Jump to content

Αντώνης Μπαρούνας, Motorola:"Τα smartphones των €1000 είναι υπερεκτιμημένα"

ZZW30
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επειδή είχα το S8+ θα σου πω ότι τα άξιζε τα χρήματά που έδωσα. Μπορεί να το κράτησα ελάχιστους μήνες αλλά έβγαλε τα χρήματά του. ΟΚ γκρίνιαζα διότι κάπου είχε τρελό lag και η μπαταρία ήταν απαράδεκτη αλλά σαν συσκευή ήταν τρομερή. Απίστευτες φωτογραφίες, εξαιρετικό σήμα. Κυριολεκτικά μου έλυσε τα χέρια στη δουλειά. Και ναι το έχω μετανιώσει που το έσπασα από τα νεύρα μου. Τώρα έχω ένα Xiaomi Mi Max 2 το οποίο ναι είναι γ@μ@το αλλά ως εκεί. ΔΕΝ είναι S8+ ούτε iPhone. Καλή η τεράστια μπαταρία, καλή και η χορταστική οθόνη και τα αξιοπρεπή χαρακτηριστικά. Αλλά τρίζει το κουμπί On-Off, η κάμερα άθλια, ανύπαρκτο 4G και η οθόνη γκριζάρει όταν την κοιτάς υπό γωνία.

:blink::blink::blink:

Eχω κάποιες απορίες. Λες ότι το κινητό είχε τρελό lag, απαραδεκτη μπαταρία και ότι το έσπασες από τα νεύρα σου. Πώς ακριβώς έβγαλε τα λεφτά του ένα κινητό των 1000 ευρώ? Και μάλιστα σε λίγους μήνες? Σοβαρά ρωτάω.

Επίσης πώς γίνεται ένα smartphone να θεωρείται τεχνολογία αιχμής σε σύγκριση με έναν υπολογιστή ? Και με ποιον τρόπο δικαιολογείται η κοστολόγηση του?

• Απαντήσεις 58
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Από τα νεύρα μου. Δε νομίζω να θέλει εξήγηση.

Από την άλλη τα χρήματά του θεωρώ ότι τα έβγαλε διότι όσο καιρό το είχα είχε γίνει η προέκταση του χεριού μου. Άπειρες φωτογραφείες, GPS, video και γενικά είχε αντικαταστήσει τον υπολογιστή μου το προηγούμενο καλοκαίρι.

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ο ανταγωνισμός σε καθορίζει. Από τη στιγμή που ο ανταγωνισμός σου είναι εκεί και εσύ τα καταφέρνεις τέλος. Με τους απέναντι έχεις πόλεμο για την πίτα της αγοράς. Όχι με τον εαυτό σου.

Και το "κάποτε" το θεωρώ άτοπο. Παλιά τα κινητά ήταν κινητά. Έκαναν 2-3 πράγματα και τέλος. Σήμερα είναι υπολογιστές. Κάνουν τα πάντα. Κυριολεκτικά. Δεν δικαιολογώ βέβαια την τιμή αλλά είναι η αιχμή της τεχνολογίας οποότε κοστολογείται αντίστοιχα.

Και αυτό σημαίνει ότι έβγαλε τα χρήματα του? Ούτε για πλάκα δεν τα έβγαλε.

Send From My NOTE 3 With Note 8 Port Rom

Από τα νεύρα μου. Δε νομίζω να θέλει εξήγηση.

Από την άλλη τα χρήματά του θεωρώ ότι τα έβγαλε διότι όσο καιρό το είχα είχε γίνει η προέκταση του χεριού μου. Άπειρες φωτογραφείες, GPS, video και γενικά είχε αντικαταστήσει τον υπολογιστή μου το προηγούμενο καλοκαίρι.

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ο ανταγωνισμός σε καθορίζει. Από τη στιγμή που ο ανταγωνισμός σου είναι εκεί και εσύ τα καταφέρνεις τέλος. Με τους απέναντι έχεις πόλεμο για την πίτα της αγοράς. Όχι με τον εαυτό σου.

Και το "κάποτε" το θεωρώ άτοπο. Παλιά τα κινητά ήταν κινητά. Έκαναν 2-3 πράγματα και τέλος. Σήμερα είναι υπολογιστές. Κάνουν τα πάντα. Κυριολεκτικά. Δεν δικαιολογώ βέβαια την τιμή αλλά είναι η αιχμή της τεχνολογίας οποότε κοστολογείται αντίστοιχα.

Ισα ισα πλεον δε νομιζω οτι εχουν κατι μοναδικο. Καποτε που 99% των ατομων ειχαν symbian ( και κανανε 2-3 πραγματα οπως λες) και βγηκε το iphone , εκει ταιριαζε το 1.000αρικο και ομως ηταν πολυ φθηνοτερο. Σημερα που δεν εχει καμια καινοτομια θα το κοστολογισεις τοσο; Ολα marketing ειναι και μαλιστα λανθασμενου :) . Υγ. δικια μου γνωμη το ξαναλεω, μπορει να πεσω εξω. Ο καθενας ας αγορασει ο,τι θελει.

Έβγαλε τα χρήματα του διότι και αυτους τους λίγους μηνες οτι έκανε το έκανε τέλεια. Αυτό δε μπορω να μην το αναγνωρισω. Όταν στη δουλεια μου εστελνα φωτογραφιες αντί για σκανρισμενα έγγραφα τοτε ναι με γλίτωνε χρονο καθώς δεν υπήρχε λογος να πάω γραφείο να κάνω δουλεια. Η όταν εστελνα 4k βίντεο για κάποιους φιλους.

Τώρα για τα χρήματα που ζητάνε οι εταιρίες ας βαλετε κάτω τι κάνετε και τι έχει αντικαταστήσει με ενα κινητό και βλέπουμε. Πχ με streaming εχεις ενα φορητό media player. Εχεις φοβερή φωτογραφική μηχανή. Εχεις παντού internet. Με ενα laptop δεν τα εχεις αυτά.

Έβγαλε τα χρήματα του διότι και αυτους τους λίγους μηνες οτι έκανε το έκανε τέλεια. Αυτό δε μπορω να μην το αναγνωρισω. Όταν στη δουλεια μου εστελνα φωτογραφιες αντί για σκανρισμενα έγγραφα τοτε ναι με γλίτωνε χρονο καθώς δεν υπήρχε λογος να πάω γραφείο να κάνω δουλεια. Η όταν εστελνα 4k βίντεο για κάποιους φιλους.

Τώρα για τα χρήματα που ζητάνε οι εταιρίες ας βαλετε κάτω τι κάνετε και τι έχει αντικαταστήσει με ενα κινητό και βλέπουμε. Πχ με streaming εχεις ενα φορητό media player. Εχεις φοβερή φωτογραφική μηχανή. Εχεις παντού internet. Με ενα laptop δεν τα εχεις αυτά.

Δηλαδή το lag και η απαράδεκτη μπαταρία τι ήταν ;Ειδικά με τα χρήματα που κόστισε να το αγοράσεις.

Δηλαδη αν ειχες αγορασει ενα lg g6 με 350 ευρω ή ενα Xperia xz που τοτε ηταν στα 250 τι ακριβως λιγότερο θα εκανε; Δεν το λεω με υφακι, κουβέντα κανω. Δεν θελω να νομιζεις οτι ειρωνευομαι ή ο,τι αλλο.

Ας ξυπνήσει πρώτα η Lenovo από τον ύπνο που πέσει κι ας κάνει μετά σχόλια για τους ανταγωνιστές της...

Δηλαδή το lag και η απαράδεκτη μπαταρία τι ήταν ;Ειδικά με τα χρήματα που κόστισε να το αγοράσεις.

Σσσσσσς.. Τα έβγαλε τα λεφτά του..

Huawei Nova 5T

Προφανώς και δεν έγινε αντιληπτό το πνεύμα της σύγκρισής μου με τα ρολόγια ;)

Ηθελα να πώ ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν να αποκτήσουν κάτι κορυφαίο ή τέλως πάντων ακριβότερο από το σύνηθες , όχι φυσικά για λόγους χρήσης αφού και με κάτι απλούστερο κάνουν την ίδια δουλειά .

Η αγορά ενός κινητού των 1000 ευρώ ικανοποιεί την επιθυμία τους να πάρουν κάτι που βρίσκεται στην κορυφή .

Οι ίδιοι άνθρωποι ή πολλοί από αυτούς θα πάρουν κι ένα μοντέλο που θα κοστίζει κάποια στιγμή 2000 ευρώ ή και περισσότερο

Φυσικά και η διαχρονική αξία ενός καλού ρολογιού δεν συγκρίνεται με την σύντομη ζωή ενός κινητού (έστω και ακριβού)

Δεν είναι αυτό το θέμα μου

Οσον αφορά την Rolex είναι μια άλλη ιστορία . Οι όποιες συγκρίσεις με Pattek κλπ είναι ατοπες κι εκτός πραγματικότητας . Πρόκειται για δύο διαφορετικούς κόσμους , άλλη φιλοσοφία , αλλα μεγέθη άλλο αγοραστικό κοινό κλπ Το ότι ένα κορυφαίο προιόν το χρησιμοποιούν νεόπλουτοι , δήθεν , φαντασμένοι , ηλίθιοι κλπ δεν κάνει και το προιόν ηλίθιο :cool:

Σόρρυ για το off topic

Πάλι δεν βλέπω πώς αυτό δικαιολογεί τα λεφτά του, αλλά οκ. Πάω πάσο.

Σωστό αυτό περι φορητότητας που αναφέρεις, αλλά το έκανες λύσσα όταν έβαλες στην εξίσωση το laptop. Δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση ανάμεσα τους! Και για να γίνω πιο σαφής, το πιο αδύναμο laptop είναι έτη φωτός πιο μπροστά από το πιο ακριβό smartphone που υπάρχει. Από όποια πλευρά και να το δεις. Καταλήγοντας έτσι στο να συμφωνήσω ξανα με την δήλωση του Μπαρούνα περι υπερεκτιμημένων smartphones των 1000 ευρώ.