SakisPlayer Δημ. June 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2005 SakisPlayer, μπορεί τα παράλια της Ιωνίας να είχαν πολλούς Έλληνες, (είχαν και πολλούς Τούρκους βέβαια). Εμείς αν τα χάσαμε ήταν επειδή θέλαμε και την ενδοχώρα (μεγάλη ιδέα βλέπε). Και βρεθήκαμε να πολεμάμε μέσα αμιγείς Τουρκικούς Πληθυσμούς. Τώρα αυτό περί διεκδίκησης των εδαφών από διαφόρους, ας ηρεμήσουμε λίγο, γιατί στα λόγια όλοι καλοί είναι, δεν είδα κανέναν να ζώνεται εκρηκτικά και να πάει να αυτοκτονήσει στον Πενταδάκτυλο ή την Πόλη (Palestinian Style). Από το καναπέ ωραία μιλάμε για ελληνικά εδάφη που έπρεπε να μας ανήκουν. Iστορία ξέρεις, δεν συμαίνει last 100 years. Φιλικά... Σάκης. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. May 30, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2006 Ξεθάβω αυτό το - νομίζω - ενδιαφέρον θέμα, μιας και τις τελευταίες ημέρες εντελώς τυχαία άρχισα να ασχολούμαι και πάλι με την ΒΑ. Παιδιά, η ιστορία της ΒΑ είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα, από όποια πλευρά και αν το ψάξει κανείς. Κάτι που είχα πάντα απορία, ήταν να μάθω πόσο πληθυσμό είχε η Πόλη. Σύμφωνα με το βιβλίο που ανέφερα στο 1ο ποστ, η Κωνσταντινούπολη έφτασε να έχει και 300.000 κατοίκους τον 5ο αιώνα, ενώ πρόσφατα διάβασα ότι στην Άλωση είχε φτάσει να έχει μόλις 40.000. Αν ισχύουν τα νούμερα αυτά, μιλάμε για θεαματικές διαφορές και δείχνουν την ακμή και παρακμή μιας ολόκληρης Αυτοκρατορίας... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
undertow Δημ. May 30, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2006 Χαιρομαι πραγματικα που υπαρχουν τετοια θεματα μπραβο! Συμφωνα με το βιβλιο του Peter Charanis "Demography" , ο πληθυσμος της πρωτευουσας της Ανατολικης Ρωμαϊκης Αυτοκρατοριας κατα τον 6ο αιώνα έχει υπολογισθει σε 600.000 κατοικους , για την τροφη των οποιων ηταν ανεπαρκης η παραγωγη της θρακικης της ενδοχωρας.Ως εκ τουτου εχθρικος στρατος ξηρας που πολιορκουσε την Πολη δεν επηρεαζε την τροφοδοσια της.Η τροφοδοσια της πολης εκεινη την εποχη μπορουσε να απειληθει μονο με διπλο ναυτικο αποκλεισμο στον Βοσπορο και στον Ελλησποντο, πραγμα που στην πραξη υπερεβαινε τις δυνατοτητες των ναυτικων δυναμεων της εποχης .Απο το 650 ομως αλλαξε το διεθνες περιβαλλον και εμφανιστηκαν οι Αραβες (Σαρακηνοι τους ελεγαν οι Βυζαντινοι τοτε) οι οποιοι αργοτερα ανεπτυξαν αυτοκρατορια πολυ μεγαλυτερη απο την Βυζαντινη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. May 30, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2006 Χαιρομαι πραγματικα που υπαρχουν τετοια θεματα μπραβο! Συμφωνα με το βιβλιο του Peter Charanis "Demography" , ο πληθυσμος της πρωτευουσας της Ανατολικης Ρωμαϊκης Αυτοκρατοριας κατα τον 6ο αιώνα έχει υπολογισθει σε 600.000 κατοικους , για την τροφη των οποιων ηταν ανεπαρκης η παραγωγη της θρακικης της ενδοχωρας.Ως εκ τουτου εχθρικος στρατος ξηρας που πολιορκουσε την Πολη δεν επηρεαζε την τροφοδοσια της.Η τροφοδοσια της πολης εκεινη την εποχη μπορουσε να απειληθει μονο με διπλο ναυτικο αποκλεισμο στον Βοσπορο και στον Ελλησποντο, πραγμα που στην πραξη υπερεβαινε τις δυνατοτητες των ναυτικων δυναμεων της εποχης .Απο το 650 ομως αλλαξε το διεθνες περιβαλλον και εμφανιστηκαν οι Αραβες (Σαρακηνοι τους ελεγαν οι Βυζαντινοι τοτε) οι οποιοι αργοτερα ανεπτυξαν αυτοκρατορια πολυ μεγαλυτερη απο την Βυζαντινη. 5ος αιώνας, 300.000 κάτοικοι 6ος αιώνας, 600.000 κάτοικοι Εκπληκτική αλλαγή και αναρωτιέμαι εάν μέχρι την εποχή εκείνη είχε εμφανιστεί ξανά τόσο μεγάλη πόλη. Η Ρώμη άραγε μέχρι πόσους κατοίκους είχε φτάσει να έχει όταν ήταν πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
undertow Δημ. May 30, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2006 Να προσθεσω μερικες εξαιρετικες βιβλιογραφιες σχετικα με το Βυζαντιο , απο πολυ μεγαλους Βυζαντινολογους και μη: -Ostrogosky , History of the Byzantine State -Obolensky Dimitri , The Byzantine Commonwealth (με οικονομικα στοιχεια προϋπολογισμων και στρατων του Βυζαντιου) -Treadgold Waren , Byzantium and its Army , 284-1081 . -Treadgold Waren , A history of the byzantine state and society. -Γλυκατζη-Αρβελερ Ελενη , Η πολιτικη Ιδεολογια της Βυζαντινης Αυτοκρατοριας. -Charanis Peter , The Byzantine Empire in the Eleventh Century. Και φυσικα για οποιον ενδιαφερεται για τις στρατηγικες και τακτικες πτυχες της Βυζαντινης Αυτοκρατοριας και τις πολεμικες μεθοδους , το απολυτο στρατιωτικο εγχειριδιο -Maurice's Strategikon (του Αυτοκρατορα Μαυρικιου) , το οποιο ειναι η βαση και για το εγχειριδιο του Λεοντα 6ου "Τακτικα". Για τον πληθυσμο της Ρωμης απ'ό,τι ξερω τον 6ο αιωνα ηταν 30-100.000 μονο.Φυσικα τον πρωτο και δευτερο αιωνα ηταν πολυ μεγαλυτερη ,ακριβη αριθμο δεν γνωριζω αλλα πρεπει να ηταν περιπου ομοιος με τον πληθυσμο της Κωνσταντινουπολης του Ιουστινιανου-ισως και μεγαλυτερος.Στη Ρωμ.Αυτοκρατορια ομως και αλλες πολεις ηταν πολυπληθεις οπως η Ηρακλεια , η αρχαια Κυμη η Ραβεννα ακομα και το Μιλανο που τον 6ο αιωνα ηταν πολυ μεγαλυτερο απο την Ρωμη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Selespeed Δημ. June 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2006 Διαβάζοντας όλο το topic συμφώνησα με την άποψη ότι το Βυζάντιο (ή όπως ονομαζόταν τότε) δεν είναι συνέχεια της Ελλάδας (ή όπως ονομαζόταν τότε)... Όμως, η Ελλάδα είναι συνέχεια του Βυζαντίου;;;;; (απορία είναι, δεν το κάνω για να αμφισβητίσω κάποιον αν θεωρηθεί κάτι τέτοιο..) Αφού λίγο πριν πέσει η Πολη είχαν μείνει μόνο τα Ελληνικά εδάφη, τα οποία μιλούσαν αποκλειστικά την Ελληνική και παραμένουν μέχρι σήμερα με τα ίδια σχοιχεία (και την ορθοδοξία) ίσως έτσι να συνδέεται και τελικά να προσπαθούμε να συνδυάσουν ότι και η ΒΑ είναι Ελληνική... Και κάτι ψιλοάσχετο. Μιας και είδα εδώ αρκετούς με γνώσεις ιστορίας, ποία είναι η γνώμη σας για για την Ιστορία που δίνει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία; Είναι σωστή ή σχολικά παραμυθάκια; Αξίζει να την πάρω (μήπως και διαβάσω ποτέ και μάθω κάτι); Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
undertow Δημ. July 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2006 Θα ηταν ενδιαφερον να ακουγαμε αποψεις σχετικα με την "ανεξηγητη" παρακμη που ακολουθησε μετα την βασιλεια του Βασιλειου Β' Βουλγαροκτονου...Εφοσον η αυτοκρατορια την περιοδο εκεινη ηταν εξωτερικα ασφαλης ,οικονομικα ισχυροτερη απο ποτε και εδαφικα αρκετα εξαπλωμενη , πώς προηλθε τετοια παρακμη κατα τη γνωμη σας; Ηταν οι Σελτζουκοι τοσο ισχυροι και ετσι εξηγηται ;;;τι πιστευετε; η προσωπικη μου αποψη θα διατυπωθει αμεσως μετα εφοσον καποιος πει την γνωμη του (αν ενδιαφερθει κανεις εδω που τα λεμε :) ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GIL46 Δημ. July 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2006 Να ρωτήσω κάτι?? Γιατί στα σχολεία από το δημοτικό μάς μαθαίνουν για τόν Μεγα Αλεξανδρο και δίαφορους άλλους, και δέν αναφέρωνται κάθόλου στήν Νεότερη Ελληνική Ιστορία δηλ. τί εγινέ στήν Κυπρο με το Αττιλα και αυτούς, τούς λόγους που έγιναν οι ΕλληνοΙταλικοί πολέμοι????? Μόνο μάς λένε ότι και κάλα με το έτσι θέλω πήγε ο Μουσολίνι στόν Μεταξα ένα βράδυ που κοιμόταν και τόν ξύπνησε και του είπε οτί θέλω τήν Ελλάδα, βέβαια έγινα πάρα πολλά πράγματα τα οποία μας αποκρύπτουν οι κυβερνησεις γία να εξυπηρετήσουν δίαφορους σκοπούς τους....... Συγνώμη άν εθιξα κάποιους άλλα αυτή είναι η πικρή αλήθεια Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ethnicnation Δημ. July 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2006 Δεν υπήρχαν Ελληνοιταλικοί πολέμοι. Υπήρχε ενας άξονας φασιστών (Ιταλία -Γερμανία και κάποιοι άλλοι ουδέτεροι φίλα προσκύμενοι όμως στον άξονα, όπως η Τουρκία) και απο την άλλη υπήρχε όλη η Ευρώπη. Συμπηρώνω στο μήνυμά σου πάντως, οτι ούτε για το Βυζάντιο διδασκώμαστε στο σχολείο. Και μιλάμε για μια άψογα οργανωμένη κοινωνία σε θεσμούς. Και ποιότητα σε μορφωτικό επίπεδο και πολλά άλλα. Παράθεση Ποιόν θ' "αρπάξω" σήμερα; [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PaRisC Δημ. July 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2006 Κωνσταντίνος Κατακουζινός - Επίκουρος καθηγητής της Βυζαντινολογίας... ethnicnation- είσαι σίγουρα 12 ετων... γιατι εμεις στην ηλικία σου καναμε το Παρε Ενα Μηλο Λολα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ethnicnation Δημ. July 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2006 Δεν μου δίνεις και μένα ενα μήλο για να κατανοήσω κάπως την ασάφειά σου; Παράθεση Ποιόν θ' "αρπάξω" σήμερα; [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. July 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2006 Να ρωτήσω κάτι?? Γιατί στα σχολεία από το δημοτικό μάς μαθαίνουν για τόν Μεγα Αλεξανδρο και δίαφορους άλλους, και δέν αναφέρωνται κάθόλου στήν Νεότερη Ελληνική Ιστορία δηλ. τί εγινέ στήν Κυπρο με το Αττιλα και αυτούς, τούς λόγους που έγιναν οι ΕλληνοΙταλικοί πολέμοι????? Μόνο μάς λένε ότι και κάλα με το έτσι θέλω πήγε ο Μουσολίνι στόν Μεταξα ένα βράδυ που κοιμόταν και τόν ξύπνησε και του είπε οτί θέλω τήν Ελλάδα, βέβαια έγινα πάρα πολλά πράγματα τα οποία μας αποκρύπτουν οι κυβερνησεις γία να εξυπηρετήσουν δίαφορους σκοπούς τους....... Συγνώμη άν εθιξα κάποιους άλλα αυτή είναι η πικρή αλήθεια Απλά γιατί πέρα από εθνικιστικές κουβέντες και προσωπικές απόψεις, νομίζω πως πάντα, μια χώρα, θέλει να προβάλει το μεγαλείο της στα νέα παιδιά που μαθαίνουν την ιστορία (θέλεις για να τα "πορώσει", θέλεις για να τους δώσει να καταλάβουν πως οι Έλληνες ήταν ανέκαθεν σημαντικοί, it's your call). Μπορεί η νεότερη ιστορία της Ελλάδας να είναι επίσης πλούσια, αλλά "πονάει" περισσότερο (κοινωνικοπολιτικά) από την αρχαιότητα όπου όλου παραδέχονται πως η Ελλάδα ήταν ισχυρή και οι Έλληνες παντοδύναμοι... Με λίγα λόγια εγώ στο μυαλό μου το έχω με μια παρομοίωση... Φαντάσου τα παιδιά στα σχολεία σαν έναν στρατιώτη που ετοιμάζεται για τον πόλεμο. Είναι δυνατόν ποτέ η μάνα του να του πει "Πού πας; Δεν έχει νόημα! Δεν αξίζει να πολεμήσεις!". Όχι. Μια μάνα θέλει να δει το παιδί της να δοξάζεται (και να την δοξάζει και εκείνη μαζί :p ). Σκέψου το κάπως έτσι... Οι Έλληνες έζησαν τις μεγαλύτερες δόξες τους στην αρχαιότητα, για αυτό θα μείνουν στην ιστορία. Όχι για το 40, όχι για την Κύπρο (δυστυχώς!)... Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GIL46 Δημ. July 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2006 ενα παιδί 12 ετών μπορεί να εκφράζετε ετσι ?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GIL46 Δημ. July 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2006 ναι αλλα γιατί να μήν υπάρχει μία παραγραφός στα σχολικα βιβλια γία τήν Κυπρό παραδειγμα? εμενα ο πατέρας μου όταν ήταν στο στρατο τους είχαν παει κυπρο για βοηθεια και καλα και ένας θεος ξέρει πώς γύρισε ζωντανός από τήν μανία τών τουρκων..... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. July 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2006 ναι αλλα γιατί να μήν υπάρχει μία παραγραφός στα σχολικα βιβλια γία τήν Κυπρό παραδειγμα? εμενα ο πατέρας μου όταν ήταν στο στρατο τους είχαν παει κυπρο για βοηθεια και καλα και ένας θεος ξέρει πώς γύρισε ζωντανός από τήν μανία τών τουρκων..... Ε καλά μην υπερβάλλεις...Υπάρχει ολόκληρο κεφάλαιο για την Κύπρο. Πιθανόν να μην έχεις πάει ακόμα 3η Λυκείου που κάνουν Νεότερη ιστορία. Τουλάχιστον πριν 3 χρόνια που πήγαινα εγώ, την Κύπρο την είχαμε και εντός ύλης για εξετάσεις Ιουνίου! Έλεγε για τα γεγονότα με τον Μακάριο και όλα τα υπόλοιπα. Απλά ήταν ένα κεφάλαιο, όχι μια ολόκληρη ενότητα! Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PaRisC Δημ. July 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2006 ενα παιδί 12 ετών μπορεί να εκφράζετε ετσι ?? ακριβως ΑΥΤΗ την απορια εχω και εγω... παρε λοιπον το μηλο που μου ζητησες και πες μας... εισαι 12? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ethnicnation Δημ. July 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2006 Οι Έλληνες έζησαν τις μεγαλύτερες δόξες τους στην αρχαιότητα, για αυτό θα μείνουν στην ιστορία. Όχι για το 40, όχι για την Κύπρο (δυστυχώς!)... Μα τι ειναι αυτό που έγραψες τώρα;:blink: Παράθεση Ποιόν θ' "αρπάξω" σήμερα; [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. July 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2006 Μα τι ειναι αυτό που έγραψες τώρα;:blink: Εννοώ φίλε μου, πως οι ξένοι δυστυχώς ξέρουν μονάχα την Ελλάδα της Ακρόπολης, του Δία και του Μεγάλου Αλεξάνδρου... Η Ελλάδα του 40, αν και ήταν μια ΠΟΛΥ δυνατή στιγμή της Ελλάδας (αν δεν καταλαβαίνεις κάτι μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπέρασμα :) ) δεν τους κάνει την ίδια "εντύπωση"... Δεν λέω πως είναι καλό...αλλά πες μου έναν ξένο ο οποίος να ξέρει για το τι κάναν οι Έλληνες το 40. Όλοι ξέρουν για την αρχαιότητα, αν είμαστε τυχεροί, άντε και το Βυζάντιο, βία και η Ελληνική "ρομαντική" επανάσταση! Πιο πέρα για τους ξένους η Ελλάδα σταματά να "υπάρχει" σαν χώρα ποου αγωνίζεται... Δεν πιστέυω πως έτσι ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι τα πράγματα, αλλά πιστεύω ακράδαντα πως έτσι ΕΙΝΑΙ δυστυχώς τα πράγματα! (Τελικά αποφάσισες πόσων χρονών είσαι; :rolleyes: ) Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achileas Δημ. July 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2006 Εννοώ φίλε μου, πως οι ξένοι δυστυχώς ξέρουν μονάχα την Ελλάδα της Ακρόπολης, του Δία και του Μεγάλου Αλεξάνδρου... Η Ελλάδα του 40, αν και ήταν μια ΠΟΛΥ δυνατή στιγμή της Ελλάδας (αν δεν καταλαβαίνεις κάτι μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπέρασμα :) ) δεν τους κάνει την ίδια "εντύπωση"... Δεν λέω πως είναι καλό...αλλά πες μου έναν ξένο ο οποίος να ξέρει για το τι κάναν οι Έλληνες το 40. Όλοι ξέρουν για την αρχαιότητα, αν είμαστε τυχεροί, άντε και το Βυζάντιο, βία και η Ελληνική "ρομαντική" επανάσταση! Πιο πέρα για τους ξένους η Ελλάδα σταματά να "υπάρχει" σαν χώρα ποου αγωνίζεται... Δεν πιστέυω πως έτσι ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι τα πράγματα, αλλά πιστεύω ακράδαντα πως έτσι ΕΙΝΑΙ δυστυχώς τα πράγματα! (Τελικά αποφάσισες πόσων χρονών είσαι; :rolleyes: ) Ο χιτλερ παντως το ειπε οτι οι ηρωες πολεμουν σαν τους Ελληνες και οχι οι Ελληνες σαν τους ηρωες. Τωρα αν εννοεις οτι ολοι οι τουριστες που ερχονται εδω γνωριζουν πιο πολυ την Ακροπολη το Δια και τον Σωκρατη συμφωνω. Κατα 99,9% ερχονται γι'αυτα Παράθεση Ω ξειν' αγγελλειν Λακεδαιμονιοις οτι τηδε κειμεθα τοις κεινων ρημασι πειθομενοι. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosmaroulitsis Δημ. July 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2006 Δηλαδή και για 0,1% έρχονται για souvlaki,mouzakas και χωριάτικη...;;; Μην τρελαθούμε τώρα...50-50 είναι... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achileas Δημ. July 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2006 Δηλαδή και για 0,1% έρχονται για souvlaki,mouzakas και χωριάτικη...;;; Μην τρελαθούμε τώρα...50-50 είναι... Δηλαδη ερχονται 50% για τι?για να δουν τα μνημεια του Β.ΠΠ που δεν υπαρχουν?Παντως ημαστε εκτος θεματος εκτος αν παρουμε εγκριση να το συνεχισουμε Παράθεση Ω ξειν' αγγελλειν Λακεδαιμονιοις οτι τηδε κειμεθα τοις κεινων ρημασι πειθομενοι. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosmaroulitsis Δημ. July 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2006 Ωραία,είμαστε εκτός...Έχεις δίκιο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achileas Δημ. July 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2006 Ωραία,είμαστε εκτός...Έχεις δίκιο... Για βυζαντιο συζηταμε οχι για τουριστες. Παντως σκεψου το λιγο και θα δεις Παράθεση Ω ξειν' αγγελλειν Λακεδαιμονιοις οτι τηδε κειμεθα τοις κεινων ρημασι πειθομενοι. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosmaroulitsis Δημ. July 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2006 Για βυζαντιο συζηταμε οχι για τουριστες. Παντως σκεψου το λιγο και θα δεις Ναι,το κατάλαβα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achileas Δημ. July 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2006 Μια απορια μικρη εχω. Ποια εργα εποχης βυζαντιου εχουμε και μας εχουν μεινει,μας εχουν διδαξει,μας εχουν βαλει σε σκεψη? Υπαρχει κατι ανωτερο απο τα εργα που αφησαν πισω τους οι μεγαλοι φιλοσοφοι της αρχαιας Ελλαδας? Ποιον βυζαντινο λογιο φιλοσοφο δραματουργο θυμασται? Το πιο σημαντικο γεγονος της βυζαντινης εποχης ειναι οι διωγμοι,οι σφαγες και οι σταυροφοριες. Αν κανω λαθος διορθωστε με. Παράθεση Ω ξειν' αγγελλειν Λακεδαιμονιοις οτι τηδε κειμεθα τοις κεινων ρημασι πειθομενοι. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts