Jump to content

Καλοκαίρι 2005 - Διακοπές

sakaflias
 Κοινοποίηση

Πως περάσατε στις διακοπές σας?  

48 members have voted

1. 1. Πως περάσατε στις διακοπές σας?

• Τέλεια!!! Οι καλύτερες διακοπές μέχρι τώρα.
      11
    • Μια χαρά. Οπως πάντα.
      11
    • Μέτρια. Μπορούσε να είναι και καλύτερα.
      3
    • Χάλια...Κάθε πέρυσι και καλύτερα
      6
    • Τι λες τώρα? Δεν έχω πάει ακόμα.!!!
      17

Recommended Posts

Μηπως ξερει καποιος αν εχει παει ή ειναι απο εκει, να μου προτεινει καποιο καλο μερος για διακοπες στην Ζακυνθο, σε ποια μερη πρεπει να παω να μη τα χασω και τι αλλο αξιολογο εχει, παραλιες κλπ;

Ευχαριστω

:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

• Απαντήσεις 325
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ειχα παει περυσι και θα ξαναπαω! :)

Μερη: Λαγανας (οπως και δηποτε!), Αλικαννας, Ξυγκια (η γνωστη παραλια με το κολαγονο), στην παραλια με τις χελωνες, Ναυαγειο κ.τλ. ;)

Ειναι πολυ ωραιο μερος παντως... :)

http://i39.tinypic.com/ojjlzk.gif

Μια υποσημειωση!

Στο Λαγανα να πας αφου εισαι χορτατος απο υπνο και ετοιμος για ολα! Χωρις το/την συντροφο σου, καθοτι ο καυγας ειναι αναποφευκτος... ειναι πολλες οι ατιμες οι αγγλιδες τουριστριες εκει που δε προλαβαινεις να βλεπεις...

Don't ask, what your country can do for you!

Ask what you, can do for your country!

ένα πολύ καλό μέρος να μείνεις είναι στο Αργάσι, που είναι κοντά στη πόλη, στο Λαγανά και στη νυχτερινή ζωή, έχοντας τέλεια παραλία για βραδυνό μπάνιο και σχετική ησυχία.

Θέλει αυτοκίνητο που θα το περάσεις με f-boat από τη Κυλήνη, για να γυρίσεις όλο το νησί που έχει απίστευτα μέρη και στα ορεινά του αλλά και στις παραλίες, στη μεριά που βρέχονται από το Ιόνιο. Οι παραλίες του είναι μία και μία, δε χρειάζεται ξεχωριστή αναφορά μιας και καθεμιά έχει το δικό της χαρακτηριστικό.

Φυσικά μη χάσεις να επισκεφτείς το ναυάγιο (θέλει λίγη τύχη να έχει καλό καιρό μιας και είναι στη πλευρά της Αδριατικής και εκεί η θάλασσα φουσκώνει εύκολα...αλλιώς θα το δείς από πάνω, από την ειδική εξέδρα).

Νοίκιασε οπωσδήποτε βάρκα από τον Α. Νικόλαο (αν θυμάμαι καλά) για να κάνεις βόλτα στις σπηλιές και να μπορέσεις να κολυμπήσεις μέσα στις σπηλιές, σε απίστευτα γαλαζοπράσινα νερά, καθώς και να βγείς σε απρόσιτες (από ξηρά) παραλίες, μοναχικές κλπ ;)

Επίσης κάνε οπωσδήποτε το γύρο του νησιού με καραβάκι όπου θα σε πάει και σε 2-3 παραλίες που δεν έχουν πρόσβαση από ξηρά (σαν το ναυάγιο) αλλά είναι μοναδικές .

Η νυχτερινή ζωή είναι στα μέτρα των Ιταλών και Άγγλων, με pub, disco κλπ, οπότε αν δεν είσαι φαν των Ελληνικών μια χαρά θα περάσεις και τη νύχτα :)

Όλα τα μεγάλα παραλιακά χωριά μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, καθώς ο κεντρικός τους δρόμος που καταλήγει στη παραλία είναι γεμάτος από ταβέρνες, τουριστομάγαζα, pubs, fast foods, ψιλικατζίδικα κλπ.. σε κάθε χωριό το ίδιο τοπί και η ίδια διαρύθμιση πάνω κάτω!

Μην υποτιμήσεις τα ορεινά χωριά (Βολίμες, Καταστάρι, Μαχαιράδο, Παντοκράτορας) διότι εκτός από την ωραία θέα και τα αξιοθέατα, έχει και φοβερές ταβέρνες για μοναδικές μάσες :)

Ο Λαγανάς είναι το κέντρο (πρωί και βράδυ) του νησιού όπως ειπώθηκε ήδη, και λέει και να πας απέναντι στο Γαϊδουρονήσι, όπου εκέι συναντιώνται 2 θάλασσες σ ένα αμμώδες νησί γεμάτο από αυγά χελώνας (σε αφήνουν 3-4 μέτρα από το κύμα καθώς πιό μέσα υπάρχουν ειδικές σημαδούρες όπου έχουν μαρκάρει τις περιοχές με τα αυγά και ο χώρος προστατεύεται από άτομα που προστατεύουν την Caretta :)

Στο Κερί λένε ότι έχει μοναδικό ηλιοβασίλεμα, αλλά κάτι τέτοιο εγώ δεν είδα... ίσως δεν έτυχα στη μέρα, ποιός ξέρει...

Πάντως πέρασα εκπληκτικά (πριν 4-5 χρόνια) και μ άρεσε τόσο πού ψήνομαι να πάω και φέτος... :)

καλά να περάσεις! :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Wappy (20 Ιούλ. 2004 , 11:37)

ένα πολύ καλό μέρος να μείνεις είναι στο Αργάσι, που είναι κοντά στη πόλη, στο Λαγανά και στη νυχτερινή ζωή, έχοντας τέλεια παραλία για βραδυνό μπάνιο και σχετική ησυχία.

Θέλει αυτοκίνητο που θα το περάσεις με f-boat από τη Κυλήνη, για να γυρίσεις όλο το νησί που έχει απίστευτα μέρη και στα ορεινά του αλλά και στις παραλίες, στη μεριά που βρέχονται από το Ιόνιο. Οι παραλίες του είναι μία και μία, δε χρειάζεται ξεχωριστή αναφορά μιας και καθεμιά έχει το δικό της χαρακτηριστικό.

Φυσικά μη χάσεις να επισκεφτείς το ναυάγιο (θέλει λίγη τύχη να έχει καλό καιρό μιας και είναι στη πλευρά της Αδριατικής και εκεί η θάλασσα φουσκώνει εύκολα...αλλιώς θα το δείς από πάνω, από την ειδική εξέδρα).

Νοίκιασε οπωσδήποτε βάρκα από τον Α. Νικόλαο (αν θυμάμαι καλά) για να κάνεις βόλτα στις σπηλιές και να μπορέσεις να κολυμπήσεις μέσα στις σπηλιές, σε απίστευτα γαλαζοπράσινα νερά, καθώς και να βγείς σε απρόσιτες (από ξηρά) παραλίες, μοναχικές κλπ ;)

Επίσης κάνε οπωσδήποτε το γύρο του νησιού με καραβάκι όπου θα σε πάει και σε 2-3 παραλίες που δεν έχουν πρόσβαση από ξηρά (σαν το ναυάγιο) αλλά είναι μοναδικές .

Η νυχτερινή ζωή είναι στα μέτρα των Ιταλών και Άγγλων, με pub, disco κλπ, οπότε αν δεν είσαι φαν των Ελληνικών μια χαρά θα περάσεις και τη νύχτα :)

Όλα τα μεγάλα παραλιακά χωριά μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, καθώς ο κεντρικός τους δρόμος που καταλήγει στη παραλία είναι γεμάτος από ταβέρνες, τουριστομάγαζα, pubs, fast foods, ψιλικατζίδικα κλπ.. σε κάθε χωριό το ίδιο τοπί και η ίδια διαρύθμιση πάνω κάτω!

Μην υποτιμήσεις τα ορεινά χωριά (Βολίμες, Καταστάρι, Μαχαιράδο, Παντοκράτορας) διότι εκτός από την ωραία θέα και τα αξιοθέατα, έχει και φοβερές ταβέρνες για μοναδικές μάσες :)

Ο Λαγανάς είναι το κέντρο (πρωί και βράδυ) του νησιού όπως ειπώθηκε ήδη, και λέει και να πας απέναντι στο Γαϊδουρονήσι, όπου εκέι συναντιώνται 2 θάλασσες σ ένα αμμώδες νησί γεμάτο από αυγά χελώνας (σε αφήνουν 3-4 μέτρα από το κύμα καθώς πιό μέσα υπάρχουν ειδικές σημαδούρες όπου έχουν μαρκάρει τις περιοχές με τα αυγά και ο χώρος προστατεύεται από άτομα που προστατεύουν την Caretta :)

Στο Κερί λένε ότι έχει μοναδικό ηλιοβασίλεμα, αλλά κάτι τέτοιο εγώ δεν είδα... ίσως δεν έτυχα στη μέρα, ποιός ξέρει...

Πάντως πέρασα εκπληκτικά (πριν 4-5 χρόνια) και μ άρεσε τόσο πού ψήνομαι να πάω και φέτος... :)

καλά να περάσεις! :)

Δεν μου λες...σε ταξιδιωτικο γραφειο εχεις δουλεψεις εσυ; :p

ps. Κανενα καλο μερος στο Ηρακλειο εχεις να μου προτεινεις εμενα γιατι εχω βαρεθει τα ιδια και τα ιδια; :rolleyes:

Ζάκυνθος=Οι καλυτερες διακοπες που εχω κάνει. Έμεινα 9 μέρες, και τις περισσότερες απο αυτές τις πέρασα στον λαγανά(ειδικά νύχτα, μόνο μία πήγα αργάσσι και τις υπόλοιπες λαγανά).

Είναι άλλη φάση το clubbing εκεί. Αγγλική αποικία. Καταρχήν τα μαγαζιά που έιναι πάρα πολλά και όλα μαζεμένα, δεν έχουν είσοδο. Όποτε μπορείς να βλεπεις τι παίζει κι αν γουστάρεις μένεις η φευγεις. Δεύτερον, είναι γεμάτα αγγλόπουλα και αγγλοπούλες (κυρίως ξέκωλες) που ξεσαλώνουν. Καμία σχέση με τα ελληνικά κλαμπ που κάθονται οι περισσότεροι με ένα ποτό στο χέρι. Γενικά όλο το κλαμπ χοροπηδάει. Καμία σοβαρότης φυσικά, μη περιμένεις τίποτα περισσότερο απο βαρεμένα-καβλ....να teenagers. Αν πετύχεις και βραδυά του club 18-30 θα περάσεις καλα ;) :p

Κατά τ'άλλα, εγώ την έβγαλα και φτηνά εκεί γιατί ανάμεσα στα κλαμπς έχει μίνι μάρκετς που είναι ανοιχτά μέχρι τις 2-3 οπότε παίρνεις απο κει ένα ποτάκι (σε κουτάκι ή μπουκάλι), το βάζεις στην τσέπη και μπαίνεις στα κλαμπ και το πίνεις. Όταν τελειώσει, βγαίνεις, παίρνεις άλλο και πας σε άλλο. Με λίγα χρήματα θα το φχαριστιθείς. Άσε τους άγγλους να πληρώνουν 8 euro το ποτό. Να ξέρεις ότι δεν παίζουν ελληνική μουσική καθόλου. Κυρίως mainstream ποπ και R'n'B.

Η παραλία στον λαγανά, είναι όμορφη αλλά έχει πολύ κόσμο και δεν είναι καθαρά τα νερά λόγω της πολυκοσμίας. Το νερό είναι παρα πολύ ζεστό ειδικά τον αυγουστο. Βγάινεις απο το νερό για να δροσιστείς...

Φυσικά όπου και να κοιτάξεις βλέπεις βυζιά. Ελάχιστες φοράνε το πάνω μπικίνι. Δεν υπάρχουν καθόλου θαλάσσια σπορ λόγω των χελωνών.

Στο καλαμάκι, δίπλα στον λαγανά θα βρεις καθαρότερα νερά, λιγότερο κόσμο, και στην άκρη της παραλίας γυμνιστές.

Να πας οπωσδήποτε στην μπόχαλη για να απολαύσεις την θέα.

Για το ναυάγιο και τις γαλαζιες σπηλιές δεν χρειάζεονται συστάσεις, θα πας 100%

Στο τσιλιβή επίσης έχει πανέμορφη παραλία κυρίως με έλληνες.

Αν μου ρθει κάτι άλλο θα στο γράψω. Θα ειμαι κι εγώ εκεί αρχές αυγούστου

HTC Desire Root User

Βρε για να δείτε τι administrator έχουμε, μέχρι preview των ... διακοπών σας ετοίμασε!!! :p :lol:

http://www.myphone.gr/gallery/showphoto.php/photo/2/size/big/sort/1/cat/500

http://briefcase.pathfinder.gr/download/petros_pf/15778/181976/0/Petran.gif

Nokia Series 60 forum moderator (Ret.)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Wappy (20 Ιούλ. 2004 , 11:37)

Ναι, αυτο ειναι αληθεια! Εγω το ειχα δει και ηταν τελειο... ;)

Ευχαριστω φιλοι μου.

Θα μπορουσατε να μου πειτε σε πιο μερος θα ηταν καταλληλο για διαμονη;Για να μενω και να κανω εξορμησεις απο εκει

(θα εχω μαλλον αυτοκινητο για διαδρομες διαφορετικες καθε μερα....αν αντεξω!!!)

:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

Εγώ προσωπικά έμενα ακριβώς εκεί που στρίβει ο δρόμος για λαγανα (που ευθεία συνεχίζει για κερί). Είναι καλή περιοχή επειδή είσαι 5-10 λεπτά απο την πόλη, δίπλα στον λαγανά, και μπορείς να πας παντού. Αλλο καλό σημείο είναι λίγο έξω απο την πόλη προς την μεριά που είναι ο δρόμος που οδηγεί στο βόρειο μέρος του νησιού. Εκεί θα βρεις

Κάτι που ξέχασα να σου πω είναι ότι έχει πολύ καλό πάρκο με νεροτσουλήθρες λίγο έξω απο την πόλη, στον δρόμο που πηγαίνει στα βόρεια του νησιού. Μόνο αν είναι να πας, πήγαινε στις 3 το μεσημέρι, γιατί το εισητήριο πέρσι ήταν απο τις 10 το πρωι 17 euro και μετά τις 3 ηταν 10 euro. Δεν λέει να πας 1 ή 2 και να φας καπέλο 7 euro το άτομο.

Στο λιμάνι όταν κατέβεις, στην εκκλησία μπροστά έχει πολλούς κράχτες που νοικιάζουν δωμάτια και μπορείς να τους κάνεις καλό παζάρι. Όμως να ρωτάς πάντα πόσο κοντά είναι στην πόλη γιατι εμένα ένας μ'εφτασε στο κερί ενώ μου πε ότι είναι 5 λεπτά απο λαγανά. Να έχεις έναν χάρτη στο χέρι και να τους πεις να σου δείξουν που ακριβώς είναι.

Η αστυνομία στον λαγανά και στον δρόμο απο λαγανά προς την πόλη στήνει μπλόκα για αλκοτέστ.

HTC Desire Root User

Για μενα πολυ καλη περιοχη ειναι ο Αλικαννας για διαμονη! Και κοντα στην πολη και ωραια ειναι... ;)

Ξερω και ξενοδοχειο να σου συστησω αν θες... :)

εγω εχω παει 4-5 φορες γιατι εχει κολλητος σπιτι στο κερι

ειναι και κοντα απο εδω(πατρα)

αν πας αντοπαρεα θα διασκεδασεις λαγανα

αν πας με γυναικεια παρεα θα βρεις αλλα μερη

πολυ καλο μπαρακι με φοβερη μουσικουλα τελειο φραπε και φοβερα αφεντικα θα βρεις κατω στην Λιμνη Κεριου(οπως πας για κερι δεν στριβεις δεξια αλλα πας ευθεια κατω) ROCK CAFE.Φοβερο.επίσης ρωτα εκει τα παιδια πως θα πας Μαραθιά(φοβερη ήρεμη παραλία με βότσαλο και θεα απέναντι το Χελωνονήσι)

Επίσης κατω στο τερμα της πολυβουης αγγλικης παροικίας στο λαγανα μολις τελειωνει ο δρομος και φτανει παραλιά κοψε δεξια και ψαξε το Cheers το μονο μερος στο Λαγανα που μαζευει Ελληνες.Βεβαια περυσι επειδη τους τα πρήξαν για τη δυνατη μουσικη ειχε χαλασει λιγο η κατασταση αλλα εμενα ειναι το αγαπημενο μου μερος.

Τσιλιβη-Αλικανας και πολλα αλλα μερη για να πας.την γυρνας ευκολα την Ζακυνθο.Το αγαπημενο μου νησι.Εχω παει και με φιλους και με γυναικα .Παντα τελεια.Ηδη κανονιζω την αλλη βδομαδα ενα τριημερο και εχω κανονισει και ενα σαββατοκυριακο μεσα στον αυγουστο.Στο λαγανα αν βρεις ελληνιδα θα ειναι σε απογνωση 99 %.Οι περισσοτερες κλεινουν να μεινουν στο πιο ακουστο μερος του ησιου και αν δεν εχεις αυτοκινητο να την κανεις δεν αντεχεις το overdose των αγγλων.Εμεις οι αντρες βεβαια για αλλους λόγους περναμε καταπληκτικα στο Λαγανα.Περυσι πηγα σκαστος απο το στρατοπεδο για ενα βραδυ.Παλι καλα περασα.

Ηλιοβασιλεμα στο φαρο στο κερι απιστευτο.Μποχαλη για παγωτο.Φαι στον αγιο νικολαο.Ναυαγιο δεν αξιωθηκα να παω.Το αφησα για τους τουριστες.

Μην το σκεφτεσαι.Να πας.Μεινε καπου κοντα σε πολη λαγανα για να εισαι στο ενδιαμεσο ολων.Το κερι ειναι ακρη αν και οταν μιλαμε για αποστασεις κερι-πολη ειναι 10 λεπτα.ΜΗΝ παρεις ΤΑΞΙ.Ρε ειναι τρελλοι!Διαδρομη που κανεις φυσιολογικα σε 15 λεπτα την κανουν σε 5.Αντιθετο ρευμα- ολος ο δρομος δικος μας μεγαλε-σανιδωσε το -τυφλα να χει ο σουμαχερ λεμε.

Αν θυμηθω κατι αλλο επανερχομαι.Αλλιως τα λεμε καπου μεταξυ rock cafe και cheers!

Ενα πραγμα να πω για το τελος.Πρωτη φορα που πηγα ηταν για μια βδομαδα.Γυρισα σπιτι στην πατρα μετα απο 24 μερες.Μονο αυτο σου λεω.

Οσο για καποιον που ρωταει για Ηρακλειο.....Δεν πιανεις καλυτερα Χανια...η εστω το πανεμορφο για μενα Ρεθυμνο...Καλυτερα θα περασεις πιστευω....Ειδικα ρεθυμνο επειδη εχω σπιτι κατω και παω συχνα-πριν ενα μηνα ημουν εκει-γινεται χαμος.Τουλαχιστον μην χασεις ευκαιρια να τα επισκεφθεις οπως και να πας LIMNOUPOLI (νεροτσουληθρες) Χανιά.Και αν εισαι αντροπαρεα χωρις γυναιξι και ταικνοις βουρ για Χερσονησσο(5 λεπτα απο Ηρακλειο) .Ολη η Ιρλανδια η Ολλανδια και καμποση αγγλια εχει μετακομισει εκει.

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Woca (22 Ιούλ. 2004 , 02:51)

Ξερω και ξενοδοχειο να σου συστησω αν θες... :)

Θα το ηθελα πολυ. Ελπιζω καλο να ειναι και με καλες τιμες.

Γενικα απο τιμες στα ξενοδοχεια και εξω φαι ,καφε,ποτα τι γινεται;

Επίσης, αν ξέρει κάποιος, από δρομολόγια πως πάμε; Φεύγει και από Κόρινθο το καράβι; Αν ναι, που μπορούμε να βρούμε ώρες και γενικά ταξιδιωτικές πληροφορίες;

Θα είμαι ΚΑΙ εγώ εκεί, αρχές αυγούστου για 4-5 μέρες ;)

Ότι αρχίζει, πάντα πρέπει να τελειώνει. Είναι φυσικός νόμος...:yinyang:

Ferry έχει μόνο από Κυλλήνη. Έχει αρκετά δρομολόγια την ημέρα, κάθε 1,5-2 ώρες. Αν και τα πλοία είναι μεγάλα, καλό θα είναι να κάνεις κράτηση γιά να είσαι σίγουρος ότι θα ταξιδέψεις την ώρα που θέλεις (τηλ. 0623-92422, 92100, 92385). Το εισιτήριο του αυτοκινήτου κοστίζει 25€ και του επιβάτη 5€.

Πολλές πληροφορίες γιά το νησί, θα βρεις εδώ

Καλές διακοπές :)

Από αύριο μέχρι την Παρασκευή θα είμαι κι εγώ εκεί! :)

Πρωί-πρωί έχει αναχώρηση,οι πληροφορίες σας σημαντικότατες! :)

129026.png?1640591734

Επίσης, για μπάνιο στην παραλία του Αγίου Νικολάου, πριν το Γέρακα (και στο Γέρακα φυσικά!), για φαγητό στο Αγνάντι, στο Ξηροκάστελλο, για ηλιοβασίλεμα επαυξάνω στο Κερί, στο τέλος του δρόμου...

Α, και προσοχή στους οδηγούς, πολύ κακό οδόστρωμα και κακοί οδηγοί.

Μόλις προχθές γύρισα από εκεί. :)

Καλά να περάσετε!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sakaflias (23 Ιούλ. 2004 , 01:40)

Θα το ηθελα πολυ. Ελπιζω καλο να ειναι και με καλες τιμες.

Γενικα απο τιμες στα ξενοδοχεια και εξω φαι ,καφε,ποτα τι γινεται;

Check your PM's... ;)

• 2 weeks later...

Τελικα.....ΠΗΓΑ...!!!!!

Επεστρεψα πριν 2ωρες.Περασα πολυ καλα. Οτι μου είπατε ηταν μεσα.

Λεπτομερειες για οσους θελουν αυριο που θα αντέχω!

Mε ρωτησαν καποιοι φιλοι να πανε στην Ζακυνθο (που πηγα εγω) ή στην Κεφαλονια;

Αν καποιος πηγε και στα δυο να μπορει να μας πει κατι.

Ελάτε στο νησί μας και δε θα το μετανιώσετε :)

I would be crying tears of laughter

If I could see me smile again

I still reach for the stars, but all I touch is my horizon

I still believe my eyes, but all I see is my blindness

I still reach for the stars, but all I touch is my horizon

I still believe my ears, but all I hear is lasting silence

hr8ame kai fygame :p dysthxws omws hr8ame me akatalili parea.....h diafora dinamikou htan xaotikh me sunepeia na mhn perasw kala :( Otan pate diakopes pedia na parete mazi atomo me thn idia zwntania alliws xasate...ksereis ti einai na eisai sthn phgh kai na mhn pineis nero e?
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...