Jump to content

Χωρισμός γονέων

gregorisvas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γιατί το παίρνετε τόσο εγωϊστικά ρε παιδιά το να ξαναπαντρευτεί κάποιος από τους 2 γονείς; Καλώς η κακώς έτσι τα έφερε η ζωή που 2 άνθρωποι δεν μπορούσαν κάτω από κάποιες συνθήκες να ζήσουν μαζί και επήλθε ο χωρισμός.

Δεν έχουν το δικαίωμα να ευτυχήσουν ζώντας έναν καινούργιο έρωτα; Να είναι με έναν άνθρωπο που τελικά όντως τους καταλαβαίνει;

Δεν γίνεται να σκέφτονται για πάντα το παρελθόν και αυτό που έγινε αλλά το πως θα πάνε μπροστά και το πως θα βάλουν το κοινό συμφέρον για να φροντίσουν τα παιδιά

έτσι όπως θα τα φρόντιζαν άμα ήταν μαζί.

Φιλικά. ;)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Ε ρε συ Agent ειναι οτι τοσα χρονια ζεις με τον πατερα σου και τη μανα σου,καποια στιγμη ο ενας απ' τους δυο φευγει και μετα βλεπεις επεισης καποιον απ' τους 2 (ισως και τους 2) να φιλιουνται κλπ με μια αλλη...Οσο να ναι δεν ειναι και οτι πιο ευχαριστο.Για αυτους ισως...Για τα παιδια σιγουρα οχι... Ετσι πιστευω :)

ο χωρισμος ειναι σιγουρα μια τραυματικη εμπειρια για το παιδι και σιγουρα δεν μπορει να ξεπεραστει τοσο ευκολα,καποιες φορες για τους γονεις που χωριζουν ειναι λυτρωση ομως για το παιδι ειναι γολγοθας η κατασταση αυτη.

ευτυχως εγω δεν εχω περασει ενα τετοιο σταδιο αλλα ακομα και τωρα να το περνουσα και στην ηλικια που ειμαι θα με πειραζε πολυ θα εφευγε η γη κατω απο τα ποδια μου.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Agent Μ βασικα εχεις δικιω αλλα περα απο αυτο τι γινετε; Εσενα θα σου αρεσε να εχεις μια αγνωστη μεσα στο σπιτι σου ολοι την μερα και ολοι την νυχτα; Και ποσο μαλλον αμα δεν χωνευεστε μεταξυ σας. Και οπως κα να το κανουμε δεν θα σου αρεσε να βλεπεις την μανα σου η τον πατερα σα φιλιετε και να αγκαλιαζετε με καπια αλλη.

Ε ρε συ Agent ειναι οτι τοσα χρονια ζεις με τον πατερα σου και τη μανα σου,καποια στιγμη ο ενας απ' τους δυο φευγει και μετα βλεπεις επεισης καποιον απ' τους 2 (ισως και τους 2) να φιλιουνται κλπ με μια αλλη...Οσο να ναι δεν ειναι και οτι πιο ευχαριστο.Για αυτους ισως...Για τα παιδια σιγουρα οχι... Ετσι πιστευω :)

Το ότι μεγαλώνεις βλέποντας κάποιες εικόνες και σου μένουν χαραγμένες στο μυαλό είναι ΣΙΓΟΥΡΑ δεκτό και σεβαστό! Δεν μπορείς ,δυστυχώς, όμως να παραβλέψεις την πραγματικότητα όπως προανέφερα.

Από εκεί και πέρα πρέπει να παραμερίζουμε λίγο το συναισθηματισμό ,να μπαίνει η λογική και να σκεφτόμαστε τα πράγματα πως θα ήταν καλύτερα και για εμάς και για τους δικούς μας. Όπως λένε... Κάθε εμπόδιο και για καλό.

Μπορεί να σου μιλάω εκ του ασφαλούς αλλά μου έχει τύχει κι εμένα παρόμοιο περιστατικό με κοπέλα. Η αντίδραση εξαρτάται στο πόσο γρήγορα έχει ωριμάσει ο καθένας και βάση των προσωπικών βιωμάτων του/της.

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Κοιτα να δεις, αμα γινει συγουρα θα υποστιριξω τον πατερα μου αμα το θελει πραγματικα και θα χαρω που βρικε εναν ανθρωπο να εχει για παρεα και αλλωστε καπια στιγμη εγω θα φυγω απο το σπιτι, περιπου στα 55 του. Πρεπει απο τοσο νωρις να μεινει μονος. Απλα συγουρα προτιμας να εισαι μονος με τον γονιο σε τετιες περιπτοσεις παρα να σου φορτοθει μια/ ενας ασχετη/ος. Εγω ας πουμε ζουσα μια α ζωη, αφτη ανατραπικε και ζουσα μια β ζωη. Αυτη ξανανατραπικε και ζω μια γ ζωη, τωρα δεν θελω να ξανανατραπει γιατι ετσι οπως ζω ειμαι ευτιχισμενος και ο πατερας μου το ιδιο και περα απο την δουλια ολη του την ωρα την χοδευει μαζι μου και με φιλους, αμα μπει και μια γυνεκα στην μεση θα αλλαξει τελιως το "προγραμα" που ακολουθουμε σημερα. Πχ σημερα καθε μερα παμε μια βολτα με την μηχανη κατα τις 8 και γυριζουμε οποτε γουσταρουμε. Αμα ομως μπει μια γυνεκα στην ζωη του πατερα μου αυτα δεν θα γινονται. Γενικα, συνιθος το να παντρευτει ο ενας γονιος δεν αρεσει στα παιδια.

Δεν μπορώ ακόμα να ξεχωρίσω πιο είναι το χειρότερο για τα παιδιά,να χωρίσει ένα ζευγάρι και τα παιδιά να ακολουθήσουν τον ένα απο τους δύο,ή να συνεχίσουν αφού για ορισμένους λόγους δεν μπορεί να επέλθει το διαζύγιο,και να επικρατεί στο σπίτι καθημερινά ένας "πόλεμος" με βρισιές τσακωμούς κλπ;Δυστυχώς έχω παράδειγμα απο πολύ γνωστό μου άτομο,και αδυνατώ ακόμα να βρω ποια θα ήταν η καταλληλότερη λύση... :(

Αυτα θα του εξηγησω εγω και με τη σειρα του αυτος πρεπει να τα πει ενα χερακι στους δικους του.. :) Κωστα (ετσι δε σε λενε..? :P )σε ευχαριστω πολυ...Πραγματικα βοηθησες γιατι δεν ηξερα τι να κανω :) :) Ευχαριστω και παλι :)

Γι' αυτό είμαστε εδώ για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον ;)

Μήπως έχεις 100€?? :lol: :lol:

Γι' αυτό είμαστε εδώ για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον ;)

Μήπως έχεις 100€?? :lol: :lol:

:lol: :lol: :w00t: ΚΑΛΟΟΟ..!

Plus:

Να πω και εγώ κάτι χωρίς να έχω ιδίαν πείρα? Ας μην κοιτάμε και την πάρτη μας σαν παιδιά, να βλέπουμε και την σκοπιά των γονιών, δεν είναι σωστό να εγκλωβίζονται σε ένα γάμο που όλους μπορεί να χαλάει! Και στην τελική δεν πρέπει να τρομάζουν τα παιδιά στην ιδέα ενός επερχόμενου χωρισμού, τελικά πολλά ζευγάρια κάνουν ******** και τις πληρώνουν μετά τα παιδιά!

http://www.egs-avatars.com/e_gs_images/divers/gifs_jeux/image01.gif

Agent Μ βασικα εχεις δικιω αλλα περα απο αυτο τι γινετε; Εσενα θα σου αρεσε να εχεις μια αγνωστη μεσα στο σπιτι σου ολοι την μερα και ολοι την νυχτα; Και ποσο μαλλον αμα δεν χωνευεστε μεταξυ σας. Και οπως κα να το κανουμε δεν θα σου αρεσε να βλεπεις την μανα σου η τον πατερα σα φιλιετε και να αγκαλιαζετε με καπια αλλη.

Εγώ μπορώ να σου μιλήσω από την άλλη σκοπιά. Του γονιού που χώρισε. Η δικιά μου εμπειρία λέει πως δεν υπάρχει χωρισμός για ψύλλου πήδημα. Είναι απόρροια μιας φθοράς που κλιμακώνεται. Απλά μπορεί οι γονείς να έχουν κάνει τεράστια προσπάθεια για να μην καταλάβει το παιδί αυτή τη διαδρομή μέχρι την ώρα του χωρισμού.

Και ναι βλέπω στα μάτια της κόρης μου που είναι 3,5 χρονών πολλά πράγματα που δεν χωράνε να γράψω εδώ και δεν έχω και τη διάθεση να το κάνω για να είμαι ειλικρινής.

Θέλω όμως να σχολιάσω το πιο πάνω quote με ένα παράδειγμα. Κάποτε σε ένα σεμινάριο για την ασφάλεια στις πτήσεις μας είπαν το εξής: ταξιδεύετε με το παιδί σας και ξαφνικά για χ λόγους πέφτουν οι μάσκες οξυγόνου. Τι κάνετε; Ακαριαία η απάντηση μέσα μου ήταν να φορέσω πρώτα τη μάσκα στο παιδί μου. Αυτό είναι το ένστικτο του γονιού. Βάζει τη ζωή του σε δεύτερη μοίρα. Και αυτή ήταν η λάθος απάντηση. Γιατί θα πρέπει να βάλεις πρώτα τη μάσκα εσύ. Ώστε να είσαι σε θέση να βοηθήσεις το παιδί σου πριν λιποθυμήσεις.

Αυτό ισχύει και στη ζωή. Θα πρέπει να βρεις το οξυγόνο για να είσαι εσύ καλά. Για να μπορέσεις να σταθείς στο παιδί σου. Αλλιώς θα είσαι σκιά του εαυτού σου. Και ένας άνθρωπος που ερωτεύεται ξανά δεν σημαίνει ότι θα παραμελήσει το παιδί του. Αντίθετα θα έχει πολλές δυνάμεις, έμπνευση και διάθεση να του αφοσιωθεί καλύτερα. Κάτι που δύσκολα ανασύρει από μέσα σου αν συνεχίζεις να τσαλαβουτάς σε αισθήματα ενοχής απέναντι στο παιδί.

Μικρή εμπειρία ζωής....

L' enfer c' est les autres

εμενα οι δικοι μου χωρισαν πριν πολλα χρονια και ο καθενας βρηκε αλλον.της μητερας μου μαλιστα μου τον ειχε γνωρισει.

μετα χωρισε η μητερα μου χωρισε και ο πατερας μου και τωρα ειναι παλι μαζι μετα απο τοσα χρονια.ευτυχως δεν μενουν μαζι ομως γιατι παιζουν και αλλα αναμεσα.

Ας μιλήσω και εγώ από τη θέση του παιδιού που βίωσε πως είναι να μεγαλώνεις με ένα γονιό.Οχι απο χωρισμό φυσικό αλλά από χωρισμό λόγω θανάτου.( όλα μες στη ζωή είναι δεν πρέπει να ψυχοπλακωθούμε )

Υπήρχε ένα λαϊκό τραγούδι που έλεγε "ο ζωντανός ο χωρισμός είναι θάνατος διπλός"

Δεν ξέρω τι πονά πιο πολύ.Να βλέπεις το πατέρα σου πχ εκτός σπιτιού ή να μην έχεις καθόλου πατέρα

Καταρχάς δεν πιστεύω πως υπάρχει παιδί που ζει με ένα γονιό και να μην τον πονά εσωτερικά

Ακόμα κιαν έχεις τα πάντα πάντα θα υπάρχει ο Χ συμμαθητής , φίλος , γνωστός , που περνάει τις γιορτές με την οικογένειά του ενώ εσύ κάνεις πχ Πρωτοχρονιά με μισή οικογένεια.

Θεωρώ πως σίγουρα εσωτερικά επιρρεάζει μια τέτοια εμπειρία

Το ψυχοφθόρο όμως δεν είναι απλά ο χωρισμός σαν κίνηση αλλά το μετά

Το αν θα γίνει το παιδί μπαλάκι ανάμεσα στους γονείς

Οταν ήμουν πιο μικρός επέμενα να παντρευτεί η μαμά μου όταν είχε πεθάνει ο πατέρας μου.

Η ίδια όμως δεν ήθελε για μας .Εβαζε πάντα τη λογική μπροστά

Δεν ξέρω αν κέρδισε με αυτό ή αν έχασε , δεν ξέρω αν κέρδισε συναισθηματικά ηθικά ψυχολογικά κοινωνικά τι να πω ....... αυτό που ξέρω είναι όμως ότι βίωσε την συναισθηματική μοναξιά για να μην κινδυνέψουμε εμείς ψυχολογικά.

Διάβασα παραπάνω ένα παιδί που έλεγε πως αν ο μπαμπάς του βρει άλλη γυναίκα θα πάψουν οι βόλτες

Οχι δεν θα πάψουν οι βόλτες.Απλά και ο ίδιος ο μπαμπάς σου θεωρώ πως θα είναι πολύ πιο χαρούμενος στις βόλτες

Ολα όμως εξαρτώνται από το τι είδους σχέση υπάρχει με τον νέο άνθρωπο που θα έρθει σε ένα ήδη οικογενειακό περιβάλλον.

Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να αγαπήσεις και να κερδίσεις ένα παιδί που στα μάτια του βλέπεις τον άνθρωπο που αγαπούσε πριν από σένα η σχέση σου.

Δύσκολα πράγματα αλλά μας ωριμάζουν

Οταν μεγαλώνεις με ένα γονιό μεγαλώνεις δύσκολα ψυχολογικά ( τουλάχιστον εγώ )

Είσαι όμως πολύ πιο δυνατός για τη ζωή και ξέρεις από νωρίς τι σημασία έχει η οικογένεια

( Θα έπρεπε να είμαστε πιο επιοικείς με τους γονείς μας . Δεν είναι άτρωτοι δεν είναι ρομπότ που καλούνται να μας μεγαλώσουν .Είναι άνθρωποι κιαυτοί αδύναμοι ή δυνατοί , με τις ίδιες ανάγκες για αγάπη όπως έχουμε και εμείς )

BlueBoy εισαι πολυ σωστος.ετσι ακριβως ειναι οπως τα λες.

για ενα παιδι ειναι πολυ ψυχοφθορο να μενει με τον εναν απο τους 2 γονεις μονο.

ξερεις ποσα χριστουγεννα και γιορτες περασα εγω ετσι σαν παιδι? και κοιταζα τους φιλους μου να περναν οικογενοιακα ολοι μαζι και ζηλευα παρα πολυ.

αλλα δυστηχως δεν μπορεις να κανεις τιποτα..

συμφωνω σε αυτο που ειπες οτι ωριμαζεις αλλα πιστευω πως παντα μεσα σου μενει μια λυπη ενα γιατι.ειναι δυσκολα χρονια η εφηβεια και ολα αυτα διαμορφωνουν χαρακτηρα..

Φανταζεστε ομως να μην ακουγονται ουτε βρισιες ουτε τιποτα και απο μια μλκια της στιγμης να τσαντιστουν και να πουν τελος?Αυτο ειναι το γαμωτο...

Το χω ζήσει το σκηνικό, γενικότερα.

Και πιστέψτε με, ποτέ δεν πρόκειτε να επέλθει χωρισμός που να φαίνεται ότι προήλθε από μλκ της στιγμής. Πάντα θα υπάρχει ένς σοβαρός λόγος... ο οποίος τόσο καιρό για διάφορους λόγους (υπομονή γονιών για να μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά κλπ κλπ) δεν εκδηλώθηκε.

Το θέμα όμως είναι γενικά πολύπλοκο. Και μη το βλέπετε από τη σκοπιά των παιδιών. Και οι γονείς είναι άνθρωποι. Και αν κάποια στιγμή καταλάβουν ότι δεν ταιριάζουν (έστω μετά από πολύ καιρό) καλό είναι να χωρίζουν τα τσανάκια τους παρά να μεταφέρουν την όλη αρνητικότητα στα υπόλοιπα άτομα του οικογενειακού τους κύκλου. Ιδιαίτερα στα παιδιά τους.

Don't criticize... what you can't understand...!

Blue Boy ειχεις δικιο. Ο κολλιτος μου εχει χασει τον πατερα του απο αρκετα μικρος. Ουσιαστικα το εχει ξεπερασει αλλα παντα θα εχει μεσα του ενα γιατι. Παντα ειναι πιο "αδυναμος" σε τετια θεματα.Εγω ομως εχω ξεπερασει πλεον το γενονος οτι εχουν χωρισει οι γονεις μου.Το ενιωσα, μεχρι πριν απο 3-4( περιπου 1 χρονο μετα τον χωρισμο των γονιων μου) μηνες το σκευτομουν αυτο το γιατι και εψχνα που εγινε η πρωτη λαδια. Ομως τωρα δεν το σκευτομαι πια. Δεν ξερω τι φταιει αλλα δεν το νιωθω. Ισως ειναι η καταστασης, βασικα εχω 2 θειες και μια γιαγια που με αγαπανε τοσο που δεν διαφερει και πολυ απο την αγαπη της μανας. Βεβαια μπορει να ειναι και κατι αλλο, αλλα πλεον δεν με πειραζει. Συγουρα ειναι ψχοθρονο για ενα παιδι να μεγαλονει με εναν απο τους δυο γονεις και παντα μενει ενα γιατι και ενα γαμοτο αλλα σε καπιες περιπτοσεις αυτο δεν ειναι τοσο εντωνο. Οσο για της γιορτες, εκει δεν εχω προβλημα, μονο για το οτι δεν ειναι μαζι μου η αδερφη μου λυπαμε. Στης γιορτες εχω ολο το σοΐ και δεν εχω προβλημα.

Για τον γαμο εχεις και εκει δικιο. Αλλα αυτην την στιγμη δεν το θελει ο πατερας μου και ουτος η αλλος ολη την ημερα μαζι ειμαστε. Οπως και να γινει καπιες ωρες την ημερα δεν θα ειμαι μαζι του πια. Δεν ειναι οτι θα χασω της βολτες, αντι να πηγενουμε με την μηχανη θα πηγενουμε με το αμαξι, αλλα αλλου. Δεν ξερου που ακριβος αλλα δεν θα μου αρεσε και τοσο. Αλλα αμα ο πατερας μου το θελησει τοτε θα θελω και εγω να το κανει για να εστανετε ευτιχισμενος. Αλλα αυτην την στιγμη το μονο του μελημα ειμαι εγω και να καταφερω εγω να κανω αυτα που θελω, και το καταλαβενω και το βλεπω κιολας. Και αυτο με σπροχνει κιολας να προσπαθω περισοτερο στα παντα, δεν θελω να τον απογοητευσω. Συγουρα αμα βρει μια γυνεκα ακομα θα το θελει αυτο και ακομα θα κανει τα παντα για να καταφερω εγω να φτασω εκει που θελω αλλα και μονο το οτι θα ασχολειτε με μια γυνεκα μαλλον θα με ριξει ψυχολογικα. Πιθανος να μου αρεσει στην τελικη αμα παντρευτει η συζησει ο πατερας μου με μια γυνεκα αλλα αυτην την στιγμη το βλεπω "καπος". Αυτα ειναι πραγματα που ποτε δεν μπορεις να ξερεις.

Οσο για το οτι υπαρχουν τσακομαι και πριν που ομως οι γονεις κανουν τα παντα για τους κρυψουν απο τα παιδια συγουρα αυτο υπαρχει. Απλος στην δικια μου περιπτοσει γινανε τελιως διαφορετικα τα πραγματα και δεν τα βιωσα. Και πολλα παιδια οπως ξερουμε νομιζουν οτι φταινε αυτα στον χωρισμο. Εγω ξερω πως στην δικη μου περιπτωση εγω ειμουν απλα η σπιθα που πεταχτικε πρωτη και αρπαξε φωτια το οινοπνευμα που επευτε πολυ καιρο. Και αυτο ειναι που με κανει να χαιρομαι που χωρισανε γιατι ο πατερας μου χωρισε για χαρη μου ενω η μανα μου απο κοντρα. Βεβεα ηταν αναποφερκτω, εγω απλα το επιταχινα 3-4 μηνες

και οι δικοι μου γονεις χωρισαν οταν ημουν πολυ μικρος..ενω στη αρχη με επηρεασε ψυχολογικα...με τον καιρο τον ξεπερασα. για τον λογο οτι ισως σε διασταση ειναι καλυτερα...και ειχα μια διαφορετικη αντιληψη.

παρολαυτα εχω μια πολυ καλη σχεση και με τους 2 ασχετα αν ειμαι με την μανα μου.και ο μπαμπας μου ξαναπαντρευτηκε.

Never Give Up:!:

Join friend!

καλύτερα ο χωρισμός παρά να βλέπει το παιδί τσακωμούς, κλάματα και σπιτική βία. επίσης υπάρχει το πλεονέκτημα ότι συνήθως υπάρχει λιγότερος έλεγχος στο σπίτι. το πιο σημαντικό είναι να μην νοιώθει ενοχές το παιδί και να μην ντρέπεται.
The carpet crawlers heed their callersالسجاده الزواحف عن اهتمام المتصلين We've got to get in to get out ويفي على التدخل في الخروج