Jump to content

Apple Macintosh / MacOS

nikosxeng3
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

α, σε λίγη ώρα πραγματοποιείται μάζεμα mac user στην Θεσσαλονίκη. Πληροφορίες εδώ

twra mas to les:lol: ?

perasate kala?

• Απαντήσεις 4,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

δηλαδη το office 2004

που ειναι 30 μερες trail..

δεν ειναι εγκαταστημενο;

υπαρχει απλως το setup..

οπως και να χει τι χρειαζεται,

αν καποιος δεν σκοπευει να το αγορασει..

σιγουρα η εγκατασταση/απεγκατασταση

ΔΕΝ θα αφησειει απολυτως τπτ..

m$ ειναι αυτη..

αν ειναι το βαζουμε και το βγαζουμε καθε μηνα,

για εξηγηστε παρακαλω..

Creek A50i R | Denon TU-530 | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Onkyo C-7030 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Γενικά (αν και υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, call me Office ή Photoshop) όλα τα προγράμματα τα βάζεις στο Applications με ένα drag and drop και είναι έτοιμα και τα πετάς στα σκουπίδια από εκεί όταν θες να τα ξεφορτωθείς και τέλειωσε η υπόθεση. Μερικά αφήνουν κάποια μικροσκουπίδια πίσω τους σε άλλα folders (κυρίως αρχεία τύπου .plist που είναι αρχεία τα οποία κρατούν τα preferences του χρήστη για την εκάστοτε εφαρμογή) τα οποία τα ξεφορτώνεσαι με ένα search μέσω spotlight. Ή χρησιμοποιείς μια εφαρμογή όπως το AppZapper που τα βρίσκει για σένα και τα εξαφανίζει.

Το Office, το Photoshop κλπ θέλουν λίγο περισσότερο ψάξιμο για την απεγκατάσταση αλλά και πάλι μπορείς να τα ξεφορτωθείς τελείως (το 2ο έχει ακριβείς οδηγίες κιόλας για το τι έβαλε που).

Το Safari/History/Clear History σ'εμένα εξαφανίζει όλες τις διευθύνσεις. Σχετικά με τις εφαρμογές, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς iPhoto, iWeb και iMovie. To automator το χρησιμοποιώ σπάνια αλλά είναι και αυτό αναντικατάστατο σε όσα κάνει.

(Παρένθεση: άλλο αναντικατάστατο πρόγραμμα είναι το Quicksilver, αν κάτσω σε mac χωρίς αυτό είναι σα να μου έχεις δέσει το ένα χέρι!)

Γιατί όμως σε νοιάζει τόσο πολύ;

Guest valeria

Τελικά, ποιό πήρες valeria;

To Macbook to λευκό στα 2 Ghz πήρα :)

Με γειά και από εμένα, valeria!:)
Να'στε καλά Desert και nikosxeng3 !:)

Κάνεις λάθος. Οι διευθύνσεις που εμφανίζονται τύπου mac.com, macaddict.com κ.τ.λ. δε σβήνονται είτε κάνεις καθαρισμό ιστορικού είτε κάνεις επαναφορά τον σαφάρι. Είναι απ το σύστημα διευθύνσεις κι όχι κάποιες δικές μου.

εκτός απο το history που κρατάει όταν μπαίνεις εσύ σε ιστοσελίδες, ο safari κάνει autocomplete και τα bookmarks σου. Πήγαινε και αφαίρεσε ότι δε γουστάρεις απο το safari > menu > bookmarks > Show all bookmarks.

Guest valeria

Έχω δύο πολύ σοβαρά προβλήματα:

To mplayer ενώ μου παίζει τον ήχο δεν μου παίζει το βίντεο...

Επίσης στο vlc παίζουν κανονικά τα βίντεο,αλλά μόλις πάω να προσθέσω υπότιτλους μου βγαζει σφάλμα:subtitle: failed to recognize subtitle type

main: no suitable demux module for `/subtitle:///Volumes/..../Torrents/.24 S06Ep3.srt'

Γνωρίζει κανείς οτιδήποτε; :(

Στον VLC η διαδικασία προσθήκης υποτίτλων είναι ολόιδια με τα Windows. Μήπως έχει πρόβλημα το συγκεκριμένο αρχείο .srt?

Για το M Player το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι να κατεβάσεις τον επίσημο DivX player για MacIntel μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους codecs.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Guest valeria
Στον VLC η διαδικασία προσθήκης υποτίτλων είναι ολόιδια με τα Windows. Μήπως έχει πρόβλημα το συγκεκριμένο αρχείο .srt?

Για το M Player το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι να κατεβάσεις τον επίσημο DivX player για MacIntel μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους codecs.

Όταν λες ολόιδια τι εννοείς ακριβώς; Εγώ πάω εκεί που λέει open file και κάνω κλικ στο load subtitles file.Στα windows δεν το έκανα έτσι ακριβώς απ'όσο θυμάμαι.Όχι,δυστυχώς έχει με όλα τα αρχεία prob :(

Για τον codec που λες θα το κοιτάξω,σ'ευχαριστώ :)

Όταν λες ολόιδια τι εννοείς ακριβώς; Εγώ πάω εκεί που λέει open file και κάνω κλικ στο load subtitles file.Στα windows δεν το έκανα έτσι ακριβώς απ'όσο θυμάμαι.Όχι,δυστυχώς έχει με όλα τα αρχεία prob :(

Για τον codec που λες θα το κοιτάξω,σ'ευχαριστώ :)

Δεν θυμάμαι ακριβώς τις εντολές αλλά είναι κάτι σαν Open file - browse - ok και μετά load subtitles file - browse - ok (και subtitles encoding για ελληνικά αν είναι). Εγω και στα Win έτσι το κάνω. Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με τον VLC.

Τον DivX player εγκατάστησέ τον ούτως ή άλλως γιατί επιτρέπει την αναπαραγωγή DivX/Xvid μέσω Front Row :)

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

Guest valeria
Δεν θυμάμαι ακριβώς τις εντολές αλλά είναι κάτι σαν Open file - browse - ok και μετά load subtitles file - browse - ok (και subtitles encoding για ελληνικά αν είναι). Εγω και στα Win έτσι το κάνω. Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με τον VLC.

Τον DivX player εγκατάστησέ τον ούτως ή άλλως γιατί επιτρέπει την αναπαραγωγή DivX/Xvid μέσω Front Row :)

Όλα καλά με τον vlc.Τα έπαιζα από εξωτερικό δίσκο,οταν τα αντέγραψα στο dektop δούλεψαν :)

Το mplayer εξακολουθεί να μην δουλεύει,και έχω το τελευταίο divx codec.

Η πλάκα είναι πως,όταν πάω να μεγαλώσω λίγο το παράθυρο,εμφανίζεται το η σκηνή που παίζει εκείνη τη στιγμή :wacko: Μάλλον θα το απεγκαταστήσω να τελειώνω,αφού δουλεύει το vlc,ευτυχώς :)

Να'σαι καλά!:)

Το VLC είναι εκπληκτικό πρόγραμμα, ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Η τελευταία του έκδοση μάλιστα υποστηρίζει και το apple remote.

-Candygram.

Guest valeria
Το VLC είναι εκπληκτικό πρόγραμμα, ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Η τελευταία του έκδοση μάλιστα υποστηρίζει και το apple remote.
Aχα πολύ θετικό αυτό!Με ποιο τρόπο όμως μπορείς να το χειριστείς με το remote; Έχει επιλογή μέσα από το ίδιο το πρόγραμμα;:)

Edit:Το διαπίστωσα μόλις τώρα,και πάλι σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!

Aχα πολύ θετικό αυτό!Με ποιο τρόπο όμως μπορείς να το χειριστείς με το remote; Έχει επιλογή μέσα από το ίδιο το πρόγραμμα;:)

Edit:Το διαπίστωσα μόλις τώρα,και πάλι σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!

Nα σε ρωτήσω κάτι: το χρησιμοποιείς καθόλου για word processing?

Είχα αρκετή επαφή με το Macbook την περασμένη εβδομάδα που φιλοξενούσα τον ξάδερφό μου (έχει το 1st gen MacBook) και γενικά οι εντυπώσεις που μου άφησε ήταν εξαιρετικές με εξαίρεση την επεξεργασία κειμένου. Η οθόνη είναι ήδη σχετικά μικρή, αλλά λόγω του ότι είναι ευρεία το αποτέλεσμα ήταν ακόμα και σε full screen η σελίδα στο word να περιορίζεται στο αριστερό μισό και τελικά να δουλεύεις στις 6-7 ίντσες. Τα γράμματα φαίνονταν υπερβολικά μικρά και η όλη εμπειρία ήταν κουραστική και εντελώς άβολη.

Υπάρχει τρόπος να εκμεταλλευθεί κανείς όλη την οθόνη σε word? Ψάχνοντας τα μενού δεν βρήκα κάτι.

-Candygram.

Guest valeria

Είχα αρκετή επαφή με το Macbook την περασμένη εβδομάδα που φιλοξενούσα τον ξάδερφό μου (έχει το 1st gen MacBook) και γενικά οι εντυπώσεις που μου άφησε ήταν εξαιρετικές με εξαίρεση την επεξεργασία κειμένου. Η οθόνη είναι ήδη σχετικά μικρή, αλλά λόγω του ότι είναι ευρεία το αποτέλεσμα ήταν ακόμα και σε full screen η σελίδα στο word να περιορίζεται στο αριστερό μισό και τελικά να δουλεύεις στις 6-7 ίντσες. Τα γράμματα φαίνονταν υπερβολικά μικρά και η όλη εμπειρία ήταν κουραστική και εντελώς άβολη.

Υπάρχει τρόπος να εκμεταλλευθεί κανείς όλη την οθόνη σε word? Ψάχνοντας τα μενού δεν βρήκα κάτι.

Kοίτα να δεις,έχω περάσει το Office,αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχω δουλέψει.Το άνοιξα όμως για να το διαπιστώσω,και γίνεται σε όλη την οθόνη σχεδόν,αν πιάσεις την κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου του word και τη σύρεις προς τα δεξιά.Εκτός κι αν δεν έχω καταλάβει τι εννοείς,βλέπεις,ειμαι υπερβολικά αρχάρια ακόμα :lol:

Kοίτα να δεις,έχω περάσει το Office,αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχω δουλέψει.Το άνοιξα όμως για να το διαπιστώσω,και γίνεται σε όλη την οθόνη σχεδόν,αν πιάσεις την κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου του word και τη σύρεις προς τα δεξιά.Εκτός κι αν δεν έχω καταλάβει τι εννοείς,βλέπεις,ειμαι υπερβολικά αρχάρια ακόμα :lol:

Γιατί εγώ τι είμαι; :p Ευχαριστώ πολύ καταρχάς.

Τραβώντας το παράθυρο μεγαλώνει μεν, αλλά η ίδια η σελίδα παραμένει μικρή. Το αποτέλεσμα σε εμένα ήταν ένα γκριζομπλέ κενό περιθώριο του παραθύρου και ο ωφέλιμος χώρος της σελίδας όπου έγραφα έμεινε ίδιος. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.

Θα ήθελα ένα feature σαν τη μεγέθυνση επί % που υπάρχει στο Word των Windows. Γνωρίζει κανείς κάτι επί του θέματος;

-Candygram.

Guest valeria
Γιατί εγώ τι είμαι; :p Ευχαριστώ πολύ καταρχάς.

Τραβώντας το παράθυρο μεγαλώνει μεν, αλλά η ίδια η σελίδα παραμένει μικρή. Το αποτέλεσμα σε εμένα ήταν ένα γκριζομπλέ κενό περιθώριο του παραθύρου και ο ωφέλιμος χώρος της σελίδας όπου έγραφα έμεινε ίδιος. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.

Θα ήθελα ένα feature σαν τη μεγέθυνση επί % που υπάρχει στο Word των Windows. Γνωρίζει κανείς κάτι επί του θέματος;

Α,κατάλαβα :)

Έχεις δίκιο,μακάρι να γνωρίζει κάποιος θα ήταν πολύ πιο βολικό :happy:

Guest valeria
καλώς ήρθες στον κόσμο των macintosh και από εμένα! :)
Να'σαι καλά!Ειλικρινά,μέχρι στιγμής,είμαι υπερβολικά ικανοποιημένη από την επιλογή μου! :)

afto to provlima pou anafereis to exw paratirisei kai egw kai einai kati parapanw apo emfanes

oute egw exw vrei kapio tropo kai distixws ta gramata fenodai poli psires

ektos an kaneis zoom sto keimeno (me deksi klik kai scroll-genikh dinatotita tou mac os x) tha fenete kanonika kai dn tha exeis prob

egw mon etsi epiviwnw otan anoigw to word

Εμένα πάντως στο 12άρι iBook φαίνεται έτσι...

Αυτό είναι το ιδανικό, αυτό προσπαθούσα να κάνω. Μήπως "φταίει" ότι η ανάλυση του iBook είναι 1024x768 ενώ του Macbook 1280x800 - δηλαδή wide?

Για κάποιον σαν εμένα είναι dealbreaker αυτό.

@ mikel: Thanks θα το δοκιμάσω. Κατά τα άλλα το Macbook είναι πραγματικά καταπληκτικό, ωραία αγορά κάνατε όσοι και όσες το πήρατε.

ΥΓ. Stereo απ' ότι βλέπω είμαστε συνονόματοι :)

-Candygram.

Αυτό είναι το ιδανικό, αυτό προσπαθούσα να κάνω. Μήπως "φταίει" ότι η ανάλυση του iBook είναι 1024x768 ενώ του Macbook 1280x800 - δηλαδή wide?

Για κάποιον σαν εμένα είναι dealbreaker αυτό.

@ mikel: Thanks θα το δοκιμάσω. Κατά τα άλλα το Macbook είναι πραγματικά καταπληκτικό, ωραία αγορά κάνατε όσοι και όσες το πήρατε.

ΥΓ. Stereo απ' ότι βλέπω είμαστε συνονόματοι :)

:):)

Εγώ απλά κάνω το zoom στο word τόσο όσο να με βολεύει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι 150%.

Εκτός απ' το quicksilver, must είναι και το growl, φοβερός notifier για τις πιο συχνές εφαρμογές :)

edit: πως μπορώ να βρω τις επαφές μου στο quicksilver? έχω εγκαταστήσει το αντίστοιχο plugin αλλά δεν βγάζει τίποτα

edit2: Το πρόβλημα το έχουν και άλλοι με unicode, οπότε περιμένω νέα έκδοση

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Geia sas paidia...lew na to kanw kai egw ayto to switch pleon giati pragmatika exw varethei na trexw me ta pc eite ayto einai thema hardware eite software(tis perissoteres fores) telws pantwn meta to prosfato karvouniasma toy laptop mou lew na parw ena macbook pro eite to 15,4 eite to 17ari!

Ithela na rwthsw apo pou proteinete na to tsibhsw!Eida oti kales times yparxoun sth rainbow me diafora, meta sth systemgraph kai ta fnac pou tis exoun ligo tsibhmenes!

Epishs h ellhnikh ekdosh ths rainbow ti akrivws prosferei??(ektos apo to egxeiridio pou opws kai naxei to vriskeis kapou ta ellhnika programmata ti akrivws einai?)Mallon gia thn agglikh me vlepw afou de thelw ixnos ellhnikou stoixeiou mesa!

Thanks in advance!!

Αν οι τιμές της Rainbow στις οποίες αναφέρεσαι είναι αυτές που είδες στο site, τότε θα σε πληγώσω διότι τις αναφέρει χωρίς ΦΠΑ. Οι διαφορές στις τιμές μεταξύ προμηθευτών είναι ασήμαντες, αυτό που αλλάζει είναι ότι τα fnac ή τα multirama κάνουν και άτοκες δόσεις (αν το αγοράσεις με κάρτα) ενώ οι άλλοι όχι. Το βασικό της Ελληνικής έκδοσης είναι ότι σου δίνει ένα cd με την ελληνική υποστήριξη η οποία κάνει ελληνικά κάποια μενού και κυρίως επιτρέπει τη χρήση ελληνικών με παλιές, μη unicode εφαρμογές. Μετάφραση: τελείως άχρηστο εκτός και αν σκοπεύεις να τρέχεις για παράδειγμα το παλιότερο Quark. Μετάφραση 2: τελείως άχρηστο :)

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...