Jump to content

Nokia 9 PureView

Katsaras_John
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ίσως πολλά πράγματα βελτιωθούν στο επόμενο, το Nokia 9.1, το οποίο αναμένεται πριν το τέλος της χρονιάς. Πάλι 5 κάμερες Light θα έχει, αλλά φετινό επεξεργαστή κλπ και λένε ότι παλεύουν για βελτιώσεις. Για να δούμε...

Πάντως στο θέμα φωτογραφίας, RAW μπορεί να βγάλουν πολλά, π.χ. το Huawei P30 Pro βγάζει αρκετά αξιόλογο RAW είναι λίγο πιο κάτω από το Lumia 1020.

Το Nokia 9 βέβαια έχει ασύγκριτο βάθος πεδίου, καμία σχέση με οποιοδήποτε άλλο κινητό. Αυτή είναι και η δύναμή του. Στο δυναμικό εύρος πάντως, και γενικά στη διαχείριση φωτός, νομίζω ότι το Lumia 950 παραμένει πρωταθλητής. Αλλά δεν είμαι χρήστης κανενός των δύο, απλά έχω δει άπειρα δείγματα, οπότε ξέρω περίπου τι να περιμένω από το καθένα...

----- προσθήκη μηνύματος 114 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ok παιδια ! Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ,ισως το δοκιμασω στο μελλον οταν πεσει και η τιμη του σε φυσιολογικά επιπεδα κατα την αποψη μου.Γιατι με αυτα τα λεφτα που ζηταει πλεον περνεις κινητα οπως Mate 20 pro που επειδη το δοκιμασα στο pro mode και το raw του ηταν εκπληκτικα.

Και σου δινει και το wide αλλα και το Point and shoot το βραδυ.

εδώ θα πήγαινα καθαρά για την δοκιμή και για την νοσταλγια του θεματος και αν καθοταν καλως.Αλλωστε τα Ν82,808,1020 και 950 τα εχω ακομη και θα τα εχω συλλογη.

Αν έχεις ακόμη το 808, ίσως θελήσεις να κάνεις κανένα lifting μόλις βγει το Delight 1.8 από τα παιδιά του SIStore ;)

Κλείνει το offtopic μου :)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

• Απαντήσεις 866
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

είχα ολαβτα pureview της Nokia.. σε jpeg το 808 παραμένει βασιλιάς (μιας και raw δεν είχε) από την άλλη το 950 ηταβ καλό όχι όμως σαν το 9αρι

Sent from my Nokia 9 using Tapatalk

KTLK

κοίτα το raw του δεν θα το βρεις πουθενά στον ανταγωνισμό... δεν πλησιάζουν καν το δυναμικό του εύρος...

μόλις ήρθε security patch Σεπτεμβρίου 5b5abfc90d45622874069c62a05ed8e4.jpg

Νωρίς ήρθε η ενημέρωση Σεπτεμβρίου στο 9!

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

έχει 4 μέρες που μου ήρθε.

Ναι, το είδα στην ημερομηνία πάνω.

Δεν το είπα για να σε πικαρω.. απλά αν δούμε αν και ακόμα στην ίδια χώρα έρχονται οι ενημερώσεις διαφορετικες μέρες... θεωρητικά κι εσύ από Ελλάδα το έχεις πάρει?

KTLK

Δεν το είπα για να σε πικαρω.. απλά αν δούμε αν και ακόμα στην ίδια χώρα έρχονται οι ενημερώσεις διαφορετικες μέρες... θεωρητικά κι εσύ από Ελλάδα το έχεις πάρει?

Ναι, από Γερμανό! Αλλά γενικά δεν ακούω να πήρε κανένας την ενημέρωση Σεπτεμβρίου, εδώ στο φόρουμ. Όχι μόνο από το 9, αλλά και τα υπόλοιπα Nokia.

Εσύ είσαι ο τυχερός. Εγώ το Nokia 8 έχω. Απλά παρακολουθώ όλα τα νήματα των Nokia. Edited by evris2013

Ιδέτε νύχτα ➡️ μέρα:cat:

Η νυχτερινή λειτουργία του 9 είναι τάξεις ανώτερη της λειτουργίας της Gcam!

Χαίρομαι που συνεχίζουν με βελτιώσεις, μακάρι να εξελιχθούν περαιτέρω σε επόμενα μοντέλα και να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό ;)

Παραθέτω τη σύγκριση από το άρθρο για μια γρήγορη ματιά εδώ.

Nokia Camera Auto

EFD96kFXsAAyUC9.jpg

GCam

EFD97s1XkAAgRjp.jpg

Nokia Camera Pro Mode (night settings)

EFD98otXYAIfSig.jpg

Edited by Mivas

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Mivas, καταπληκτική η τρίτη κατά σειρά. Οι δύο πρώτες έχουν αισθητή κοκκινίλα, ενώ η τρίτη πολύ πιο ισορροπημένη.
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

ανέβασε τες σε φουλ ανάλυση και να φαίνονται τα exif.. έτσι ο καθένας μπορει να γράφει οτι θέλει
aka bill_thes

εννοείται ότι δεν θέλει gcam το 9αρι... βεβαια η gcam είναι για μη γνωστές του αντικειμένου

μιας και με manual ρυθμίσεις και άλλα κινητά κάνουν καλή δουλειά, απλά τo 9αρι είναι αλλού

KTLK

ανέβασε τες σε φουλ ανάλυση και να φαίνονται τα exif.. έτσι ο καθένας μπορει να γράφει οτι θέλει

Είναι από το άρθρο που έβαλε ο tarirs πιο πάνω, δεν βρήκα πλήρη ανάλυση κάπου, είναι από κάποιο τουίτ, οπότε χάνουμε τα exif. Πάντως περιγράφει τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για βραδυνές.

Ευχαριστούμε tarirs για το σύνδεσμο, είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπουμε και συγκρίσεις σε αυτόματο και χειροκίνητο, για να καταλάβουμε τη δυναμική της συσκευής. :)

Ερώτηση προς χρήστες. Υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης κάποιων προσαρμοσμένων ρυθμίσεων σε λειτουργία για προχωρημένους (Pro Mode), π.χ. Custom 1, Custom 2 κλπ, ώστε να μην χρειάζεται να ξαναστήνει κάποιος κάθε φορά το manual από το μηδέν;

Αυτό ήταν κάτι που μου άρεσε πολύ στο Nokia 808, μπορούσαμε να έχουμε μέχρι 3 custom ρυθμίσεις, π.χ. μια για ημερήσιες, μια για βραδυνές, μια για πορτραίτα/κοντινές κλπ. Στο Panasonic LUMIX DMC-CM1 αποθηκεύουμε μέχρι 2 custom ρυθμίσεις, αλλά και οι υπόλοιπες λειτουργίες μένουν στις ρυθμίσεις που χρησιμοποιήσαμε τελευταία φορά, οπότε δεν το ξαναστήνουμε από το μηδέν. Στα Huawei αυτή ήταν μια σημαντική έλλειψη και γενικά το χειροκίνητο δεν ευνοείται πια... Το Nokia 9 έχει τέτοια δυνατότητα;

δυστυχώς όχι.. βέβαια στο pro mode όταν το γυρνάς κρατάει τις τελευταίες

KTLK

δυστυχώς όχι.. βέβαια στο pro mode όταν το γυρνάς κρατάει τις τελευταίες

Ακόμη κι αυτό χρήσιμο είναι, ουσιαστικά είναι σα να αποθηκεύεις ένα σετ προσαρμοσμένων ρυθμίσεων. Αλλά καλό θα ήταν να υπήρχαν κι άλλα σετ (π.χ. για βραδυνές, ημερήσιες, κοντινές κλπ). Από το τίποτα όμως κάτι είναι κι αυτό ;)

Ακόμη κι αυτό χρήσιμο είναι, ουσιαστικά είναι σα να αποθηκεύεις ένα σετ προσαρμοσμένων ρυθμίσεων. Αλλά καλό θα ήταν να υπήρχαν κι άλλα σετ (π.χ. για βραδυνές, ημερήσιες, κοντινές κλπ). Από το τίποτα όμως κάτι είναι κι αυτό ;)

Τα υπόλοιπα στο Nokia 9.1...

Με μια απλή ενημέρωση της εφαρμογής της κάμερας, όλα τα νέα Nokia Android μπορούν να το πάρουν αυτό ;)

Δε νομίζω να δούμε κάτι εφάμιλλο ή βελτιωμένο σε σχέση με το Νοkia 9, ως 9.1. Ως γνωστόν, η συνήθης πρακτική της Νοkia είναι ότι τα x.1, x.2 μοντέλα κλπ είναι εκδόσεις με κατώτερους επεξεργαστές από τα αρχικά μοντέλα, ιδίως αν σκεφτείς το 8 σε σχέση με το 8.1. ;)

Ελπίζω να σχεδιάζει ήδη το νέο υπερτούμπανο με όνομα Νοkia 10, στο οποίο θα διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα του 9 και του 8 Sirocco.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Στο 8 το έκανε. Είδε όμως ότι δεν πήγε καλά. Ιδιαίτερα το Sirocco.

Δεν νομίζω να κάνει το ίδιο με το 9.1. Κατ' αρχήν θα φοράει τον 855 το 9.1 και όχι κάποιον κατώτερο επεξεργαστή!

Όσο για το Nokia 10, κάπως έτσι το ονειρεύονται...

Edited by evris2013

Στο 8 το έκανε. Είδε όμως ότι δεν πήγε καλά. Ιδιαίτερα το Sirocco.

Δεν νομίζω να κάνει το ίδιο με το 9.1. Κατ' αρχήν θα φοράει τον 855 το 9.1 και όχι κάποιον κατώτερο επεξεργαστή!

Όσο για το Nokia 10, κάπως έτσι το ονειρεύονται...

Καταπληκτικό θα ήταν αν έβγαινε έτσι. Και δες στο πάνω μέρος της οθόνης, τι όμορφο που είναι. Με ένα λεπτό bezel, ακριβώς όσο χρειάζεται για να μπουν κάμερες, αισθητήρες κλπ. Ούτε notch, ούτε σταγόνες, ούτε τρύπες, ούτε pop up κάμερες. Το μόνο που θα με χάλαγε σ' αυτή την υλοποίηση είναι η edge οθόνη.

Να ρωτησω...μετα απο τοσο καιρο, και τοσες ενημερωσεις το κινητο, σε τι επιπεδο βρισκεται στο συνολο του απο την αρχη που ειχε βγει?

Να ρωτησω...μετα απο τοσο καιρο, και τοσες ενημερωσεις το κινητο, σε τι επιπεδο βρισκεται στο συνολο του απο την αρχη που ειχε βγει?

Και σε συνέχεια της πιο πάνω ερώτησης, εξακολουθεί να κάνει πολύ χρόνο στην επεξεργασία της κάθε φωτό?

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."