Jump to content

Apple Macintosh / MacOS

nikosxeng3
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θα έχω εικόνα και ήχο δωρεάν?

Με Σουηδία θέλω να επικοινωνώ.:cool:

ναι, εντελώς δωρεάν με το skype. Αν οι προδιαγραφές κλήσης είναι ίδιες με των windows (δηλαδή pc-με-pc κλήση).

To aMSN που προαναφέρθηκε, κάνει video chat με USB κάμερες. Προσωπικά δοκίμασα και με usb (δούλεψε) και με μια DV firewire (που δε δούλεψε).

Το leopard μήπως θα είναι σε κανα μήνα διαθέσιμο; (πηγή:Think secret)

• Απαντήσεις 4,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Στο θέμα του Word?

Υπάρχει περίπτωση να πάιρνω ένα κείμενο συνταγμένο από windows word και να το επεξεργάζομαι στο MacOS? (MacBook)

Και το λέω αυτό επειδή έχει μεγάλη σημασία για εμένα που τα κείμενα αυτά σίγουρα κάποια στιγμή δίνονται σε άλλα άτομα που σίγουρα χρησιμοποιούν windows. Ή ακόμα και εγώ μπορεί να χρειάζεται να διορθώνω κάτι από τα κείμενα αυτά σε άλλα computers.

Ψάχνω όλα τα θέματα περί συμβατότητας και μη των δύο λειτουργικών για να κάνω ή όχι το βήμα.

ms office υπάρχει για windows και για mac. Είναι πλήρως συμβατά και η πιο ασφαλής γραμματοσειρά είναι η κοινή Times New Roman. Αν για κάποιο λόγο σου εμφανίζονται κινέζικα στο ms office:mac, τότε επιλογή όλων (cmd+A) και επιλέγεις μια 'σωστή´ γραμματοσειρά.

Τόσο καιρό, έχω καταλάβει οτι μια ασυμβατότητα ωφείλεται συνήθως σε παλιά με νέα έκδοση office και όχι τόσο στην αλλαγή πλατφόρμας.

Αυτό που δεν έχω καταφέρει ακόμη, είναι τα 'κινέζικα' που εμφανίζονται μέσα σε αντικείμενα (πχ εικόνες φτιαγμένες στο word που περιέχουν ασύμβατη γραμματοσειρά). Σε αυτή τη περίπτωση, είτε ζητώ το έγγραφο σε pdf, είτε το μετατρέπω στον πλησιέστερο (:)) υπολογιστή με windows. Μέχρι τουλάχιστον να αποκτήσω intel mac. Αν κάποιος έχει βρει λύση, ας μας την πεί.

Βρήκα το skype.

Έχει ένα για windows και ένα για MacOS.

http://www.download.com/3120-20_4-0....skype&tag=srch

Οπότε ο καθένας θα έχει το δικό του για το δικό του λειτουργικό και υποτίθεται θα είναι συμβατή η επικοινωνία...?

Δεν πειράζει αν είναι άλλη έκδοση το ένα και άλλη το άλλο? (π.χ. 2.5 και 3)

Καμιά ασυμβατότητα "Χτυπητή" έχετε να μου πείτε...?

Πάνω σε οτιδήποτε (όχι απαραίτητα για word και MSN)

για να σου φύγει η απορία, είμαι ο stereogr στο skype. Έλα να δούμε αν παίζει.

Όπως θα δεις παραπάνω λέω "για να κάνω ή όχι το βήμα"...να αγοράσω το MacBook...:cool:

Όπως θα δεις παραπάνω λέω "για να κάνω ή όχι το βήμα"...να αγοράσω το MacBook...:cool:

ναι, Χρηστο χτυπα το.. :)

Creek A50i R | Denon TU-530 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Onkyo C-7030 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Βρήκα το skype.

Έχει ένα για windows και ένα για MacOS.

http://www.download.com/3120-20_4-0....skype&tag=srch

Οπότε ο καθένας θα έχει το δικό του για το δικό του λειτουργικό και υποτίθεται θα είναι συμβατή η επικοινωνία...?

Δεν πειράζει αν είναι άλλη έκδοση το ένα και άλλη το άλλο? (π.χ. 2.5 και 3)

Ο καθένας έχει την έκδοση για το λειτουργικό του φυσικά. Και εννοείται θα είναι συμβατά, δεν θα έχεις το παραμικρό πρόβλημα. ;)

Πολύ ωραία τότε.

Έλα Νίκο τι κάνεις όλα καλά?:cool:

Ευχαριστώ παιδιά.

καλα..

περιμενω να δω το macbook.. :)

Creek A50i R | Denon TU-530 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Onkyo C-7030 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα (προς δωρεάν μεριά) τύπου word που είτε

1) Να χωρίζει την οθόνη σε δύο σελίδες όπου από την μία (δεξιά) να γράφουμε όπως στο word και από την άλλη (αριστερά) να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε π.χ. ότι και στη ζωγραφική των windows.

είτε

2) Αν υπάρχει πρόγραμμα τύπου word που έστω να μην χωρίζει την οθόνη σε δύο σελίδες αλλά να έχει την δυνατότητα εκτός από γράμματα, αριθμούς, γραμμές και κουτάκια (όπως το word) να χρησιμοποιήσεις και στοιχεία ζωγραφικής.

Απλά το θέμα είναι ότι πρέπει παράλληλα με το γράψιμο ενός κειμένου να γίνονται σημειώσεις είτε πρόχειρες είτε επίσημες εκτός ορίων δεξιών και αριστερών και χωρίς να έχω στο μυαλό μου ότι αν βάλω π.χ. έναν αριθμό στα αριστέρά μιας παραγράφου του κειμένου θα μετατοπιστεί και κάποια γραμμή προς τα δεξιά...

Βέβαια αυτές οι σημειώσεις δεν είναι πρόχειρες για εμένα αλλά επίσημη δουλειά σε ένα κείμενο (λόγω της δουλειάς μου). Απλά το λέω έτσι για να φανεί απλούστερο αυτό που ζητώ.

Σας μπέρδεψα λίγο.

Να πω ότι το microsoft word έχει τη δυνατότητα για κάποια επιπλέον επεξεργασία προσθήκη συμβόλων, γραμμών και σχημάτων τύπου π.χ. ένα συννεφάκι που μέσα μπορείς να γράψεις κείμενο όπως στα μίκυ μάους κλπ. και το οποίο δεν επηρεάζει το υπόλοιπο κείμενο. Μπορεί να μπεί ακόμα και από επάνω από το κείμενο χωρίς να μετακινηθει καμμιά πρόταση. Αλλά φυσικά δεν έχει ακριβώς αυτό που ζητώ δηλαδή δυνατότητα για ελεύθερη ζωγραφική χωρίς να επηρεάζω το κείμενο και χωρίς να χρειάζεται να αποθηκεύσω το κείμενο πρώτα και μετά να το ανοίξω με άλλο πρόγραμμα για την χρήση ζωγραφικής.

Λέγοντας ζωγραφική δεν εννοώ χρώματα κλπ. αλλά απλά ένα μολύβι που να μπορεί να κινηθεί ελεύθερα.Τώρα αν γίνεται και χρώμα θα ήταν ακόμα καλύτερο για να ξεχωρίζουν κάποιες γραμμές κλπ...

:cool:

Neo office

ή αλλιώς το open office για μακ :)

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Είσαι σίγουρος ότι έχουν την δυνατότητα που χρειάζομαι?

Έψαξα στο νετ αλλά δεν βρήκα κάτι για αυτό που με ενδιαφέρει.

Από την άλλη σκεπτόμουν ότι κάτι σαν αυτό που ζητώ είναι εφικτό με ένα laptop με οθόνη αφής κλπ.(που συνήθως συνοδεύεται με τέτοια προγράμματα αλλά είναι συμβατά μόνο για γράψιμο με το stick-στυλό που συνοδεύει το φορητό) αλλά έχω κολλήσει στην apple τώρα και το ψάχνω...:cool:

Από την περιγραφή που έδωσες, νομίζω ότι κάνει αυτό που θες. Βέβαια, μπορείς να κατεβάσεις το open office για το PC σου και να το δοκιμάσεις. Είναι ακριβώς το ίδιο για μακ.
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Να κάτι τέτοιο θέλω αλλά δεν βλέπω να υπάρχει πουθενά για download...:cool:

http://www.cs.umd.edu/~meesh/kmconroy/tabiword.html

Και μάλιστα στο βίντεο δείχνει ότι γίνεται και με τον κέρσορα.

Άρα δεν χρειάζεται απαραίτητα tablet pc. Οπότε αν είναι έτσι βρίσκομαι ένα βήμα πιο κοντά στα MacBook / MacBook Pro...

Πρέπει όμως πρώτα να το δοκιμάσω στα windows γιατί λέει ότι δουλεύει σε όλα τα λειτουργικά (τουλάχιστον το AbiWord-το ΤαbiWord είναι plug in).

Οπότε αν κανείς δει link για download...

Ναι? Αν μπορέι κάποιος να ανεβάσει καμμιά εικόνα από το word που λες θα ήταν καλό.

Με κείμενο και ζωγραφική μαζί φυσικά.

Έχει και χρώμα?

Πάντως νομίζω είναι ίδιες οι επιλογές με αυτές που έχει και το word στα windows...οι οποίες όπως είπα πριν δεν μου κάνουν...

Κάτι τέτοιο ας πούμε. Εδώ είναι για tablet XP.

http://www.microsoft.com/library/media/1033/windowsxp/images/using/tabletpc/learnmore/inkword_fig07.jpg

http://www.microsoft.com/windowsxp/using/tabletpc/learnmore/vanwest_03may28inkword.mspx

Εμείς θέλουμε κάτι παρόμοιο αλλά για MacOS και εννοείται για χρήση κέρσορα και όχι γραφίδας.:)

Το σίγουρο πάντως είναι ότι αυτό που θέλω υπάρχει αν πάρω tablet PC...αλλά...

Καλησπέρα παίδες,θα πάρω όπου να ναι καινούργιο PC, αλλά είδα στα Media Markt έναν iMac κ τον ερωτευτηκα! Αναφερομαι στον iMac 17" (core 2 @2Ghz,1 Gb RAm,160GB Hard Disk,ATI X1600 128MB)

Βασικα ομως εχω ΠΑΡΑ πολλες αποριες πανω στο θεμα. Βασικα θα ήθελα να ρωτησω αν:

1)έχει προγραμματα για να κατεβαζω αααβίαστα? (torrent,P2p,κτλ)

2)Εχει προγραμματα για αποθηκευση και εγγραφή αντιγραφων ασφαλειας ταινιων?Ποσο συχνα ενημερονονται?(για τις προστασιες)

3)Είναι συμβατο με το Sagem Fast@800?Γενικοτερα με ADSL συσκευες..

4)έχει 5.1 ήχο (ρωταω επειδη δεν θελω να το δωσω το 5.1 συστημα μου)

5)Είναι γενικοτερα αξιοπιστα?(οχι σαν software,σαν Hardware θα θελα να ξερω.Εγγυησεις κ αυτα)

6)Ειναι βολικος για αρθογραφους? Έχει ευκολα και χρηστικα προγραμματα?(γραφω σε εφημεριδα)

7)Μπαινουν ευκολα Windows για να παιζουμε κ κανα παιχνιδακι ποτε ποτε (πια..)

8)Η οθόνη είναι καλη?(καιγονται ευκολα τα pixel?)

9)Γενικα,τον θελω γαι εργασιες γραφειου,DVD Burning (αληθεια,το DVD-RW είναι καλό?),Internet.

Απλα με τα ιδια χρηματα σκεφτομαι πως παιρνω ισχυροτερο συστημα PC (μονο κουτι θελω να παρω), αλλα δεν θα χω χαος καλωδιων κ θα χω MAc OS X!

Για ΟΛΑ αυτα,πρεπει να αποφασισω σε 5 μερες..Ακούω γνώμες! Mac ή PC?

Ευχαριστω προκαταβολικα..

Καλησπέρα παίδες,θα πάρω όπου να ναι καινούργιο PC, αλλά είδα στα Media Markt έναν iMac κ τον ερωτευτηκα! Αναφερομαι στον iMac 17" (core 2 @2Ghz,1 Gb RAm,160GB Hard Disk,ATI X1600 128MB)

Βασικα ομως εχω ΠΑΡΑ πολλες αποριες πανω στο θεμα.

Έχεις όντως πολλές απορίες και δεν μπορώ να σου τις απαντήσω όλες λεπτομρώς.

Ξεκίνα διαβάζοντας το thread "Apple Macintosh / MacOS".

Επίσης πέρνα μια βόλτα από τα forum των Helmug και Macephemera. :!:

Ξεκινάω από αυτό, που θα σου διώξει τον όποιο δισταγμό ότι μπορεί να υπάρχει κάτι που τώρα το κάνεις με τα Windows και δεν θα μπορείς να το κάνεις με το Mac:

Mε το Bootcamp της Apple τα Windows πλέον εγκαθίσταται επίσημα και τρέχουν natively (δηλαδή χωρίς κανένα emulation, με τις ίδιες επιδόσεις που θα έτρεχαν σε κανονικό pc). Βασικά όταν κανεις boot ένα Intel Mac μέσω Bootcamp στα XP, είναι σαν να έχεις ένα κανονικό pc.

Φυσικά ό,τι κάνεις τώρα με τα Windows θα μπορείς να το κάνεις με το MacOS X, και για συγκεκριμένα προγράμματα να χρησιμοποιείς το Parallels (περισσότερα για αυτό στα sites που ανέφερα παραπάνω).

Με USB modems που δεν περιλαμβάνουν drivers για MacOS X δεν είναι συμβατό.

Είναι όμως συμβατό με όλα τα Ethernet routers, και τέτοιο μπορείς να βρείς από 40€.

5)Είναι γενικοτερα αξιοπιστα?(οχι σαν software,σαν Hardware θα θελα να ξερω.Εγγυησεις κ αυτα)

Σαν hardware αξιόπιστα θεωρούνται, και το service παρέχεται από την Rainbow.

H οθόνη είναι πολύ καλή. Το πόσο εύκολα καίγονται τα pixel δεν είναι κάτι που κανένας είναι σε θέση να σου πει αν δε συμβεί.

Tip: Στη Fnac μπορείς να βρείς την "Αγγλική έκδοση" του μοντέλου που θέλεις στα €1253.

Επίσης στα Multirama μπορείς να βρείς την "Ελληνική έκδοση" του μοντέλου που θέλεις στα €1353 με δώρο το OnDSL kit wireless που δίνει ασύρματο router.

Στη θέση σου, μεταξύ των 2 θα προτιμούσα το πρώτο και με λιγότερα 100€ θα έπαιρνα ένα πολύ καλύτερο ασύρματο DSL router.

Βασικα ομως εχω ΠΑΡΑ πολλες αποριες πανω στο θεμα. Βασικα θα ήθελα να ρωτησω αν:

1)έχει προγραμματα για να κατεβαζω αααβίαστα? (torrent,P2p,κτλ)

2)Εχει προγραμματα για αποθηκευση και εγγραφή αντιγραφων ασφαλειας ταινιων?Ποσο συχνα ενημερονονται?(για τις προστασιες)

4)έχει 5.1 ήχο (ρωταω επειδη δεν θελω να το δωσω το 5.1 συστημα μου)

6)Ειναι βολικος για αρθογραφους? Έχει ευκολα και χρηστικα προγραμματα?(γραφω σε εφημεριδα)

9)Γενικα,τον θελω γαι εργασιες γραφειου,DVD Burning (αληθεια,το DVD-RW είναι καλό?),Internet.

Απλα με τα ιδια χρηματα σκεφτομαι πως παιρνω ισχυροτερο συστημα PC (μονο κουτι θελω να παρω), αλλα δεν θα χω χαος καλωδιων κ θα χω MAc OS X!

Για ΟΛΑ αυτα,πρεπει να αποφασισω σε 5 μερες..Ακούω γνώμες! Mac ή PC?

Ευχαριστω προκαταβολικα..

1) Azureus!! :happy: Έχει βέβαια και κανά 2 άλλα.

2) Φυσικά. MacTheRipper (αντίστοιχο του DVD Decrypter) και DVD2OneX (αντίστοιχο του DVD Shrink). Παίζει να υπάρχουν και άλλα, απλώς εγώ αυτά χρησιμοποιώ και με καλύπτουν.

3) Όπως είπε και ο ariadgr, οτιδήποτε είναι σε ethernet παίζει. Αν έχεις usb, θέλεις drivers για MacOS X.

4) Νομίζω ναι, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Μπες στο apple.com και δες για specs, ή πήγαινε σε κανένα κατάστημα και ρώτα.

5) Ναι.

6) Τα Office της Microsoft κυκλοφορούν και για MacOS. Σε κάλυψα? :D

7) Ότι είπε ο ariadgr.

8) Δε γνωρίζω.

9) Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Καλορίζικος!!! :p :p

mac dagkwtos..

katarxhn trexeis os x, oxi wind0w$...

gia thn o8onh, gia pixel dn 3erw, dn exw akousei kanenan na leei tpt.. alla: sthn douleia tou patera mou exoun ta 24", kai h o8ones apla dn paizontai.. exei apisteyta xrwmata kai eykrineia.. spiti exw samsung pou 8ewreitai kalh, kai otan anoigw mac de 3ekollaw! ;)

gia apps, mhn anhsyxeis yparxoun ta PANTA :D

gia to sound prepei na deis ti karta hxou exei.. sto site ths apple dn vriskw tpt, rwta tous pwlhtes. alla logika 8a exei..

epishs, 8a gnwriseis ena kataplhktiko memory management: auto tou unix :) fortwneis fortwneis kai dn katalavainei tpt ;)

auta....

ps: meta 8a vlepeis ta vista kai 8a les: "pwpw asxhmia" :P

Παιδια 1000+1 Thanks!!! Δεν περιμενα τοσο γρηγορη απαντηση!!Οποτε μαλλον

προς τα εκει τεινω..

Απλα το μονο μου διλλιμα ειναι οτι ειχα 4 χρονια να αλλαξω PC, κ με τα λεφτα του iMac θα επαιρνα ενα πολυ καλυτερο (σε δυνατοτητες) υπολογιστη.Αλλα παρατηρησα οτι δεν σου λεει η Apple "πηγαινε καθε 2 χρονια να αλλαζεις iMac γιατι βγαζω καλυτερο hardware καθε 3μηνο κ θα μεινεις πισω".Ξερω ατομα που χρησιμοποιουν ακοομη μηχανηματα Apple 4 χρονων κ τους παει σφαιρα!

Κ μια τελευταια ερωτηση..Θα μπορω να βαλω στον iMac 17" (το μοντελο που χα προαναφερει) τον καινουργιο Leopard?(Όταν βγει). Ή μηπως θα βγουν αινουργιοι iMac που θα τον ενσωματωνουν?Να ξερω αμα ειναι να περιμενω..

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...