ALR Δημοσιεύτηκε July 15, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 15, 2005 Το ερώτημα είναι το εξής. Τι μέγεθος (σε pixels) θα πρέπει να έχει μια φωτογραφία που προορίζεται για χρήση ταυτότητας, διαβατηρίου, φοιτητικού πάσου κλπ. Για την δημιουργία μιας τέτοιας φωτογραφίας , αρχικά χρειάζεται μια ψηφιακή φωτογραφική ,μια καλή φωτογραφία και ύστερα με χρήση κάποιου προγράμματος επεξεργασίας εικόνας , ένα resize στο μέγεθος που χρειάζεται. Στον Γόγλη βρήκα εδώ να αναφέρεται το εξής : Αφού στείλετε την αίτηση, στείλτε μας και μια φωτογραφία σας (τύπου ταυτότητας) σε μορφή jpg και διαστάσεις 157x210 pixels ή ανάλογων διαστάσεων/ Γνωρίζει κανείς περισσότερα ; Παράθεση iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jane_butterfly Δημ. July 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2005 OXI φωτογραφίες σκαναρισμένες κτλ για διαβατήριο...ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ.....καθαρά φωτογραφικό χαρτί και ΜΟΝΟ.... και όσοι θέλουν να βγάλουν και visa ΟΧΙ ασπρόμαυρες ! και να ΜΗΝ είναι ίδιες με αυτές του διαβατηρίου που κάνουμε ανανέωση :w00t: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thePrince Δημ. July 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2005 Εγώ για το διαβατήριο εκτύπωσα έγχρωμες φωτογραφίες σε διαστάσεις 3x4 cm που σημαίνει 354x472 pixels στα 300 dpi και ήταν τέλειες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ALR Δημ. July 15, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2005 Πολύ χρήσιμη πληροφορία thePrince :) Jane , cool up , δεν είμαι παραχαράκτης, απλώς ψάχνω το σωστό μέγεθος :p Εννοείται ότι αν προχωρήσω σε έκδοση φωτογραφιών, θα το κάνω με χρήση φωτογραφικού και όχι απλού χαρτιού! :) Παράθεση iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tavraki Δημ. July 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2005 OXI φωτογραφίες σκαναρισμένες κτλ για διαβατήριο...ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ.....καθαρά φωτογραφικό χαρτί και ΜΟΝΟ.... και όσοι θέλουν να βγάλουν και visa ΟΧΙ ασπρόμαυρες ! και να ΜΗΝ είναι ίδιες με αυτές του διαβατηρίου που κάνουμε ανανέωση :w00t: Χα...Χα...Τί αυστηρότητα είναι αυτή;;; Λες και βλέπεις την προσωποποίηση του δημοσίου στο myphone.... :lol: Σιγά μην ψάχνουν και την σταμπα της Kodak.... :lol: Να είσαι σίγουρη πως κανένας δεν προσέχει τέτοιες λεπτομέρειες.... ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ALR Δημ. July 15, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2005 ρε παιδιά στα carrefour Θεσσαλονίκης στο Εμπορικό Μακεδονία , υπάρχει ένα μαγαζάκι CODAK που σου βγάζει 8 φωτογραφίες με 3 ευρώ. Πρώτα τραβάει φωτογραφία με μια ψηφιακή και ύστερα ένα πρόγραμμα αναλαμβάνει τη μετατροπή και όλα τα συναφή. Ε αυτό ψάχνουμε να κάνουμε και εμείς , απλώς χειροκίνητα ;) Με το photoshop και φωτογραφικό χαρτί η δουλειά θα γίνει τέλεια . Παράθεση iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bel Δημ. July 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2005 Για δείτε αυτό. Παράθεση http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jane_butterfly Δημ. July 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2005 Χα...Χα...Τί αυστηρότητα είναι αυτή;;; Λες και βλέπεις την προσωποποίηση του δημοσίου στο myphone.... :lol: Σιγά μην ψάχνουν και την σταμπα της Kodak.... :lol: Να είσαι σίγουρη πως κανένας δεν προσέχει τέτοιες λεπτομέρειες.... ;) εγώ μια φορά μιλάω :w00t: :lol: :lol: να είσαι σίγουρος ότι ΔΕΝ τα κοιτάνε καθόλουυυυ :w00t: :tease: υγ : ALR δεν είπε κανείς ότι είσαι παραχαράκτης :p νομίζω οι διαστάσεις πρέπει να ειναι 3,5 χ 4 κάτι τέτοιο...και προσοχή να είναι αρκετή κοντινή η φωτό και φωτεινή...όχι φόντοι με λουλούδια και τα τοιαύτα...( γυαλια ηλιου , μπαντανες ..καπελα...κτλ κτλ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Selespeed Δημ. July 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 17, 2005 Παιδιά μήπως ξέρετε τί γίνεται με τις φωτό για ταυτότητα? Πήγα να βγάλω για να αλλάξω την ταυτότητά μου, και ενώ μου έδειξαν αν μου άρεσε η φωτό (ενώ ήταν έγχρωμη), όταν την τύπωσαν (εννοείται ασπρόμαυρη) ήταν τραγική!!!!!! Για 5 χάλια φωτό (που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω) πλήρωσα 15€... :mad: Σκέφτομαι να βγάλω εγώ τη φωτό και να την πάω για εκτύπωση ή (ακόμα καλύτερα) να την τυπώσω μόνος μου (έχω έγχρωμο laser και θέλω να μάθω τι χαρτί χρειάζομαι...). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. July 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 17, 2005 Παιδιά μήπως ξέρετε τί γίνεται με τις φωτό για ταυτότητα? Πήγα να βγάλω για να αλλάξω την ταυτότητά μου, και ενώ μου έδειξαν αν μου άρεσε η φωτό (ενώ ήταν έγχρωμη), όταν την τύπωσαν (εννοείται ασπρόμαυρη) ήταν τραγική!!!!!! Για 5 χάλια φωτό (που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω) πλήρωσα 15€... :mad: Σκέφτομαι να βγάλω εγώ τη φωτό και να την πάω για εκτύπωση ή (ακόμα καλύτερα) να την τυπώσω μόνος μου (έχω έγχρωμο laser και θέλω να μάθω τι χαρτί χρειάζομαι...). Τράβηξε τη φωτογραφία με ψηφιακή μηχανή (κατά προτίμηση στη ρύθμιση black & white) και πήγαινέ τη να σου την τυπώσει ο φωτογράφος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TearDrop Δημ. July 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 17, 2005 Καλα, έχουν κάτι κολλήματα οι δημόσιες υπηρεσίες που δε μπορώ να καταλάβω.. πήγα σε ενα ΚΕΠ πριν μερικές μερες για ανανέωση διαβατηρίου και τους πήγα φωτοτυπία της ταυτότητας έγχρωμη (την έβγαλά στην δουλειά, υποτίθεται για καλύτερα) και δεν τους έκανε. Ηθελαν ασπρόμαυρη, έτρεχα να βρω φωτοτυπάδικο μεσα στη ζέστη να την βγάλω ασπρόμαυρη. Φωτογραφίες τους είχα ρωτήσει 100 φορές αν πρέπει να είναι εγχρωμες ή απρόμαυρες και μου είπαν δεν υπάρχει πρόβλημα οτι και να είναι. Πήγα έβγαλα κατευθείαν έγχρωμες γιατί την ψυλιάστηκα τη δουλειά αλλά δεν τους έκανε το μέγεθος.. αντε ξανα τρέχα να βγάλεις στο σωστό μεγεθος.. Ευτυχώς που είναι γρήγοροι γενικά στις διαδικασίες και προσπαθούν να προσπεράσουν την γραφειοκρατία του δημοσίου (οσο μπορούν δηλαδή..) Παράθεση Ti na balw twra edw.. den kserw! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Silvester Δημ. July 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2005 Παιδιά μήπως ξέρετε τί γίνεται με τις φωτό για ταυτότητα? Πήγα να βγάλω για να αλλάξω την ταυτότητά μου, και ενώ μου έδειξαν αν μου άρεσε η φωτό (ενώ ήταν έγχρωμη), όταν την τύπωσαν (εννοείται ασπρόμαυρη) ήταν τραγική!!!!!! Για 5 χάλια φωτό (που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω) πλήρωσα 15€... :mad: Σκέφτομαι να βγάλω εγώ τη φωτό και να την πάω για εκτύπωση ή (ακόμα καλύτερα) να την τυπώσω μόνος μου (έχω έγχρωμο laser και θέλω να μάθω τι χαρτί χρειάζομαι...). Πριν λίγες μέρες μου έφερε ένας συνάδελφος μια φωτογραφική μηχανή των 120 ευρώ με 2 φωτογραφίες (640Χ480) μέσα και μια σελίδα χαρτί που αγόρασε με 58 λεπτά. Λίγο photoshop, λίγο resize, και μια εκτύπωση με έναν εκτυπωτή της πλάκας τω 46 ευρώ και έπαθα πλάκα...Εγώ που χρόνια ασχολούμαι με pc δεν έχω δει καλύτερη φωτογραφία.Την κοίταζα και δεν το πίστευα. Πραγματικά σαν να βγήκε απο φωτογραφείο Το μυστικό ήταν το χαρτί...Πρέπει να ήταν γύρω στα 100 γραμμάρια μάτ Με λίγα λόγια είχε το πάχος των φωτογραφιών που παίρνεις απο φωτογραφείο Τον ρώτησα απο που το πήρε, αλλά δεν θυμάμε τώρα το μαγαζί. Το μόνο που θυμάμε, είναι ότι είχε μόνο τέτοια είδη και ότι μπορείς να πάρεις έστω και μία σελίδα (χύμα) Εσύ λοιπόν και με έγχρωμο laser, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρείς το σωστό βάρος χαρτιού... Δημήτρης Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Selespeed Δημ. July 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2005 Πριν λίγες μέρες μου έφερε ένας συνάδελφος μια φωτογραφική μηχανή των 120 ευρώ με 2 φωτογραφίες (640Χ480) μέσα και μια σελίδα χαρτί που αγόρασε με 58 λεπτά. Λίγο photoshop, λίγο resize, και μια εκτύπωση με έναν εκτυπωτή της πλάκας τω 46 ευρώ και έπαθα πλάκα...Εγώ που χρόνια ασχολούμαι με pc δεν έχω δει καλύτερη φωτογραφία.Την κοίταζα και δεν το πίστευα. Πραγματικά σαν να βγήκε απο φωτογραφείο Το μυστικό ήταν το χαρτί...Πρέπει να ήταν γύρω στα 100 γραμμάρια μάτ Με λίγα λόγια είχε το πάχος των φωτογραφιών που παίρνεις απο φωτογραφείο Τον ρώτησα απο που το πήρε, αλλά δεν θυμάμε τώρα το μαγαζί. Το μόνο που θυμάμε, είναι ότι είχε μόνο τέτοια είδη και ότι μπορείς να πάρεις έστω και μία σελίδα (χύμα) Εσύ λοιπόν και με έγχρωμο laser, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρείς το σωστό βάρος χαρτιού... Δημήτρης Ο αδερφός μου έχει φωτοτυπείο (το laser που λέω είναι φωτοτυπικό συνδεμένο με το pc) και έχει διαφορα είδη και βάρη χαρτιού. Το 100gr ματ είναι το default που βαζει στις εγχρωμες... ;) Θα το δοκιμάσω από βδομάδα και θα σας πω... Από photoshop δε μπορώ να κάνω τίποτα, αλλά αν πρόκειται μόνο για resize, κάτι θα βρώ να κάνω... Το θέμα είναι αν η αστυνομία τα δεχεται. Απ' ό,τι είδα στο χαρτί, από την πίσω πλευρά ψιλοφαινόταν λίγο το μελάνι, ενώ στη φωτοτυπία δεν πρόκειται να βγει. :( Θα δούμε Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ALR Δημ. July 20, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2005 Λοιπόν το δοκίμασα με τις διαστάσεις που προτάθηκαν πιο πάνω και δε νομίζω να έχω πρόβλημα. Τώρα στα κοντά θα παρουσιάσω τις φωτογραφίες στην νομαρχία για την έκδοση νέου διαβατηρίου και θα γίνει το crash test . Ο εκτυπωτής μου όμως έχει πρόβλημα με τις έγχρωμες εκτυπώσεις.Τα βγάζει όλα χάλια(μάλλον το μελανάκι θα φταίει) , οπότε θα το πάω σε κάποιο εξωτερικό μαγαζί για την εκτύπωση. Αυτό που έκανα είναι να τραβήξω μια φώτο με την cybershot , να την κάνω resize σε 3 χ 4 cm και ύστερα σε ένα αρχείο jpg αρκετά μεγάλο να βάλω 8 layers με την ίδια φώτο (2 σε κάθε σειρά) και να τη σώσω. Τώρα μένει να το εκτυπώσω ;) Δε νομίζω πάντως να έχω πρόβλημα. Παράθεση iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
boombastic Δημ. July 10, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2012 Γνωριζει καποιος αν πουλαν μια-μια φωτογραφικη σελιδα για ταυτοτητα αντι για ολοκληρο τον πακο? αν ναι που μπορω να βρω? Παράθεση ΙΦ ΓΙΟΥ ΑΡ ΓΚΡΙΚ, ΠΛΙΖ ΡΑΪΤ ΙΝ ΓΚΡΙΚ ΕΝΤ ΜΠΙ ΠΡΑΟΥΝΤ ΟΦ ΓΙΟΡ ΛΑΝΓΚΟΥΪΤΖ. ΓΟΥΕΝ ΓΙΟΥ ΡΑΙΤ ΙΝ ΓΚΡΙΚΛΙΣ, ΙΤ ΛΟΥΚΣ ΔΑΤ ΣΤΙΟΥΠΙΤ. ΘΕΝΚΙΟΥ :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts