Jump to content

Nokia 7 plus

Chef_George_
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η φωτεινότητα από το 16% και κάτω δεν αλλάζει, σταματάει σε εκείνο το σημείο να σκουραίνει η οθόνη.
Δεν μου συνέβησε ποτέ κάτι τέτοιο.

Δεν μου κάνει τέτοια. Το δοκίμασα και μαυρίζει στο τέρμα κλειστό.

Στο αυτόματο το έχω εξάλλου και αλλάζει μόνο του βάση φωτισμού.

(ψάχνουμε πρώτα και μετά ρωτάμε...)

• Απαντήσεις 826
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εφυγε μολις η παραγγελια απο netmobile. Μεγια μου και να περιμενετε κριτικη (θετικη ελπιζω)

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;

Υπάρχει το πρόβλημα με τη φωτεινότητα της οθόνης;

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεν μου συνέβησε ποτέ κάτι τέτοιο.

Δεν μου κάνει τέτοια. Το δοκίμασα και μαυρίζει στο τέρμα κλειστό.

Στο αυτόματο το έχω εξάλλου και αλλάζει μόνο του βάση φωτισμού.

Δεν συμβαίνει σε όλες τις οθόνες, μόνο στις Novatek-V07

δες εδώ και στα επόμενα

[/color]

δες εδώ και στα επόμενα

Μάλλον η οθόνη έχει να κάνει με τις εκδόσεις. Το δικό μου πχ είναι το ΤΑ 1046

[/color]

δες εδώ και στα επόμενα

Και το δικό μου ΤΑ-1046 είναι. Έχει να κάνει με την γραμμή παραγωγής.

Ίσως τότε να έγιναν κάποια λάθη στις επιλογές εταιρίας οθόνης όπου κ αλλάχτηκαν αργότερα που το πήραν χαμπάρι - εκτός κι αν υπάρχουν πολλές περιοχές κατασκευής όπου σε κάποιες προμηθεύτηκαν τις λάθος οθόνες...

Εγώ το αγόρασα από Ολλανδία πάντως και μάλιστα σε προ-παραγγελία, λόγω μιας πολύ καλής συμφωνίας που έκανα με μια εταιρεία. Είχε κυκλοφορήσει εδώ στα τέλη Μαρτίου.

Αν και από την πρώτη παρτίδα δλδ, μου βγήκε καλό, μιας και δεν έχει από τότε που το πήρα ούτε το παραμικρό ελάττωμα.

Συνήθως σε κάθε προϊόν, κάθε είδους, κάθε εταιρίας, οι πρώτες παρτίδες είναι σε κάπως beta μορφή...

Ίσως τότε να έγιναν κάποια λάθη στις επιλογές εταιρίας οθόνης όπου κ αλλάχτηκαν αργότερα που το πήραν χαμπάρι - εκτός κι αν υπάρχουν πολλές περιοχές κατασκευής όπου σε κάποιες προμηθεύτηκαν τις λάθος οθόνες...

Εγώ το αγόρασα από Ολλανδία πάντως και μάλιστα σε προ-παραγγελία, λόγω μιας πολύ καλής συμφωνίας που έκανα με μια εταιρεία. Είχε κυκλοφορήσει εδώ στα τέλη Μαρτίου.

Αν και από την πρώτη παρτίδα δλδ, μου βγήκε καλό, μιας και δεν έχει από τότε που το πήρα ούτε το παραμικρό ελάττωμα.

Συνήθως σε κάθε προϊόν, κάθε είδους, κάθε εταιρίας, οι πρώτες παρτίδες είναι σε κάπως beta μορφή...

Και όμως η Nokia έκανε το αντίθετο. Οι πρώτες γραμμές παραγωγής είναι με την καλή οθόνη και οι υπόλοιπες με το πρόβλημα με την φωτεινότητα και τα χρώματα. Έβαλαν κατώτερης ποιότητας πάνελ για εξοικονόμηση χρημάτων.

Εγώ βρε παιδιά, το πήρα πριν περίπου ένα μήνα και δεν έχει κανένα προβλήμα με την οθόνη του. Και έμαθα από τη Nokia ότι σε λίγες μέρες θα πάρει αναβάθμιση η κάμερα καί θα έχει night mode και low light mode για καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό. Επίσης προσέξατε ότι ξαφνικά ανέβηκε η τιμή του 50€ και εξαφανίστηκαν τα μαύρα και έμειναν μόνο τα λευκά. Ήμουν τυχερός που το πήρα €225 και δεν ήταν η ποίο φτηνή τιμή την εβδομάδα μετά το Πάσχα!

Και έμαθα από τη Nokia ότι σε λίγες μέρες θα πάρει αναβάθμιση η κάμερα καί θα έχει night mode και low light mode για καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό.

οντως τα νεα εδω: Nokia smartphones may soon get Night Mode...

Για να δουμε ποση βελτιωση θα εχει η Nokia cam...

Pffff...

Φαίνεται να ισχύει και για άλλες συσκευές της Nokia και όχι μόνο στο 7 Plus.

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Κάπου είχα διαβάσει ότι τα λευκά δεν έχω θέμα. Όπως και να ΄χει, είναι ένα πρόβλημα το οποίο υπάρχει στη πλειοψηφία των 7 Plus κινητών και απ΄ότι φαίνεται δεν είναι software θέμα και δε θα λυθεί.

Ας ελπίσουμε για τα καλύτερα. Δείχνει ότι θα υποστηρίζεται το μοντέλο για αρκετό καιρό πάντως.

Ας ελπίσουμε για τα καλύτερα. Δείχνει ότι θα υποστηρίζεται το μοντέλο για αρκετό καιρό πάντως.

Το κινητό το υποστηρίζουν λειτουργικά αλλά στο θέμα με την οθόνη έμειναν πολύ πίσω.

Καλησπερα, εχω το κινητο μια βδομαδα περιπου. Με απλη χρηση διαπιστωνω οτι ειναι ενα πολυ καλο κινητο για το χρηματα του. Το δυνατο του σημειο ειναι η καμερα η οποια ειναι καταπληκτικη, το αδυναμο του η αθλια μπαταρια, θελει φορτιση τουλαχιστον μια φορα τη μερα. Το θεμα με τη φωτεινοτητα υπαρχει, επικοινωνησα την πρωτη μερα κιολας με το επισημο σερβις της νοκια για αυτο και μου προτειναν να το στειλω στην Ουγγαρια για σερβις μεσω της dhl, κατι που φυσικα δεν το εκανα γιατι δεν προτειθεμαι να μεινω 1+ μηνα χωρις κινητο. Η ts solutions παλι, και καλα δε γνωριζε το προβλημα και αφου τους ειπα οτι η ιδια η νοκια μου ειπε να απευθυνθω σε αυτους, μου ειπαν να το στειλω και βλεπουμε αλλα η διαδικασια θα κρατησει 3 βδομαδες τουλαχιστον. Φυσικα και ελεγαν μπαρουφες, ελπιζω συντομα η νοκια να αλλαξει το ελληνικο σερβις της. Και μια απορια τωρα, ξερει κανεις πως κανω unlock το bootloader στο android 9 ωστε να του περασω twrp και να το κανω root? Εχω χτενισει ολα τα φορουμς αλλα δεν μπορω να βρω τιποτα.. Edited by greg10

Καλησπερα, εχω το κινητο μια βδομαδα περιπου. Με απλη χρηση διαπιστωνω οτι ειναι ενα πολυ καλο κινητο για το χρηματα του. Το δυνατο του σημειο ειναι η καμερα η οποια ειναι καταπληκτικη, το αδυναμο του η αθλια μπαταρια, θελει φορτιση τουλαχιστον μια φορα τη μερα. Το θεμα με τη φωτεινοτητα υπαρχει, επικοινωνησα την πρωτη μερα κιολας με το επισημο σερβις της νοκια για αυτο και μου προτειναν να το στειλω στην Ουγγαρια για σερβις μεσω της dhl, κατι που φυσικα δεν το εκανα γιατι δεν προτειθεμαι να μεινω 1+ μηνα χωρις κινητο. Η ts solutions παλι, και καλα δε γνωριζε το προβλημα και αφου τους ειπα οτι η ιδια η νοκια μου ειπε να απευθυνθω σε αυτους, μου ειπαν να το στειλω και βλεπουμε αλλα η διαδικασια θα κρατησει 3 βδομαδες τουλαχιστον. Φυσικα και ελεγαν μπαρουφες, ελπιζω συντομα η νοκια να αλλαξει το ελληνικο σερβις της. Και μια απορια τωρα, ξερει κανεις πως κανω unlock το bootloader στο android 9 ωστε να του περασω twrp και να το κανω root? Εχω χτενισει ολα τα φορουμς αλλα δεν μπορω να βρω τιποτα..

Για το θεμα bootloader πρεπει να κανεις rollback σε android 8 ψαξε ΕΔΩ για οδηγιες.

Για το θεμα της μπαταριας, εχω χτυπησει μεχρι και 2μιση μερες αυτονομια, συνηθως με παει 1,5 με 2 με μετρια χρηση.

Βρες τι σου τρωει μπαταρια απο εφαρμογες. Υποτιθεται οτι εχεις κανει τις αναβαθμισεις στην τελευταια εκδοση ετσι?

Για το θεμα οθονη και σερβις, τι να τους πεις... Αν ηξερα οτι παιζει τοσο χαλια φαση αν χαλασει ισως και να μην το επαιρνα...

Pffff...

Για το θεμα bootloader πρεπει να κανεις rollback σε android 8 ψαξε ΕΔΩ για οδηγιες.

Για το θεμα της μπαταριας, εχω χτυπησει μεχρι και 2μιση μερες αυτονομια, συνηθως με παει 1,5 με 2 με μετρια χρηση.

Βρες τι σου τρωει μπαταρια απο εφαρμογες. Υποτιθεται οτι εχεις κανει τις αναβαθμισεις στην τελευταια εκδοση ετσι?

Για το θεμα οθονη και σερβις, τι να τους πεις... Αν ηξερα οτι παιζει τοσο χαλια φαση αν χαλασει ισως και να μην το επαιρνα...

και μετα ξεκλειδωνει με fastboot oem unlock-go απ το cmd?

και μετα μπορω να κανω αναβαθμιση παλι σε 9 ή το χανω;

Ηρθε σημερα διαφημιστικο mail απο την Nokia που παραπεμπει σε αυτο το λινκ >εδω.

Μεταξυ αλλων γραφει:

"Τα smartphone Nokia διαθέτουν Android. Καθαρά και μόνο Android. Τίποτα που δεν θέλετε, τίποτα που να σας δυσκολεύει."

Να τους στειλουμε ενα email που να γραφει "και ολες οι ******** της evenwell που εχετε εγκαταστησει μεσα τι ειναι? "

Υποψιν οπως εχει προαναφερθει, χρηστης απενεργοποιησε μεταξυ αλλων τις περισσοτερες εφαρμογες της evenwell και το τηλεφωνο λειτουργει κανονικα.

> Oδηγος απενεργοποιησης bloatware

Pffff...

Ποιες είναι οι εφαρμογές τής evenwell που υπάρχουν στη συσκευή που δεν χρειάζονται; Εγώ μόνο εφαρμογές τής Google/Android βλέπω συν μία εφαρμογή τής nokia το my phone πού έχει τής λειτουργίες της συσκευής. Που είναι το bloatware;

Ποιες είναι οι εφαρμογές τής evenwell που υπάρχουν στη συσκευή που δεν χρειάζονται; Εγώ μόνο εφαρμογές τής Google/Android βλέπω συν μία εφαρμογή τής nokia το my phone πού έχει τής λειτουργίες της συσκευής. Που είναι το bloatware;

Ρυθμισεις - Εφαρμογες - ολες οι εφαρμογες - τρεις τελειες πανω δεξια - εμφανιση συστηματος.

Εκει μπορεις να τις δεις, αρχιζουν με com.evenwell. Δεν μπορεις φυσικα να τις απεγκαταστησεις. Μπορεις να τις απενεργοποιησεις με τον οδηγο που ποσταρα με εντολες ADB. Με προσοχη μονο γιατι στο πρωτο τοπικ αφαιρει και τα gapps που οι πιο πολλοι θελουμε να υπαρχουν.

Pffff...

• 2 weeks later...

Μερικα ανησυχητικα νεα. Φαινεται πως σταματησε η παραγωγη του Ν7+ λογω κατασκευαστικων ελλατωματων.

Οπως γραφει ενας χρηστης σε αυτο το τοπικ στο XDA δεν εχουν πλεον τηλεφωνα Ν7+ και δινουν αντικατασταση το υποδιεστερο σε επεξεργαστη 7.1 σδε περιπτωση μη επισκευασιμης βλαβης.

Στο θεμα της υποδοχης USB γραφει οτι ακομα και να φτιαχτει ξαναχαλαει μετα απο μηνες... :wacko:

Ερωτηση¨Εχει βρει κανεις μετα απο τοσο καιρο κανα tempered glass της προκοπης? (Να καλυπτει ολη την οθονη, να εχει κολλα σε ολη την επιφανεια και να μην εχει rainbow effect)

Pffff...

Κρίμα. Από τις πιο ωραίες συσκευές ήταν. Ειδικά στην Copper έκδοση!!!

Υποδεέστερο και σε μπαταρία. Με 3060mAh και 5,84" τι να κάνει...

Edited by evris2013

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Λοιπον καλησπερα σε ολους,

συμπληρωσα 1 μηνα χρησης του κινητου. Τον πρωτο καιρο ετρεχα με τις εργοστασιακες ρυθμισεις και μου φαινοταν ενα μετριο κινητο με φοβερη καμερα ομως, μεγαλο μειον η μπαταρια τελειωνε σε μιση μερα. Πριν 2 βδομαδες αποφασισα να πληρωσω για να ξεκλειδωσω το bootloader (αφου δεν υπηρχε αλλος τροπος) ωστε να το κανω ρουτ γιατι δεν παλευοταν αλλο με διαφημισεις και με μπαταρια. Με 8$ (7.40€) μου εκαναν downgrade απο 9.0 σε 8.1, ξεκλειδωσαν το bootloader και μου εδωσαν και αναλυτικες οδηγιες με τον πιο ασφαλη τροπο για να κανω ρουτ. Εβαλα magisk, περασα τα κλασικα debloater, energized, εσβησα ολο το κραπ της evenwell (και οχι απλη απενεργοποιηση που αναφερθηκε πιο πανω) και μερικες εφαρμογες της γκουγκλ που ειχε το κινητο και δεν χρειαζομουν, εβγαλα ολες τις διαφημισεις και πλεον το κινητο ΠΕΤΑΕΙ. Ειναι απιστευτη η μεταμορφωση χωρις τις εφαρμογες που εχει βαλει η νοκια χωρις να ρωτησει κανεναν. Πραγματικα σας συνιστω ολους να το κανετε, αξιζει και με το παραπανω τα λεφτα του. Νομιζω μπορειτε να βρειτε ευκολα το σαιτ που το προσφερει αυτο, δεν το ποσταρω εδω για να μη θεωρηθει διαφημιση και εφ' οσον δεν παιρνω ποσοστα ή κατι τετοιο (αν θελετε στειλτε μου πμ να σας δωσω το λινκ). Καλη συνεχεια σε ολους

• 2 weeks later...

Ξεκινησε το roll out του update Ιουνιου. Αναφερει

Ιmproved system stability

UI enhancements

June Android Security update

>Πηγη.

Το εχει παρει κανεις να μας πει αν ειδε καμια διαφορα?

Pffff...

Μόλις ήρθε και εγκατεστησα την αναβάθμιση June update, μόνο πού έχουμε Ιούλιο.Μηπως η επόμενη να είναι August update, στης αρχές Αυγούστου;

• 2 weeks later...

Βγηκε καινουρια εκδοση GCam (και τελευταια απο τον developer Back.rider ) προσαρμοσμενη για το κινητο μας

Changelog και link για κατεβασμα εδω

Pffff...