Jump to content

Είναι επικίνδυνη η κουζίνα όλο το βράδυ?

DjTony
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα σας. Είχα μια τρομακτική εμπειρία χθες βράδυ. Βασικά δεν έγινε απολύτως τίποτα αλλά όταν σηκωθήκαμε και σκεφτήκαμε το τι θα μπορούσε να είχε γίνει φοβηθήκαμε... Ήμασταν κομμάτια και εγώ και η σύζυγος και μου λέει κλείσε το φούρνο... Ε το μπριαμ ψηνόταν για 8 ώρες παιδιά... Μας πηρε ο ύπνος και τους δύο. Το φαγητό απλά βγήκε μαύρο τελείως και μύριζε.

Και ερωτώ εγώ τώρα. Αυτό που λένε ότι θα πάρει φωτιά το σπίτι αν αφήνεις φούρνο ανοιχτό κλπ. Ισχύει; θα μπορούσε να είχε λαμπαδιασει το σπίτι χθες βράδυ?

Κανονικά όχι καθος έχει θερμοστάτη αλλά ποιος έχει φρέσκια κουζίνα πάντα κάνεις όλες η κουζίνες μετά από καποια χρόνια είναι σε χειρότερη κατάσταση από παλιά έτσι ναι καλύτερα να προσέχεις. Και άλλο πχ να είχε φαΐ μέσα να άρπαζε φωτιά και να έβγαζε μπόλικο καπνό και να σας έστελνε αδιάβαστους στον Άγιο Πέτρο

Καλησπερα σας. Είχα μια τρομακτική εμπειρία χθες βράδυ. Βασικά δεν έγινε απολύτως τίποτα αλλά όταν σηκωθήκαμε και σκεφτήκαμε το τι θα μπορούσε να είχε γίνει φοβηθήκαμε... Ήμασταν κομμάτια και εγώ και η σύζυγος και μου λέει κλείσε το φούρνο... Ε το μπριαμ ψηνόταν για 8 ώρες παιδιά... Μας πηρε ο ύπνος και τους δύο. Το φαγητό απλά βγήκε μαύρο τελείως και μύριζε.

Και ερωτώ εγώ τώρα. Αυτό που λένε ότι θα πάρει φωτιά το σπίτι αν αφήνεις φούρνο ανοιχτό κλπ. Ισχύει; θα μπορούσε να είχε λαμπαδιασει το σπίτι χθες βράδυ?

Απο φουρνο δεν ξέρω να εχει ξεκινήσει φωτιά αλλά απο τα ματια της κουζινας ναι.Αλλα οι αναθυμιάσεις είναι πολύ επικίνδυνες.

Ηθικό δίδαγμα: τρώτε ντελιβερι. Σώζει ζωές!

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να σου πω τι κάνω εγώ που λόγω αφηρημάδας την έχω πατήσει.

Εχω πάρει από το ικεα ένα χρονόμετρο (από τα είδη μαγειρικής) και κάθε φορά που μαγειρεύουμε, το προγραμματίζω να χτυπήσει υπολογίζοντας αντίστοιχα την ώρα.

Ε, αυτό μας έχει σώσει.

Scotty, beam us up.

Αμα το φαγατε το μπριαμ ειναι επικινδυνο....απο κουζινα μη φοβασαι δουλευει σαν αεροθερμο

Εννοείται δε φαγώθηκε το φαγητό... Έγινε μαύρο σαν πίσσα δε τρώγεται..

----- προσθήκη μηνύματος 39 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εχω πάρει από το ικεα ένα χρονόμετρο (από τα είδη μαγειρικής) και κάθε φορά που μαγειρεύουμε, το προγραμματίζω να χτυπήσει υπολογίζοντας αντίστοιχα την ώρα.

Ε, αυτό μας έχει σώσει.

Μα ηθελα να βάλω ξυπνητήρι. Αλλά λόγω κούρασης μας πήρε και τους δύο ο ύπνος και λιώσαμε πριν καν το καταλάβουμε

η πεθερα μου την επαθε ετσι περσυ. την πηρε ο υπνος και αρχισε να βγαζει καπνους το ψητο μεσα και παει να δει τι εγινε και τραβαει το ταψι και πεφτουν τα λαδια πανω της και καηκε! προσοχη πολυ.

Επίσης ΑΝ δούμε ότι άρπαξε φωτιά όσο βρίσκεται μέσα στον φούρνο καλό θα είναι να ΜΗΝ τον ανοίξουμε. Θα πάρει αέρα και θα λαμπαδιασει παραπάνω.*

Αν βρεθώ σε αυτή τη θέση το πρώτο που θα κάνω είναι να ρίξω τον γενικό του ρεύματος και έπειτα ελεγχόμενα θα δω πως θα πάει, ενώ θα έχω ήδη στο χέρι τον πυροσβέστηρα (μεσαίου μεγέθους 5kg(?)-οχι σαν κάτι ψεύτικους που πουλάνε)

*Την πάτησα έτσι όσο ήμουν φοιτητής. Ευτυχώς ήταν καλοκαιρι, είχα ανοιχτή μπαλκονόπορτα δίπλα στο φουρνάκι, και πέταξα αμέσως το ταψι έξω.

Από τότε συμπάθησα ακόμη περισσότερο τα delivery...

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Είχε φαΐ μέσα. Μπριαμ.
Αν είχε ποσότητα πολύ πηθανον θα μηλαγες τώρα με έναν τυπα με άσπρα και δεν θα ήταν γιατρός

Δεν σας μυριζε να ξυπνησετε νωριτερα; Μου εχει τυχει και ξυπνησα απο την μυρωδια με εφιαλτη.

Ε, αυτό μας έχει σώσει.

Το ιδιο κάνω και εγω αλλα χρησιμοποιώ το ενσωματομένο χρονομετρο της κουζινας οποτε τσεκαρετε αν εχει η κουζινας ωστε να αποφυγετε το εξτρα έξοδο.

Η διαφορά με το ενσωματωμένο χρονόμετρο είναι πως πρέπει να είσαι εκεί γύρω για να το ακούσεις. Το άλλο το παίρνεις παντού! Κάθεσαι στο μπαλκόνι να πιεις καφέ; Ε, μαζί σου.

Η τιμή του είναι 2.50 ευρώ. Δεν θα το έλεγα και έξοδο.

Scotty, beam us up.

Δεν σας μυριζε να ξυπνησετε νωριτερα; Μου εχει τυχει και ξυπνησα απο την μυρωδια με εφιαλτη.

Οι επιστήμονες λένε ότι όταν κοιμόμαστε δεν λειτουργεί η αίσθηση της όσφρησης.δυο φορές που κοντεψαμε να κάνουμε δεν μύρισε κανείς τίποτα,με καπνους ντουμανι.απο τύχη ξύπνησα εγώ και είδα την φωτια.

Tcl 20 5g

Η διαφορά με το ενσωματωμένο χρονόμετρο είναι πως πρέπει να είσαι εκεί γύρω για να το ακούσεις. Το άλλο το παίρνεις παντού! Κάθεσαι στο μπαλκόνι να πιεις καφέ; Ε, μαζί σου.

Η τιμή του είναι 2.50 ευρώ. Δεν θα το έλεγα και έξοδο.

Αυτά τα μηχανικά χρονόμετρα δεν είναι και πολύ εμπιστοσύνης καθως πολλές φορές κολλάνε για να βασιστείς σε αυτά. Στην κουζίνα ίσως έχει λειτουργία να απενεργοποιείται μόλις σταματήσει ο χρόνος.

Ακόμα και το φθηνότερο κινητό έχει αντίστροφη μέτρηση.

Τώρα το ερώτημα δεν πιάνω καθώς εννοείται ότι είναι επικίνδυνη μια ηλ.συσκευή όπως ο φούρνος ή το πλυντηριο.

Με άνθρωπο που εργάζεται στην πυροσβεστική οι περισσότερες φωτιές σε σπίτια μπαίνουν λόγω βραχυκυκλωμάτων σε οικιακές συσκευές.

Αν η κουζίνα δεν είναι σχετικά καινούργια για να έχει ή χρονόμετρο που να κλείνει μόνη της ή έστω ειδοποίηση μέσω ηχητικού τότε βάλτε ειδοποίηση στο κινητό παιδιά. Δεν παίζουν με αυτά!