Jump to content

Κυπριακό


mr s
 Κοινοποίηση

Ποια νομίζετε ότι είναι η καλύτερη λύση για το Κυπριακό  

91 members have voted

  1. 1. Ποια νομίζετε ότι είναι η καλύτερη λύση για το Κυπριακό

    • Διχοτόμηση, δύο κράτη
      35
    • Επανένωση, συνδιακυβέρνηση με τους Τούρκους
      27
    • Αλλη - Αναφέρετε ποιά.
      29


Recommended Posts

Ξεθάβω αυτό το θέμα (αν και δεν έπρεπε να είναι ποτέ θαμμένο) για να συζητήσουμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται το Κυπριακό. Τι είναι προτιμότερο; Δύο κράτη, συνομοσπονδία; Να ενωθεί το νησί; Υπό ποιες προϋποθέσεις; Ιδιαίτερα από τους Κύπριους αδελφούς περιμένω τη γνώμη τους... Πόσο έτοιμοι είστε να δεχτείτε μια επίπονη λύση; :confused:
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 304
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

επειδη βαριομουνα να διαβασω ολα τα ποστς, ενα πραγμα ξερω . Αυτος ο τοπος παει απο το κακο στο χειροτερο και δεν βλεπω λυση ουτε σε 100 χρονια

Πρωτα απο ολα ολοι μας οι κυπριοι εχουμε μαθει στο χρημα και στην πολυτελεια. Τι αυτοκινητο θα αγορασουμε, ποσα δωματια θα εχει το σπιτι μας, ποσο μεγαλη θα ειναι η πισινα μας, που θα παμε το καλοκαιρι διακοπες, ποτε θα παμε Συρια να αγορασουμε φτηνα ρουχα και κουρτινες για το εξοχικο μας, ποτε θα παμε Αθηνα να ακουσουμε Βισσι κλπ. Η καθημερινη μας εγνοια ειναι πως θα βγαλουμε χρηματα και πως θα σπαταλησουμε τον χρονο μας στα cafe της Μακαριου, Εναεριο κλπ

 

Το καλυτερο ομως μενει παντα τελευταιο. Απο τοτε που ανοιξαν τα οδοφραγματα ορισμενοι δηθεν εξυπνοι πανε στα κατεχομενα και αγοραζουν οτι πραγμα σκεφτεις απο ρουχα,παπουτσια μεχρι ανταλλαχτικα για το mercedes τους διοτι ειναι πιο φτηνα.

 

Κατι αλλο: Και να λυθει το κυπριακο ποιος θα παει πισω στα σπιτια του ? Οι προσφυγες που εχτισαν 1 και 2 σπιτια, αγορασαν το πολυτελες αυτοκινητο τους και παιρνουν 100 βοηθηματα απο την κυβερνηση ?

 

Και μην κατηγορουμε τους Ελληνες πως δεν ενδιαφερονται οταν εμεις τους δινουμε το δικαιωμαμα αφου ειμαστε χειροτεροι . Παρολα αυτα ομως εχουν καποιο μεριδιο ευθυνης απεναντι μας λογω οτι η κατοχη ειναι η συνεχεια της ληξης της δικτατοριας στην Ελλαδα.

 

 

 

....................................Αλλα τι μας ενδιαφερουν ολα αυτα ? Εμας το μονο που μας νοιαζει ειναι το χρημα. Ετσι δεν ειναι ?

:cool: i like my solar system :cool:
Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά το έθεσες.. Αλλά.. για να είμαι ειλικρινής εδώ αξίζουμε ενα [εστω μικρό] μπράβο που καταφέραμε να σταθούμε στα πόδια μας και να φέρουμε την οικονομία στα ίσια της.

 

Παρολ'αυτά ο σημερινός Κύπριος είναι αδιάφορος και δεν έχει γνώμη επι του θέματος. Έτσι πιστευω. Απο την άλλη, λες, τι να ασχοληθεί ο καημένος με τα προβλήματα του τόπου. Τόσα χρόνια προβλήματα, τώρα θα λυθούν.

 

Σίγουρα υπάρχουν δικαολογίες. Αλλά το αμφίπλευρο εμπόριο θα είναι το τέλος μας. Κάποιο άλλο τρόπο θα βρούν οι Τούρκοι να πάρουν αυτό που θέλουν, την αναγνώριση του κράτος. Κύπριος που ξοδεύει τα λεφτά και τη περιουσία του στα Καζίνα και σε ξενοδοχεία και σε ρούχα μαιμούδες είναι για μένα φτηνός και προδότης.

 

Εγώ έπαψα να νοιάζομαι για τη Κύπρο γιατι δυστυχώς τούτος ο τόπος δεν έζησε ακόμα τον μεγάλο γολγοθά. Μπορεί να πέρασε μικρούς και μικρούς.. αλλά σιγά σιγά θα έρθουν κι άλλα προβλήματα. Εγώ το προβλέπω.

 

Και εύχομαι στο ΘΕΟ.. ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ, να μην υπάρξει συγχώνευση ή αλλιώς "συμφωνία" για Ομόσπονδο Κράτος. ΑΝ γινει κάτι τέτοιο, εγώ θα μεταναστεύσω και το εννοω, στο εξωτερικό, προτιμότερο Ελλάδα όπου ξέρω πως ο γείτονας μου θα είναι Έλληνας. Θα μου πείς, τι φταίνε τα μικρά Τουρκάκια στους δρόμους των κατεχομένων. Φταίνε γιατί γεννηθήκανε σε τόπο που ποτέ δεν είδαν τα μάτια τους την πραγματική του ταυτότητα, ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Και όσα παιδιά γεννιούντε μέρα με τη μέρα θα πιστεύουν πως πάντοτε εκείνος ο τόπος ήταν δικός τους.

 

Την Κύπρο την πονώ.. αλλα δεν θα αντέξω άλλο πλήγμα..

It's what you do to me..
Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που αν και νέοι έχετε εμπεριστατωμένη άποψη πάνω στο θέμα. Είστε ειλικρινείς. Και εμένα αυτή είναι η γνώμη μου. Οποιαδήποτε συγχώνευση θα είναι οδυνηρή. Τι να τον κάνετε τον Τούρκο στα πόδια σας; Γιατί να σας διοικεί έστω και για ένα χρόνο στην 5ετία; Το κακό έγινε. Κακά τα ψέματα. Ο πόλεμος χάθηκε πριν καν γίνει εκείνο τον μαύρο Ιούλη του 1974.

 

Απορώ όμως γιατί οι πολιτικοί σας δεν βγαίνουν να πουν στα ίσα αυτό που όλος ο κυπριακός ελληνισμός θέλει. Να μην έχει τον Τούρκο στο κεφάλι του. Μη λέμε βλακείες, δεν γίνεται να επιστραφούν τα εδάφη και να είναι η κατάσταση όπως ήταν. Επιστροφή όλης της Λευκωσίας, της Αμμοχώστου και δύο κράτη. Επίπονη αλλά ρεαλιστική λύση.

Link to comment
Share on other sites

Απορώ όμως γιατί οι πολιτικοί σας δεν βγαίνουν να πουν στα ίσα αυτό που όλος ο κυπριακός ελληνισμός θέλει. Να μην έχει τον Τούρκο στο κεφάλι του.

Μην απορεις...και οι δικοι μας τα ιδια δεν κανουν?Για να μην πω πως ειναι & χειροτεροι... :mad: ;)

 

Οσο για τους φιλους Κυπριους,απ'οσους ηξερα σχεδον κανεις δεν καιγοταν & πολυ γι'αυτη την κατασταση...μηπως τελικα η πολλη καλοπεραση βλαπτει?Φερνω παραδειγμα τους Παλεστινιους,που οντας φτωχοι,πολεμανε αδιακοπα για την ανεξαρτησια τους...εσεις τι κανετε? :worry:

Link to comment
Share on other sites

Wirelessly posted (Vodafone/Sharp902SH/SHG001/1.0 Browser/UP.Browser/7.0.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 Ext-J-Profile/JSCL-1.2.2 Ext-V-Profile/VSCL-2.0.0)

 

Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω διαβάσει όλες τις απαντήσεις και ίσως κάποιος να έχει πει πριν αυτό που θα πω εγώ τώρα.

Είναι αυτονόητο πιστεύω, ότι γι' αυτό το θέμα μπορούμε να μιλάμε για μέρες ολόκληρες.

Οι περισσότεροι που θέλουν να διεισδύσουν στο θέμα όμως, νομίζω ότι κάνουν το εξής λάθος. Χρονολογούν το πρόβλημα απ' το 74 και μετά ή άντε το πολύ απ' το 59. Δεν είναι έτσι όμως. Η πραγματική ιστορία του κυπριακού ξεκινάει εδώ κι έναν αιώνα περίπου. Όποιος την γνωρίζει, γνωρίζει και τις απαντήσεις του κυπριακού προβλήματος. Πιστεύετε ότι οι Τούρκοι θα τολμούσαν να εισβάλλουν αν δεν είχαν την απαραίτητη άδεια; Από ποιους; Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

Όσον αφορά την λύση. Εδώ πλέον που έχουν φτάσει τα πράγματα, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να έχουμε λύση που δεν θα είναι οδυνηρή. Κι όσο πιο αργά θα έρθει η λύση, τόσο πιο πολύ θα πονάει.

Μεταξύ διχοτόμησης και "επανένωσης", επιλέγω ασυζητητεί την διχοτόμηση.

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλούνται οι mods αν δεν υπάρχει φυσικά αντίρρηση να αλλάξουν τη δημοσκόπηση και να την κάνουν:

Ποια θεωρείτε την καλύτερη λύση:

1. Διχοτόμηση, δύο κράτη.

2. Επανένωση, συνδιακυβέρνηση με τους Τούρκους.

 

Ευχαριστώ. :)

Link to comment
Share on other sites

Εκείνο που εγώ έχω να παρατηρήσω μετα λυπης μου, είναι οτι τι Κυπριακό έχει αρχίσει να λύνεται μόνο του. Η δυναμική που έδωσαν (α) η μερική άρση των περιορισμών διακίνησης τον Απρίλιο του 2003 (β) το δικό μας 'ΟΧΙ' στην πρόταση του Γ.Γ. του ΟΗΕ για συνολική διευθέτηση και (γ) η ενταξη στην ΕΕ ολόκληρης της Κύπρου, οδηγούν προς την αυτοδιευθέτηση του προβλήματος, φυσικά όχι στη βάση ομόσπονδου κράτους, αλλά στη βάση 2 κρατων. Ελπίζω μόνο να διαψευστώ (αν και δεν το βλέπω) :cry:

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Link to comment
Share on other sites

Το κυπριακό θα λυθεί στα πλαίσια της ενωμένης Ευρώπης.

Το νερό μπήκε στο αυλάκι με την ένταξη της Κύπρου.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Απαράδεκτη η μη επιλογή στην δημοσκόπιση σε απάντηση για ενα ελεύθερο Ελληνικότατο κράτος,όπως αρμόζει στην ιστορία και την δικαιοσύνη. Προβοκατόρικο εντελώς το βρίσκω.
Link to comment
Share on other sites

Και άντε να βρείς Χίτλερ Κύπριο SakisPlayer. Αυτά πλεον είναι παρελθόν. Ελληνικό κράτος, ένωση και κανένας Τούρκος στο νησί μοιάζει Ουτοπία... ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
It's what you do to me..
Link to comment
Share on other sites

Απαράδεκτη η μη επιλογή στην δημοσκόπιση σε απάντηση για ενα ελεύθερο Ελληνικότατο κράτος,όπως αρμόζει στην ιστορία και την δικαιοσύνη. Προβοκατόρικο εντελώς το βρίσκω.

Σάκη αν θέλεις και άλλη επιλογή στην δημοσκόπηση στείλε σε κάποιον mod να την βάλει. Εγώ επέλεξα τα 2 αυτά, αν υπάρχει και 3η εκδοχή ας προστεθεί. No prob. :)

 

@lewton πώς το εννοείς ότι θα λυθεί; Γίνεσαι λιγάκι σαφέστερος; :confused:

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια αφου η δημοσκοπηση δε λειτουργει...με δειχνει να εχω ψηφισει το 1,που ομως ουτε το χω ψηφισει,ουτε εχει παρει ψηφο ακομα!Πως γινεται αυτο? :wacko: :blink: :alien:
Link to comment
Share on other sites

πραγματικα πικραμενο νησι η κυπρος και πολυ κριμα αλλα και τι μπορει καποιος να κανει πλεον.κυπριους ξερω πραγματικα αρκετους και ειναι αρκετα καλοι ανθρωποι και πιασμενοι οικονομικα σιγουρα ομως θα μπορουσε να ειναι και πολυ καλυτερα,ειναι ενα πανεμορφο νησι ασε που γινεται κι ενας περιβοητος διαγωνισμος καθε καλοκαρι τουλαχιστον ετσι εχω ακουσει εγω,αλλα δεν κανει να τον αναφερω!!!

το γυρισα στη πλακα αλλα πραγματικα δε ξερω τι θα μπορουσε να γινει στο μελλον,μακαρι να την αφηναν επιτελους οι τουρκοι και να εφευγαν αλλα αυτο μοιαζει σαν ενα ονειρο.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

@lewton πώς το εννοείς ότι θα λυθεί; Γίνεσαι λιγάκι σαφέστερος; :confused:

Εννοώ ότι είτε είναι ένα ομόσπονδο κράτος, είτε μια χαλαρή συνομοσπονδία, είτε 2 χωριστά κράτη είτε οτιδήποτε άλλο μπορεί να σκεφτούν τα αστέρια των υπουργείων εξωτερικών Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου, στα πλαίσια της ενωμένης Ευρώπης θα μπορεί κάθε πολίτης να ζήσει όπου θέλει, είτε στο βόρειο είτε στο νότιο τμήμα του νησιού, χωρίς όρια και περιορισμούς.

Η μ@λ@κία είναι ότι ύστερα από το όχι που είπαν οι ελληνοκύπριοι πέρυσι, το σημερινό status quo πήρε μια μικρή παράταση η οποία έδωσε σε επενδυτές από διάφορες χώρες (κυρίως Γερμανούς) να μπουν στο ρημαγμένο βόρειο τμήμα και να κάνουν επενδύσεις, οπότε όταν τελικά πάψουν να υπάρχουν οι σημερινές αγκυλώσεις οι επίδοξοι ελληνκύπριοι επενδυτές θα συναντήσουν μεγάλο ανταγωνισμό από ήδη εγκατεστημένες επιχειρήσεις. Αυτό είναι το κόστος του εθνικοσοσιαλισμού.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Η Κύπρος πληρώνει εδώ και δεκαετίες τις π@π@ριές των ηγετών και των "προστατών" της.

 

Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο που πληρώνει το κόστος του "Ηρωικού ΟΧΙ" του μπαρουτοκαπνισμένου Τάσσου ο οποίος στις 17 Δεκέμβρη όμως υπέγραψε φαρδιά πλατιά να πάρει ημερομηνία η Τουρκία χωρις να τον αναγνωρίσει.

 

Ο Τάσσος δεν θέλει λύση. Θέλει διατήρηση της κατάστασης όπως ειναι. Δεν του αρέσει η συνδιακυβέρνηση αλλά και δεν έχει το θάρρος να το πει. Έτσι θα υπογράφει συνέχεια υπέρ της Τουρκίας και στο προσκήνιο θα το παίζει τζάμπα ήρωας. Και εις ανώτερα.

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac
Link to comment
Share on other sites

Η Κύπρος πληρώνει εδώ και δεκαετίες τις π@π@ριές των ηγετών και των "προστατών" της.

 

Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο που πληρώνει το κόστος του "Ηρωικού ΟΧΙ" του μπαρουτοκαπνισμένου Τάσσου ο οποίος στις 17 Δεκέμβρη όμως υπέγραψε φαρδιά πλατιά να πάρει ημερομηνία η Τουρκία χωρις να τον αναγνωρίσει.

 

Ο Τάσσος δεν θέλει λύση. Θέλει διατήρηση της κατάστασης όπως ειναι. Δεν του αρέσει η συνδιακυβέρνηση αλλά και δεν έχει το θάρρος να το πει. Έτσι θα υπογράφει συνέχεια υπέρ της Τουρκίας και στο προσκήνιο θα το παίζει τζάμπα ήρωας. Και εις ανώτερα.

O Τάσσος απλά εκφράζει την βούληση όλων των Ελληνοκυπρίων. Ποιος Ελληνοκύπριος θέλει να ενωθούν με τους Τούρκους; (Τουρκοκύπριοι είναι ελάχιστοι...) Κανείς. Δυο κράτη-δυο λαοί. Καλά έκανε και είπε το ΟΧΙ. Απλά να βγουν και να το πουν δημόσια ότι δεν θέλουν επανένωση. Μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια αφου η δημοσκοπηση δε λειτουργει...με δειχνει να εχω ψηφισει το 1,που ομως ουτε το χω ψηφισει,ουτε εχει παρει ψηφο ακομα!Πως γινεται αυτο? :wacko: :blink: :alien:

 

Δεν είχε μηδενίσει,ελπίζω να είναι οκ τώρα :)

Μα που ξέρεις, μπορεί,

να ταξιδέψουμε μια μέρα ή μια νύχτα μαζί.

Link to comment
Share on other sites

Ευτυχώς ή δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί που δεν θελουν λύση, τόσο απλός λαός, όσο και πολιτικοί. Ο απλός κόσμος το λέει, οι πολιτικοί για λόγους πολιτικού κόστους, δεν. Λένε "έξω οι στρατοι, οι έποικοι, όλοι οι πρόσφυγές στα σπίτια τους" - τα γνωστά συνθήματα δηλαδή. Το θέμα είναι ότι ξέρουμε ότι το καλύτερο που πλέον μπορούμε να έχουμε είναι το τελευταίο σχέδιο, με μερικές -μικρές- τροποποιήσεις. Περιμένω τις επόμενες εκλογές (Βουλευτικές 2006) για να δω τη (νέα) συνθηματολογιά για το Κυπριακό.

 

Πάντως, δύο φορές είχαμε σχέδιο λύσης που δεν είχαμε απορρίψει (Δέσμη ιδεών Γκάλι 1993, Σχέδιο Ανάν 2003) ,και τις δύο πήγαμε σε προεδρικές εκλογές και.... ψηφίσαμε τον -απορριπτικό- ανθυποψήφιο (Κληρίδης 1993, Τασσος 2003) του εκάστοτε προέδρου ο οποίος εργαζόταν υπέρ της λύσης (Βασιλείου 1993, Κληρίδης 2003) :!: :worry:

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά γίνεται το Ελληνοκυπριακό κομμάτι να προσαρτηθεί στο ελληνικό κράτος;

Ποια θα ήταν τα μειωνεκτήματα και πλεονεκτήματα;

 

Συγνώμη αν είπα βλακεία :)

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά γίνεται το Ελληνοκυπριακό κομμάτι να προσαρτηθεί στο ελληνικό κράτος;

Ποια θα ήταν τα μειωνεκτήματα και πλεονεκτήματα;

 

Συγνώμη αν είπα βλακεία :)

Καταρχάς θα πρέπει να μας απαντήσουν τα αδέλφια μας οι Κύπριοι σε αυτή την ερώτηση. :O Όμως σε ανάλογο ερώτημα που τέθηκε στη δεκαετία του '50 για ένωση με την Ελλάδα οι Κύπριοι αρνήθηκαν και αργότερα το πλήρωσαν αυτό με την εισβολή του Αττίλα. Βέβαια εκεί έμπαιναν μέσα και η εγγυήτρια δύναμη που είναι η Αγγλία. Δεν είχαν και την απόλυτη δυνατότητα της επιλογής. Αν γνωρίζει κάποιος περισσότερα ας μας πει.

 

Πάντως στη σημερινή κατάσταση δεν συμφέρει του Κύπριους να ενωθούν με την Ελλάδα εδώ που τα λέμε. :)

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς θα πρέπει να μας απαντήσουν τα αδέλφια μας οι Κύπριοι σε αυτή την ερώτηση. :O Όμως σε ανάλογο ερώτημα που τέθηκε στη δεκαετία του '50 για ένωση με την Ελλάδα οι Κύπριοι αρνήθηκαν και αργότερα το πλήρωσαν αυτό με την εισβολή του Αττίλα. Βέβαια εκεί έμπαιναν μέσα και η εγγυήτρια δύναμη που είναι η Αγγλία. Δεν είχαν και την απόλυτη δυνατότητα της επιλογής. Αν γνωρίζει κάποιος περισσότερα ας μας πει.

 

Πάντως στη σημερινή κατάσταση δεν συμφέρει του Κύπριους να ενωθούν με την Ελλάδα εδώ που τα λέμε. :)

 

 

Εδώ σε πιάνω αδιάβαστο. Οι Κύπριοι με συντριπτική πλειοψηφία του 98% [νομίζω] απάντησαν ΝΑΙ.

It's what you do to me..
Link to comment
Share on other sites

Εδώ σε πιάνω αδιάβαστο. Οι Κύπριοι με συντριπτική πλειοψηφία του 98% [νομίζω] απάντησαν ΝΑΙ.

Είσαι απόλυτα σίγουρος; Έχω την εντύπωση χωρίς να είμαι και βέβαιος ότι αρνηθήκατε. Εφόσον ήταν το ναι γιατί δεν προχώρησε τότε η Ένωση;

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...