Jump to content

Μετατροπή συναλλάγματος : Ευρώ σε λίρες κ.α

Demon
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Paypal = expensive ;)

Το να στείλεις μέσω Paypal από Ελληνικό λογαριασμό σε Αγγλικό, προυποθέτει να έχεις μία κάρτα δηλωμένη (π.χ. Visa Electron) και να τα στείλεις στον αγγλικό...Το πρόβλημα εδώ, είναι ότι το fee για πληρωμές με κάρτες (κάθε είδους) είναι περίπου 4% και κάτι ψιλά...

Δεν σε συμφέρει.

Η καλύτερη λύση είναι αυτή με την κάρτα ΑΤΜ, κάνε τη δουλειά σου με HSBC ή όποια άλλη, και that's all folks...

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

• Απαντήσεις 153
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Paypal = expensive ;)

Το να στείλεις μέσω Paypal από Ελληνικό λογαριασμό σε Αγγλικό, προυποθέτει να έχεις μία κάρτα δηλωμένη (π.χ. Visa Electron) και να τα στείλεις στον αγγλικό...Το πρόβλημα εδώ, είναι ότι το fee για πληρωμές με κάρτες (κάθε είδους) είναι περίπου 4% και κάτι ψιλά...

Δεν σε συμφέρει.

Η καλύτερη λύση είναι αυτή με την κάρτα ΑΤΜ, κάνε τη δουλειά σου με HSBC ή όποια άλλη, και that's all folks...

Μάλλον έχεις δίκιο :) . Όντως όταν τραβάς χρήματα από κάρτα σε χρεώνει κάτι ποσοστά.

Τελικά όντως με Ελληνικό λογαριασμό στην HSBC όταν τραβάς χρήματα από Αγγλική HSBC δεν υπάρχουν προμήθειες;

Εχω κάνει κάποιες συναλλαγές με Γερμανία και επειδή δεν δέχονται paypal, έστελνα τα χρήματα μέσω web banking με χρέωση μόλις 0.30€. Για κοίταξε το αν σε συμφέρει.

Τελικά όντως με Ελληνικό λογαριασμό στην HSBC όταν τραβάς χρήματα από Αγγλική HSBC δεν υπάρχουν προμήθειες;

Ναι. Μπορεις να κανεις δωρεαν αναληψη χρηματων απο οποιδηποτε καταστημα HSBC στον κοσμο. Εγω το κανω αυτο απο τον Σεπτεμβριο.

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

Ναι. Μπορεις να κανεις δωρεαν αναληψη χρηματων απο οποιδηποτε καταστημα HSBC στον κοσμο. Εγω το κανω αυτο απο τον Σεπτεμβριο.

Ωραία, δωρεάν ανάληψη έχουμε, δωρεάν roaming πότε θα έχουμε; :rolleyes:

Καλό αυτό. Είναι νομίζω η καλύτερη και πιο εύκολη λύση.

Μπορείς να βγάλεις και κωδικούς Internet να βλέπεις τις κινήσεις σου κιόλας;

Απ ότι θυμάμαι η ελληνική HSBC δεν έχει e-banking...

Και αυτός είναι ένας από τους μοναδικούς λόγους που δεν την έχω προτιμήσει ως τώρα (είχα alpha για εξωτερικό, τώρα θα πάω σε Πειραιώς μάλλον...)

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Θα ήταν η καλύτερη, αν...

- είχε ebanking :)

- έδινε και μια καρτούλα electron αντί για την ηλίθια ΑΤΜ + που δίνει (η ελληνική, πάντα), για να μπορείς να διαχειρίζεσαι τα $ σου όπως θέλεις εσύ

Για τα 2 παραπάνω μειονεκτήματα, που είναι σημαντικότατα, προτιμώ Πειραιώς / Alpha / Eurobank, ή όποια άλλη έχει τα παραπάνω...

Τέλος :)

Απ ότι θυμάμαι η ελληνική HSBC δεν έχει e-banking...

Κατάθεση και ερώτηση υπολοίπου γίνεται μέσω της Αγγλικής HSBC; Αν ναι, υπάρχει χρέωση; Ξέρει κανείς μήπως;

Meta apo 5 xronia Agglia kai xalontas arketa... pisteuw oti h kaluterh kai h pio oikonomikh lush einai na pairneis mazi sou apo Ellada ena arketa megalo poso pou na sou bgazei 2-3 mhnes, na anoikseis enan logarismo se mia agglikh trapeza na ta kata8eseis kai na xrhsimopoieis thn karta pou 8a sou dwsei h trapeza me thn opoia...

1. kaneis agores online kai mh, plhrwneis me thn karta ta lefta feugoun kateu8eian apo ton logariasmo sou kai den se xrewnoun tipota!

2. den plhrwneis prwmh8eia se kanena mhxanima kai as mhn einai ths trapezas pou exeis anoiksei logariasmo. to DIAS to ellhnika alla free

3. h karta h aplh pou sou dinei h trapeza einai apodekth ap oles tis uphresies kai ta magazia. elaxista eksirountai px taxudromia kai orismenes online agore pou zhtane visa h mastercard

To skiniko me thn HSBC den to kserw, an kai otan eixa rwthsei mou eixan pei gia promh8eia standard! den kserw an exeis anoiksei logariasmo se lires kai oxi se euro.

Proswpika otan feugw gia Agglia kanw metatroph apo euro se lires sta Eurocambio. Exei panta tis kaluteres times apo oles tis trapezes. Otan douleua se mia nautiliakh etaireia oi nautikoi pou plhronontousan se dollaria mou elegan kai autoi oti einai ta kalutera gia sunnalagma.

Κατάθεση και ερώτηση υπολοίπου γίνεται μέσω της Αγγλικής HSBC; Αν ναι, υπάρχει χρέωση; Ξέρει κανείς μήπως;

Ερωτηση υπολοιπου ναι, καταθεση οχι.

Ερωτηση υπολοιπου ναι, καταθεση οχι.

Ευχαριστώ για την απάντηση αν και το έμαθα τελικά αφού άνοιξα έναν λογαριασμό στην HSBC.

Βέβαια μου ζαλίσαν τα... συκώτια μέχρι να μου τον ανοίξουν αφού εμμέσως πλην σαφώς με υποχρεώναν να βγάλω και μια πιστωτική κάρτα μιας και όπως μου έλεγε ο υπάλληλος θέλουν να έχουμε μια πιο προχωρημένη συνεργασία και αφού δεν χρεώνουν τίποτα για αναλήψεις από το εξωτερικό πρέπει κι εγώ να κάνω κάτι!!

Βέβαια μόλις πήγα να την... κάνω τον άνοιξαν τελικά.

Γι' αυτό δεν πάει μπροστά η HSBC στην Ελλάδα... :mad:

• 2 weeks later...
Τα χρηματα ερχονται την ιδια στιγμη, εκτος αν εννοεις τις 2-3 μερες που θελουν για να μετρησουν τα χαρτονομισματα.

Στην πολη μου δεν υπαρχει υποκαταστημα της HSBC και ετσι η καταθεση γινεται στα ΑΤΜ της Alphabank,με αποτελεσμα να θελει 2-3 εργασιμες για να γινει η μεταφορα (η Alpha ειναι ο αμεσος συνεργατης της HSBC)

Και εγω απο Σεπτεμβριο την χρησιμοποιω,αλλα παρατηρησα το εξης αξιοπεριεργο.Για μερικους μηνες επαιρνα αυτουσιο το ποσο που μου ειχε κατατεθει (με βαση την καθημερικη ισοτιμια http://www.xe.com/ucc) αλλα μετα απο μερικους μηνες παρατηρησα οτι υπαρχει καποια χρεωση ως προμηθεια (περιπου 4 ευρω) με αποτελεσμα να χανω καποιο ποσο.

Αναρωτιεμαι ποιος να ειναι ο λογος που αρχισε να ισχυει κατι τετοιο και δεν μπορεσε κανεις να μου λυσει την απορια,μηπως καποιος ξερει τιποτα παραπανω;

The Future Belongs To The Brave

Εγω μεχρι προτινος, επαιρνα καθαρα το ποσο, συμφωνα με την ισοτιμια παντα.

• 11 months later...

Να επαναφέρω το θέμα μιας και με απασχολεί τον τελευταίο καιρό. Απ 'ο,τι κατάλαβα δε συμφέρει το να μου στέλνουν έμβασμα σε αγγλικό λογαριασμό μιας και υπάρχει πάντα (έστω και μικρή) προμήθεια.

Το πιο συμφέρον είναι όντως να ανοίξω λογαριασμό σε ελληνική HSBC/Citibank και να κάνω αναλήψεις από την cashcard που θα μου δώσουν?

Το ίδιο ισχύει και με λογαριασμούς από άλλες τράπεζες? (ΕΤΕ, Alpha, T.T. κλπ)

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Λοιπον το καλυτερο για μενα. Ανοιγεις λογαριασμο σε οποιαδηποτε τραπεζα ελλαδος κατα προτιμηση μεγαλη. Στη συνεχεια ανοιγεις λογαριασμο και σε τραπεζα του εξωτερικου. βγαζεις τα λεφτα (μεχρι 1500ευρω/μερα) με cashcard που θα ειναι maestro και τα βαζεισ στη τραπεζα του εξωτερικου ωστε να μπορεισ να βγαζεισ 10 20 30 χωρις χρεωση. η μονη χρεωση που εχεις σε αυτη την περιπτωση ειναι 3ευρω ανα αναληψη απο την αρχικη τραπεζα.

Αυτή είναι μια από τις επιλογές... Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν κι εγώ και γενικά αυτό που με απασχολεί είναι πως θα φτάνουν τα λεφτά στα χέρια μου στην Αγγλία. Το πώς θα τα διαχειρίζομαι εκεί είναι το εύκολο κομμάτι...

Σ' ευχαριστώ πάντως. Από βδομάδα θα πάω και στις τράπεζες να ρωτήσω για να δω τι θα μου πουν. :)

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Λοιπον το καλυτερο για μενα. Ανοιγεις λογαριασμο σε οποιαδηποτε τραπεζα ελλαδος κατα προτιμηση μεγαλη. Στη συνεχεια ανοιγεις λογαριασμο και σε τραπεζα του εξωτερικου. βγαζεις τα λεφτα (μεχρι 1500ευρω/μερα) με cashcard που θα ειναι maestro και τα βαζεισ στη τραπεζα του εξωτερικου ωστε να μπορεισ να βγαζεισ 10 20 30 χωρις χρεωση. η μονη χρεωση που εχεις σε αυτη την περιπτωση ειναι 3ευρω ανα αναληψη απο την αρχικη τραπεζα.

Αυτό έκανα εγώ στη Γαλλία. ;)

Βέβαια δεν καταλαβαίνω γιατί η τράπεζα πρέπει να είναι μεγάλη, αλλά τεσπα.

Αυτή είναι μια από τις επιλογές... Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν κι εγώ και γενικά αυτό που με απασχολεί είναι πως θα φτάνουν τα λεφτά στα χέρια μου στην Αγγλία. Το πώς θα τα διαχειρίζομαι εκεί είναι το εύκολο κομμάτι...
Πώς θα φτάνουν στα χέρια σου είπαμε.

Θα τα βγάζεις πολλά μαζί από ένα ΑΤΜ με την ελληνική σου κάρτα αναλήψεων (οποιαδήποτε έχει σήμα Maestro ή Visa/Visa Electron).

Σ' ευχαριστώ πάντως. Από βδομάδα θα πάω και στις τράπεζες να ρωτήσω για να δω τι θα μου πουν.
Πάντως το έμβασμα δε συμφέρει σε καμία περίπτωση.

Αν πας Αγγλία, παίζει νομίζω και κάτι με την ΗSBC, να ανοίξεις λογαριασμό στην ελληνική και να σηκώνεις λεφτά εκεί χωρίς καμία προμήθεια.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δέστε αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με αυτό από τη Τράπεζα Κύπρου ή κάποια άλλη τράπεζα στην Ελλάδα.

Αναφέρομαι σ' αυτό το κομμάτι συγκεκριμένα:

(*) Οι φοιτητές κάτοχοι λογαριασμού generation YOUTH, δεν θα χρεώνονται με δικαιώματα για αναλήψεις μετρητών από Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές (ΑΤΜ) του εξωτερικού από τον λογαριασμό τους.

Οπως ξαναειπα. Ανοιγεις ενα λογαριασμο στην HSBC Ελλαδας, και κανεις αναληψη χρηματων απο HSBC Αγγλιας χωρις προμηθεια.

και εγω που φευγω αγγλια, εκανα το U START που ειναι ειδικο για φοιτητες, και μου εδωσαν Cash Card και VISA χωρις συνδρομη για τον πρωτο χρονο. και σου δινει σε λιρες