Jump to content

Ευρώ vs Δραχμή


Guest RouKouNas
 Κοινοποίηση

Δραχμή η Ευρώ  

180 members have voted

  1. 1. Δραχμή η Ευρώ

    • Θέλω να ξαναγυρίσουμε στις Δραχμές..
      85
    • Καλά είναι τα Ευρώ.. Ας μείνουμε με αυτά..
      90
    • Δεν με απασχολεί.. Έτσι κι αλλιώς άλλος πληρώνει..
      5


Recommended Posts

Γιατί άραγε περιμένουμε εμείς τους ξένους τουρίστες να έρθουν και να τους τα πάρουμε ; :whistle:

Θα είμαστε σε θέση (θα μας αφήσουν κάποτε) να μπορεί να γίνετε το αντίθετο ;;;!!!

 

Αλλά τί μ@λ@κί.. λέω !!! Γιατί να σκεφθούμε βαθύτερα ; Εμείς έχουμε το ευρώ , ένα αρκετά δυνατό νόμισμα ! :D

 

Τί και αν δεν φτιάχνουμε (δεν μας αφήνουν) ούτε ένα μολύβι , ένα ποτήρι , κάτι , ότι και να είναι αυτό ρε παιδί μου.... :(

 

Ευρώ !!! Είμαστε και αισθανόμαστε πιο ευρωπαίοι μ'αυτό.

Πια δραχμούλα και πράσινα άλογα...!!!

Πάντα θα πρέπει να είμαστε τα φτωχά γκαρσόνια για κάποιους ! ;)

Τα φτωχά γκαρσόνια που τα έχουν βάλει εδώ και χρόνια στο τριπάκι του πράσινου , του μπλε , του κόκκινου και άλλων χρωμάτων .

 

Α ρε κατακαημένη Ελλάδα ! :(

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουν...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 185
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Εσείς φωνάζετε με το ευρώ, ο Λευτεράκης όμως τρίβει τα χέρια του που μπορεί να πουλάει το καρπούζι 1,2 ευρώ το κιλό... Ποιος θα δεχόταν σε δραχμές να πληρώσει τόσα... Όλα ψυχολογικά είναι... Ούτε το χώμα, ούτε το νερό ακρίβηνε τόσο από κει που τα κόβει τα καρπούζια ο λεφτεράκης. [/Το κλασικό πρόβλημα του Ευρώ στην Ελλάδα....]

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Link to comment
Share on other sites

Προτιμώ την παραδοσιακή Δραχμή καθώς η ισοτιμία του ελληνικού Euro είναι πάρα πολύ υψηλή για το βαλάντιο μου οπότε με την Δραχμή πέρναγα πολύ καλύτερα ότι και αν λένε οι διάφοροι τεχνοκράτες «έχοντες & κατέχοντες» περί του νομίσματος αυτού.

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Link to comment
Share on other sites

To Ευρώ είναι πρόβλημα από τη στιγμή που ο Λευτεράκης και ο κάθε Λευτεράκης ανεβάζει τη τιμή και σε μας δυστυχώς δε φαίνεται. Βλέπεις το καφέ 4€ άμα τον έβλεπες σχεδόν 1400δρχ. δε θα μπαινες καν στο κατάστημα. Πας στη λαική και βλέπεις τα κεράσια 3,99€ δηλαδή 1400δρχ. και οι πατάτες 50-60λεπτά ενώ έκαναν κάποτε 60-70δρχ. Απλά αν σου βάζαν αυτές τις τιμές γραμμένες σε δρχ. ένα εγκεφαλικό θα το πάθαινες ενώ σε € δε κάνει την ίδια αίσθηση, δίνεις ψιλά λες...

Το € δυστυχώς ήταν η καταστροφή για μια χώρα σαν την Ελλάδα που όλοι προσπαθούν να κερδίσουν παραπάνω και να κοροίδεψουν τους υπόλοιπους, γι' αυτό και οι τουρίστες δε μας προτιμούν πια και καλά κάνουν άλλωστε γιατί να έρθουν εδώ που ξέρουν ότι θα τους γδύσουμε;

 

 

Δεν φταίει το ευρώ για αυτό...ο μλκας ο έλληνας φταίει που δεν μπορεί να προσαρμοστεί...

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Link to comment
Share on other sites

se orismenes xores tou eksoterikou ayto ginete edo kai xronia...

elpizo na mhn akolou8hsoume to paradeigma tous..

 

 

xaxaxaxa, aglia agorazw MISO agouri!!! :P

 

piga x8es na parw nektarinia kai tou lew bale ena kilo mparmpa, kai mou leei me kila agorazoun oi emporoi narkotikwn! edw , 3 nektarinia 1 lira!!!

xaxaxa, tou lew, emeis sto ellada agorazoume ta panta me to kilo! ;)

So this is how liberty dies, with thunderous applause
Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω πως μετα απο 3 χρονια να μην εχει προσαρμοστει ο Ελληνας πολιτης στο ευρώ.

Οπως και κανενας Ευρωπαιος πολιτης.

Απλα, το τελευταιο καιρο, πριν απο μερικες μερες, ακουσα σε ρεπορταζ οτι και οι Γερμανοι εχουν προβλημα με το ευρω. Και ξερουμε οτι η Γερμανια στο τροπο εργασιας τους ειναι η νυχτα με την ημερα με εμας.

 

Και ας κανω μια ερωτηση.

Αυτοι που ανεβαζουν τις τιμες σημερα με το ευρω ειναι οι ιδιοι επιχειρηματιες και οι ιδιοι μεσαζοντες που ηταν και επι δραχμης.

Και ρωτω. Αφου αυτοι οι κυριοι δινουν και περνουν, ποιο ειναι το προβλημα τους;

Η κυρα τους που ζηταει περισσοτερα κομμωτηρια ή η κορακλα τους που μπορει να κανει ο,τι θελει όπου θελει και να μην την πιανει ο νόμος;

(Προσοχη, το παραδειγμα της κυρας και της κορης δεν ειναι κυριολεκτικο.)

 

Αλλωστε σε αυτην την χωρα των 11 εκατομμυριων μονο 7,5 εκατομμυρια ειναι οι καθημερινοι ενηλικες και παραγωγικοι ανθρωποι. Με τους ρυθμους που παμε θα κλεβει ο ενας τον αλλο ξανα και ξανα και δεν θα μας ξυνιζει.

:-)

Link to comment
Share on other sites

εγω θα θελα τα παλια καλα μας λεφτουλια,απ οταν βγηκαν τα ευρω μας πηρε η κατω βολτα ακομα περισσοτερο.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ να ρωτήσω,απο τότε που έχουμε το ευρώ είδε κανείς καλό?

Εκτός τον στρογγυλοποιήσεων (προς τα πάνω βέβαια) :p τί άλλο ήρθε?

Γιατί εγώ το κόβω κάπως ακριβό για να λέω οτι εχω ενιαίο και ισχυρό νόμισμα με τους άλλους και να είμαι "ευρωπαίος"(χρειάστηκε πολύ σκέψη τι παίος να βάλω) :lol: να πληρώνω την ντομάτα 3 με 4 ευρώ το κιλό αλλά με μισθό τρείς και εξήντα.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ να ρωτήσω,απο τότε που έχουμε το ευρώ είδε κανείς καλό?

Εκτός τον στρογγυλοποιήσεων (προς τα πάνω βέβαια) :p τί άλλο ήρθε?

Γιατί εγώ το κόβω κάπως ακριβό για να λέω οτι εχω ενιαίο και ισχυρό νόμισμα με τους άλλους και να είμαι "ευρωπαίος"(χρειάστηκε πολύ σκέψη τι παίος να βάλω) :lol: να πληρώνω την ντομάτα 3 με 4 ευρώ το κιλό αλλά με μισθό τρείς και εξήντα.

Κοίταξε δε νομίζω να τα λες σοβαρά αυτά. Να τα έλεγε καμιά γιαγιά ναι θα τα πίστευα. Το ότι έχουμε ενταχθεί σε ένα ισχυρό νόμισμα έχει εξασφαλίσει στην Ελλάδα μια οικονομική σταθερότητα. Μπορεί να μην "φαίνεται" αυτό στην τσέπη του απλού πολίτη άμεσα, αλλά θα αναφέρω κάποια στοιχεία που νομίζω δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς.

 

Όποιος είχε πάρει στεγαστικό δάνειο μέχρι το 95-96 πλήρωνε μια συγκεκριμένη δόση. Μετά την άνοδο τότε της δραχμής και την είσοδο στην ΟΝΕ (άσε τι λένε οι τώρα, άσχετα με τη γενικότερη πολιτική είχαμε μια πολύ σωστή οικονομική πολιτική, σταθερή που μας οδήγησε άλλωστε εκεί) οι δόσεις μειώθηκαν κατά 7-8%. Αυτό μεταφράστηκε απότι θυμάμαι γύρω στις 50.000 δραχμές λιγότερα χρήματα το μήνα. (από 130.000 πλήρωνε μετά κάποιος μόλις 80.000 δρχ).

 

Τα χρέη της Ελλάδας σε τρίτους παρέμειναν σταθερά και δεν αυξάνονται λόγω της πιθανής ολισθηρότητας της δραχμής που είχαμε μέχρι κάποιο καιρό. Έτσι το δημόσιο χρέος μειώθηκε αναγκαστικά, με ό,τι θετικό αυτό συνεπάγεται.

 

Βαριέμαι να σκεφτώ άλλα θετικά,αλλά είναι πάρα πολλά. :p

Link to comment
Share on other sites

Guest RouKouNas

Ας μιλήσω και σαν author του θεματος μιας και δεν το εκανα στην αρχη,

 

Διαβασα ολες τις αποψεις σας περι του θέματος.. :confused:

 

Ομολογω οτι δεν περιμενα να εχει τοση απηχηση και μενω εκπληκτος με το ποσο γρηγορα "πηρε φωτια" :)

 

Απο τα αποτελεσματα της δημοσκοπησης τα πραγματα δειχνουν οτι ειμαστε (οι εδω τουλαστιχον :p ) "ψαγμενοι και ενημεροι" για το τι μας συμβαινει και το κατα ποσο μας νοιαζει. Αλλωστε ειναι και μεγαλο θεμα η "τσεπη μας".

 

Με μερικους θα συμφωνησω και με καποιους θα διαφωνησω και δεν το κρυβω οτι εγω ψηφησα την πρωτη επιλογη και ερχομαι να πω καποια πραγματα για να δικαιολογησω την ψηφο μου.

 

Μιας και ασχολούμαι με το εμπόριο και οχι μόνο με "Ντόπιους" αλλά με άτομα απο όλο τον κόσμο (Αμερικανούς Ασιάτες Ευρωπαίους) έχω να πω τα εξής που έχω παρατηρήσει και συζητήσει με πολλούς και πιστεύω οτι η άποψη μου είναι ολοκληρωμένη και πλήρης.

 

Ο ερχομός του ευρω σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης εχει ακριβώς τα ιδια αποτελέσματα οσον αφορά την ακρίβεια και τις στογγυλοποιησεις προς τα πάνω. Η ανατιμήσεις είναι γεγονός οχι μόμο "Ελληνικό" αλλα πανευρωπαϊκό. Φίλοι που μένουν στο εξωτερικό μπορουν να σας το διαβεβαιώσουν οπως πχ o mariο_fit και άλλοι που είδα να γράφουν στο thread.

 

Αυτό που λέω το έχω συζυτήσει αρκετα με πολλους πελάτες του καταστήματος που εργάζομαι και δεν είναι κατασκεύασμα του μυαλού μου. Οι περισσοτεροι άνθρωποι "του Ευρώ" βρισκονται ακριβώς στην ιδια θέση με εμας χρεωμένοι μέχρι το λαιμό και ζουν με δάνεια και πιστωτικές καρτες.

 

Οι Αμερικάνοι τώρα.. God Bless America ηταν ένα συνθημα που χρησιμοποιουσαμε ΟΛΟΙ που ασχολουμασταν με τον τουρισμο τα παλια (ΚΑΛΑ) χρόνια.

 

Δυστυχώς το σύνθημα αυτο εχει μετατραπει σε "God F**K the Americans" και εξηγήγω.. Παλία επι δραχμης ο κάθε Αμερικανος που ερχόταν στην ελλάδα για διακοπες ηξερε οτι θα πάρει μαζι του 2000 δολλαρια και αυτόματα θα είχε 680,000 δραχμούλες στην τσεπούλα του με τις οποίες θα περνούσε ανετα τις διακοπες του. Τώρα με τα ωραιοτατα 2000 δολαριακια του πέρνει εξης 2 πραγματα:

 

1ον αντι για 680,000 δραχμες πέρνει 563,000 δηλαδη 117,000 δραχμες λιγοτερα

 

2ον τα π@π@ρια μου μιας και με 1650 ευρώ που πέρνει δινοντας 2000 δολάρια και σε συνδιασμο με την ακριβια που υπάρχει οι διακοπες στον ιδιο προορισμο θα του στοιχίσουν 23% περίπου παραπάνω.. Σωστα?

 

Και ας μην μιλησω για τους Αυστραλους.. Μιλαμε οτι με αυτο το νόμισμα η ισοτιμια ευρω - δολαριου αυστραλιας ειναι 1 δολαριο αυστραλίας = 0,5 ευρώ.. :wacko: Δηλαδή 100 ευρω = 200 δολαρια Αυστραλιας.. :X

 

Και μετα μιλαμε για τουρισμό και ισχυρο νομισμα??? Τι να το κάνω το ισχυρο νομισμα ρε παιδια όταν:

 

1) Πληρώνω παραπάνω το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και ο μισθός μου ειναι ο ΙΔΙΟΣ?

2) Σε λιγο θα μεινω χωρις δουλεια μιας και οι τουρίστες θα αποτελει είδος προς εξαφανιση..

3) Οι πιστωτικες μου καρτες εχουν "ανατιναχτει" απο τις οφειλες μου και τα δάνεια τρέχουν για να καλυψω ΒΑΣΙΚΕΣ αναγκες επιβιωσης?

 

και αλλα πολλα που αν τα γράψω θα μου παρει ΟΛΗ τη νυχτα ...

 

Καλό βραδυ..

Link to comment
Share on other sites

Ας μιλήσω και σαν author του θεματος μιας και δεν το εκανα στην αρχη,

 

Διαβασα ολες τις αποψεις σας περι του θέματος.. :confused:

 

Ομολογω οτι δεν περιμενα να εχει τοση απηχηση και μενω εκπληκτος με το ποσο γρηγορα "πηρε φωτια" :)

 

Απο τα αποτελεσματα της δημοσκοπησης τα πραγματα δειχνουν οτι ειμαστε (οι εδω τουλαστιχον :p ) "ψαγμενοι και ενημεροι" για το τι μας συμβαινει και το κατα ποσο μας νοιαζει. Αλλωστε ειναι και μεγαλο θεμα η "τσεπη μας".

 

Με μερικους θα συμφωνησω και με καποιους θα διαφωνησω και δεν το κρυβω οτι εγω ψηφησα την πρωτη επιλογη και ερχομαι να πω καποια πραγματα για να δικαιολογησω την ψηφο μου.

 

Μιας και ασχολούμαι με το εμπόριο και οχι μόνο με "Ντόπιους" αλλά με άτομα απο όλο τον κόσμο (Αμερικανούς Ασιάτες Ευρωπαίους) έχω να πω τα εξής που έχω παρατηρήσει και συζητήσει με πολλούς και πιστεύω οτι η άποψη μου είναι ολοκληρωμένη και πλήρης.

 

Ο ερχομός του ευρω σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης εχει ακριβώς τα ιδια αποτελέσματα οσον αφορά την ακρίβεια και τις στογγυλοποιησεις προς τα πάνω. Η ανατιμήσεις είναι γεγονός οχι μόμο "Ελληνικό" αλλα πανευρωπαϊκό. Φίλοι που μένουν στο εξωτερικό μπορουν να σας το διαβεβαιώσουν οπως πχ o mariο_fit και άλλοι που είδα να γράφουν στο thread.

 

Αυτό που λέω το έχω συζυτήσει αρκετα με πολλους πελάτες του καταστήματος που εργάζομαι και δεν είναι κατασκεύασμα του μυαλού μου. Οι περισσοτεροι άνθρωποι "του Ευρώ" βρισκονται ακριβώς στην ιδια θέση με εμας χρεωμένοι μέχρι το λαιμό και ζουν με δάνεια και πιστωτικές καρτες.

 

Οι Αμερικάνοι τώρα.. God Bless America ηταν ένα συνθημα που χρησιμοποιουσαμε ΟΛΟΙ που ασχολουμασταν με τον τουρισμο τα παλια (ΚΑΛΑ) χρόνια.

 

Δυστυχώς το σύνθημα αυτο εχει μετατραπει σε "God F**K the Americans" και εξηγήγω.. Παλία επι δραχμης ο κάθε Αμερικανος που ερχόταν στην ελλάδα για διακοπες ηξερε οτι θα πάρει μαζι του 2000 δολλαρια και αυτόματα θα είχε 680,000 δραχμούλες στην τσεπούλα του με τις οποίες θα περνούσε ανετα τις διακοπες του. Τώρα με τα ωραιοτατα 2000 δολαριακια του πέρνει εξης 2 πραγματα:

 

1ον αντι για 680,000 δραχμες πέρνει 563,000 δηλαδη 117,000 δραχμες λιγοτερα

 

2ον τα π@π@ρια μου μιας και με 1650 ευρώ που πέρνει δινοντας 2000 δολάρια και σε συνδιασμο με την ακριβια που υπάρχει οι διακοπες στον ιδιο προορισμο θα του στοιχίσουν 23% περίπου παραπάνω.. Σωστα?

 

Και ας μην μιλησω για τους Αυστραλους.. Μιλαμε οτι με αυτο το νόμισμα η ισοτιμια ευρω - δολαριου αυστραλιας ειναι 1 δολαριο αυστραλίας = 0,5 ευρώ.. :wacko: Δηλαδή 100 ευρω = 200 δολαρια Αυστραλιας.. :X

 

Και μετα μιλαμε για τουρισμό και ισχυρο νομισμα??? Τι να το κάνω το ισχυρο νομισμα ρε παιδια όταν:

 

1) Πληρώνω παραπάνω το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και ο μισθός μου ειναι ο ΙΔΙΟΣ?

2) Σε λιγο θα μεινω χωρις δουλεια μιας και οι τουρίστες θα αποτελει είδος προς εξαφανιση..

3) Οι πιστωτικες μου καρτες εχουν "ανατιναχτει" απο τις οφειλες μου και τα δάνεια τρέχουν για να καλυψω ΒΑΣΙΚΕΣ αναγκες επιβιωσης?

 

και αλλα πολλα που αν τα γράψω θα μου παρει ΟΛΗ τη νυχτα ...

 

Καλό βραδυ..

Αναφέρεις 2 αρνητικά του €.

 

Το πρώτο είναι η ακρίβεια. Πιστεύεις ότι αν γυρίσουμε στις δραχμές θα επιστρέψουν οι τιμές εκεί που ήταν;

 

Το δεύτερο είναι το ότι έχοντας ένα σκληρό νόμισμα γίναμε ακριβοί ως χώρα. Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά και σε αυτό η ευθύνη δεν αφορά αποκλειστικά το €. Αν θυμάσαι τα πρώτα χρόνια το € είχε πέσει στα 0,88$, και πάλι τότε όλοι γκρινιάζανε ότι δεθηκαμε με ένα ανίσχυρο νόμισμα και χάνουμε την αγοραστική μας δύναμη κλπ.

Για τη μεγάλη άνοδο του € φταίει από τη μια το γεγονός ότι οι Αμερικάνοι έχουν αφήσει το νόμισμά τους να πάρει την κατηφόρα (γιατί ξέρουν ότι τους συμφέρει να πέσει), αλλά κυρίως φταίει το γεγονός ότι δεν υποτιμήσαμε τη δραχμή όσο θα έπρεπε πριν μπούμε σε ένα σκληρό νόμισμα. Θυμάμαι ότι πήρε πριν κάμποσα χρόνια απόφαση η κυβέρνηση να υποτιμήσει τη δραχμή κατά 14% και έπεσε κάθε άσχετος από οικονομία να την φάει, χωρίς να ξέρει τι σημαίνει υποτίμηση και γιατί γινόταν. Για την ιστορία, σύμφωνα με οικονομολόγους η δραχμή έπρεπε να είχε υποτιμηθεί κατά 20% πριν μπούμε στο €, αλλά τελικά ούτε και κατά 14% υποτιμήθηκε...

Και να μην ξεχνάμε ότι με την τρελή αύξηση των τιμών του πετρελαίου, αν δεν είχε ανέβει τόσο το € θα το πληρώναμε πολλές φορές ακριβότερα (γιατί η τιμή του πετρελαίου εκφράζεται σε $).

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν , έχω πάθει πλάκα .... :lol: :wacko:

Κάποιοι εδώ πέρα πρέπει να έχουν πολύ χρήμα !!! Μιλάμε για πάρα πολλά ευρώπουλα !!! :D

 

Ή έχουν πάρα πολύ χρήμα και φυσικά δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά , ή κάποιοι

άλλοι πληρώνουν τα πάντα γι'αυτούς και οπότε όλα είναι μια χαρά με το ευρώ ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουν...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν , έχω πάθει πλάκα .... :lol: :wacko:

Κάποιοι εδώ πέρα πρέπει να έχουν πολύ χρήμα !!! Μιλάμε για πάρα πολλά ευρώπουλα !!! :D

 

Ή έχουν πάρα πολύ χρήμα και φυσικά δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά , ή κάποιοι

άλλοι πληρώνουν τα πάντα γι'αυτούς και οπότε όλα είναι μια χαρά με το ευρώ ;)

 

'H και τα δυο (ουσιαστικα που ειπες), δεν ισχυουν. ;)

 

Λοιπον οτι με το eyro ακριβηναν τα παντα ειναι αληθεια και κανενας δεν το αρνηται.

Απο εκει και περα, μιας και αναφερθηκαν π.χ. καφεδες, καρπουζια κτλ.

Λοιπον, φταιει και ο Ελληνας (και ο Ιταλος και δεν ξερω ποιος) ο οποιος με το που αλλαξε η δραχμη και εμεινε μονο το ευρω, αυτοματα μονος του αντι να κανει τον υπολογισμο τιμης με το κομπιουτερακι και να βγει οσο δυνατων σε μεγαλυτερη ακριβεια τιμης το ποσο θα επρεπε να πληρωσουμε, αυθαιρετα, ανεβασε την τιμη στα υψη, προς ωφελος της τσεπης του.

(κατι που στην αρχη γινοταν σε ολη την Ιταλια και εβλεπες τιμες 36.53, και τωρα "περιπου" 40)

Και οσον αφορα γιατις καφετερειες εκεινη την περιοδο περιπου ετυχε να δουλεψω για την πλακα μου για λιγο σε μια ενος φιλου και το ειδα και μου το ειπε και ο ιδιος.

Αλλα βεβαια το "κακο" δεν ξεκινησε απο αυτον.

Ξεκινησε απο τον ιδιοκτητη της καφετερεας ο οποιος μαμησε το ενοικιο.

Ο roukounas αυτο που λεει για τον τουρισμο κτλ κτλ, ειναι σωστο και σιγουρα προβληματιζει πολλους.

Η δραχμη για να μπει για να μπουμε στο ευρω επρπε να υποτιμηθει κι αλλο.

Αλλα σε καθε υποτιμηση της χτυπιομασταν και φωναζαμε.(καπου το ειχα διαβασει απο κατι οικονομολογους)

Προσωπικα, το να λεμε να γυρισει η δραχμη δεν μου εξασφαλιζει αυτοματη μειωση τιμων.

Τουλαχιστον ετσι το βλεπω απο την καθημερινη ζωη και δεν ειμαι ουτε καποιος που τα εχει και δεν ξερει τι να τα κανει, ουτε καποιος που καθετε και του τα σκανε και ζηταει συνεχεια και αλλα. ;)

Φιλικα παντα.

Και πιστεψτε με η ακριβεια με απασχολει το ιδιο...(μακαρι να μην ηταν ετσι αλλα δυστυχως...)

 

P.S.-αυτο που ελεγαν να κανουν το ευρω και το 2ευρω χαρτονομισματα ισχυει ακομα;

Και καπου διαβασα οτι Ολλανδια; (δεν θυμαμαι) θα καταργισουν τα 1,2 λεπτα)

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρεις 2 αρνητικά του €.

 

Το πρώτο είναι η ακρίβεια. Πιστεύεις ότι αν γυρίσουμε στις δραχμές θα επιστρέψουν οι τιμές εκεί που ήταν;

 

Το δεύτερο είναι το ότι έχοντας ένα σκληρό νόμισμα γίναμε ακριβοί ως χώρα. Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά και σε αυτό η ευθύνη δεν αφορά αποκλειστικά το €. Αν θυμάσαι τα πρώτα χρόνια το € είχε πέσει στα 0,88$, και πάλι τότε όλοι γκρινιάζανε ότι δεθηκαμε με ένα ανίσχυρο νόμισμα και χάνουμε την αγοραστική μας δύναμη κλπ.

Για τη μεγάλη άνοδο του € φταίει από τη μια το γεγονός ότι οι Αμερικάνοι έχουν αφήσει το νόμισμά τους να πάρει την κατηφόρα (γιατί ξέρουν ότι τους συμφέρει να πέσει), αλλά κυρίως φταίει το γεγονός ότι δεν υποτιμήσαμε τη δραχμή όσο θα έπρεπε πριν μπούμε σε ένα σκληρό νόμισμα. Θυμάμαι ότι πήρε πριν κάμποσα χρόνια απόφαση η κυβέρνηση να υποτιμήσει τη δραχμή κατά 14% και έπεσε κάθε άσχετος από οικονομία να την φάει, χωρίς να ξέρει τι σημαίνει υποτίμηση και γιατί γινόταν. Για την ιστορία, σύμφωνα με οικονομολόγους η δραχμή έπρεπε να είχε υποτιμηθεί κατά 20% πριν μπούμε στο €, αλλά τελικά ούτε και κατά 14% υποτιμήθηκε...

Και να μην ξεχνάμε ότι με την τρελή αύξηση των τιμών του πετρελαίου, αν δεν είχε ανέβει τόσο το € θα το πληρώναμε πολλές φορές ακριβότερα (γιατί η τιμή του πετρελαίου εκφράζεται σε $).

 

Μέσα στην περίοδο 97-00 δεν είχε γίνει μια ανατήμηση της Δραχμής??

σωστό πάντος αυτό που λές, όντως έπρεπε να είχε γίνει υποτίμιση τοτε, και θυμάμε οτι μόλις ανακοινώθηκε κάτι τέτοιο όλοι οι "οικονομολόγοι" έπεσαν να φάνε την κυβέρνηση.

The "unwired" revolution began...

_http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407

 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ να ρωτήσω,απο τότε που έχουμε το ευρώ είδε κανείς καλό?

Ναι,ειδα ενα μεγαλο καλο.Να πηγαινω στο εξωτερικο(και οχι μονο εντος ευρωζωνης)& να μην χρειαζεται να στηνομαι με τις ωρες στα γκισε για να κανω συναλλαγη τη δραχμουλα μου,ΑΝ την εχουν υποψη τους οι ξενοι(μη γελατε καθολου)& ΑΝ ξερουν την ακριβη ισοτιμια της.Α ναι και ΑΝ δεν μου παρουν μεγαλη προμηθεια... ;)

 

Και μονο γι'αυτο,ευχαριστω το Θεο που εχω ευρω στα χερια μου & οχι δραχμες... :!:

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρεις 2 αρνητικά του €.

 

Για τη μεγάλη άνοδο του € φταίει από τη μια ... ... αλλά κυρίως φταίει το γεγονός ότι δεν υποτιμήσαμε τη δραχμή όσο θα έπρεπε πριν μπούμε σε ένα σκληρό νόμισμα.

 

Δηλαδή για τη μεγάλη άνοδο του Ευρώ φταίει ότι η μικρή Ελλαδίτσα δεν υποτίμησε αρκετά τη δραχμούλα της;; :wacko: :blink: :lol: :worry: :X :w00t: :alien:

 

Και αυτό επηρέασε την τωρινή ισοτιμία του € με τα άλλα νομίσματα (π.χ. $??). Ήμαρτον τι άλλο θα ακούσομε εδώ μέσα :w00t:

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή για τη μεγάλη άνοδο του Ευρώ φταίει ότι η μικρή Ελλαδίτσα δεν υποτίμησε αρκετά τη δραχμούλα της;; :wacko: :blink: :lol: :worry: :X :w00t: :alien:

 

Και αυτό επηρέασε την τωρινή ισοτιμία του € με τα άλλα νομίσματα (π.χ. $??). Ήμαρτον τι άλλο θα ακούσομε εδώ μέσα :w00t:

Οι "οικονομολόγοι" που λέγαμε... (σε πειράζω ;) )

Όχι δεν ήθελα να πω αυτό. Ήθελα να πω ότι ένας παραπάνω λόγος που μας επηρεάζει η άνοδος του € είναι το ότι στην ισοτιμία με την οποία κλείδωσε η δραχμή ήταν ήδη ανατιμημένη σε σχέση με το που θα έπρεπε να είναι.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Ναι,ειδα ενα μεγαλο καλο.Να πηγαινω στο εξωτερικο(και οχι μονο εντος ευρωζωνης)& να μην χρειαζεται να στηνομαι με τις ωρες στα γκισε για να κανω συναλλαγη τη δραχμουλα μου,ΑΝ την εχουν υποψη τους οι ξενοι(μη γελατε καθολου)& ΑΝ ξερουν την ακριβη ισοτιμια της.Α ναι και ΑΝ δεν μου παρουν μεγαλη προμηθεια... ;)

 

Και μονο γι'αυτο,ευχαριστω το Θεο που εχω ευρω στα χερια μου & οχι δραχμες... :!:

 

Σε ααυτο που λες Δημητρη θυμαμαι χαρακτηριστικα το 99 ή το 00 οταν εφυγα αναγκαστικα για Ιταλια με τον αδερφο μου, απο την μια μερα στην αλλη για κατι υποχρεωσεις, με 700.000-1.000.000 στην τσεπη.

δυστυχως δεν ειχα χρονο να τα αλλαξω Ελλαδα και η αναχωρηση μας δεν ηταν προγραμματισμενη.

(Για την Ιστορια τα χρηματα μου τα εδωσε Θειος μου ο οποιος κραταει παντα μερικα-κρυμενα-[οld fashiοn καταστασεις] στο σπιτι.δεν προλαβαινα κανα να παω τραπεζες.Πεμπτη βραδυ εφευγα.)

Φτανουμε Ιταλια και απο bari mexri Bologna δεν ειχαμε ουτε 1λιρετα, και επρεπε να περιμενουμε μεχρι Τριτη (δευτερα απεργεια οι τραπεζες) για να αλλαξουμε τα χρηματα...

Ιστορια να σου τυχει μια το εκκατομυριο, αλλα προσωπικα μου ετυχε και μας ταλαιπωρησε πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Ναι,ειδα ενα μεγαλο καλο.Να πηγαινω στο εξωτερικο(και οχι μονο εντος ευρωζωνης)& να μην χρειαζεται να στηνομαι με τις ωρες στα γκισε για να κανω συναλλαγη τη δραχμουλα μου,ΑΝ την εχουν υποψη τους οι ξενοι(μη γελατε καθολου)& ΑΝ ξερουν την ακριβη ισοτιμια της.Α ναι και ΑΝ δεν μου παρουν μεγαλη προμηθεια... ;)

 

Και μονο γι'αυτο,ευχαριστω το Θεο που εχω ευρω στα χερια μου & οχι δραχμες... :!:

Δλδ καλύτερα να πληρώνεις κάτι 200 και 300% πάνω αρκεί ΟΤΑΝ και ΑΝ βγεις εξωτερικό να μην χρειαστεί να στηθείς σε ουρά για συνάλλαγμα. :worry:

Link to comment
Share on other sites

Guest RouKouNas
Δλδ καλύτερα να πληρώνεις κάτι 200 και 300% πάνω αρκεί ΟΤΑΝ και ΑΝ βγεις εξωτερικό να μην χρειαστεί να στηθείς σε ουρά για συνάλλαγμα. :worry:

 

Ναι ναι φιλε μου ετσι πρεπει.. :confused: επειδη δεν μπορουμε η βαριομαστε να παμε τραπεζα για συνναλαγμα πρεπει να πληρωνουμε το ψωμι απο 60 λεπτα το 2002 1 ευρω το 2005..!!! :wacko: :wacko: Μα τι λετε ρε παιδια?? Ρε Δημητρη...???? Ημαρτον ρε συ...

 

Καπου διαβασα πιο πανω (και εχει ΑΠΟΛΥΤΟ δικιο ο φιλος που το ειπε) οτι το ευρω ειναι ενα νομισμα που θα κανει τους πλουσιους πλουσιοτερους και τους φτωχους φτωχοτερους.. Θα δειτε σε πολυ λιγα χρονια..

Link to comment
Share on other sites

Guest RouKouNas

Έχω να ρωτησω κατι ολους σας,

 

εαν για παραδειγμα (λεμε τωρα πραγμα αδυνατο βεβαια) ξαναγυρνουσαμε στις δραχμες και την επομενη μερα σας ελεγαν οτι:

 

Θα περνεις για μισθο 220000 δραχμες και:

 

ενας καφες θα κοστιζει 1300 δραχμες

ενα πακετο τσιγαρα 950 δραχμες

ενα ποτο σε ενα μπαρ 5000 δραχμες

ενα αναψυκτικο απο το περιπτερο 340 δραχμες

ενα μπουκαλι νερο 340 δραχμες

ενα παγωτο 680 δραχμες

ενα σουβλακι 610 δραχμες

μια πιτσα 3000 δραχμες

ενα cinema 2700 δραχμες

 

τι απο ολα αυτα θα κανατε?

 

Εχετε χασει το νοημα του θεματος νομιζω μερικοι.. Οταν λεμε να γυρισουμε στις δραχμες δεν μιλαμε να μεινουν οι τιμες στα ιδια επιπεδα.. Πιστευω οτι τα παραπανω παραδειγματα ειναι τρανταχτα για να καταλαβουμε τι πληρωνουμε και ποσο.. Και μη μου πειτε οτι θα κανατε κατι απο αυτα πληρωνοντας το σε δραχμες γιατι θα τραβηξω τα βυζια μου..

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν...Έχοντας δει το Ε στα χέρια μου εδώ και 3.5 χρόνια τώρα, έχω να πω...

 

Αρνητικά - σκέψεις περί Ε:

 

*Όντως, οι στρογγυλοποιήσεις έχουν ρημάξει το θέμα. Ενδεικτικά, ένα απλό αναψυκτικό από περίπτερο κόστιζε το 2002 150 δρχ (στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτέρων κτλ), που αυτό μας δίνει ισοτιμία 0.44 λ σε Ευρώ. Guess what, σε χρόνο 0 αυτό έγινε 0.50...Μετά, 0.60...Τα Χριστούγεννα που ήμουν τελευταία φορά Ελλάδα ήταν 0.65 με 0.70 ανάλογα το μέρος...

 

Τώρα...δεν ξέρω. Πήγε 0.80? Διόλου απίθανο!!!

 

Το πρόβλημα κατ εμέ είναι ότι το Ε έχει λάθος υπόσταση στις μικρες αξίες, καθώς είναι πολύ διαφορετικό να έχεις κέρματα με μέγιστη αξία 100 δρχ (επί δραχμής - και μερικά περιορισμένα / συλλεκτικά 500 δρχ κέρματα υπήρχαν, που κόπηκαν για τους Ολυμπιακούς αγώνες ως τελευταίο νόμισμα της χώρας), και επί Ε, 680 δρχ στο κέρμα των 2 Ε.

 

Ο κόσμος εδώ δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί άμεσα ή εύκολα στα νέα δεδομένα, και υπήρξαν ανατιμολογήσεις και κερδοσκοπία στο μάξιμουμ.

 

Το είχα πάθει και εγώ αυτό όταν είχα πάει 12 χρονών για πρώτη φορά στην Αγγλία, και δεν είχα καταλάβει μία από το σύστημα που έχουν εδώ (ακριβώς σαν το Ε οι υποδιαιρέσεις), οπότε ανετότατα έβαζα πχ μια λίρα (τότε, 400 δρχ) σε δημόσιο τηλέφωνο και είχα την εντύπωση ότι είχα ρίξει...ψιλά!

 

Το θέμα είναι η νοοτροπία των καταναλωτών...Προσωπικά (και δεν είμαι ο μόνος), αν έβλεπα μια τιμή κάπου 0.49 ή 0.48 Ε θα...δυσανασχετούσα (!!!) σκεφτόμενος "καλά, δεν το κάνανε 0.50 να τελειώναμε? Ποιος κουβαλάει κέρματα 2λ τώρα για ρέστα από τους βλάκες" κτλ κτλ. Δεν είχαμε παιδεία που να επιτρέπει καθημερινές συναλλαγές με δεκαδικούς (Θυμίζω εδώ ότι επί δρχ το τάληρο - 5 δρχ- ήταν το απόλυτα μικρότερο νόμισμα που μπορεί να έβλεπε κάποιος, γιατί τα 1/2 δρχ αν και νόμιμα, δεν κυκλοφορούσαν ευρέως για πολλά, πολλά, χρόνια...), και αυτό στοίχισε.

 

Ίσως όντως να έπρεπε να είχε υποτιμηθεί η δρχ πριν μπούμε στο Ε, αλλά τώρα πλέον ότι και να λέμε είναι πολύ αργά :)

 

Και τώρα, στα θετικά του Ε:

 

* Διατηρώντας, από το 2002, εναν server σαν κι αυτό που βλέπετε τώρα και χρησιμοποιεί το myphone για το site του, βγήκα μακροπρόθεσμα ΠΟΛΥ κερδισμένος...

 

Αν, για παράδειγμα, ο server από την αμερικάνικη εταιρία κόστιζε 100 $, εγώ το 2002 έδινα 100-120 Ε (κατά μέσο όρο 100 γιατί η ισοτιμία ήταν ~1:1 τότε), ενώ τώρα αν είχα τον απολύτως ίδιο server (που δεν έχω, έχω πάρει ακριβότερο) θα πλήρωνα...76-85 Ε ανάλογα της ισοτιμίας! Σε διάστημα μηνών, και ειδικά όταν μιλάμε για μεγαλύτερα ποσά, το κέρδος είναι σημαντικό...

 

Το ίδιο ισχύει και για το πετρέλαιο όπως σωστά είπαν πριν από μένα, και για όλα τα τεχνολογικά / εισαγόμενα είδη προσθέτω εγώ. Όποιος ξέρει από Η/Υ θα ξέρει ότι πριν λίγα χρόνια, το να βρει τιμές όπως οι σημερινές στην Ελλάδα ήταν ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ...Και ναι μεν οι τιμές έχουν πέσει παγκοσμίως, αλλά...παραδειγματάκι:

 

Η καλύτερη κάρτα γραφικών της αγοράς, το υπέρτατο μοντέλο, ΑΝ, ΟΤΑΝ και ΟΠΩΣ ερχόταν στην Ελλάδα επί δρχ, θα κόστιζε ~200.000-250.000 για να την πάρει κάποιος. Μέχρι πριν λίγους μήνες, το 2004, έτσι ήταν ακόμα τα πράγματα με το Ε..Στην Αγγλία, εδώ, έβλεπες μια κάρτα σαν κι αυτή που λέω να κάνει 300 λίρες (~450 Ε) και στην Ελλάδα 600-700, η ίδια ακριβώς!

 

Πρόσφατα, το 2005, είδα ότι οι τιμές της Ελλάδας έστρωσαν φοβερά σε αυτόν τον τομέα, και είναι ίδιες με τις αγγλικές (με την διαφορά ισοτιμίας)...Την κάρτα αυτή, μπορείτε τώρα να την βρείτε σε δεκάδες καταστήματα με τιμή 420-450 Ε, κάτι που δεν νοείτο να συμβαίνει στην Ελλάδα επί δρχ. Το ίδιο ισχύει για όλα τα τεχνολογικά κτλ αντικείμενα που είναι Αμερικανόφερτα.

 

Κατά τα άλλα, η νοοτροπία των ελλήνων ότι "το ακριβό είναι και καλό" - πράγμα που ισχύει αλλά όχι πάντα και όχι στα πάντα!- μας καταστρέφει...

 

Αν κάποιος έβλεπε 2 καφετέριες δίπλα-δίπλα με διαφορά τιμής στον καφέ 1.5 Ε, και παρόμοιο περιβάλλον, μαντέψτε, ποιά θα διάλεγε? Την ακριβή, γιατί στην φτηνή "ο καφές είναι χάλια" "συχνάζουν Αλβανοί" "το περιβάλλον / σέρβις / κάτι είναι χειρότερο" κτλ...

 

Πράγμα που ναι, ίσως να ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ και ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ...Οπότε, όταν ο άλλος σου σερβίρει τον φραπέ λες και το καλαμάκι είναι επιχρυσωμένο και το ποτήρι περιέχει Dom Perignon, και δεν μιλάει κανείς, ποτέ, ούτε πηγαίνει σε αντίστοιχο φτηνότερο μέρος γιατι "ααα φτηνο = όχι", τι θέλετε να γίνει?

 

Αναφέρω ότι στην Αγγλία, άσχετα αν δεν ξέρουν να φτιάχνουν καφέ (μόνο η Ιταλία πρέπει να έχει αντίστοιχη της Ελληνικής ποικιλία τελικά), ΠΟΤΕ και σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν έχω βρει καφέ που να κοστίζει πάνω από...2, 2.5 Ε, και αυτό να τον πιείς καθιστός και με σερβιτόρο, και όχι όρθιος σε πλαστικό κύπελλο...Και αυτό, εδώ, που οι μισθοί πείνας είναι 15.000-18.000 Ε το χρόνο MINIMUM...Στην Ελλάδα, ε, είμαστε πιο μάγκες...

 

Αυτά είχα να πω επί της ουσίας, από κει και πέρα εγώ το Ε το λατρέυω, αλλά δυστυχώς όσο ξεχνάμε τι πληρώνουμε τόσο θα μας ξεχνάει κι αυτό...Τουλάχιστον, με την διαφορά της τιμής της κάρτας γραφικών που ανέφερα, άντε βρε, θα μπορέσετε να πιείτε ~40 καφέδες παραπάνω...Τυχεροί!

 

-Γιάννης

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...