Jump to content

S9+ vs P20 PRO

Tken
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το νημα που περιμενε ολη η κοινοτητα των high end users του φορουμ ειναι πλεον γεγονος. Ενας τεχνολογικος διαξιφισμος γιγαντων. Ειναι η πρωτη φορα που εχω μαζεψει ενα διολου ευκαταφρονητο ποσο κοντα στα 750 ευρω και δεν ξερω που να τα επενδυσω. Εφτασα στο τσακ να παρω και τα δυο αφου τα ειχα παραγγειλει απο διαφορετικες αλυσιδες εκμεταλλευομενος τις προσφορες που τρεχουν, και ακομα δεν εχω εμφανιστει σε καμια για να παραλαβω. Δινω στον εαυτο μου max 1 βδομαδα περιθωριο. Και πολυ μου ειναι,γιατι μετα θα εξαφανιστουν οι προσφορες που τρεχουν.:X Βγάλτε με παιδια απο το αδιεξοδο.:wacko:

The stage is yours.:cool::rolleyes:

Σας παραθετω και το ποστ πριν απο δυο μηνες,οταν ακομα ειχα μπατζετ στα 600 ευρω, με τις αναγκες μου πανω κατω. Σας ευχαριστω πολυυυυ εκ των προτερων για τις απαντησεις σας.:happy:

Καλησπερα σε ολη τη παρεα. Μετα απο σχεδον 2,5 χρονια με το Samsung Galaxy S6 ηρθε ο καιρος για το next big thing. Ας τα παρουμε λοιπον ενα ενα μπας και κατατοπιστουμε.

1) Το χρηματικό ποσό που διαθέτουμε. (max 600 ευρω)

2) Το μέγεθος οθόνης που προτιμούμε. (σιγουρα κατι απο 5.5" και πανω)

3) Το θέλουμε απο Ελλάδα ή και απο Κίνα/Ευρώπη; Με 2ετη εγγύηση αντιπροσωπείας ή μας αρκεί και η εγγύηση του καταστήματος; (απο skroutzομαγαζο, ή καποια αγγελια το κοβω. Με ενα μικρο ενδεχομενο σε δευτερη περιπτωση για ελαφρως μεταχειρισμενο)

4) Χρειαζόμαστε 800αρα μπάντα ώστε να χουμε σε περισσότερα μέρη 4g; (επαρχία χωρις 800αρα έχεις σοβαρό θέμα) (σε αυτο δεν ξερω τι παιζει ,αλλα ναι ειμαι και απο επαρχια )

5) Το θέλουμε dual? Χρειαζόμαστε ραδιόφωνο, ir ή nfc? (τελειως αδιαφορο,δεν με απασχολει)

6) Χρειαζόμαστε ελληνικό μενου; Αν ναι, πειράζει αν χρειαστεί φλασαρισμα; (ναι και οχι αντιστοιχα)

7) Μας ενδιαφέρει ο καλός ήχος ή/και η καλή οθόνη; Αν ναι θέλουμε amoled (και) stereo ή μας αρκεί lcd (και) mono. (με ενδιαφερουν και τα δυο και ιδιαιτερα η καλη οθονη γιατι μας εχει καλομαθει η Sammy ειδικα στην οθονη)

8) Βάλτε σε σειρά προτεραιότητας τα εξής: ταχύτητα, βαρύ gaming, κάμερα, αυτονομία. (αυτονομια-καμερα μαζι, ταχυτητα,βαρυ gaming τελειως αδιαφορο)

9) Ποια είναι η τωρινή σας συσκευή. (Samsung Galaxy S6)

Απλα επειδη δεν παιζω με τις συσκευες και οι καιροι ειναι χαλεποι, προκειται να παρω μια συσκευη που θα κρατησω σιγουρα μια διετια οποτε μια διαχρονικοτητα με ενδιαφερει. Eπισης αυτονομια καμερα οθονη για μενα ειναι τα must, ειδικα στην αυτονομια που πλεον το S6 δεν βγαζει ουτε μιση μερα εκτος μπριζας. Παραπονο ειχα και απο εποχες S4, μιας και ημουν Samsung Fan Boy. Τωρα ομως ειμαι αρκετα μπερδεμενος οποτε αφηνομαι στις γνωμες σας!

Ευχαριστω για τις απαντησεις εκ των προτερων! Να ειστε καλα

Αφού έχεις σε πρώτη προτεραιότητα την αυτονομία και την κάμερα, πιστεύω πως σου ταιριάζει πιο πολύ το p20 pro. Κάμερα και τα δύο έχουν κορυφαία. Το p20 pro όμως, επειδή έχει χαμηλότερη ανάλυση και μεγαλύτερη μπαταρία, λογικά θα έχει και μεγαλύτερη αυτονομία.

Προσωπικά προτιμώ την κάμερα του p9+. Πολύ πιο φυσικό αποτέλεσμα, ήπιο noise reduction, ρεαλιστικά πρόσωπα. Βασικα δεν αντέχω το sharpening του p20 pro, στα μάτια μου δείχνει πολύ ψεύτικο.

Από την άλλη το p20pro έχει μπόνους την εξαιρετική tele camera (οπτικό ζουμ) η οποία λόγω ois χρησιμοποιείται και σε χαμηλό φωτισμό.

Σιγουρα οι διαφορες ειδικα στην καμερα ειναι στα σημεια. Με νοιαζει πιο πολυ σαν συνολο η καμερα. Δηλαδη να εχω μια καλυτερη καμερα απο το S6 που να βγαλει μια διαρκεια στο χρονο. Και οταν εννοω καμερα εννοω και βιντεο εννοειται.

Γιατι ακους εξαιρετικα σχολια για την καμερα του P20 pro αλλα στο βιντεο χωλαινει. Επισης οσο και αν πειραξα ρυθμισεις, στις σελφι δεν βγηκα κατι λιγοτερο απο κερινο ομοιωμα με το επιθετικο oversharp που κανει στις φωτο.

Το μονο που με τραβαει προς Κινα και οχι προς Ν.Κορεα μερια ειναι η αυτονομια της συσκευης. Εχω κουραστει με τις ασχημες αυτονομιες της Σαμμυ που με την παροδο του χρονου οι μπαταριες τα φτυνουν. Γιατι μπορει να εσεις να κρατατε μια συσκευη απο μερικες μερες μεχρι μερικους μηνες,αλλα εχω προσεξει πως οσους εχω ρωτησει για αυτονομια σε κινητα της Σαμμυ μετα τον πρωτο χρονο η αποδοση της μπαταριας μειωνεται δραματικα. Kαι θελω την μπαταρια να αποδιδει εστω στο 80% μετα απο 1 χρονο χρησης και οχι στο μισο. Αυτη τη στιγμη στο S6 ειναι θαυμα να βγαλω μερα με πανω απο δυο ωρες οθονη και εχω σπαστει αγρια.

Απο την αλλη η οθονη του S9+ και ενα κοσμημα και αυτος ο κορεσμος της Σαμμυ με εχει καλομαθει τα τελευταια 5 χρονια με τα κινητα της, σε σημειο να βλεπω τα δυο κινητα διπλα διπλα και να φαινεται σαν ξεπλυμενη η οθονη του P20 pro. Στα αλλα δεν θα δωσω και πολυ σημασια. Ειτε ειναι ηχεια, ειτε ειναι θυρες ακουστικων με απουσια ή οχι κλπ. Τις συσκευες μου ποτε δεν τις ξετιναζα στην παραμετροποιηση. Μου αρεσει η ελευθερια του android, να κανω οτι θελω, αλλα δεν θα τις σκαλιζω και αιωνιως. Μου αρεσει να εχω μια οσο το δυνατο πιο pure εμπειρια χρησης out of the box. Γενικα δεν ξεψυριζω τα παντα. Θελω απλα να λειτουργει και να το ευχαριστιεμαι.

Δεν ξερω αν σας μπερδεψα πιο πολυ, αλλα νομιζω στο δικο μου διλλειμα βρισκονται πολλοι αυτη τη περιοδο:rolleyes:

Edited by Tken

Αν μπορεις να κανεις λιγο υπομονή, περίμενε να βγει και το u12.

Όσον αφορά την αυτονομία και την πτώση της μπαταρίας, ποιο ηταν το τελευταίο samsung που ειχες;

Αν μπορεις να κανεις λιγο υπομονή, περίμενε να βγει και το u12.

Όσον αφορά την αυτονομία και την πτώση της μπαταρίας, ποιο ηταν το τελευταίο samsung που ειχες;

Το S6 φιλε μου ειχα.

Οσο για υπομονη εξαντληθηκε. Σε μια βδομαδα θα εχω αγορασει συσκευη :P

Το s6 εχει πολύ μέτρια αυτονομία. Ότι και να πάρεις σήμερα θα είναι η μέρα με τη νύχτα η διαφορά. Μπορεί να χουν και τη τριπλάσια αυτονομία.

Εγω αν δεν ειχα παρει το Mate 10 pro ισως πηγαινα στο 20 Pro. Αφου δοκιμασα emui και την ανεπαρκη GPU ξανα πισω στο Galaxy. Καλο ειναι παντως που ανεβαινει συνεχεια η Huawei για να μην χαλαρωνει και ο Κορεατης..

Nexus S --> S4 mini --> S4 Black Edition --> Frost white Note 4 --> Black Onyx S7 --> Mate 10 Pro Grey -->

Blue Coral S9+ --> S10 Black --> iPhone 11 Space Grey --> S20+ Cosmic Gray --> S20 FE 5G --> iPhone 13 Product Red --> Galaxy S21 Plus --> iPhone 14 Pro Max Silver (απεταξάμην το ios) --> Galaxy A54 Graphite --> Pixel 9

Τελικα η επιλογη εγινε. We have a winner!

Samsung Galaxy S9+ :D

Πόσο φίλε και από που γιατί κοίταω να το παρω και εγώ τώρα.

Πόσο φίλε και από που γιατί κοίταω να το παρω και εγώ τώρα.

Το πηρα απο ενα παλικαρι απο αγγελια σφραγισμενο 700 ευρω.

Αν εχεις υπομονη παντως 3-4 εργασιμες μερες δες και αυτο: http://www.kiniti.net/index.php?route=product/product&product_id=14502&ref=bestprice.gr

Μπορει και απο βδομαδα να σπασει το φραγμα των 700 ευρω. Οπως υπολογιζα στο διμηνο θα εφτανε καπου εκει.

Εγω δεν αντεχα αλλο με το S6 να μου βγαζει μετα βιας 2 ωρες οθονη:lol:

Το πηρα απο ενα παλικαρι απο αγγελια σφραγισμενο 700 ευρω.

Αν εχεις υπομονη παντως 3-4 εργασιμες μερες δες και αυτο: http://www.kiniti.net/index.php?route=product/product&product_id=14502&ref=bestprice.gr

Μπορει και απο βδομαδα να σπασει το φραγμα των 700 ευρω. Οπως υπολογιζα στο διμηνο θα εφτανε καπου εκει.

Εγω δεν αντεχα αλλο με το S6 να μου βγαζει μετα βιας 2 ωρες οθονη:lol:

Εμένα το s6 ακόμα βγάζει 3:30ωρες οθόνη αλλά με προσοχή.

Άσε πηρα σημερα και θήκες και περιμένω ποτε θα πέσει το κινητο στο 700αρη.... Το κατάστημα αυτό είναι αξιόπιστο;

Εμένα το s6 ακόμα βγάζει 3:30ωρες οθόνη αλλά με προσοχή.

Άσε πηρα σημερα και θήκες και περιμένω ποτε θα πέσει το κινητο στο 700αρη.... Το κατάστημα αυτό είναι αξιόπιστο;

Aπο τις κριτικες που διαβαζω φαινεται αξιοπιστο. Ειναι μετα και το gadgetlab απο την Κρητη,αλλα θα πρεπει να προσθεσεις μια ακομα ημερα αναμονης για να παραλαβεις λογω Κρητης. Ετοιμασου παντως και βλεπω τη βδομαδα που μας ερχεται να πεφτει κατω απο 700 ευρω η συσκευη. Ασε που στο kiniti.net αμα πληρωσεις με τραπεζικη καταθεση σου κανει και 7 ευρω εκπτωση στην τιμη.

Εσυ παντως καλα προετοιμαστηκες με θηκες και καλουδια. Εγω παραλαμβανω σημερα και δεν εχω παρει τιποτα ακομα και δεν θελω να εχω το "μωρο" απροστατευτο.:lol:

Και εγω το s9+ θα έπαιρνα, παρολο βαση αυτων που ζηταγες, κυριως λογω αυτονομίας, πήγαινες θεωρητικά καρφι για p20. Ακριβώς αυτο δειχνει ποσο περίπλοκη είναι η αγορά ενός κινητου.

Ειναι ενα συνολικό προϊόν με αποτέλεσμα, όσο και να βάζουμε σε μια λιστα σειρά προτεραιότητας στη βαρύτητα που δίνουμε, στο τελος να μην τηρουμε αυτα που γράψαμε.

Πχ οσο καλό και να είναι το p20 (που όντως είναι και σε αυτονομία και σε κάμερα), θα το απεριπτα κατευθείαν λογω εμφάνισης. Το νοτς και το κεντρικο κουμπί με το μπεζελ κάτω, η ασυμετρια που δημιουργούν και τα μειονέκτηματα του νοτς, με κανουν να το απόρριψω ακομα και καφέ να εψηνε.

Εγω οταν επέλεγα κινητο ειχα ν1 βαρύτητα αυτονομία, και όμως πηρα το νοτε 8. Το προτίμησα του mate 10 που υπερυχε σε αυτο, ακριβος γιατί αγοράζουμε συνολικο προιον και οχι σκετη μπαταρία ή σκετη καμερα..

Και εγω το s9+ θα έπαιρνα, παρολο βαση αυτων που ζηταγες, κυριως λογω αυτονομίας, πήγαινες θεωρητικά καρφι για p20. Ακριβώς αυτο δειχνει ποσο περίπλοκη είναι η αγορά ενός κινητου.

Ειναι ενα συνολικό προϊόν με αποτέλεσμα, όσο και να βάζουμε σε μια λιστα σειρά προτεραιότητας στη βαρύτητα που δίνουμε, στο τελος να μην τηρουμε αυτα που γράψαμε.

Πχ οσο καλό και να είναι το p20 (που όντως είναι και σε αυτονομία και σε κάμερα), θα το απεριπτα κατευθείαν λογω εμφάνισης. Το νοτς και το κεντρικο κουμπί με το μπεζελ κάτω, η ασυμετρια που δημιουργούν και τα μειονέκτηματα του νοτς, με κανουν να το απόρριψω ακομα και καφέ να εψηνε.

Εγω οταν επέλεγα κινητο ειχα ν1 βαρύτητα αυτονομία, και όμως πηρα το νοτε 8. Το προτίμησα του mate 10 που υπερυχε σε αυτο, ακριβος γιατί αγοράζουμε συνολικο προιον και οχι σκετη μπαταρία ή σκετη καμερα..

Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο. Και αφου η αυτονομια του S9+ δεν ειναι και τραγικη κατεληξα εκει. Ετσι και αλλιως το βασικοτερο που ψαχνω ειναι λιγο πολυ να βγαζει μερα. Ετσι και αλλιως στο τελος της μερας θα καταληξει στο φορτιστη. 2K οθονη,μια πολυ δυνατη καμερα ΚΑΙ με καλο βιντεο, μια μπομπα επεξεργαστικα συσκευη ,μια συνολικα καλη υλοποιηση και στο UI (εχω διαβασει οτι το emui ξενιζει πολυ). Ολα δικα μας δεν μπορουμε να τα θελουμε. Ασε που και σαν brand οσο διαφημιση και να ριξει η Huawei ,η Samsung ειναι Samsung. Και στην τιμη που με βγηκε πανω κατω θα μου εβγαινε και το P20 Pro. Εννοειται παντως οτι και η Huawei εχει ριξει τρομερη δουλεια και αυτο βοηθαει τον ανταγωνισμο για ποιοτητικες και συμφερουσες προτασεις για εμας τους καταναλωτες.

http://www.kiniti.net/index.php?route=product/product&product_id=14502 --> οσοι το λιγουρευεστε εχει πεσει πλεον κατω απο 700 ευρω. Απλα θελει λιγη υπομονη 3-4 εργασιμες για να παραλαβετε. Πλεον σε αυτη τη τιμη θα αυξησει και αλλο τις πωλησεις.

Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο. Και αφου η αυτονομια του S9+ δεν ειναι και τραγικη κατεληξα εκει. Ετσι και αλλιως το βασικοτερο που ψαχνω ειναι λιγο πολυ να βγαζει μερα. Ετσι και αλλιως στο τελος της μερας θα καταληξει στο φορτιστη. 2K οθονη,μια πολυ δυνατη καμερα ΚΑΙ με καλο βιντεο, μια μπομπα επεξεργαστικα συσκευη ,μια συνολικα καλη υλοποιηση και στο UI (εχω διαβασει οτι το emui ξενιζει πολυ). Ολα δικα μας δεν μπορουμε να τα θελουμε. Ασε που και σαν brand οσο διαφημιση και να ριξει η Huawei ,η Samsung ειναι Samsung. Και στην τιμη που με βγηκε πανω κατω θα μου εβγαινε και το P20 Pro. Εννοειται παντως οτι και η Huawei εχει ριξει τρομερη δουλεια και αυτο βοηθαει τον ανταγωνισμο για ποιοτητικες και συμφερουσες προτασεις για εμας τους καταναλωτες.

http://www.kiniti.net/index.php?route=product/product&product_id=14502 --> οσοι το λιγουρευεστε εχει πεσει πλεον κατω απο 700 ευρω. Απλα θελει λιγη υπομονη 3-4 εργασιμες για να παραλαβετε. Πλεον σε αυτη τη τιμη θα αυξησει και αλλο τις πωλησεις.

Δεν γράφει αν είναι ευρωπαϊκής ένωσης και δεν λέει τίποτα για εγγύηση και το φοβάμαι.

Εγώ βάζω σε σειρά πρώτα

1.Οθονη

2.Ηχεια

3.Επεξεργαστη

4.Αυτονομια

5.Αδιαβροχοποιηση

6.Καμερα και μετά όλα τα άλλα.

Δεν γράφει αν είναι ευρωπαϊκής ένωσης και δεν λέει τίποτα για εγγύηση και το φοβάμαι.

Εγώ βάζω σε σειρά πρώτα

1.Οθονη

2.Ηχεια

3.Επεξεργαστη

4.Αυτονομια

5.Αδιαβροχοποιηση

http://www.kiniti.net/index.php?route=information/information&information_id=4

Ρωτα αμα θες και εδω 2130360236 2130360238

Το λιγουρευεσαι που λεει και ο Αδωνης;:lol:

http://www.kiniti.net/index.php?route=information/information&information_id=4

Το λιγουρευεσαι που λεει και ο Αδωνης;:lol:

Άστα να πάνε...

Εγώ βάζω σε σειρά πρώτα

1.Οθονη

2.Ηχεια

3.Επεξεργαστη

4.Αυτονομια

5.Αδιαβροχοποιηση

Επειδή το είχα ρώτησει εγώ για Note8 έχει εγγύηση μια χαρά δυο χρόνια....

Επειδή το είχα ρώτησει εγώ για Note8 έχει εγγύηση μια χαρά δυο χρόνια....
Ωραίος, θα κάνω λίγο ακόμα υπομονή και θα παρω.

Ωραίος, θα κάνω λίγο ακόμα υπομονή και θα παρω.

Επειδη εγω το χρησιμοποιω πλεον εδω μια μερα πιστεψε με δεν θα το μετανιωσεις ;)