Jump to content

Εξωσχολικά βοηθήματα

Nokkia
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ποια ειναι τα καλυτερα εξωσχολικα για φυσικη και μαθηματικα, για την τριτη λυκειου? περισυ ειχα σαβαλλα και φυσικη και μαθηματικα, αλλα των μαθηματικων μου φανηκε λιγο περιεργο και μπερδεμενο.. :rolleyes:

ποια ειναι τα καλυτερα εξωσχολικα για φυσικη και μαθηματικα, για την τριτη λυκειου? περισυ ειχα σαβαλλα και φυσικη και μαθηματικα, αλλα των μαθηματικων μου φανηκε λιγο περιεργο και μπερδεμενο.. :rolleyes:

Δε ξέρω αν είναι τα καλύτερα (αυτό είναι και προσωπικό θέμα, ποιο σε βολεύει καλύτερα), θα σου πω πάντως αυτά που χρησιμοποιούσα εγώ:

Φυσική: Σαββάλας, Δημόπουλος (για επανάληψη κυρίως)

Μαθηματικά: Μπάρλας (Ελληνοεκδοτική), Γκατζούλης

Πας φροντιστήριο; Αν ναι, και αν δίνουν καλές και πλήρεις σημειώσεις, τότε διάβασε αυτές και κάνε όλες τις ασκήσεις. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη μετά τις 100άδες που θα λύσεις εκεί να κάνεις και άλλες...Προσωπικά βοήθημα (εκτός φυσικά του φροντιστηρίου) δεν θυμάμαι να άνοιξα στην 3η λυκείου σε αυτά τα 2 μαθήματα.

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

της φυσικης οντως ειναι πολυ καλα, αλλα και των μαθηματικων? της δευτερας γυμνασιου το εξωσχολικο σαββαλα που ειχα εχει πολλες σελιδες και γινοταν χαμος!

Πας φροντιστήριο; Αν ναι, και αν δίνουν καλές και πλήρεις σημειώσεις, τότε διάβασε αυτές και κάνε όλες τις ασκήσεις. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη μετά τις 100άδες που θα λύσεις εκεί να κάνεις και άλλες...Προσωπικά βοήθημα (εκτός φυσικά του φροντιστηρίου) δεν θυμάμαι να άνοιξα στην 3η λυκείου σε αυτά τα 2 μαθήματα.

Τι κατεύθυνση ήσουν? Θετική ή τεχνολογική?

Sth Fysikh einai gegonos pos to vohthhtiko ton aderfon Savala den exei antipalo.Einai peripoihmeno,eyanagnosto,einai eksairetiko.

Η Φυσική των Σαββαλαίων είναι τραγική. Η χαρά του φυτού. Είχε πολύ καλύτερα βιβλία ο καθηγητής μου στο φροντιστήριο με ασκήσεις που άξιζε τον κόπο να παλέψεις (ειδικά ένα κάποιων Restning-Haliday). Eπίσης ο καθηγητής μας στο σχολείο ήταν θεός, όσο μπορούσε ξέφευγε από το μπούσουλα του βιβλίου (και έστελνε διαρκώς αδιάβαστα τα φυτά που είχαν λύσει τις 195 διαφορετικές-ίδιες ασκήσεις των Σαββαλαίων :grin: ).

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η Φυσική των Σαββαλαίων είναι τραγική. Η χαρά του φυτού. Είχε πολύ καλύτερα βιβλία ο καθηγητής μου στο φροντιστήριο με ασκήσεις που άξιζε τον κόπο να παλέψεις (ειδικά ένα κάποιων Restning-Haliday). Eπίσης ο καθηγητής μας στο σχολείο ήταν θεός, όσο μπορούσε ξέφευγε από το μπούσουλα του βιβλίου (και έστελνε διαρκώς αδιάβαστα τα φυτά που είχαν λύσει τις 195 διαφορετικές-ίδιες ασκήσεις των Σαββαλαίων :grin: ).

Den nomizo pos exeis dikio.To vohthhtiko toy Savala einai eyxaristo,eno prosferei lyseis stis perissoteres apories ton mathhton.

Den xreiazetai na eisai fyto gia na to xrhsimopoihseis...

Den nomizo pos exeis dikio.To vohthhtiko toy Savala einai eyxaristo,eno prosferei lyseis stis perissoteres apories ton mathhton.

Τα βιβλία του Σαββάλα κάψανε φέτος τόσο κόσμο στη Φυσική Κατεύθυνσης.

Είχαν αναχθεί από τα περισσότερα φροντιστήρια σε Βίβλο της Φυσικής. Ότι δεν υπάρχει στο Σαββάλα δεν χρειάζεται να το πούμε. Για αυτό το μέσο φυτό που το μόνο που ξέρει είναι να επαναλαμβάνει μια λύση που του έχουν δείξει δε μπόρεσε να λύσει μια απλούστατη άσκηση (4ο θέμα). Τη λύσανε μόνο όσοι τους κόβει λίγο παραπάνω (ανεξάρτητα από το αν είχανε περιορίσει την προετοιμασία τους στο Σαββάλα ή όχι) και όσοι είχαν την τύχη να προετοιμαστούν από άλλο βιβλίο Φυσικής.

Από του χρόνου θα βρίσκεις στο Σαββάλα το φετινό τέταρτο θέμα σε 70 διαφορετικές παραλλαγές και όλως τυχαίως θα πάψει να θεωρείται ότι είναι εκτός ύλης κλπ (είπαμε, είναι η Βίβλος...).

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γενικά πάντως, οι φροντιστηριακές σημειώσεις θεωρούνται καλύτερες από τα εξωσχολικά βοηθήματα, γιατί στοχεύουν στην ουσία του πράγματος και δε σου παρουσιάζουν το ίδιο θέμα έτσι, αλλιώς κι αλλιώτικα...

Θυμάμαι ότι όλοι οι καθηγητές μας στο φροντιστήριο, μας απαγόρευαν να αγοράσουμε εξωσχολικά βοηθήματα, για το φόβο του ότι θα μας άγχωναν χωρίς λόγο...

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Μακριά από τα βιβλία του Νάκη για μαθηματικά εκδόσεων Σαββάλα. Έχουν υπερβολικά δύσκολες ασκήσεις. Θα τις χαρακτήριζα εξεζητημένες.

Μακριά από τα βιβλία του Νάκη για μαθηματικά εκδόσεων Σαββάλα. Έχουν υπερβολικά δύσκολες ασκήσεις. Θα τις χαρακτήριζα εξεζητημένες.

Εμένα του Νάκη το βιβλίο με ικανοποίησε στην τρίτη λυκείου.

Ακριβώς το αντίθετο από τη Φυσική των Σαββαλαίων.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ρε Denior sorry κιόλας, αλλά 16 χρόνων είσαι...3η λυκείου δεν νομίζω να είσαι...πως μπορείς να είσαι σίγουρος ότι το βιβλίο του Σαβάλλα για την 3η λυκείου είναι καλό; Αμφιβάλω αν το έχεις χρησιμοποιήσει/δει από κοντά...

Ας μην ποστάρουμε μόνο για να ποστάρουμε...

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

λογικα δεν ειναι ακριβως το ιδιο με αυτο της δευτερας λυκειου? το ειχα ξεφυλλισει λιγο και ειδα οτι κυλαει στο ιδιο στυλ...

απ' οτι βλεπω υπαρχει ποικιλια αποψεων κατι που δεν βοηθαει.. γιατι λετε τα βιβλια του σαββαλα δεν ειναι καλα?

Noμίζω το εξήγησα:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=948296#post948296

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=948328#post948328

[sIGPIC][/sIGPIC]

ε καλα, αυτη ειναι η αποψη σου. οι περισσοτεροι σιγουρα θα διαφωνουν μαζι σου..

Ναι αλλά εσύ ρώτησες γιατί λέμε ότι δεν είναι καλά τα βιβλία του Σαββάλα, και σου έδειξα τα link στα οποία το είχα ήδη εξηγήσει.

Δεκτή κάθε άποψη φυσικά... ακόμα και μετά το φετινό στραπάτσο... ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγώ πάντως φέτος έκανα:

Φυσικη Κατεύθυνσης: Σ.Γκιώκας Γ. Κοκμοτός από τα "Ελληνικα Γράμματα" (Πολλές ασκήσεις σε όλες τις περιπτώσεις, καλη ανάλυση θεωρίας)

Φυσική Γενικής: Σαββάλας (Απλά ορισμένες φορές το βιβλίο γίνεται αφάνταστα υπερβολικό, γράφωντας πράγματα που δεν χρειάζονται σε τπτ)

Μαθ. Γενικής: Δεν είχα!! :)

Μαθ. Κατ: "Το 4ο θέμα των μαθηματικών" Γ. Μπαϊλάκης (Πολύ βαρύ βιβλίο....)

κ του Μπάρλα ενα...

Για φυσική πάντως, έχω ακούσει πως πολύ καλό είναι κ του Δημόπουλου..