορείς να χρησιμοποιές (π.χ.) το Office που έχεις για PC. Αγοράζεις άλλο πακέτο. Το ίδιο ισχύει και για το 99% των εφαρμογών/ παιχνιδιών. Υπάρχουν βέβαια κάποια που με το ίδιο πακέτο μπορείς να τα εγκαταστήσεις και στα δύο αλλά είναι ελάχιστα. Αλλά η σύντομη απάντηση είναι όχι, δεν είναι όλα συμβατά. Αλλά υπάρχουν πάντα υποκατάστατα (που, από προσωπική εμπειρία) παίζει πολλές φορές να είναι καλύτερα και από τα αρχικά.

11. Nαι, ΑΝ πάρεις την έκδοση για MAC.

12. Εξαρτάται τι συγκρίνεις. Πρακτικά όχι, γιατί ένα PC μπορείς να το "πειράζεις" όλη την ώρα.

13. Υπάρχουν μερικές δεκάδες ιού για Μac. Οπότε είναι λίγοι, αλλά ναι υπάρχουν.

14. Ναι, αν και αυτό που ρωτάς είναι πολύ γενικό. Σε τι;

15. Τι hardware;; Αν μιλάς για web cam πολύ πιθανόν όχι. Αν μιλάς για ποντίκι, keyboard, external HDD, Gateway κτλ κατά πάσα πιθανότητα ναι, αλλά πρέπει πάντα να τσεκάρεις πάνω στο κουτί του προϊόντος ότι λέει "Mac Compatible"

Αυτά.

(ΥΓ: Και καλά κάνεις!! :) )

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

4. To ΜC OS φανταζομαι δεν δουλευει σε PC...ε;

4 - 16 Σε Mac μπορείς να ¨τρέξεις¨ και Windows. .. . :X Πια...:mad:

_______________http://farm7.static.flickr.com/6168/6227903819_67e7c12fb0_o.png___________

N_Name:SpyVe________M_Lion________Mac User

________iPhone_5S_G_64GB_iOS.7.0________

Τρέχουν όμως κανονικά ή αν πας να κάνεις κάτι πέρα από τα συνηθισμένα κολλάνε κλπ? Είναι σταθερά?
Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

Σε mac τρέχεις windows , έχεις 2 επιλογές η μια είναι παράλληλα δηλαδή είναι ανοιχτά και τα 2 λειτουργικά ταυτόχρονα και η άλλη είναι μέσο bootcamp κατά την εκκίνηση επιλέγεις με ποιό λειτουργικό θα ξεκινήσει.

Για την δεύτερη επιλογή δεν έχεις κανένα πρόβλημα κόλλημα κ.λ.π. για την πρώτη δεν ξέρω.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...