Jump to content

Απώλειες κατά το μοίρασμα aDSL;

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ενδιαφέρομαι να μοιράσω μία σύνδεση aDSL με μία φίλη μου στην παραδιπλανή πολυκατοικία, με την οποία θα έχουμε σύνδεση LAN. Η απόσταση είναι περίπου 15μ. Η ερώτησή μου είναι το τι απώλειες θα υπάρχουν με τέτοια απόσταση και βέβαια αν γίνεται το μοίρασμα της DSL (αν και διάβασα κάπου εδώ ότι γίνεται).

...μία μέρα, ο Κινέζος Αυτοκράτορας διέταξε τον πρώτο ζωγράφο της αυλής να σβήσει τον καταρράκτη από μία τοιχογραφία του παλατιού, γιατί ο θόρυβος του νερού τον εμπόδιζε να κοιμηθεί...

Regis Debray: Vie et Mort de l' Image

Ενδιαφέρομαι να μοιράσω μία σύνδεση aDSL με μία φίλη μου στην παραδιπλανή πολυκατοικία, με την οποία θα έχουμε σύνδεση LAN. Η απόσταση είναι περίπου 15μ. Η ερώτησή μου είναι το τι απώλειες θα υπάρχουν με τέτοια απόσταση και βέβαια αν γίνεται το μοίρασμα της DSL (αν και διάβασα κάπου εδώ ότι γίνεται).

Απώλειες δεν νομίζω να έχετε. :rolleyes: Αλλά πως προσδιορίζεις εσύ τις απώλειες; :confused:

Μπορεί να υλοποιηθεί το μοίρασμα είτε ενσύρματα είτε ασύρματα.

Η μόνη σταθερά είναι ότι αναγκαστικά θα καταλήξετε σε modem/router.

Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να φτιάξετε ή να αγοράσετε ένα UTP καλώδιο μήκους Χ μέτρων (όπου Χ υπολογίζοντας την απόσταση από την πολυκατοικία καθώς και την απόσταση από τη πολυκατοικία μέχρι το δωμάτιο της).

Στην δεύτερη περίπτωση παίρνεις ένα ασύρματο modem/router αλλά επειδή η απόσταση είναι λίγο μεγάλη θα χρειαστεί η κοπέλα πέρα από την ασύρματη κάρτα δικτύου κι ένα access point που θα ενισχύει το σήμα. Επίσης θα πρέπει να βρείτε ένα τρόπο έτσι ώστε να διασφαλίσετε τα δεδομένα σας καθώς και το bandwidth της σύνδεσης αφού μπορεί να παρέμβει και κάποιος τρίτος στη σύνδεση που θα έχετε...

Προτείνω να πάρετε 512 σύνδεση αφού θα μπορείτε να μοιραστείτε τα έξοδα ;) :)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Λέγοντας απώλειες εννοώ ότι αν για παράδειγμα έχουμε μία 512 σύνδεση, σε εμένα που θα είναι το "κεντρικό" θα έχω την μισή ακριβώς (αν χωρίζεται στη μέση :confused: ), αλλά στην φίλη μου που θα έχει και extra καλώδιο μήπως χάνει λίγο ταχύτητα. :wacko:

...μία μέρα, ο Κινέζος Αυτοκράτορας διέταξε τον πρώτο ζωγράφο της αυλής να σβήσει τον καταρράκτη από μία τοιχογραφία του παλατιού, γιατί ο θόρυβος του νερού τον εμπόδιζε να κοιμηθεί...

Λέγοντας απώλειες εννοώ ότι αν για παράδειγμα έχουμε μία 512 σύνδεση, σε εμένα που θα είναι το "κεντρικό" θα έχω την μισή ακριβώς (αν χωρίζεται στη μέση :confused: ), αλλά στην φίλη μου που θα έχει και extra καλώδιο μήπως χάνει λίγο ταχύτητα. :wacko:

Οχι και στα 2. Η ταχυτητα θα μοιραζεται κατα το "οποιος προλαβει", εκτος αν το router σου υποστηριζει την δυνατοτητα να μοιραζει τη ταχυτητα αν και νομιζω πως αυτο το κανουν ακριβα μοντελα.

Για 15 μετρα καλωδιο θα εχεις απο απειροελαχιστες εως καθολου απωλειες, εγω αυτη τη στιγμη ειμαι με 15-20 μετρα καλωδιο και δεν εχω προβλημα.

Θα αρκεστώ στην λύση "όποιος προλάβει"!!! Ο δεύτερος όμως υπολογιστής μπορεί να συνδεθεί απευθείας στο μόντεμ ή πρέπει να έχω κι εγώ το pc μου ανοιχτό για να παρέχεται DSL και στον άλλο υπολογιστή; Σημειώνω ότι αρχικά σε εμένα θα συνδεθεί η DSL και μετά θα την μοιράσουμε... "νόμιμα".

Θα αρκεστώ στην λύση "όποιος προλάβει"!!! Ο δεύτερος όμως υπολογιστής μπορεί να συνδεθεί απευθείας στο μόντεμ ή πρέπει να έχω κι εγώ το pc μου ανοιχτό για να παρέχεται DSL και στον άλλο υπολογιστή; Σημειώνω ότι αρχικά σε εμένα θα συνδεθεί η DSL και μετά θα την μοιράσουμε... "νόμιμα".

Δεν χρειαζεται να εχεις ανοιχτο τον υπολογιστη αν παρεις ενα modem/router. Αυτο θα συνεβαινε μονο εαν μοιραζες τη dsl απο τα windows, δηλαδη αν συνεδεες τον αλλο υπολογιστη κατευθειαν στη καρτα δικτυου σου. Εννοειται οτι εκτος απο το modem/router θελετε και 1 καρτα δικτυου ο καθενας, καπου 10ευρω η μια κανει.

Για ποια εταιρια προσανατολιζεστε και σε τι ταχυτητα?

Τα UTP καλώδια δεν έχουν πρόβλημα εφόσον το μήκος δεν ξεπερνάει τα 100 μέτρα. ;)

Πάντα μιλάμε για fast ethernet έτσι; ;)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

τα utp καλωδια δεν εχουν προβλημα στα 100 μετρα αλλα μπορουν να εμφανισουν προβλημα αμα δεν περαστουν καθετα απο κοντινα ηλεκτρικα καλωδια και κανει το καλωδιο ορθη γωνια (σπασιμο) .

architect_duth προσεξα οτι εισαι ξανθη αμα προσανατολιζεσαι προς wireless κατι εχει παρη το αυτι μου για wireless δικτυο . Αμα θες pm να σου πω περισσοτερα :)

Ψιλομπερδεύτικα με τα καλώδια....Ναι όντως Ξάνθη σπουδάζω. Το wireless σε ποια περιοχή θα γίνει και πόσο θα πάει το μαλλί? Θα είναι μόνο LAN ή θα παρέχεται και Internet?

το wireless εχει γινει ηδη . τουλαχιστον μεροσ του

http://www.xwn.gr πηγαινε εδω και κοιτα τωρα δεν ξερω και πολλα περισσοτερα διοτι τωρα αρχισα να το ψαχνω και γω.

Παιδιά, δείτε, με 100Mbit ethernet, έχετε 12,5MB/s θεωρητικα, δηλαδή να πούμε γύρω στα 8MB/s χοντρικά περί τα 65 Mbit. Εφ'όσων η dsl σας θα είναι 0,5Mbit, δε θα αντιμετωπίσετε τέτοιο πρόβλημα. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ. Απο προσωπική εμπειρία (βέβαια περνάει και απο switch) καποιες φορές μπερδέυεται το σήμα, ειδικά όταν κατεβάζετε και οι δυο. Αν συνδέσετε τα καλώδια κατ'ευθείαν πάνω στο router, δε θα έχετε πρόβλημα πιστεύω (όπως δεν έχω κι εγώ, τώρα που ξήλωσα το switch...)
Αγγελίες στο buy & sell μόνο!