Jump to content

Το myphone στην Κίνα με τα Meizu 15 series!

chrikky
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτή η πρόσκληση ήταν πραγματικά διαφορετική. Το Myphone.gr ήταν ανάμεσα στα λίγα τεχνολογικά sites (εκτός Κίνας) στον κόσμο που έδωσε το “παρών" στο λανσάρισμα των Meizu 15 series στην Κίνα.

Η εταιρεία είχε, μάλιστα, επιλέξει τη Wuzhen, μία μικρή τουριστική πόλη με κανάλια και χαρακτηριστικά …Βενετίας, αλλά, συνάμα και γνήσιο ασιατικό χαρακτήρα, για μία παρουσίαση που γνωρίζαμε από την αρχή ότι δε θα έμοιαζε με τις υπόλοιπες που έχουμε παρακολουθήσει ανά τον κόσμο.

Η γραφική watertown, μία από τις ομορφότερες της Κίνας, ήταν το ιδανικό τοπίο για μία επετειακή παρουσίαση από τη Meizu, που κλείνει φέτος 15 χρόνια παρουσίας. Τα νέα smartphones (Meizu 15, 15 Plus και M15), με την προσωπική σφραγίδα στη σχεδίαση του ιδρυτή της εταιρείας, Jack Wong, ήταν το ιδανικό ταίριασμα σ’ αυτό το σκηνικό.

http://content.myphone.gr/photo/full/70578/wuzhen2.jpg

Από την πρώτη στιγμή που φτάσαμε σ’ αυτό το πραγματικά “μαγικό” μέρος, η πρόσκληση της Meizu για το event, η οποία περιλάμβανε το ξεχωριστό δακτυλίδι με την αλυσίδα που βλέπετε στη φωτογραφία, έκανε φανερό πως κάτι πραγματικά ιδιαίτερο μας είχε ετοιμάσει η εταιρεία για τη σειρά 15 και αυτή τη μοναδική της επέτειο.

Ήταν, όμως, μαγικές και οι στιγμές που ζήσαμε πριν την εκδήλωση, με το μέρος πραγματικά να μας εμπνέει για βόλτες και φωτογραφίες, ξεχνώντας από την πρώτη στιγμή το jet lag, αλλά και το πολύωρο ταξίδι έως την άλλη άκρη του κόσμου.

http://content.myphone.gr/photo/full/70579/wuzhen-at-night1.jpg

Όταν έφτασε η ώρα του event, το οποίο είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 22 Απριλίου στις 19:30 το απόγευμα (ώρα Κίνας), ήταν πραγματικά ξεχωριστό το να βλέπει κάποιος ένα group δημοσιογράφων -με τους επικεφαλής της Meizu να μας καθοδηγούν φυσικά- να διασχίζει τις γέφυρες της γραφικής πόλης, ώστε να φτάσουν στο Wuzhen Internet International Convention Center, το οποίο είχε ντυθεί στα χρώματα της Meizu για την παρουσίαση.

Μπαίνοντας στον χώρο, μία εντυπωσιακή έκθεση με την ιστορία της Meizu μας περίμενε, μαζί με τα MP3 players αλλά και τα smartphones που σημάδεψαν την εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια.

Το venue ήταν εξίσου εντυπωσιακό και εσωτερικά, και μπορεί η παρουσίαση να πραγματοποιήθηκε στην κινεζική γλώσσα καθώς πρόκειται για ένα λανσάρισμα αρχικά για την κινεζική αγορά, η Meizu είχε φροντίσει, ωστόσο, ώστε οι εκπρόσωποι του διεθνούς τύπου να έχουμε συσκευές διερμηνείας στις θέσεις μας, ώστε να έχουμε πλήρη αντίληψη των ανακοινώσεων.

http://content.myphone.gr/photo/full/70573/meizu-venue2.jpg

Στην παρουσίαση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς όπως το design των συσκευών με χρήση από ανοξείδωτο ατσάλι και κράμα αλουμινίου, αλλά και οι ξεχωριστές χρωματικές αποχρώσεις που έχει ετοιμάσει η Meizu, όπως το εντυπωσιακό λευκό, για το οποίο η εταιρεία πειραματίστηκε αρκετά έως ότου πετύχει το τελικό. αποτέλεσμα και διαθέτει “κεραμική” αίσθηση.

Ανάμεσα στα key points των προϊόντων, φυσικά οι εντυπωσιακές 16:9 οθόνες με πάνελ AMOLED της Samsung. Οι διαστάσεις τους είναι 5,46’’ (ανάλυσης Full HD) για το Meizu 15 και 5,95’’ (ανάλυσης 2Κ) για το Meizu 15 Plus, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στα πλαϊνά bezels που φτάνουν μόλις το 1,175 mm, το μικρότερο στον κόσμο.

http://content.myphone.gr/photo/full/70574/parousiasi5.jpg

Αναφορά, φυσικά, πραγματοποιήθηκε και στις συνεργασίες με Qualcomm (το Meizu 15 ενσωματώνει τον Snapdragon 660) και Samsung (το Meizu 15 Plus ενσωματώνει τον Exynos 8895) στους επεξεργαστές.

Από τα πλεονεκτήματα των συσκευών, τα οποία είδαμε αναλυτικά στην παρουσίαση και οι dual cameras (για τα Meizu 15 και Meizu 15 Plus), με 12MP Wide Angle και 20 MP Zoom Lense. O κεντρικός αισθητήρας (Sony IMX 380) έχει μέγεθος 1/2.3’’ και μέγεθος pixels στα 1.55μm (είναι ο ίδιος που συναντάμε και στο Huawei P20). Ο φακός έχει διάφραγμα f/1.8 και οπτικό σταθεροποιητή 4 αξόνων, ο δε δεύτερος αισθητήρας έρχεται με τηλεφακό που επιτρέπει το 2x οπτικό zoom ή το 3x loseless hybric zoom. Επιπλέον, διαθέσιμο είναι ένα 6-LED ring flash και selfie camera ανάλυσης 20MP με smart AI beauty mode και portrait mode.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο ανανεωμένο home button (mTouch + mBack) στο κάτω μέρος που περιλαμβάνει τον αισθητήρα αποτυπωμάτων, ο οποίος ξεκλειδώνει τις συσκευές σε 0,08 δευτερόλεπτα με περιθώριο λάθους μόλις 1%, ενώ διαθέτει και σύστημα απτικής ανάδρασης.

Σχετικά με τα Meizu 15, Meizu 15 Plus και Meizu M15, καθώς και το σύνολο των τεχνικών τους χαρακτηριστικών, σας έχουμε ήδη γράψει και μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ.

Μετά την ανακοίνωση των νέων smartphones, γνωρίσαμε και τα νέα αξεσουάρ της Meizu, τα εντυπωσιακά Halo και Pop.

Τα Meizu Halo laser Earphones πραγματικά …λάμπουν στο σκοτάδι, καθώς είναι κατασκευασμένα από Corning Fibrance, ένα εύκαμπτο γυαλί οπτικών ινών που λάμπει με τη βοήθεια laser από την OSRAM, ενώ βέβαια μπορεί να λυγίσει χωρίς να σπάσει.

http://content.myphone.gr/photo/full/70570/meizu-halo2.jpg

Τα Halo headphones μπορούν να λάμπουν για πέντε ώρες με 50% φωτεινότητα, ενώ, χωρίς φωτισμό, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για 15 ώρες. Το κόστος τους φτάνει τα 999 γουάν (130 ευρώ).

Τα Meizu POP Wireless Earbuds έχουν βάρος μόλις 5,8 γραμμάρια το καθένα, ενώ έρχονται σε λευκό χρώμα και με θήκη που λειτουργεί ως φορτιστής.

Διαθέτουν μπαταρία 85mAh που τους επιτρέπει να λειτουργούν για 3 ώρες χωρίς φόρτιση. Το κόστος τους φτάνει τα 599 γουάν (78 ευρώ).

Τέλος, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και το Flyme 7, η νέα έκδοση του software της Meizu για τα smartphones, με εντελώς νέο interface και βελτιωμένη λειτουργικότητα. Με περισσότερες από 100 καινοτομίες και βελτιώσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, υπόσχεται στους χρήστες του upgrades, όπως δυνατότητα face unlock σε μόλις 0,1 δευτερόλεπτο, βελτιώσεις στις ΑΙ δυνατότητες της κάμερας, App Index και άλλα νέα χαρακτηριστικά. Το Flyme 7, μάλιστα, θα φτάσει και σε άλλες παλαιότερες συσκευές της εταιρείας, πέρα από τα Meizu 15.

http://content.myphone.gr/photo/full/70569/flyme-7.jpg

Το ταξίδι μας στην Κίνα με τη Meizu για την παρουσίαση της σειράς 15 ήταν πραγματικά μία εμπειρία ζωής και, βέβαια, μία μοναδική ευκαιρία να ζήσουμε από κοντά ένα “επετειακό” λανσάρισμα σε μία χώρα που μας απασχολεί ολοένα και περισσότερο τελευταία κυριαρχώντας στην αγορά των smartphones.

Θα επανέλθουμε τις επόμενες ημέρες με περισσότερα για τη Meizu, καθώς είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τα σχέδια της εταιρείας, αλλά και να λάβουμε απαντήσεις στις απορίες μας για τα προϊόντα της, όπως επίσης και με το αναλυτικό review του Meizu 15 που φέραμε μαζί μας από την Κίνα στην Αθήνα.

Πανακριβα κινητα, με τιμες ναυαρχιδας αλλα χαρακτηριστικα και software midrange.

Ποοιος θα πληρωσει 300-400€ για κινητα με sd660 και android 7;

Αν εξαιρέσεις δύο τρεις περιπτώσεις, οι τιμές στις περισσότερες ναυαρχίδες δεν ξεκινάνε στα 700-800 και πάνω?

Στο ράφι στο κατάστημα στην Ελλάδα, όχι για αγορά απο Κίνα.

Σύγκρινε τιμές με OnePlus και xiaomi.

Πανακριβα κινητα, με τιμες ναυαρχιδας αλλα χαρακτηριστικα και software midrange.

ναυαρχιδα τημη 900 -- 100 ευρω

meizu 400 ευρω

hmmm κατι δεν παει καλα με αυτα που λες

αν εξαιρέσουμε την xiaomi γιατί έχει hardware high end και κατασκευη κακή (εκεί πάει και η χαμηλή τιμή)

+ τιμές δεν είναι μόνο της κινάς αυτές όσες φορές meizu ανακοίνωσε κάτι οταν ερχόταν στην ευρωπη σχεδόν ιδια ήταν η τιμή (για όσα μοντέλα ηρθαν)

+ ο Exynos 8895 μονο Low end δεν είναι (βασικά το φοράει note 8 )

ορίστε ο άμεσος ανταγωνιστής του (και σε hardware και σε ποιότητα κατασκευής)

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8505&idPhone2=9160

όσο για android 7 το έχει λόγο του flyme os (το οποίο ουσιαστικά πατάει μόνο στο kernel του android) κατι σαν miui σκέψου ετσι διαφορές στην έκδοση δεν έχουν σημασία (άμεση)

συνγρινουμε τωρα τα 450 ευρω με 800+ ευρω

Edited by egodemis

Έφαγες κράξιμο από τόσα άτομα στο προηγούμενο θέμα. Αποχώρησες κακήν κακώς και ήρθες εδώ να γράψεις τα ίδια; Πόσο κόλλημα τελοσπάντων;

ΟΛΟΙ οι χρήστες meizu στο είπαν αλλά εσύ εκεί. Γράφεις πάλι για Android 7. Σου εξηγήσαμε ότι:

1) Απ τη στιγμή που το security patch θα το παιρνεις για 2 χρόνια και, είσαι ασφαλής.

2) Τα features που φέρνει το νέο Android συνήθως τα έχει το flyme 2 εκδόσεις πίσω. Πχ: έχω split screen με Android 5.

Αν δεν είναι τα features το θέμα και δεν είναι ούτε η ασφάλεια, τότε εξήγησέ μου το τόσο τραγικό της υπόθεσης με το Android 7, όταν μάλιστα ξέρεις ότι θα παίρνεις αναβαθμίσεις για 2 χρόνια+.

Επίσης αγοράζεις ΝΑΥΑΡΧΊΔΑ σε αυτά τα λεφτά με άψογη κάμερα και κάτι που ξέχασα να αναφέρω πριν:

-Κορυφαία dac για άψογη ποιότητα ήχου. Κοντράρει HTC και είναι χαλαρά καλύτερα από της Samsung.

Σου εξήγησε ο egodemis με ποιο κινητό συγκρίνεται το 15plus, με το meizu να είναι ξεκάθαρα φθηνότερο.

Αλλά εσύ σταθερός. Η χαρά της ημιμάθειας. Δεν ξέρεις τίποτα περί meizu αλλά η αποψάρα σου πάνω απ όλα.

Έφαγες κράξιμο από τόσα άτομα στο προηγούμενο θέμα. Αποχώρησες κακήν κακώς και ήρθες εδώ να γράψεις τα ίδια; Πόσο κόλλημα τελοσπάντων;

ΟΛΟΙ οι χρήστες meizu στο είπαν αλλά εσύ εκεί. Γράφεις πάλι για Android 7. Σου εξηγήσαμε ότι:

1) Απ τη στιγμή που το security patch θα το παιρνεις για 2 χρόνια και, είσαι ασφαλής.

2) Τα features που φέρνει το νέο Android συνήθως τα έχει το flyme 2 εκδόσεις πίσω. Πχ: έχω split screen με Android 5.

Αν δεν είναι τα features το θέμα και δεν είναι ούτε η ασφάλεια, τότε εξήγησέ μου το τόσο τραγικό της υπόθεσης με το Android 7, όταν μάλιστα ξέρεις ότι θα παίρνεις αναβαθμίσεις για 2 χρόνια+.

Επίσης αγοράζεις ΝΑΥΑΡΧΊΔΑ σε αυτά τα λεφτά με άψογη κάμερα και κάτι που ξέχασα να αναφέρω πριν:

-Κορυφαία dac για άψογη ποιότητα ήχου. Κοντράρει HTC και είναι χαλαρά καλύτερα από της Samsung.

Σου εξήγησε ο egodemis με ποιο κινητό συγκρίνεται το 15plus, με το meizu να είναι ξεκάθαρα φθηνότερο.

Αλλά εσύ σταθερός. Η χαρά της ημιμάθειας. Δεν ξέρεις τίποτα περί meizu αλλά η αποψάρα σου πάνω απ όλα.

μπορεί να ειναι updatolagnos που το κακό μερικοί τρελαίνονται το να έχουν όλα τελευταία (στην κοινωνία μας δεν είναι κάτι το περίεργο)

μπορεί να ειναι updatolagnos που το κακό μερικοί τρελαίνονται το να έχουν όλα τελευταία (στην κοινωνία μας δεν είναι κάτι το περίεργο)

Μα να ήταν μόνο αυτό. Τι για μέτριες κάμερες μίλησε, τι για κακή πλοήγηση στο UI. Ντάξει, λογικό να μην ξέρει κάποιος που δεν έχει πιάσει ποτέ συσκευή της εταιρείας, αλλά εδώ μιλάμε για παραπληροφόρηση. Απ' τη στιγμή που το φόρουμ το διαβάζουν 1000δες δε μου φαίνεται σωστό να μένουν τέτοιες αβάσιμες απόψεις αναπάντητες.

Κατά τ' άλλα, αναμένω review και του myphone για τα συγκεκριμένα. Αν μιλάμε για συσκευές αντάξιες των MX3, MX4, MX4 Pro, Pro 5, τότε θ' αξίζουν φουλ.

ναυαρχιδα τημη 900 -- 100 ευρω

meizu 400 ευρω

hmmm κατι δεν παει καλα με αυτα που λες

Συγκρινεις μηλα με πορτοκαλια, κλασικη τακτικη του αδυναμου.

Να συγκρινεις με ναυαρχιδες "Κινας", οπως το mi5s ή το mi6 ή το oneplus 5t

Και φυσικα για τα Μειζου δεν εχουμε ακομα απτή τιμη.

αν εξαιρέσουμε την xiaomi γιατί έχει hardware high end και κατασκευη κακή (εκεί πάει και η χαμηλή τιμή)

Κατασκευη κακη τα Χιαομι; :lol:

Εδω φαινεται ο φανμποισμος, να πεις ξερωγω οτι της Μειζου ειναι εφαμιλλη να το δεχτω αλλα τα ποιηματα χιαομι μετρια;

Απαραδεκτο.

Πρεπει να εισαι απο τους κλασικους εκεινους Ελληνες, που εμειναν με τα windows xp μεχρι το 2015

Για την τιμη που εχουν αυτα τα Μειζου, ειναι γελοιοτατο να σερβιρουν περσινη εκδοση αντροιντ.

Ουτε καν δηλαδη.

Η "αποψαρα" μου ειναι εμπεριστατωμενη, μη με κανεις να δωσω 15 λινκ απο τα φορουμ της meizu με προβληματα και παραπονα.

Μα να ήταν μόνο αυτό. Τι για μέτριες κάμερες μίλησε, τι για κακή πλοήγηση στο UI. Ντάξει, λογικό να μην ξέρει κάποιος που δεν έχει πιάσει ποτέ συσκευή της εταιρείας, αλλά εδώ μιλάμε για παραπληροφόρηση. Απ' τη στιγμή που το φόρουμ το διαβάζουν 1000δες δε μου φαίνεται σωστό να μένουν τέτοιες αβάσιμες απόψεις αναπάντητες.

.

Οχι ενταξει, εχεις δικιο τα καλυτερα ειναι τα Μειζου. Εισαι ψαγμενος και εσυ και οι αλλοι 3-4 που εχετε μειζου.

Μουρατο κινητο, να μοιαζει και με iphone. Και φωτογραφικη επιπεδου pixel 2, ολα αυτα μονο 400€.

Τρεχω να παρω και εγω ενα.

Edited by nikchris

Όταν καταλάβεις ότι δεν πείθεις κανέναν με αυτά που λες θα καταλάβεις ότι δεν έχει νόημα να σε πάρουμε στα σοβαρά..Ως τότε συνέχισε,μπορείς ;)

Όταν καταλάβεις ότι δεν πείθεις κανέναν με αυτά που λες θα καταλάβεις ότι δεν έχει νόημα να σε πάρουμε στα σοβαρά..Ως τότε συνέχισε,μπορείς ;)

Tα facts πειθουν, όπως και οι πωλήσεις :)

Kαλη συνεχεια!!!

Πρεπει να εισαι απο τους κλασικους εκεινους Ελληνες, που εμειναν με τα windows xp μεχρι το 2015

Για την τιμη που εχουν αυτα τα Μειζου, ειναι γελοιοτατο να σερβιρουν περσινη εκδοση αντροιντ.

Ουτε καν δηλαδη.

Η "αποψαρα" μου ειναι εμπεριστατωμενη, μη με κανεις να δωσω 15 λινκ απο τα φορουμ της meizu με προβληματα και παραπονα.

Οχι ενταξει, εχεις δικιο τα καλυτερα ειναι τα Μειζου. Εισαι ψαγμενος και εσυ και οι αλλοι 3-4 που εχετε μειζου.

Μουρατο κινητο, να μοιαζει και με iphone. Και φωτογραφικη επιπεδου pixel 2, ολα αυτα μονο 400€.

Τρεχω να παρω και εγω ενα.

Τσίμπα εδώ τη λίστα με το πόσα κινητά θα πάρουν update: https://www.gsmarena.com/meizu_unveiled_flyme_7_with_01s_face_recognition_floating_apps_and_more-news-30661.php

To M2 Note, Ιουνίου του 2015, θα πάρει flyme 7, που σημαίνει ΝΕΑ features, ΝΕΟ patch. Έχεις πολλά κινητά των 150€ με υποστήριξη κοντά στα 3 χρόνια;

Υπογραφή για ημιμάθεια και μιλάς για meizu χωρίς να έχεις πιάσει κινητό της στη ζωή σου. :lol:

Θα μου στείλεις 15 links με παράπονα; :lol:

Επιστημονικότατη απόδειξη ότι η εταιρεία βγάζει προβληματικά κινητά! Γιατί είναι πολύ δύσκολο να βρεις 15 λινκς με θέματα σε μια εταιρεία που πουλάει εκατομμύρια συσκευές. Όχι ότι θα βρεις κοτσάνες μεγέθους Note 7 αλλά ντάξει...

Ως προς τις κάμερες, πιάσε ένα κινητό της και δες. Pixel 2 είναι μόνο το Pixel 2. Αλλά ανέκαθεν οι κάμερες της meizu ήταν οι καλύτερες σε κινέζο και συναγωνίζονταν άνετα τις κορυφαίες ναυαρχίδες. Σου έγραψα αναλυτικά και στο άλλο νήμα αλλά απάντηση επί των όσων σου παρέθεσα ποτέ.

Δόξα το Θεό έχω δοκιμάσει αρκετούς κινέζους και μη. Η εμπειρία χρήσης ενός meizu είναι άριστη κι όσο κι αν κολλάς κομπλεξικά στην έκδοση android, δεν αποτελεί για όλους λόγο απόρριψης.

Αντιθέτως, με 16:9 οθόνη και specs ναυαρχίδας, αποτελεί μια πιθανότατα μια τίμια επιλογή για άτομα που δε θέλουν οθόνες 2:1. Σε αντίθεση μ' εσένα, περιμένω για να κρίνω.

Από κει και πέρα το τι είμαι εγώ άστο, ούτε έχεις, ούτε μπορείς να έχεις ιδέα. Κάτι σαν την άποψη σου για τα meizu ένα πράγμα.

Αντιθέτως εσύ έχεις πετάξει τις κοτσάνες:

"Δεν υπερβάλω γιατί γράφω λακωνικά" lol what?

"Έχει πρόβλημα στην πλοήγηση" - Δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ κινητό της :lol:

"Έχω εμπεριστατωμένη άποψη, μπορώ να σου βρω 15 links με παράπονα" - σε μια εταιρεία που πουλάει 20 εκατομμύρια συσκευές το χρόνο :lol:

Τα λες ωραία γενικά.

Τσίμπα εδώ τη λίστα με το πόσα κινητά θα πάρουν update: https://www.gsmarena.com/meizu_unveiled_flyme_7_with_01s_face_recognition_floating_apps_and_more-news-30661.php

To M2 Note, Ιουνίου του 2015, θα πάρει flyme 7, που σημαίνει ΝΕΑ features, ΝΕΟ patch. Έχεις πολλά κινητά των 150€ με υποστήριξη κοντά στα 3 χρόνια;

Υπογραφή για ημιμάθεια και μιλάς για meizu χωρίς να έχεις πιάσει κινητό της στη ζωή σου. :lol:

Θα μου στείλεις 15 links με παράπονα; :lol:

Επιστημονικότατη απόδειξη ότι η εταιρεία βγάζει προβληματικά κινητά! Γιατί είναι πολύ δύσκολο να βρεις 15 λινκς με θέματα σε μια εταιρεία που πουλάει εκατομμύρια συσκευές. Όχι ότι θα βρεις κοτσάνες μεγέθους Note 7 αλλά ντάξει...

Ως προς τις κάμερες, πιάσε ένα κινητό της και δες. Pixel 2 είναι μόνο το Pixel 2. Αλλά ανέκαθεν οι κάμερες της meizu ήταν οι καλύτερες σε κινέζο και συναγωνίζονταν άνετα τις κορυφαίες ναυαρχίδες. Σου έγραψα αναλυτικά και στο άλλο νήμα αλλά απάντηση επί των όσων σου παρέθεσα ποτέ.

Δόξα το Θεό έχω δοκιμάσει αρκετούς κινέζους και μη. Η εμπειρία χρήσης ενός meizu είναι άριστη κι όσο κι αν κολλάς κομπλεξικά στην έκδοση android, δεν αποτελεί για όλους λόγο απόρριψης.

Αντιθέτως, με 16:9 οθόνη και specs ναυαρχίδας, αποτελεί μια πιθανότατα μια τίμια επιλογή για άτομα που δε θέλουν οθόνες 2:1. Σε αντίθεση μ' εσένα, περιμένω για να κρίνω.

Από κει και πέρα το τι είμαι εγώ άστο, ούτε έχεις, ούτε μπορείς να έχεις ιδέα. Κάτι σαν την άποψη σου για τα meizu ένα πράγμα.

Αντιθέτως εσύ έχεις πετάξει τις κοτσάνες:

"Δεν υπερβάλω γιατί γράφω λακωνικά" lol what?

"Έχει πρόβλημα στην πλοήγηση" - Δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ κινητό της :lol:

"Έχω εμπεριστατωμένη άποψη, μπορώ να σου βρω 15 links με παράπονα" - σε μια εταιρεία που πουλάει 20 εκατομμύρια συσκευές το χρόνο :lol:

Τα λες ωραία γενικά.

ελα μην χαλας ¨"μελανη" απλα λες ηρεμα εχεις δικαιο και τελος :lol:

Ευτυχως που υπαρχετε και εσεις και ανοιγει λιγο η αγορα. Γιατι αλλιως 2-3 εταιριες θα ειχαν μεινει και θα ειχαμε ολιγοπωλια.

Αλλα δεν θα μας κανετε την τριχα τριχια για να ικανοποιησετε το εγω σας και τις αγορες σας.

Eσυ μπορεις να δωσεις 400€ για κινητο απο Κινα που να μην φοραει τον τοπ επεξεργαστη που υπαρχει, που να μοιαζει με iphone, να κατακρεουργει τα guidelines πλοηγησης στο android με ενα μονο κουμπι, και να εχεις και λογισμικο ενα χρονο πισω, καθολου kernel sources για customιες εμενα τα στανταρ μου ειναι ανωτερα απο αυτο.

Αυτα όλα ειναι facts και οχι λογια του αερα

ΥΓ1

Ειχα καποτε ενα αφεντικο που μου ελεγε οτι τα iphone ειναι τα καλυτερα τηλεφωνα. Μετα απο λιγο καιρο ηρθε να με ρωτησει γιατι τον χρεωνουν καθε μηνα 30€ παραπανω στον λογαριασμο. ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ και οτι αν "εχεις ανοιχτο το viber στο δρομο" (οπως ελεγε) υπαρχει χρεωση. Με το στομα ανοιχτο εμεινα.

Φανταζεσαι αυτος λοιπον να γυρισει να μου πει οτι δεν εχω iphone και δεν μπορω να κρινω και οτι οντως ειναι τα καλυτερα; :lol:

ΥΓ2

Εισαι και τυχερος που δεν εχω στην κατοχη μου Μειζου, γιατι θα εβρισκα και άλλα να πω. Τωρα παω με τη λογικη οτι τα άλλα ειναι καλα αλλα ποιος ξερει τι κουσουρια ισως βρω.

Οπως τοτε με το Nexus 6p που το εβγαζαν κινηταρα εδω στο myphone, και οταν το πηρα ηταν ενα χρεπι και μισο, με αθλια μπαταρια, με τρισαθλια μεγαλα μπεζελ, με προβληματα στην ομιλια, με τρισαθλιο shutter lag στην καμερα και παναργη εσωτερικη nand να χαντακωνει τις επιδοσεις.

υποψιν εδω σε διαβαζουν χρηστες που αλλαζουμε τα καλυτερα κινητα καθε μηνα εδω και 10 χρονια και συχνά τα ΄΄τροποποιούμε΄΄..

δεν είμαστε οι μέσοι χρήστες.

αν έχεις έστω και μερικώς δίκιο σίγουρα θα βρεις ''συμπαραστατες'' αλλά μιλώντας ήρεμα και μόνο.

ηρεμησε οπότε και μεινε στα σημεια που θεωρεις οτι εχει μεινει πισω αυτη η εταιρεια.

δεν ειναι πεδιο αντιπαράθεσης εδω αλλά συζήτησης.

εγώ έχω μεγάλο παράπονο από κάποια χαζά bugs στα μέιζου που έχω είχα και κατεβάζουν την εμπειρία χρήσης. π.χ. το μεγάφωνο κλησης σε mx5, pro 6 plus. mx4 προ κακορυθμισμενα μου είχαν έρθει και έμπλεκα να τα ρυθμισω

κατά τα άλλα είναι καλά γραμμένο το flyme οπότε και με μέτρια χαρακτηριστικά πετάνε πολλά μέιζου ενώ πχ το αντίστοιχο lg, htc θα λάγκαρε..

προσωπική άποψη αλλά μεγάλο πράμα το smoothness των μειζου!

καλά πως και καλέσανε κάποιον απο το myphone? oυαο!!!!

να πάρου samsung λέου,να σώσ την κεφαλή μ!!,

μα δε μ' αφήνει η htc που έχω στο..ε:Xε..στη ψχ μ!

υποψιν εδω σε διαβαζουν χρηστες που αλλαζουμε τα καλυτερα κινητα καθε μηνα εδω και 10 χρονια και συχνά τα ΄΄τροποποιούμε΄΄..

δεν είμαστε οι μέσοι χρήστες.

αν έχεις έστω και μερικώς δίκιο σίγουρα θα βρεις ''συμπαραστατες'' αλλά μιλώντας ήρεμα και μόνο.

ηρεμησε οπότε και μεινε στα σημεια που θεωρεις οτι εχει μεινει πισω αυτη η εταιρεια.

δεν ειναι πεδιο αντιπαράθεσης εδω αλλά συζήτησης.

εγώ έχω μεγάλο παράπονο από κάποια χαζά bugs στα μέιζου που έχω είχα και κατεβάζουν την εμπειρία χρήσης. π.χ. το μεγάφωνο κλησης σε mx5, pro 6 plus. mx4 προ κακορυθμισμενα μου είχαν έρθει και έμπλεκα να τα ρυθμισω

κατά τα άλλα είναι καλά γραμμένο το flyme οπότε και με μέτρια χαρακτηριστικά πετάνε πολλά μέιζου ενώ πχ το αντίστοιχο lg, htc θα λάγκαρε..

προσωπική άποψη αλλά μεγάλο πράμα το smoothness των μειζου!

καλά πως και καλέσανε κάποιον απο το myphone? oυαο!!!!

Δεν είναι μόνο το myphone, αλλά παίζει παρέα και το digital life.

Τώρα για να συνεχίσω το άσχετο νομίζω ότι και οι δύο πλευρές υπερβάλλουν σε κάποιο βαθμό. Για την κακή ποιότητα πάντως των xiaomi δεν πήρα απάντηση οταν παρέθεσα την κριτική του jerry rig που το έλυνε κιόλας....

Δεν είναι μόνο το myphone, αλλά παίζει παρέα και το digital life.

Τώρα για να συνεχίσω το άσχετο νομίζω ότι και οι δύο πλευρές υπερβάλλουν σε κάποιο βαθμό. Για την κακή ποιότητα πάντως των xiaomi δεν πήρα απάντηση οταν παρέθεσα την κριτική του jerry rig που το έλυνε κιόλας....

Εγω παντως που επιασα στα χερια μου και το meizu m6 note και το xiaomi redmi note 4x ειναι κλασεις ανωτερο το meizu σε θεμα ποιοτητας κατασκευης. Εν τω μεταξυ ο σχεδιασμος των meizu δεν παιζεται εδω και χρονια. Αν η εταιρεια δεν ειχε κανει λαθος κινησεις τα τελευταια χρονια, αυτη την στιγμη θα ηταν σε αλλο επιπεδο. Θελω να πιστευω οτι επαθε και εμαθε γιατι εχει απιστευτη δυναμικη και θα φανει στο αμεσο μελλον.

Ευτυχως που υπαρχετε και εσεις και ανοιγει λιγο η αγορα. Γιατι αλλιως 2-3 εταιριες θα ειχαν μεινει και θα ειχαμε ολιγοπωλια.

Αλλα δεν θα μας κανετε την τριχα τριχια για να ικανοποιησετε το εγω σας και τις αγορες σας.

Eσυ μπορεις να δωσεις 400€ για κινητο απο Κινα που να μην φοραει τον τοπ επεξεργαστη που υπαρχει, που να μοιαζει με iphone, να κατακρεουργει τα guidelines πλοηγησης στο android με ενα μονο κουμπι, και να εχεις και λογισμικο ενα χρονο πισω, καθολου kernel sources για customιες εμενα τα στανταρ μου ειναι ανωτερα απο αυτο.

Αυτα όλα ειναι facts και οχι λογια του αερα

ΥΓ1

Ειχα καποτε ενα αφεντικο που μου ελεγε οτι τα iphone ειναι τα καλυτερα τηλεφωνα. Μετα απο λιγο καιρο ηρθε να με ρωτησει γιατι τον χρεωνουν καθε μηνα 30€ παραπανω στον λογαριασμο. ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ και οτι αν "εχεις ανοιχτο το viber στο δρομο" (οπως ελεγε) υπαρχει χρεωση. Με το στομα ανοιχτο εμεινα.

Φανταζεσαι αυτος λοιπον να γυρισει να μου πει οτι δεν εχω iphone και δεν μπορω να κρινω και οτι οντως ειναι τα καλυτερα; :lol:

ΥΓ2

Εισαι και τυχερος που δεν εχω στην κατοχη μου Μειζου, γιατι θα εβρισκα και άλλα να πω. Τωρα παω με τη λογικη οτι τα άλλα ειναι καλα αλλα ποιος ξερει τι κουσουρια ισως βρω.

Οπως τοτε με το Nexus 6p που το εβγαζαν κινηταρα εδω στο myphone, και οταν το πηρα ηταν ενα χρεπι και μισο, με αθλια μπαταρια, με τρισαθλια μεγαλα μπεζελ, με προβληματα στην ομιλια, με τρισαθλιο shutter lag στην καμερα και παναργη εσωτερικη nand να χαντακωνει τις επιδοσεις.

Άμα μετά από 800 μηνύματα δεν έχεις ακόμα καταλάβει ότι πλέον δεν έχω meizu για βασικό κινητό, τι να πω. Δε χρειάζεται να δικαιολογήσω τίποτα, έχω δοκιμάσει μπόλικα και κρίνω ποια αξίζουν και ποια όχι. Δεν έχω πρόβλημα να σουτάρω ότι δε με ικανοποιεί άρα τα όσα συμπέρανες είναι ψιλοάτοπα.

Ωραίο το ΥΓ για το αφεντικό σου αλλά δεν έχει σχέση με το παρόν θέμα. Meizu κινητά δεν μπορείς να βρεις εύκολα (πόσο μάλλον ναυαρχίδες της) και να τα δοκιμάσεις/ χειριστείς κλπ, ενώ iPhone βρίσκεις παντού κι έχεις εικόνα.

Πάρε λοιπόν ένα meizu και βρες όλα τα κακώς κείμενα. Τα guidelines της πλοήγησης δε λένε τίποτα από μόνα τους. Το έκανε η Google για να μην τα κάνουν σαλάτα οι OEMs. Απ' τη στιγμή που της meizu δουλεύει μια χαρά η πλοήγηση στο flyme, δεν υπάρχει λόγος ν' ακολουθήσει τις οδηγίες της Google. Τόσοι χρήστες σου γράφουν ότι δεν είχαν θέμα. Επομένως, fact το ότι ζήτημα στην πλοήγηση δεν παίζει.

Επίσης fact ότι ο επεξεργαστής του Note 8 είναι επεξεργαστής ναυαρχίδας. Fact ότι κοντά στα 400€ τέτοια specs είναι vfm.

Ναι είναι fact ότι τα meizu δεν είναι για customιες και ότι έχει Android 7.

Από κει και πέρα αποφεύγεις να σχολιάσεις κάτι πάνω στο οτι δίνει σε low end κινητό 3ετιας update. Αποφεύγεις να παραδεχτείς ότι η εταιρεία για 2 χρόνια δίνει support, patches και features. Επομένως πέρα από τις customιες, η εταιρεία μια χαρά επιλογή μπορεί να είναι για καποιον που σκοπεύει να μείνει stock (ή και να ρουτάρει μιας και στο παρέχει η εταιρεία σαν επιλογή στα settings).

Επομένως ο σχολιασμός σου επί των facts είναι τουλάχιστον υπερβολικός. Αυτό σου έγραψα από το πρώτο σου μήνυμα κι εκεί καταλήγουμε και τώρα.

Edited by eimai_kala

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση μεγάλη εκτίμηση στην Xiaomi... Είχα το Redmi Note 4 3/32-4/64,ταυτοχρονα το Honor 6X, και τωρα εχω το Meizu M6 Note...

Και φίλε. Nikchris για φαντάσου ποιο από αυτά ήταν το χειρότερο;;;

Να κανεις σχολιασμό σε ένα θέμα είναι λογικό....

Να κάνεις όμως κριτική σε συσκευές μιας εταιρίας που ποτέ δεν έχεις πιάσει κινητά της είναι ατόπημα, μην πω άλλη λέξη...

Ο κλασσικός Έλληνας που γα ξέρει όλα, αλλά δεν ξέρει τπτ....

Εγω παντως που επιασα στα χερια μου και το meizu m6 note και το xiaomi redmi note 4x ειναι κλασεις ανωτερο το meizu σε θεμα ποιοτητας κατασκευης. Εν τω μεταξυ ο σχεδιασμος των meizu δεν παιζεται εδω και χρονια. Αν η εταιρεια δεν ειχε κανει λαθος κινησεις τα τελευταια χρονια, αυτη την στιγμη θα ηταν σε αλλο επιπεδο. Θελω να πιστευω οτι επαθε και εμαθε γιατι εχει απιστευτη δυναμικη και θα φανει στο αμεσο μελλον.

Tα mi6/note3/mi mix δεν έχουν καμία σχέση με τα redmi για να λέμε ότι όλα τα xiaomi είναι μάπα σε κατασκευή.

Tα mi6/note3/mi mix δεν έχουν καμία σχέση με τα redmi για να λέμε ότι όλα τα xiaomi είναι μάπα σε κατασκευή.

Το M6 Note είναι ίδια κατηγορία με το Redmi Note 4, γιαυτό και εγώ τα συγκρίνα μεταξύ τους... Απλά πάντα τα Meizu ήταν πιο ακριβά από τα αντίστοιχα Xiaomi...

Το M6 Note είναι ίδια κατηγορία με το Redmi Note 4, γιαυτό και εγώ τα συγκρίνα μεταξύ τους... Απλά πάντα τα Meizu ήταν πιο ακριβά από τα αντίστοιχα Xiaomi...

Νομίζω ήμουν σαφής. Μπορεί να παρέθεσα το δικό σου μήνυμα αλλά στην ουσία είναι αυτό που λέω. Δημιουργείται η εντύπωση ότι όλα τα xiaomi είναι μάπα σε κατασκευή ανεξαρτήτως κατηγορίας τιμής.

Νομίζω ήμουν σαφής. Μπορεί να παρέθεσα το δικό σου μήνυμα αλλά στην ουσία είναι αυτό που λέω. Δημιουργείται η εντύπωση ότι όλα τα xiaomi είναι μάπα σε κατασκευή ανεξαρτήτως κατηγορίας τιμής.

Δε δημιουργείται αυτή η εντύπωση βασικά. Η εντύπωση που δημιουργείται - ή τουλάχιστον που θα έπρεπε να δημιουργείται - είναι ότι το xiaomi έχει κακή κατασκευή σε σχέση με την meizu στην κατηγορία mid-range, και ενδεχομένως αφού ισχύει σε αυτή, το ίδιο να ισχύει και σε άλλες κατηγορίες.

Δε δημιουργείται αυτή η εντύπωση βασικά. Η εντύπωση που δημιουργείται - ή τουλάχιστον που θα έπρεπε να δημιουργείται - είναι ότι το xiaomi έχει κακή κατασκευή σε σχέση με την meizu στην κατηγορία mid-range, και ενδεχομένως αφού ισχύει σε αυτή, το ίδιο να ισχύει και σε άλλες κατηγορίες.

Ακριβώς!!!

Ακριβοςςςς