Jump to content

Συγκριτικό καμερών κινητών τηλεφώνων

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ναι το έβαλα

Ακιζακι έβαλες το mode νύχτα στην 2η, δείχνει πολύ καλή πάντως.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A6013 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

mix 2s auto και με την αναβάθμιση της κάμερας του mix 3 για βραδυνές.

Ηταν αρκετα σκοτεινά...

45075026034_580a7b4a50_c.jpgIMG_20181109_201103 by Nikos Manousakis, on Flickr

44886558795_f635117c8d_c.jpgIMG_20181109_201130 by Nikos Manousakis, on Flickr

44886548225_e666dee24c_c.jpgIMG_20181109_201654 by Nikos Manousakis, on Flickr

30859815967_8cbd407d70_c.jpgIMG_20181109_201706 by Nikos Manousakis, on Flickr

Προσεγγιση huawei μου μοιαζει. Κατεβασε exposure, ανέβασε σκιες (κατι που ισως ανεβασε και λιγο τη λεπτομέρια στις σκιες) αλλά ανεβασε και τρελά το sharpening. Δεν ειμαι σιγουρος αν μου αρεσει.

Edited by Antretng

mix 2s auto και με την αναβάθμιση της κάμερας του mix 3 για βραδυνές.

Ηταν αρκετα σκοτεινά...

είναι κάπως ''πλαστικοποιημένες'' θα τις χαρακτήριζα.. με στοκ θα έπαιρνες σίγουρα καλύτερο αποτέλεσμα

aka bill_thes

για τα παιδια που ζητησαν νυχτερινες, auto και night mode, η 2η πρεπει να ειναι κουνημενη τις εβγαλα βιαστικα, 6τ

30862013147_124b4bd192_c.jpgIMG_20181109_215233 by tilemaxos athanasiou, on Flickr

30862035987_65f009fa9e_c.jpgIMG_20181109_215238 by tilemaxos athanasiou, on Flickr

akrolykos θα προτιμήσω την πρώτη κι ας έχει παραπάνω θόρυβο, έχει κάνει λιγότερη επεξεργασία

Ntanis1 καλή θεωρείται δεδομένων των συνθηκών, αν κι έχει παραπάνω θόρυβο απ οσο θα έπρεπε για 500 iso.. θα ήθελα να δω και άλλα δείγματα απο το xs

aka bill_thes

Mi8 Stock auto

45770837461_f15e53bbf2_c.jpgIMG_20181107_192927 by John, on Flickr

45045748754_7de45f8879_c.jpgIMG_20181107_193610 by John, on Flickr

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

LG G7 WIDE CAMERA AUTO AI ON

44902975255_5bc79ecb1e_c.jpg

2018-11-10_10-31-34 by Alex Alex - Flickr2BBcode LITE

LG G7 WIDE CAMERA AUTO

30876081367_f776a4d36e_c.jpg

2018-11-10_10-32-20 by Alex Alex - Flickr2BBcode LITE

Στάλθηκε από το LM-G710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ντανις οι ημερησίες μου άρεσαν η νυχτερινή όχι τόσο για τα λεφτά του.

Αλεξ τι έκανες στην 1η και έχει τονίσει τόσο τον ουρανό;

είναι κάπως ''πλαστικοποιημένες'' θα τις χαρακτήριζα.. με στοκ θα έπαιρνες σίγουρα καλύτερο αποτέλεσμα

Με στοκ ειναι ολες. Με αυτόματο και νυχτερινό προγραμμα.

Ντανις οι ημερησίες μου άρεσαν η νυχτερινή όχι τόσο για τα λεφτά του.

Αλεξ τι έκανες στην 1η και έχει τονίσει τόσο τον ουρανό;

AI...all the money.

Στάλθηκε από το LM-G710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αλεξ πολύ καλή η wide με το ΑΙ..

Ntanis1 δεν φαίνονται τα exif στις τελευταίες σου φωτο.. έχεις πειράξει κάτι;

aka bill_thes

Αλεξ πολύ καλή η wide με το ΑΙ..

Ntanis1 δεν φαίνονται τα exif στις τελευταίες σου φωτο.. έχεις πειράξει κάτι;

οχι ρε φιλε και δεν εχω καταλαβει γιατι δεν φαινεται το ψαχνω αλλα δεν εχω βρει κατι?

καποια βοηθεια τη εχει πεχτει?

Μi8 stock auto

30875890877_7d5726a5e0_c.jpgGcam auto by John, on Flickr

30875877927_87eccff0ac_c.jpgIMG_20181110_195025 by John, on Flickr

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Huawei p20 pro

Night mode 81206e4087465816112ce699676188bb.jpg72c520eba9f179fc681b4b9c5d797455.jpgbdcc9122c2319bcd69b4645f76dbd672.jpgdc7a42c1109c4cb269b04ed0cff54cd3.jpg

Στάλθηκε από το CLT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by Nikos_Mpl

Όλοι οι άνθρωποι κάποτε πεθαίνουν.

Λίγοι όμως πραγματικά έζησαν.

οχι ρε φιλε και δεν εχω καταλαβει γιατι δεν φαινεται το ψαχνω αλλα δεν εχω βρει κατι?

καποια βοηθεια τη εχει πεχτει?

Γενικά αν θυμάμαι καλά, όταν δεν έβλεπα exif (από μαμά software) είχε ενεργοποιηθεί κάποιο ειδικό mode από το κινητό για τα νυχτερινά...

Για δες το. Τράβα μερικές ακόμη σε σκοτεινό περιβάλλον (κλείσε ρολά, κουρτίνες) και παίξε με τις ρυθμίσεις. Δεν ξέρω το περιβάλλον των iphones βέβαια...

Εκανα ένα μίνι συγκριτικό σε πρόσωπο, σε χώρο καταστήματος με επαρκή φωτισμό, μεταξύ Mate 20 pro, Xiaomi Mi 8, HTC U11 (gcam) και με "χαρά" είδα το HTC να είναι σαφώς καλύτερο των άλλων 2 ακριβότερων (αυτή τη στιγμή) μοντέλων. Το Mi 8 πιθανότατα να μπορεί να δώσει καλύτερο αποτέλεσμα με το port της gcam.

Το "χαρά" για να μην παραξηγηθώ πάει στο ότι δεν μπαίνω σε πειρασμό να σκεφτώ να αλλάξω κινητό (ακόμη και να μπορούσα να διαθέσω τα χρήματα).

Δεν μπορώ να παραθέσω τις φωτό λόγω του "εμπάργκο" "Φωτό παιδιών".

Edited by babill2004
"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Γενικά αν θυμάμαι καλά, όταν δεν έβλεπα exif (από μαμά software) είχε ενεργοποιηθεί κάποιο ειδικό mode από το κινητό για τα νυχτερινά...

Για δες το. Τράβα μερικές ακόμη σε σκοτεινό περιβάλλον (κλείσε ρολά, κουρτίνες) και παίξε με τις ρυθμίσεις. Δεν ξέρω το περιβάλλον των iphones βέβαια...

Εκανα ένα μίνι συγκριτικό σε πρόσωπο, σε χώρο καταστήματος με επαρκή φωτισμό, μεταξύ Mate 20 pro, Xiaomi Mi 8, HTC U11 (gcam) και με "χαρά" είδα το HTC να είναι σαφώς καλύτερο των άλλων 2 ακριβότερων (αυτή τη στιγμή) μοντέλων. Το Mi 8 πιθανότατα να μπορεί να δώσει καλύτερο αποτέλεσμα με το port της gcam.

Το "χαρά" για να μην παραξηγηθώ πάει στο ότι δεν μπαίνω σε πειρασμό να σκεφτώ να αλλάξω κινητό (ακόμη και να μπορούσα να διαθέσω τα χρήματα).

Δεν μπορώ να παραθέσω τις φωτό λόγω του "εμπάργκο" "Φωτό παιδιών".

το iphone νομίζω περα απ το αυτόματο και το hdr δεν έχει κάποιο άλλο mode, ούτε manual ούτε νυχτερινή λήψη κλπ.

αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος κάτοχος

το u11 έχει τρομερό πορτρέτο με gcam, αλλά και στο mi8 είναι εξισου δυνατή υλοποίηση

επίσης η αρχική τιμή του u11 ήταν κοντά στα 800 αν θυμάμαι καλά στις μεγάλες αλυσίδες, είναι λάθος να το συγκρίνεις με το mate που βγήκε τώρα

aka bill_thes

Πάντως στα πρόσωπα το U11 ειναι καλύτερο συνήθως με στοκ παρά με gcam. Μονο με την τελευταια του tolyan (που ειναι η Gcam που χρησιμοποιω + custom denoise parameters) η οποια εχει λιγοτερο contrast πλησιάζει την φυσικότητα της στοκ. Αλλα επειδή ειναι all around καλύτερη με τις ρυθμισεις που χω βάλει, έχω καταλήξει να τραβάω μονο με gcam σε αντιθεση με παλαιότερα που επρεπε να σκεφτώ με ποια θα είναι καλύτερα.

Ο Πέτρος νομιζω οτι δεν έκανε συγκριση συσκευών και τιμών αλλά οτι δεν εχει ανάγκη να αλλάξει συσκευή. Εννοείται πως μετά απο κάποιους μήνες θα πέσει και το Mate.

επίσης η αρχική τιμή του u11 ήταν κοντά στα 800 αν θυμάμαι καλά στις μεγάλες αλυσίδες, είναι λάθος να το συγκρίνεις με το mate που βγήκε τώρα

Για αυτό έγραψα σημερινή τιμή, αναφερόμενος σε όσους διαβάζουν το τόπικ και ψάχνονται για κινητό με βάση την κάμερα.

Αλλά και με σημερινές να βγαίνανε και τα 2 πάλι με βάση την κάμερα, πέρα από τα wide και ζουμ βεβαίως, καθαρά σαν αποτύπωση, η huawei με τέτοιο hardware αναλογικά τα έχει κάνει μαντάρα...

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Για αυτό έγραψα σημερινή τιμή, αναφερόμενος σε όσους διαβάζουν το τόπικ και ψάχνονται για κινητό με βάση την κάμερα.

Αλλά και με σημερινές να βγαίνανε και τα 2 πάλι με βάση την κάμερα, πέρα από τα wide και ζουμ βεβαίως, καθαρά σαν αποτύπωση, η huawei με τέτοιο hardware αναλογικά τα έχει κάνει μαντάρα...

είναι θέμα γούστου, άλλους τους αρέσει η επεξεργασία, το ΑΙ, η όξυνση και άλλοι προτιμούν τη φυσικότητα και τα ήπια χρώματα.. γούστα είναι αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κράζω την τάδε εταιρεία επειδή δεν συνάδει με τα γούστα μου και να λέω ότι έχει μάπα κάμερα των 100 ευρώ

edit: το είδα το συγκριτικό σου στο flickr, στο mate έβαλες night mode και ουτε καν το ανέφερες παραπάνω.. το συγκεκριμένο mode ΔΕΝ είναι για τετοια κάδρα με ανθρώπους και τέτοιο φωτισμό

Edited by punisher24
aka bill_thes

• The topic was unpinned