ektormic Δημοσιεύτηκε June 27, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε June 27, 2005 Έχω μία κάρτα μνήμης που είναι DIMM 128mb SDRAM 133MHz. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει γιατί θέλω να αγοράσω μια καινούργια η οποία να λειτουργεί σωστά στο pc μου μαζί με αυτή που έχω τώρα?? Αν αγοράσω μία της ίδιας μάρκας με τα ίδια MHz θα λειτουργεί σωστά γιατί άκουσα ότι θα αναγνωρίζει την μισή από τη μνήμη της. Παράθεση http://www.danasoft.com/vipersig.jpg ''Φιλοκαλούμεν'' τε γάρ μετ' ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μ@λ@κι@ς... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. June 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2005 Μεταφέρεται στο hardware. Πριν μερικούς μήνες είχα κάποια προβλήματα με αυτό το θέμα σε κάποια παλιά μηχανήματα που χρειάζονταν περισσότερη μνήμη. Παλιότερα μηχανήματα (τα πρώτα που υποστήριζαν μνήμη 133MHz, αλλά και κάποια μεταγενέστερα) δεν βλέπουν σωστά τις μνήμες που μπορείς να βρεις στην αγορά τώρα. Για τι μηχάνημα πρόκειται; Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kakofonixx Δημ. June 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2005 Και ο δικος μου τετοιου τυπου μνημες παιρνει. Ειχα μια 256ΜΒ και εβαλα αλλη μια 512ΜΒ και την ειδε κανονικα χωρις προβλημα. Δεν ηταν ιδιας μαρκας, αλλα ηταν στην ιδια ταχυτητα (133ΜHz) Βεβαια δεν ξερω αν αυτο π-ου λες ειναι θεμα m/b ή κατι αλλο... :worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Feron Δημ. June 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2005 Einai thema toy memory controller ths mitrikhs. To paizeis korona grammata. Polloi kontrollers akoma kai me mnhmes panomoiotypwn xarakthristikwn kai latencies den anagnorizoyn logw diaforetikhs markas. :cry: Kalytera na pareis kainoyrgia mnhmh kai na petaxeis thn palia teleiws Παράθεση Death to Spawn Killers Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seeker Δημ. June 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2005 Έχω μία κάρτα μνήμης που είναι DIMM 128mb SDRAM 133MHz. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει γιατί θέλω να αγοράσω μια καινούργια η οποία να λειτουργεί σωστά στο pc μου μαζί με αυτή που έχω τώρα?? Αν αγοράσω μία της ίδιας μάρκας με τα ίδια MHz θα λειτουργεί σωστά γιατί άκουσα ότι θα αναγνωρίζει την μισή από τη μνήμη της. Δεν είναι "πρόβλημα" του controller απλά μια ασυμβατότητα. Εφόσον η μνήμη σου είναι 133MHz μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα γιατί απο ότι θυμάμαι πρόβλημα είχαν οι υπολογιστές που ήταν με 100MHz μνήμης. Παράθεση Ψάχνετε πληροφορίες για το Linux? Τότε επισκεφθείτε το LinuxOS Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OverClocker Δημ. June 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2005 Δεν έχω ψάξει τι πρόβλημα ήταν πάντως στα πρώτασ pc με sdram pc100/pc133 χρειαζόταν σε αρκετές περιπτώσεις ήθελαν να είναι ίδιας μάρκας τα αρθρώματα της μνήμης.... Δεν μας λές τι μητρική έχεις.... Παράθεση Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. June 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2005 Επειδή την έφαγα πρόσφατα αυτή την κρυάδα: Υπάρχουν single-sided και double-sided μνήμες. Εξαρτάται από τη μητρική αν θα μπορεί να δει σωστά τον ένα τύπο μνήμης, που είναι νεότερος. Δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή ποιός από τους δύο είναι. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OverClocker Δημ. June 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2005 Βασικά αν μπει μια single side και μια duble sided δεν υπάρχειπερίπτωση να παίξειεκτός και αν είναι καμιαμητρική με το 845 που ειναι το τελευταιο chipset που υποστιριζε sdram... Τοποιο σηματνικό είναι να είναικαι οι δύο ίδια συχνότητα ίδια latencys και να είναι ΚΑΙ τα δύο single η duble sided dimms Παράθεση Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ektormic Δημ. June 29, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2005 Σε παλαιότερες μητρικές πλακέτες, ο ελεγκτής μνήμης MCH (Memory Control Hub) αδυνατεί να αναγνωρίσει memory chips μεγαλύτερα των 128MBit - 16MB, με αποτέλεσμα τα νεώτερα αρθρώματα μνήμης τα οποία συνήθως χρησιμοποιούν chip των 256MBit - 32MB να αναγνωρίζονται με την μισή τους χωρητικότητα από το σύστημα. την μητρική που έχω μόλις θα μάθω ποιά ακτιβώς είναι θα σας ενημερώσω... Παράθεση http://www.danasoft.com/vipersig.jpg ''Φιλοκαλούμεν'' τε γάρ μετ' ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μ@λ@κι@ς... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seeker Δημ. June 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2005 Αυτό εννοούσα ektormic, καλύτερα πάντως που το έγραψες αναλυτικά. Παράθεση Ψάχνετε πληροφορίες για το Linux? Τότε επισκεφθείτε το LinuxOS Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ektormic Δημ. June 30, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2005 ok seeker... Παράθεση http://www.danasoft.com/vipersig.jpg ''Φιλοκαλούμεν'' τε γάρ μετ' ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μ@λ@κι@ς... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ektormic Δημ. July 4, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2005 Η μητρική που έχω είναι DFI WB72-SC μπορεί να μου πει κάποιος με σιγουριά αν δεχτεί μια ram με τα ίδια MHz???? Παράθεση http://www.danasoft.com/vipersig.jpg ''Φιλοκαλούμεν'' τε γάρ μετ' ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μ@λ@κι@ς... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts