Jump to content

vodafoneCU internet όλη μέρα

Keepkouking
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

H Ελλάδα έχει κοινοβούλιο που ψηφίζει τους νόμους και βρίσκεται κοντά στο Σύνταγμα.

Νόμοι και παρανομίες με λεκτικές κατασκευές δεν ισχύουν.

Αν ξέρεις τον αριθμό του νόμου που παραβιάζεται, το ξανασυζητάμε,

Αν ανοίξεις τα Data (όπως γράφεις ) τεκμέρεται η συγκατάθεση,

Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς άνοιξα τα Data να δώ το υπόλοιπο και σε χρέωσε;

Άνοιξες τα data για να τα χρησιμοποιήσεις χωρίς την συγκατάθεση σου ;

Εγώ καρτοκινητό έχω και μου έρχεται μήνυμα ότι τελειώνουν τα ΜΒ και όταν τέλιωσαν πάλι μου έρχεται .

Edited by Vasileios

• Απαντήσεις 72
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Η απάτη είμαι μία έκφραση που σύμφωνα με τον νόμο απαιτεί να έχεις πει ένα ψέμα στον άλλον προκειμένου να τον εξαπατήσεις και να σου δώσει χρήματα τα οποία αλλιώς δεν θα σου έδινε.

Αυτήν την βασική απαίτηση του νόμου ¨το ψέμα" ή την "ψευδή παράσταση" μπορείς να εντοπίσεις στο γεγονός που παραθέτεις ;

Και ειδικότερα , έχουν ανοίξει οι εταιρείες τα κινητά και κάνουν ρυθμίσεις που δεν έχει κάνει ο κατασκευαστής ; (δηλαδή έχουν κάνει αυτές την απάτη ; Οι ετιαρείες όπως γράφεις ή οι κατασκευαστές;

Και αν " ο γέρος" έχει αγοράσει από το ελεύθερο εμπόριο πιος φταίει ;

Και " ο γέρος" διάλεξε έξυπνο κινητό για να κάνει μόνο κλήσεις ;

Και γιατί δεν πήρε future phone ;

Edited by Vasileios

απάτη*= παραπλανητική*πράξη*με σκοπό την*δυσανάλογη ωφέλεια

(νομικός*όρος) ποινικό*αδίκημα*κατά το οποίο κάποιος αποσπά ξένη*περιουσία*για να ωφεληθεί ο ίδιος ή τρίτοι

(μεταφορικά)*ψέμα,*πλάνη

Η απάτη έγκειται στο γεγονός ότι μου λεει πως είσαι εγγεγραμμένος στην υπηρεσία ίντερνετ ολη μερα. Ποτε ζήτησα εγώ να εγγραφώ στην συγκεκριμένη υπηρεσία και δεν το ξέρω ? Γτι με το που ανοιγω τα δεδομένα μου αγοράζει απευθείας πακέτο? Να με χρεώσει για τα kb που κατανάλωσα ακόμη κι αν η αξία τους ξεπεράσει τα 2 ευρώ. Αν τα κατανάλωσα θα τα πληρώσω.. δεν θα το αρνηθώ.. Όχι όμως για χρήση πχ 1kb να με χρεωσεις 2 ευρώ. Είναι σαν να μου λες ότι έκανα κλήση για ένα δευτερόλεπτο και μου αγόρασε πακέτο με 1000 λεπτά. Σου ακούγεται λογικό αυτό?

Επίσης θα ήθελα να μου απαντήσεις αφου όπως λες δεν παραβιαζεται κανενας νομος τοτε για για ποιο λόγο η αρμόδια αρχη ΕΕΤ επέβαλε πρόστιμα στις εταιρείες για την παράβαση της αυτόματης ενεργοποίησης προγράμματος ημερήσιας χρέωσης σε συνδρομητές, που δεν είχαν επιλέξει ανάλογο πακέτο, συγκεκριμένα προγράμματα που τόσο πολύ υποστηρίζεις την νομιμότητα τους?

Σου παραθέτω παρακάτω την ανακοίνωση του ΕΕΤ όπου αναφέρει ονομαστικά τα αντίστοιχα προγραμματα στην προτελευταία παραγραφο

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΤ:

Δελτίο Τύπου:Κατόπιν διερεύνησης καταγγελιών για αυθαίρετες και υπέρογκες χρεώσεις που προέκυψαν σε βάρος συνδρομητών κυρίως από υπηρεσίες πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω κινητών συσκευών, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ επέβαλε ομόφωνα πρόστιμα συνολικού ύψους 6.650.000 ευρώ στις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, ήτοι 3,5 εκατ. ευρώ για την Cosmote, 2,5 εκατ. ευρώ για τη VODAFONE και 650.000 ευρώ για τη WIND αντίστοιχα.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε η κατά παράβαση της νομοθεσίας ενεργοποίηση της υπηρεσίας μεταφοράς δεδομένων, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των συνδρομητών, με συνέπεια τις υψηλές χρεώσεις. Αυτές προέκυψαν κυρίως για χρήστες «έξυπνων» κινητών (smartphones), λόγω αυτόματων ενημερώσεων που συνεπάγονταν τη μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων. Για την παράβαση αυτή επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στην Cosmote, 1 εκατ. ευρώ στη VODAFONE και 500 χιλ. ευρώ στη WIND.

Για την παράβαση της αυτόματης ενεργοποίησης προγράμματος ημερήσιας χρέωσης σε συνδρομητές, που δεν είχαν επιλέξει ανάλογο πακέτο, το πρόστιμο ανήλθε σε 2 εκατ. ευρώ για την Cosmote (υπηρεσία «Internet Day Pass») και 1,5 εκατ. ευρώ για τη VODAFONE (υπηρεσία «Internet όλη μέρα»). Επιπλέον, επιβλήθηκε, στην ίδια συνεδρίαση, σε βάρος της WIND πρόστιμο ύψους 150 χιλ. ευρώ για αυθαίρετη ενεργοποίηση υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας σε συνδρομητές που δεν είχαν υποβάλει σχετική αίτηση.

Για την επιμέτρηση των προστίμων συνεκτιμήθηκε η έκταση της παράβασης ανά εταιρία, ο συνολικός αριθμός των θιγομένων συνδρομητών, η προκληθείσα οικονομική βλάβη στους καταναλωτές, τα αυξημένα έσοδα των εταιριών που προέκυψαν από τις διαπιστωθείσες παραβάσεις και η ανάγκη αποτροπής παρόμοιων αθέμιτων πρακτικών στο μέλλον. Η ΕΕΤΤ θα συνεχίσει τους ελέγχους προασπίζοντας σθεναρά το δημόσιο συμφέρον, τα δικαιώματα των καταναλωτών και τη διαφάνεια στην αγορά.

Λοιπόν vasileie τωρα τι έχεις να πεις ??

Πάρε και το λινκ από την επίσημη ιστοσελιδα:

https://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/News_new/news_0035.html

Edited by fendercastle

Εμένα μου ανουγετε λογικό

Αν δεν σου ακουγετε ,μπορεις να απενεργοποιήσεις την υπηρεσία .Σε 10 λεπτά η κάρτα σου θα είναι άδεια.

Για απαντησε μου γιατι οι εταιρειες εφαγαν τα προστιμα περι νομιμοτητας και συγκεκριμενα για το προγραμμα που συζηταμε , οπως σου αναφερω στο παραπανω ποστ μου ?? Edited by fendercastle

Περιμένω το σχολιασμό του κυρίου vasileiou ο οποιος ισχυριζεται πως οι εταιρείες δεν παρανομούν με την ενεργοποίηση αυτού του προγραμματος , θα ήθελα να μου πει τοτε γιατί η αρμόδια αρχή αναφερει στη σελιδα της πως τους έριξε προστιμο για παράβαση εξαιτίας της αυτόματης ενεργοποίησης του εν λόγο προγράμματος???

Όπως έγραψα πριν , στην Ελλάδα υπάρχει ένα και μόνο κοινοβούλιο στην πλατεία συντάγματος.

Η Ε.Ε.Τ.Τ. δεν νομοθετεί,

Όπως πολύ καλά γνωρίζεις οι εταιρείες μετά από κάθε πρόστιμο προσφεύγουν στα δικαστήρια τα οποία είναι και τα μόνα αρμόδια να κρίνουν αν υπάρχει παρανομία ή όχι.

Αν έχεις να μου δείξεις δικαστική απόφαση θα αποδεχτώ την άποψη σου.

Θα έχεις ακούσει φαντάζομαι ότι τα περισσότερα πρόστιμα της Ε.Ε.Τ.Τ. καταπίπτουν στα δικαστήρια.

Edited by Vasileios

Όπως έγραψα πριν , στην Ελλάδα υπάρχει ένα και μόνο κοινοβούλιο στην πλατεία συντάγματος.

Η Ε.Ε.Τ.Τ. δεν νομοθετεί,

Όπως πολύ καλά γνωρίζεις οι εταιρείες μετά από κάθε πρόστιμο προσφεύγουν στα δικαστήρια τα οποία είναι και τα μόνα αρμόδια να κρίνουν αν υπάρχει παρανομία ή όχι.

Αν έχεις να μου δείξεις δικαστική απόφαση θα αποδεχτώ την άποψη σου.

Θα έχεις ακούσει φαντάζομαι ότι τα περισσότερα πρόστιμα της Ε.Ε.Τ.Τ. καταπίπτουν στα δικαστήρια.

Κι εγώ όταν υπερβαινω τα όρια ταχυτητας στην εθνικη οδο τοτε παρανομω, τρώω πρόστιμο από την τροχαία η οποία δεν νομοθετεί επιβαλει τα προστιμα ως ελεγκτικη αρχη χωρις δικαστικη αποφαση . Η παρανομία στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υφίσταται?

H Παρανομία ή όχι κρίνεται από τα δικαστήρια .

Αν εσύ έχεις ήδη κρίνει ότι έτρεχες υπερβολικά και η τροχαία σου έκοψε πρόστιμο φυσικά και δεν θα προσφύγεις στα δικαστήρια.

Αν υπάρχει ή όχι παρανομία αρμόδια να το κρίνουν είναι τα δικαστήρια. Αν το πρόστιμο καταπέσει στα δικαστήρια , παρανομία δεν υπάρχει.

Εμείς απλά λέμε την γνώμη μας.

Όχι βέβαια αλλά γνωρίζω ότι υπάρχει μία αρχή που λέει "Ο κατηγορούμενος είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίον"

Εσύ εφαρμόζεις την αρχή " Ο κατηγορούμενος είναι ένοχος" και αυτό δεν είναι καθόλου δημοκρατικό,

Όταν με χρεώνει χωρίς τη συγκατάθεση μου ούτε αυτό είναι δημοκρατικό. Επομένως μενουμε στο ότι οι εταιρείες φάγανε τα προστιμα, δε γνωρίζουμε καν αν κατέφυγαν στα δικαστήρια, απόφαση δεν υπάρχει άρα αποδέχονται το προστιμο και τις παρανομίες τους.

..... δε γνωρίζουμε καν αν κατέφυγαν στα δικαστήρια, απόφαση δεν υπάρχει άρα αποδέχονται το προστιμο και τις παρανομίες τους.

Η συζήτηση σταματάει εδώ.

Αρνούμε να απαντήσω σε προτάσεις που παραβιάζουν κάθε κανόνα λογικής.

Δεν γνωρίζω άρα δεν υπάρχει άρα αποδέχονται ,

Χα χα χα.

Η συζήτηση σταματάει εδώ.

Αρνούμε να απαντήσω σε προτάσεις που παραβιάζουν κάθε κανόνα λογικής.

Δεν γνωρίζω άρα δεν υπάρχει άρα αποδέχονται ,

Χα χα χα.

Μα δεν έκανα κάποια πρόταση που παραβιάζει κανόνες λογικης, συμπερασματικά καταληγουμε εκει σύμφωνα με την δική σου αποψη στο παράδειγμα που σου παρέθεσα παραπανω. Δεν διεκδικώ αθώωση από ένα πρόστιμο άρα το αποδεχομαι

Δεν υφίσταται καμία απολύτως απάτη. Η εταιρεία μπορεί να αποφασίσει αυτοβούλως το πως, πότε και γιατί θα χρεώνει τον συνδρομητή της. Όλα αυτά είναι όροι που τους έχουμε αποδεχθεί.

Σε όποιον δεν αρέσουν, παίρνει τα κουβαδάκια του και πάει σε άλλη παραλία. Η συνεχής γκρίνια, δεν δικαιώνει κανέναν από τους διαμαρτυρόμενους και δεν οδηγεί πουθενά. Γράφει ξεκάθαρα τις χρεώσεις της και πότε αυτές ξεκινάνε. Τόσο απλά, τόσο Ελληνικά.

Technology, like art, is a soaring exercise of the human imagination.

ΔΕΝ γράφει ξεκάθαρα τις χρεώσεις , αυτό είναι το θέμα .... μιλαμε για μια κρυφή χρέωση που μπήκε με δόλο και την έκρυψαν πίσω από μια διαφορετικής αιτιολογίας χρέωση.

Αν έλεγαν πχ ότι "εφόσον δεν έχετε φραγή δεδομένον επιβάλλεται 2 ευρώ χρέωση κάθε μέρα που το λειτουργικό σας προσπαθεί να συνδεθεί με το δίκτυο μας έστω και χωρίς έγκρισή σας" , ναι μεν θα ήταν καθαροί αλλα θα ήταν παράνομοι.

Τωρα λένε 1 gb την μέρα για να συνεχίσετε να σερφάρετε , που σημαίνει ότι είναι επιλογή μας για χρήση ιντερνέτ και όχι απλά κάποια λειτουργία πολλών κινητών που εκμεταλεύονται για χρεώσεις και για να μας αναγκάζουν να έχουμε data

Τις γράφει ξεκάθαρα. Η υπηρεσία ονομάζεται όπως ο τίτλος του νήματος. Η χρέωση είναι η τάδε, όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα. Σε όποιον δεν αρέσει, αλλάζει πάροχο.

Από που προκύπτει ότι θα ήταν παράνομοι; Ποιος ακριβώς το ορίζει; Οι αποφάσεις είναι του διοικητικού συμβουλίου και αν διαφωνείς διακόπτεις τη σύνδεσή σου. Η εκάστοτε εταιρεία δύναται να ορίζει, αλλάζει και να τροποποιεί τις χρεώσεις της.

Η παραπάνω υπηρεσία δεν είναι παράνομη, επειδή δεν αρέσει σε κάποιους.

Το γνωρίζει πλέον.

Το πρώτο μήνυμα που έρχεται μόλις ενεργοποιείς καρτοκινητό είναι το " Είσαι γραμμένος στην υπηρεσία internet όλη μέρα"

στον δε τιμοκάτολογο αναγράφονται όλα αυτά

Vodafone Internet

ΟΛΗ ΜΕΡΑ*

Internet στο κινητό σου από 2€ τη μέρα, μόνο για τις ημέρες που εσύ επιλέγεις να είσαι online!

*Η υπηρεσία ενεργοποιείται αυτόματα σε όλους τους συνδρομητές που δεν έχουν ενεργοποιήσει κάποιο πρόγραμμα Mobile Internet, με την πρώτη είσοδό τους σε Internet σελίδα από το κινητό τους και τους εξασφαλίζει 1 GB. Στη συνέχεια οι συνδρομητές θα χρεώνονται 2€ για κάθε 1 GΒ που χρησιμοποιούν εντός της ημέρας και έως τις 4 π.μ

Αν θες να απενεργοποιήσεις την συγκεκριμένη υπηρεσία τότε μπορείς να στείλεις X στο 19109.

Χρέωση δεδομένων χωρίς Internet ΟΛΗ ΜΕΡΑ.

Οι συνδρομητές που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία Internet ΟΛΗ ΜΕΡΑ και κάνουν χρήση δεδομένων χωρίς να έχουν υπολειπόμενα MB από κάποιο πακέτο ή Bonus τότε θα χρεώνονται 0,20€ ανά 1MB. Μέγιστη ημερήσια χρέωση είναι τα 6€. Αν θες να ξαναγραφτείς στην υπηρεσία Internet ΟΛΗ ΜΕΡΑ τότε μπορείς να στείλεις A στο 19109.

Η υπηρεσία δεδομένων είναι από την αρχή ενεργοποιημένη κατά την εγγραφή στα προγράμματα τα οποία δεν περιλαμβάνουν ενσωματωμένη χρήση δεδομένων, ενώ οι αντίστοιχες χρεώσεις είναι οι παραπάνω. Αν χρειάζεσαι οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τις χρεώσεις, αλλά και την διαδικασία απενεργοποίησης της υπηρεσίας δεδομένων, μπορείς να καλέσεις στο 13830

https://www.vodafonecu.gr/eksipiretisi-pelatwn/timokatalogos

Edited by Vasileios

Μιλάμε για διαφορετικές χρεώσεις ... η μία είναι νόμιμη ή άλλη είναι παράνομη.

Είναι νόμιμο να σου ανανεώνουν με όποιο πακέτο θέλουν τα δεδομένα , ακόμα και κόστους 30 ευρώ το μήνα αντί 2 την μέρα , χωρίς να θεωρηθεί κατάχρηση.

(ίσως υπερβάλω , μπορεί να υπάρχει όριο στην αυτόματη ανανέωση πακέτων όταν σου έχει τελειώσει και προσπαθήσεις να κάνεις τηλέφωνο)

Αλλά "δεν μπορούν" να επιβάλουν κρυφή χρέωση 2 ευρω που ο κόσμος δεν γνωρίζει ή δεν μπορεί να αποφύγει με λογικό τρόπο , εκμεταλεύομενοι μια λειτουργία - bug πολλών κινητών που συχνά ζητάει ή ελέγχει πρόσβαση στο δίκτυο

(αυτό κάνουν , και ας το παίζουν οτι δεν έχουν ιδέα ....)

Συνεχίζεις να υποστηρίζεις πως είναι παράνομη. Σεβαστό. Επέτρεψέ μου όμως να διαφωνήσω, διότι δεν βλέπω καμιά παρανομία, παρά μεταβολή χρεώσεων γι'αυτούς που δεν έχουν διαθέσιμα δεδομένα.

Πως προκύπτει ότι η χρέωση είναι κρυφή; Μιλάμε για επίσημη υπηρεσία, αρέσει δεν αρέσει (και εμένα δεν μου αρέσει). Ωστόσο είναι γεγονός. Όποιος διαφωνεί, κουνάει μαντήλι.

Ο κόσμος οφείλει να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή, τις όποιες αλλαγές πράττει η εταιρεία της οποίας είναι συνδρομητής.

Ναι μεν μας έχουν τρελάνει στις αλλαγές και στις αυξήσεις, ωστόσο ο μόνος τρόπος για να ξέρουμε τι συμβαίνει και να αποφεύγουμε ανεπιθύμητες χρεώσεις, είναι η ενημέρωση. Είναι καθήκον μας να μπαίνουμε στις σελίδες τους και να ενημερωνόμαστε για τα πάντα. Αν κάπου διαφωνούμε, απλά τους χαιρετάμε.

Όσο για το ... bug, να σε πληροφορήσω πως δεν ενδιαφέρει καμία από τις εταιρείες, αλλά είναι θέμα των κατασκευαστών. Είτε της συσκευής, είτε του λογισμικού. Δεν γνωρίζω αν έχουν κάποιο σκοπό, αλλά σίγουρα το κέρδος είναι πρώτη επιλογή τους.

Εμείς οφείλουμε να είμαστε ενήμεροι και αν διαφωνούμε κάπου ριζικά με κάποια εταιρεία τους χαιρετάμε. Όμως, το ότι δεν μας αρέσει μια υπηρεσία - αλλαγή, δεν την καθιστά σε καμία περίπτωση παράνομη.

Τις γράφει ξεκάθαρα. Η υπηρεσία ονομάζεται όπως ο τίτλος του νήματος. Η χρέωση είναι η τάδε, όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα. Σε όποιον δεν αρέσει, αλλάζει πάροχο.

Από που προκύπτει ότι θα ήταν παράνομοι; Ποιος ακριβώς το ορίζει; Οι αποφάσεις είναι του διοικητικού συμβουλίου και αν διαφωνείς διακόπτεις τη σύνδεσή σου. Η εκάστοτε εταιρεία δύναται να ορίζει, αλλάζει και να τροποποιεί τις χρεώσεις της.

Η παραπάνω υπηρεσία δεν είναι παράνομη, επειδή δεν αρέσει σε κάποιους.

Η ελεύθερη αγορά ετσι ειναι ο καταναλωτής βλεπει τις τιμές κι αμα θελει αγοράζει, αλλά θα αγοράσει τη ποσότητα που θέλει . Στη προκειμένη περίπτωση όμως οι εταιρείες για λίγα δευτερόλεπτα δεδομένων σου αγοράζουν πακέτο 1 GB. Είναι σαν να πας να βάλεις καύσιμα πχ 20 ευρώ και να σου πει ο βενζινας σου έβαλα και χρεωσα τη καρτα σου με 50 ευρώ, χωρίς να σε ρωτήσει προηγουμένως. Το όλο θέμα λοιπόν εκει δημιουργείται οτι σου αγοράζει πακέτο χωρίς τη συγκατάθεση σου , ανοίγοντας τα δεδομένα δίνεις συγκατάθεση για κατανάλωση λίγων kb και όχι 1gb. Δεν αρνούμαι να χρεωθω , εννοείται πως κατανάλωσα λίγα kb και θελω να πληρώσω αυτα μόνο, όχι όσα θελει η κάθε Vodafone.

Επίσης το καρτοκινητό μου είναι περίπου 15 ετών, πότε δεν ελαβα το μνμα οτι ειμαι εγγεγραμμένος στη συγκεκριμένη υπηρεσια παρά μόνον κατόπιν εορτής δλδ όταν με χρεώσε , και όταν πήρα τηλ την εξυπηρέτηση πελατών για να με διαγράψουνε λεγανε πως δε γινεται. Επειτα απο αρκετο και σχετικά πρόσφατα ελαβα μυνημα για δυνατότητα διαγραφής από τη συγκεκριμένη υπηρεσία την οποια και πραγματοποίησα.

Edited by fendercastle

Φίλτατε αυτή είναι η πολιτική - επιλογή της εταιρείας. Αν δεν συμφωνείς, θα το γράψω για πολλοστή φορά, μπορείς να αλλάξεις πάροχο.

ανοίγοντας τα δεδομένα δίνεις συγκατάθεση για κατανάλωση λίγων kb και όχι 1gb. Δεν αρνούμαι να χρεωθω , εννοείται πως κατανάλωσα λίγα kb και θελω να πληρώσω αυτα μόνο, όχι όσα θελει η κάθε Vodafone.

.

Για να καταλάβουμε το παράδοξο του πράγματος ας δούμε δύο παράλληλα

α) Τηλεφωνησα να πώ καλησπέρα . έδωσα την συγκατάθεση μου να χρεωθώ ένα δευτερόλεπτο θέλω να πληρώσω αυτά μόνο όχι όσα θέλει η κάθε Vodafone.

β) Έστειλα με sms την λέξη καλησπέρα . Έδωσα την συγκατάθεση μου να χρεωθώ για 8 γράμματα , με χρέωσαν 150 γράμματα. Δεν αρνούμαι να πληρώσω τα 8,

To παράδοξο λύνεται όταν κοιτάξουμε τον τιμοκατάλογο. Ως γνωστόν όταν ο τιμοκατάλογος είναι αναρτημένος στο internet δεν μπορείς να επικαλεστείς ούτε άγνοια ούτε έλειψη συγκατάθεσης.

Για να καταλάβουμε το παράδοξο του πράγματος ας δούμε δύο παράλληλα

α) Τηλεφωνησα να πώ καλησπέρα . έδωσα την συγκατάθεση μου να χρεωθώ ένα δευτερόλεπτο θέλω να πληρώσω αυτά μόνο όχι όσα θέλει η κάθε Vodafone.

β) Έστειλα με sms την λέξη καλησπέρα . Έδωσα την συγκατάθεση μου να χρεωθώ για 8 γράμματα , με χρέωσαν 150 γράμματα. Δεν αρνούμαι να πληρώσω τα 8,

To παράδοξο λύνεται όταν κοιτάξουμε τον τιμοκατάλογο. Ως γνωστόν όταν ο τιμοκατάλογος είναι αναρτημένος στο internet δεν μπορείς να επικαλεστείς ούτε άγνοια ούτε έλειψη συγκατάθεσης.

Δικαίωμα ειναι της κάθε εταιρείας να χρεώνει σύμφωνα με το τιμοκατάλογο της πχ 30€ το δευτερολεπτο και 25€ το SMS και ο καταναλωτής ελεύθερος είναι να επιλέξει οποία εταιρεία θελει.

Το παράδοξο ομως είναι:

α) τηλεφώνησα να πω καλησπέρα μίλησα 30" θελω να πληρώσω για 30" Χ 30€

Όχι να αγοράσω πακέτο με 1000 λεπτά

β) εστειλα 1 SMS με 150 γράμματα θελω να χρεωθω με 1 SMS Χ 25€ οχι να μου αγοράσει πακέτο 100 μηνυμάτων.

Δε διαφώνησα με τις τιμές τους, διαφώνησα για την αγορά πακέτου δίχως τη συγκατάθεση μου.

Ανοιγω τα δεδομένα με σκοπό να τραβήξει 2kb για να ενημερωθεί ο καιρός και μου σκάει χρεώση πακέτο 1gb.

Edited by fendercastle
Επιπλεον

Δικαίωμα ειναι της κάθε εταιρείας να χρεώνει σύμφωνα με το τιμοκατάλογο της πχ 30€ το δευτερολεπτο και 25€ το SMS και ο καταναλωτής ελεύθερος είναι να επιλέξει οποία εταιρεία θελει.

Το παράδοξο ομως είναι:

α) τηλεφώνησα να πω καλησπέρα μίλησα 30" θελω να πληρώσω για 30" Χ 30€

Όχι να αγοράσω πακέτο με 1000 λεπτά

β) εστειλα 1 SMS με 150 γράμματα θελω να χρεωθω με 1 SMS Χ 25€ οχι να μου αγοράσει πακέτο 100 μηνυμάτων.

Δε διαφώνησα με τις τιμές τους, διαφώνησα για την αγορά πακέτου δίχως τη συγκατάθεση μου.

Ανοιγω τα δεδομένα με σκοπό να τραβήξει 2kb για να ενημερωθεί ο καιρός και μου σκάει χρεώση πακέτο 1gb.

Τον τιμοκατάλογο τον φτιάχνει η εταιρεία.

Όποιος δεν συμφωνεί δεν κάνει χρήση των υπηρεσιών.

Κανέναν δεν υποχρεώνουν.

Το παράλογο είναι να ζητάμε να ορίσουμε τον τιμικατάλογο εμείς.

Τον τιμοκατάλογο τον φτιάχνει η εταιρεία.

Όποιος δεν συμφωνεί δεν κάνει χρήση των υπηρεσιών.

Κανέναν δεν υποχρεώνουν.

Το παράλογο είναι να ζητάμε να ορίσουμε τον τιμικατάλογο εμείς.

Μου φαίνεται δεν καταλαβαινεις τι σου λεω, ειδες στο παραπανω ποστ να αναφερω οτι εχω θεμα με το τιμοκαταλογο ? Σου εξηγώ πως δεν έχω θέμα με τον τιμοκατάλογο, θα κρινω αν με συμφερει να κανω χρηση αυτου και θα πραξω αναλογως.

Έχω θέμα με την αυθαίρετη ενεργοποίηση πακέτου. Θα σου άρεσε καθε φορα που πας να κάνεις μια κλήση να σου γινεται αυτόματη αγορά πακέτου λεπτών?

Edited by fendercastle

Μου φαίνεται δεν καταλαβαινεις τι σου λεω, σου εξηγώ πως δεν έχω θέμα με τον τιμοκατάλογο, θα κρινω αν με συμφερει να κανω χρηση αυτου και θα πραξω αναλογως.

Έχω θέμα με την αυθαίρετη ενεργοποίηση πακέτου. Θα σου άρεσε καθε φορα που πας να κάνεις μια κλήση να σου γινεται αυτόματη αγορά πακέτου λεπτών?

Τότε απενεργοποίησέ το και χρεώσου ανά mb. Αυτή είναι η δεύτερη επιλογή. Η τρίτη ξαναγράφω είναι να αποχωρήσεις από την εταιρεία.

Δεν ενεργοποιεί κανένα πακέτο. Είναι υπηρεσία. Όχι πακέτο παροχών. Χρεώνει την έλλειψη data με 2€ και σου δίνει 1GB.

Αυτό συμβαίνει διότι δεν έχεις ενεργό πακέτο. Αν δεν θέλεις να συμβαίνει, φρόντισε να έχεις δεδομένα. Αυτοί έχουν το μαχαίρι, αυτοί και το καρπούζι. Δεν είναι το μαγαζί μας για να αλλάξουμε την πολιτική τους.

Προσωπικά θα ήθελα μια υπηρεσία, που να απενεργοποιεί τα δεδομένα όταν δεν έχω διαθέσιμα mb. Ωστόσο δεν θα κάτσω να χαλάσω την υγεία μου για την πολιτική της εταιρείας. Φροντίζω λοιπόν να έχω πάντα διαθέσιμα δεδομένα.

Αυτή είναι η πολιτική της Vodafone Ελλάδος στο συγκεκριμένο θέμα, αυτός ο τρόπος - λύση και αν μου αρέσει. Αν δεν, έφυγα. Κάντε και εσείς την επιλογή σας.