Jump to content

εχω βρεθει σε αδιεξοδο..

tourkofagos90
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλημερα στην παρεα, μετα απο πολυ ψαξιμο και χωρις να εχω καταληξει καπου, ειπα να στειλω κι εδω μπας και απαντησει καποιος πιο ψαγμενος απο μενα γιατι πραγματικα ζαλιστηκα..

εχω επιδοτηση απο το Πλαισιο και σε 2 μερες μπορω να παρω κινητο, το θεμα ειναι οτι εχω καταληξει σε 7 επιλογες και καπου εκει κολλησε το πραμα! το βασικοτερο κριτηριο που εθεσα ηταν να εχουν 4gb ram, απο εκει και περα το καθενα ειναι καλυτερο σε κατι αλλο απο το προηγουμενο και το αντιστροφο. επισης εχω μπερδευτει παρα πολυ στο gsmarena γιατι πλεον το καθε κινητο βγαινει σε 3-4 εκδοσεις..τεσπα παραθετω τα μοντελα μπας και μπορει να με βοηθησει καποιος να βρουμε την συνολικα καλυτερη συσκευη υποθετωντας οτι ολες εχουν ακριβως ιδια τιμη. Xiaomi MI A1 4/32, Sony Xperia XA1 plus 4/32, Sony Xperia XA1 Ultra DS 4/32, Xiaomi Redmi Note 5 4/64, HUAWEI Mate 10 lite 4/64, honor 8 4/32, Xiaomi Redmi 5 Plus 4/64.

Edited by tourkofagos90
αλλαγη διαθεσιμοτητας και τιμων καταστηματος

Nokia 3310,Nokia 3510i,Nokia 6820,SE K700,Motorola SLVR L7,SE W700,SE K770,LG GT505,HTC Wildfire,SE Xperia neo V,LG Optimus L9 II,Samsung Galaxy S3 Neo,Xiaomi Redmi 4X,Honor Play,Xiaomi Redmi Note 9 Pro,Apple iPhone 12

καλημερα στην παρεα, μετα απο πολυ ψαξιμο και χωρις να εχω καταληξει καπου, ειπα να στειλω κι εδω μπας και απαντησει καποιος πιο ψαγμενος απο μενα γιατι πραγματικα ζαλιστηκα..

εχω επιδοτηση απο το Πλαισιο και σε 2 μερες μπορω να παρω κινητο, το θεμα ειναι οτι εχω καταληξει σε 8 επιλογες και καπου εκει κολλησε το πραμα! το βασικοτερο κριτηριο που εθεσα ηταν να εχουν 4gb ram, απο εκει και περα το καθενα ειναι καλυτερο σε κατι αλλο απο το προηγουμενο και το αντιστροφο. επισης εχω μπερδευτει παρα πολυ στο gsmarena γιατι πλεον το καθε κινητο βγαινει σε 3-4 εκδοσεις..τεσπα παραθετω τα μοντελα μπας και μπορει να με βοηθησει καποιος να βρουμε την συνολικα καλυτερη συσκευη υποθετωντας οτι ολες εχουν ακριβως ιδια τιμη. Xiaomi MI A1 4/32, Sony Xperia XA1 plus 4/32, Sony Xperia XA1 Ultra DS 4/32, Xiaomi Redmi Note 5 4/64, HUAWEI Mate 10 lite 4/64, Xiaomi MI A1 4/64, honor 8 4/32, Xiaomi Redmi 5 Plus 4/64.

παραθετω και το λινκ που ειναι πιο ευαναγνωστο https://www.plaisio.gr/tilefona/kinita-smartphones/smartphones.htm?sort=priceasc&minPrice=28&maxPrice=251&MOB_RAM=4%20GB

Από μένα redmi note 5.Βγαλε το Honor 8 γιατί είναι μοντέλο του 16'.Τα Sony έχουν επεξεργαστες mediatek που σημαίνει λιγότερες αναβαθμίσεις και χειρότερη διαχείριση σε μπαταρία πχ μένουμε με τα Xiaomi(το Mate 10 lite μόνο αν σ αρέσουν τα Huawei ριξτου μια ματιά αλλά και πάλι δεν είναι κάτι τρελό).Αυτα που έβαλες έχουν τον snapdragon 625,καλός mid range και δοκιμασμένος από την Xiaomi σε πολλές συσκευές εκτός από το Note 5 που έχει τον 636 και είναι και η πρόταση μου όπως και πρόταση πολλών παιδιών,καλή μπαταρία,καλές κάμερες και γρήγορο και πιο καινούριο.

Μια μερίδα Redmi Note 5 και από εμένα για τους λόγους που είπε ο George6633. Κοίταξε μόνο πόση επιδότηση σου δίνει γιατί μπορείς να το βρεις στην Ελλάδα χωρίς επιδότηση από €175-180.

Θα συμφωνήσω με τους από πάνω. Η πιο σωστή επιλογή είναι το rn5

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

σας ευχαριστω παρα πολυ ολους παιδια για τις αμεσες απαντησεις και ιδιαιτερα τον George6633 για την περαιτερω αναλυση...για να πω την αληθεια περιμενα ντερμπι redmi note 5 με mate 10 lite αλλα δεν βλεπω και πολλους φαν του δευτερου

η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω τι φαση ειναι οι hisilikon kirin επεξεργαστες και πως αντιστοιχουν στους snapdragon..

επισης μια αλλη απορια συγκρινοντας τα 3 xiaomi https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9120&idPhone2=8959&idPhone3=8776 βλεπω οτι τα 2 με τον παλιοτερο επεξεργαστη δουλευουν πιο ψηλα, στα 2 ghz ενω το rn5 στο 1.8, αυτο πως εξηγηται? ή απλα υστερει σε αυτο τον τομεα?

επισης βλεπω οτι μπορει να τραβηξει βιντεο μεχρι 1080ρ εναντι 2160...

Nokia 3310,Nokia 3510i,Nokia 6820,SE K700,Motorola SLVR L7,SE W700,SE K770,LG GT505,HTC Wildfire,SE Xperia neo V,LG Optimus L9 II,Samsung Galaxy S3 Neo,Xiaomi Redmi 4X,Honor Play,Xiaomi Redmi Note 9 Pro,Apple iPhone 12

σας ευχαριστω παρα πολυ ολους παιδια για τις αμεσες απαντησεις και ιδιαιτερα τον George6633 για την περαιτερω αναλυση...για να πω την αληθεια περιμενα ντερμπι redmi note 5 με mate 10 lite αλλα δεν βλεπω και πολλους φαν του δευτερου

η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω τι φαση ειναι οι hisilikon kirin επεξεργαστες και πως αντιστοιχουν στους snapdragon..

επισης μια αλλη απορια συγκρινοντας τα 3 xiaomi https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9120&idPhone2=8959&idPhone3=8776 βλεπω οτι τα 2 με τον παλιοτερο επεξεργαστη δουλευουν πιο ψηλα, στα 2 ghz ενω το rn5 στο 1.8, αυτο πως εξηγηται? ή απλα υστερει σε αυτο τον τομεα?

επισης βλεπω οτι μπορει να τραβηξει βιντεο μεχρι 1080ρ εναντι 2160...

Έλα βρε στο 5 και θα στον κάνω εγώ μεχρι 2.36 να δουλεύει :p

https://imgur.com/a/znFdBMG

Αν αυτό είναι πρόβλημα

Για να σοβαρευτούμε τώρα

Μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα ....

Ο 636 είναι πολύ πιο δυνατός από τον 625

Edited by akalos

Lite για εμένα...λόγω δικτύου κυρίως..πολύ καλύτερος πομποδεκτης πολύ καλύτερα αποτελέσματα,Όχι χαμένες κλήσεις...ca..Δεν νομίζω πως υστερεί καπου

Στάλθηκε από το LEX722 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Lite για εμένα...λόγω δικτύου κυρίως..πολύ καλύτερος πομποδεκτης πολύ καλύτερα αποτελέσματα,Όχι χαμένες κλήσεις...ca..Δεν νομίζω πως υστερεί καπου

Στάλθηκε από το LEX722 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Υστερεί ξεκάθαρα σε κάμερα, σε επεξεργαστή και σε αυτονομία. Ξεκινώντας από τον επεξεργαστή, o Kirin 659 σαν επεξεργαστής πιάνει γύρω στa 64,000 σε Antutu ενώ ο Snapdragon 636 γύρω στα 116,000. Ναι, είναι ένα benchmark αλλά η διαφορά είναι σχεδόν διπλάσια, οπότε βλέπεις διαφορά και σε πραγματική χρήση.

Σαν αυτονομία, το Redmi Note 5 έχει περίπου 15% μεγαλύτερη μπαταρία από το Mate 10 Lite, ενώ η οθόνη του είναι μόλις 2% μεγαλύτερη. Επιπλέον ο Kirin είναι μεγαλύτερος (16 nm vs 14 nm) που επίσης σημαίνει μεγαλύτερη κατανάλωση για το Lite. Τέλος, δεν έχει big little τεχνολογία, δηλαδή να απενεργοποιεί τους πιο δυνατούς και ενεργοβόρους πυρήνες όταν δεν τους χρειάζεται

Τέλος σε κάμερα, η κάμερα του RN5 έχει μεγαλύτερα πίξελς και χαμηλότερο aperture, που σημαίνει καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Υστερεί μόνο σε mpxl, 12 vs 16 που δεν έχει καμία πραγματικά σημασία εάν κάποιος δεν σκοπεύει να τυπώσει σε μέγεθος πίνακα, γι'αυτό και η ίδια η Huawei στις ναυαρχίδες της βάζει αισθητήρες των 12.

Όσο για το ότι έχει καλύτερο πομποδέκτη, θα ήθελα να ήξερα που το στηρίζεις. Έχεις κάποιο τεστ με τα δύο κινητά στις ίδιες τοποθεσίες και δίκτυα και το RN5 έχανε περισσότερες κλήσεις;

Γραψε στο google

"xiaomi redmi note 5 touch screen lag"

Δες τα αποτελεσματα.

Μετα βγαλε τις λεξεις 'redmi note 5' βαλε οποιο xiaomi τραβαει η καρδια σου, κανε παλι αναζητηση.

Ενας λογος που οχι απλα αποφευγω τα Xiaomi αλλα γελαω και με αυτους που λενε για value for money ειναι αυτος.

images?q=tbn:ANd9GcT8OsGmBG7mQ2xUUvI02EsZ1r7MeL6ek1Prw_emqW7zVQoTOtp0

Γραψε στο google

Δες τα αποτελεσματα.

Μετα βγαλε τις λεξεις 'redmi note 5' βαλε οποιο xiaomi τραβαει η καρδια σου, κανε παλι αναζητηση.

Ενας λογος που οχι απλα αποφευγω τα Xiaomi αλλα γελαω και με αυτους που λενε για value for money ειναι αυτος.

Έβαλα και P 10 Lite touch screen lag και μου έβγαλε ολόκληρα θρεντ στο Reddit και στο XDA. Ω ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Από τα χέρια μου πάλι έχουν περάσει τρία κινητά της Xiaomi σε μακριά χρήση, Redmi Note 3, Mi5 και Mi Note 3 και δεν είδα ποτέ ούτε touchscreen lag ούτε οποιοδήποτε άλλο θέμα. Δεν λέω πως αποκλείεται να υπάρχουν κάποια προβληματικά, αλλά όχι σε μεγαλύτερη έκταση από τους άλλους κατασκευαστές. To Redmi Note 5 έχει 637 κριτικές στο σκρουτζ με μέσο όρο 5 αστέρια, που σημαίνει πως πάρα, μα πάρα πολλοί χρήστες δεν βρήκαν κανένα πρόβλημα στο κινητό. Οπότε εσύ γέλα όσο θες, θα ζήσει η Xiaomi και χωρίς εσένα.

πρωην κατοχος honor 8 4/32 ηταν ενα πολυ καλο τηλ αλλα πλεον παλιο.κατοχος rn5 τωρα πιστευω οτι δεν συγκρίνεται και το honor ειιναι ανωτερο. εχω αρκετα lag καμερες σιγουρα κατώτερες .στα θετικα πολυ καλη μπαταρια ηχειο μεγαλη οθονη χωρητικότητα που αυτο αρχιζε να με προβληματιζει στα τελευταία του honor 8.επισης καλομαθημενος απο το dual active t honor 8 ξενερωσα με το xiaomi αλλα ετσι κ αλλιως δεν υπαρχουν πλεον .για το ματε δεν εχω αποψη πιστευω ομως οτι ειναι καλυτερο.συμβουλη μου να παρεις 64αρι σε ρομ.

Υστερεί ξεκάθαρα σε κάμερα, σε επεξεργαστή και σε αυτονομία. Ξεκινώντας από τον επεξεργαστή, o Kirin 659 σαν επεξεργαστής πιάνει γύρω στa 64,000 σε Antutu ενώ ο Snapdragon 636 γύρω στα 116,000. Ναι, είναι ένα benchmark αλλά η διαφορά είναι σχεδόν διπλάσια, οπότε βλέπεις διαφορά και σε πραγματική χρήση.

Σαν αυτονομία, το Redmi Note 5 έχει περίπου 15% μεγαλύτερη μπαταρία από το Mate 10 Lite, ενώ η οθόνη του είναι μόλις 2% μεγαλύτερη. Επιπλέον ο Kirin είναι μεγαλύτερος (16 nm vs 14 nm) που επίσης σημαίνει μεγαλύτερη κατανάλωση για το Lite. Τέλος, δεν έχει big little τεχνολογία, δηλαδή να απενεργοποιεί τους πιο δυνατούς και ενεργοβόρους πυρήνες όταν δεν τους χρειάζεται

Τέλος σε κάμερα, η κάμερα του RN5 έχει μεγαλύτερα πίξελς και χαμηλότερο aperture, που σημαίνει καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Υστερεί μόνο σε mpxl, 12 vs 16 που δεν έχει καμία πραγματικά σημασία εάν κάποιος δεν σκοπεύει να τυπώσει σε μέγεθος πίνακα, γι'αυτό και η ίδια η Huawei στις ναυαρχίδες της βάζει αισθητήρες των 12.

Όσο για το ότι έχει καλύτερο πομποδέκτη, θα ήθελα να ήξερα που το στηρίζεις. Έχεις κάποιο τεστ με τα δύο κινητά στις ίδιες τοποθεσίες και δίκτυα και το RN5 έχανε περισσότερες κλήσεις;

Έδωσα στην γυναίκα μου το lite και εγώ έχω το RN5 όντως σε αυτά που γράφεις έχεις απόλυτο δίκιο...

android or ios or wm......who cares.....???

πρωην κατοχος honor 8 4/32 ηταν ενα πολυ καλο τηλ αλλα πλεον παλιο.κατοχος rn5 τωρα πιστευω οτι δεν συγκρίνεται και το honor ειιναι ανωτερο. εχω αρκετα lag καμερες σιγουρα κατώτερες .στα θετικα πολυ καλη μπαταρια ηχειο μεγαλη οθονη χωρητικότητα που αυτο αρχιζε να με προβληματιζει στα τελευταία του honor 8.επισης καλομαθημενος απο το dual active t honor 8 ξενερωσα με το xiaomi αλλα ετσι κ αλλιως δεν υπαρχουν πλεον .για το ματε δεν εχω αποψη πιστευω ομως οτι ειναι καλυτερο.συμβουλη μου να παρεις 64αρι σε ρομ.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει το Honor 8 αλλά σαν επεξεργαστή έχει τον KIRIN 950, ο οποίος είναι λίγο γρηγορότερος από τον 636. Καμία σχέση με τον επεξεργαστή του Mate 10 Lite, ο οποίος είναι πολύ πιο αδύναμος. Για lag το RN5 μου φαίνεται περίεργο. Δεν έχω χρησιμοποιήσει το κινητό εκτεταμένα αλλά με το Redmi Note 3 με κατώτερο επεξεργαστη και 2GB μνήμη δεν είχα θέματα. Από εκεί και πέρα εξαρτάται με τι εφαρμογές φορτώνει ο καθένας το κινητό του. Αν εγώ βάλω 3 widgets σε κάθε οθόνη του Mi Note 3 μπορεί να δω και εγώ lag πχ :)

Τώρα για κάμερες, πέρα από το ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάμερας του RN5 είναι καλύτερα από του Honor 8, και στο εργαλείο σύγκρισης του gsm arena φαίνεται η καλύτερη απόδοση του πρώτου σε θέμα λεπτομέρειας και θορύβου, ειδικά σε πιο σκοτεινές συνθήκες

https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1&idPhone1=8195&idPhone2=9120

Βέβαια, αν σου άρεσαν εσένα περισσότερο οι φωτό που έβγαζες με το Honor 8, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα :)

Γραψε στο google

Δες τα αποτελεσματα.

Τι κόλληματα τρώτε μερικοί δε μπορώ να καταλάβω! Ειλικρινά φίλε μου τα πιστεύεις αυτά που λες?

Sent from my C106 using Tapatalk

σας ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον που δειχνετε, να ξερετε με εχετε βοηθησει παρα πολυ!! επειδη σημερα εγιναν αλλαγες στις τιμες στο πλαισιο και μιας και θα αναγκαστω να δωσω παραπανω εκανα ενα μεγαλυτερο ανοιγμα οποτε προσθεσα 2 ακομα συσκευες στις ηδη 7 που αναφερω στο πρωτο ποστ! Xiaomi Redmi Note 6 Pro 4/64 και honor 7X DS 4/64. ποια ειναι η συνολικα καλυτερη συσκευη απο αυτες τις 9? ή εστω ποιες ειναι ενα σκαλι πανω απο τις υπολοιπες.. Edited by tourkofagos90

Νότε 5 και 6 δεν έχουν τραγικές διάφορες.

Αν η διαφορά τιμής είναι μεγάλη, προτίμησε το φθηνότερο (νότε 5)

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το redmi note 6 είναι ίδια συσκευή με το redmi note 5, άπλα έχει λίγο μεγαλύτερη οθόνη (με notch όμως) και καλύτερη selfie κάμερα

Sent from my C106 using Tapatalk

σας ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον που δειχνετε, να ξερετε με εχετε βοηθησει παρα πολυ!! επειδη σημερα εγιναν αλλαγες στις τιμες στο πλαισιο και μιας και θα αναγκαστω να δωσω παραπανω εκανα ενα μεγαλυτερο ανοιγμα οποτε προσθεσα 2 ακομα συσκευες στις ηδη 7 που αναφερω στο πρωτο ποστ! Xiaomi Redmi Note 6 Pro 4/64 και honor 7X DS 4/64. ποια ειναι η συνολικα καλυτερη συσκευη απο αυτες τις 9? ή εστω ποιες ειναι ενα σκαλι πανω απο τις υπολοιπες..

ακυρο αυτο μου το ποστ καθως σημερα που αλλαξε ο μηνας ξαναμπηκαν εκπτωσεις οποτε δεν θα χρειαστει να κανω το ανοιγμα το παραπανω και αρα δεν κοιταζω καν αυτες τις 2 συσκευες