Jump to content

Συνδεση PC με PC μεσω Internet

sadiagraxa
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γινεται αυτο που ζηταω;

Θελω να μπορω να εχω τον πληρη ελεγχο ενος PC που βρισκεται στην Αθηνα ενω εγω ειμαι στη Ροδο, να ανοιγω δηλαδη εφαρμογες, να εγκαθηστω προγραμματα και γενικοτερα να μπορω να κανω οτιδηποτε κανει καποιος στο δικο του PC που εχει μπροστα του...

Σημειωση: Δεν θελω να το χρησιμοποιησω κακοπροαιρετα ουτε να δημιουργησω προβλημα σε καποιον, απλα θελω να βοηθησω μια φιλη μου που βρισκεται στην Αθηνα και καποια τετοια εφαρμογη θα με βοηθουσε παρα πολυ. :)

Υ.Γ: Αυτο που εχουν τα XP που λεγεται "απομακρυσμενη βοηθεια" ειναι κατι παρομοιο με αυτο που ζηταω; Πως μπορω να το ενεργοποιησω;

Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας :)

Αυτό που λες ονομάζεται Remote Administrating. Εγώ χρησιμοποιώ το Remote Administrator της Famatech (γνωστότερο και ως RAdmin).

Θα εγκαταστήσεις το server στο PC που θέλεις να ελέγχεις, και τον Viewer στο PC από το οποίο θες να κάνεις το administrating. Αν το PC στο οποίο έχεις το server δεν έχει στατική IP θα πρέπει να γραφτείς σε κάποιο dynamic DNS provider (πχ no-ip.com) για να βρίσκεις κάθε φορά τη σωστή IP στην οποία πρέπει να συνδεθεί ο client.

Για το server κατέβασε την έκδοση 2.2 (δεν είναι free), ενώ για τον client κατέβασε το Radmin Viewer 3.0 beta (αυτό είναι free). Και τα δύο θα τα βρεις στο http://www.famatech.org

Το Remote Desktop των XP είναι για τα μπάζα...

Kai omws to remote admin twn windows xp akousa oti einai polli kalo kai polli pio grigoro apo to RAdmin 2.2 eidika stin SP2 ekdosi tou...

Ας το παρουμε απο την αρχη, βημα βημα, γιατι ειμαι και ασχετος γυρω απο το θεμα :O

Καταρχην, αυτο τον καιρο εχω dial up συνδεση και περιμενω την dsl μου σε κανενα μηνα περιπου. Να ξεκινησω απο τωρα με την dial up και μετα απλα θα ειναι πιο ευκολα τα πραγματα ή να μην το σκεφτω καθολου μεχρι να βαλω την dsl;

2ον, ειναι επικινδυνο οσον αφορα την "διαρροη" αρχειων και προσωπικων στοιχειων στο internet;

ElectricEye, μου φανηκε καπως δυσκολο αυτο που προτεινεις, τουλαχιστον με την πρωτη ματια που εριξα στο post σου...

Αυτο που λετε, των windows XP δηλαδη, πως μπορω να το ενεργοποιησω για να ριξω μια ματια τουλαχιστον; Απο που μπορω να το κατεβασω; (αν δεν το εχουν μεσα τα XP) και τουλαχιστον τα αρχικα βηματα αν σας ειναι ευκολο... :geek:

EDIT:

Μην μπειτε στον κοπο να μου πειτε για το Remote Admin των windows XP... Πρεπει να εχεις τουλαχιστον στον εναν υπολογιστη τα Professional κι εγω εχω και στους 2 υπολογιστες τα Home Edition :(

Αρα καποια προταση για καποιο software που να το κανει αυτο, θα ηταν καλυτερη...

Συγνωμη για την ταλαιπωρια :wacko:

sadiaxara Το radmin που προτεινε ο elektrik eye ειναι οτι χρειαζεσαι, ειναι ευκολο και πολυ ελαφρυ, μπορεις ανετα να το εχεις με dialup, και σου επιτρεπει να κανεις σχεδον τα παντα, διαβασε το FAQ http://www.radmin.com/support/faq.php και θα δεις οτι ειναι οτι χρειαζεσαι ;)
Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη.

Ο.Κ παιδες :)

Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας ;)

Θα κατεβασω το RAdmin 2.2, θα μελετησω το FAQ και με τη βοηθεια του manual πιστευω οτι δεν θα εχω κανενα προβλημα...

Ελπιζω συντομα να εχω απαντησεις και εντυπωσεις...

Και παλι ευχαριστω :D

• 2 weeks later...

Netop

Μακραν το καλυτερο κατα την δικη μου γνωμη.Ισχυροτατο encryption και level access των users.

http://www.netop.com

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αυτό το πράγμα το κάνω με το Remote Administrator (αλλιώς Radmin) . Το έχω εγκαταστήσει στα δύο pc που έχουμε στο σπίτι μου στην Βούλα και στο δικό μου που έχω στην Ηγουμενίτσα. Και στα δύο σπίτια υπάρχει adsl. Απλά στον router στην Βούλα έχω ενεργοποιήσει το Dynamic DNS Service (σαν το www.no-ip.com) και έχω κάνει τα ανάλογα port forwarding. Έτσι λοιπόν από την Ηγουμενίτσα δίνω στο Remote Administrator την διεύθυνση που έχει ο router από την υπηρεσία dymanic dns, την port του pc που θέλω να συνδεθώ και μετά τον κωδικό (ολόκληρος σιδηρόδρομος) . Από εκεί και πέρα όλα είναι πανεύκολα. Το έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές για να λύσω προβλήματα στα pc στην Βούλα.
Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/