woudoulis Δημοσιεύτηκε May 11, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 11, 2005 Υπάρχει ένα τραγούδι Το λέει η Τάνια Τσανακλίδου Είναι ένα αριστούργημα , ένας ύμνος των απανταχού εργένηδων ανδρών και γυναικών Είναι ένας ύμνος προς την συνειδητοποίηση ότι μεγαλώνουμε Κρίση ηλικίας λοιπόν Αλήθεια γιατί να υπάρχει ? Ας υποθέσουμε πως δεν τίθεται θέμα ούτε θανάτου ούτε υγείας αλλά απλά χρονικού περιθωρίου πραγματοποιήσεων ονείρων και αναγκών Τι μας γερνάει πιο πολύ ? Βρίσκω παλιά μου γραπτά που ήμουν 20 και έγραφα πως νιώθω 16 και τα χρόνια πως περνούν !!!!!!!! τα κοιτάζω σήμερα και λέω ΜΑ ΤΙ ΕΛΕΓΑ !!!!!! είναι δυνατόν ? Στις δέκα ερωτήσεις που κάνω στη σχέση μου οι 9 είναι αν φαίνομαι μικρότερος Πόσο μας απασχολεί και γιατί ? κυρίως ΓΙΑΤΙ ? Εμφανισιακά ? ή ότι στενεύουν τα περιθώρια για οικογένεια ή για μητρότητα προς τις γυναίκες , ή τα επαγγελματικά μας όνειρα ? Με λίγα λόγια "κρίση ηλικίας " πεζή ? ή φιλοσοφημένη ? Αλήθεια .......... τι νιώθουμε ακούγοντας το "Γερνάω μαμά πεινάω μαμά φοβάμαι μαμά ? " Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trapped Δημ. May 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2005 Θα έλεγα πως η κρίση ηλικίας δεν είναι τίποτα παρα μόνο ο φόβος απέναντι στο μυστήριο του θανάτου, και πόθοι ανεκπλήρωτοι που περιμένουν ακόμα μέσα μας. Δηλαδή κάποιος μπορεί να είναι 25 και να νιώθει πως γέρασε, γιατι όταν βλέπει νέους 15 16, μπορεί να σκέφτεται πως δεν έζησε όπως έπρεπε τα νεανικά χρόνια. Και όντως, αυτός είναι μεγάλος παράγοντας.. να μην ζείς τη ζωή σου, και να σε επισκιάζουν τα πρέπει των άλλων και τα μη του κάθενός που είναι γύρω μας. Αν σταματήσουμε λοιπόν να ακούμε τους άλλους, και να ακούσουμε τον εαυτό μας, το τι πραγματικά θέλει, θα ζήσουμε όπως θέλουμε, χωρίς να έχουμε πόθους και αποθημένα. :) Απλά, λιτά και κατανοητικά [θέλω να πιστεύω] Παράθεση It's what you do to me.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. May 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2005 Θα συμφωνησω με το φιλτατο 'trapped :) Η κριση ηλικιας απλα ειναι μια "μοδα" κατα τη γνωμη μου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
woudoulis Δημ. May 11, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2005 21 είσαι ε ? ....... εμ γιαυτό lol Για να γράψει κάποιος κοντά στα πρώτα άντα και θα σου πω εγώ :p :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. May 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2005 21 είσαι ε ? ....... εμ γιαυτό lol Για να γράψει κάποιος κοντά στα πρώτα άντα και θα σου πω εγώ :p :) :lol: Θα συμφωνησω πως τα πρωτα αντα ειναι λιγο σοκαριστικα, αλλα ενταξει ακομα 25 εισαι!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trapped Δημ. May 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2005 Και παρ'όλα αυτά, μας γερνάει περισότερο η κοινωνική αντίληψη. Μαλλον προτιμότερο, μας κυνηγά. Αφού φτάνεις τα 25 κι αν δεν έχεις κοπέλα σε βάζουν στο ράφι, το ίδιο ισχύει και για μια κοπέλα. Αμα πατήσει μια ηλικία θα της βάλουν ταμπέλα γεροντοκόρη. Πάντα έτσι δεν είναι; Φτάνεις σε μια ηλικία και επηρεασμένος απο τους άλλους λες, "Ρε γαμώτο, δεν έχω κοπέλα, και κοίτα πως περνούν τα χρόνια. Πότε θα παντρευτώ, πότε θα κάνω οικογένεια;" Κι ας είσαι μόνο 25. :) Παράθεση It's what you do to me.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. May 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2005 E oχι και σε βάζουν στο ράφι στα 25 αν δεν έχεις γυναίκα. Στα 35 θα λεγα και αν... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trapped Δημ. May 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2005 E oχι και σε βάζουν στο ράφι στα 25 αν δεν έχεις γυναίκα. Στα 35 θα λεγα και αν... Μπορεί να έιναι λιγάκι υπερβολή αυτό που είπα αλλα.. "Μα έκλεισε τα 26? τζαι ακόμα να έβρει κοπελλούα; Εντα ξέρω... " Cyprus anyone? Παράθεση It's what you do to me.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
woudoulis Δημ. May 11, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2005 25 λέει ακόμα το προφίλ μου ε ? πρέπει να το αλλάξω κατά πολύ :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. May 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2005 25 λέει ακόμα το προφίλ μου ε ? πρέπει να το αλλάξω κατά πολύ :pkrubeis xronia bre??? Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
woudoulis Δημ. May 11, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2005 Και βέβαια και αυτό όχι για να ξεγελάσω τους άλλους αλλά για να μη το συνειδητοποιήσω εγώ χαχαχααχα Γιατί εσύ δεεεεεεεε κρύβεις ? .......... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. May 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2005 oxi..to 8eoro ligo eos polu ili8io...kapoion agnosto den ton afora poso xronon eimai..apo ta xronia tou alloste zo?oi dikoi mou an8ropoi kseroun poso eimai...opote poion na koroidepso? Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
woudoulis Δημ. May 11, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2005 Γιαυτό δεν γράφεις ηλικία ? .......... ( φιρουλί φιρουλί φιρουλί φιρουλί ) :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. May 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2005 το καλο με μενα ειναι οτι δεν ακουω τις βλακειες των αλλων γιατι δηλαδη ειμαι μηπως υποχρεωμενος να παντρευτω στα 25 η στα 27?αλλιως μετα θα μεινω γεροντοπαλικαρο?ηλιθιοτητες εγω θα παντερυτω σε οτι ηλικια θελω και οποτε βρω αυτο που θα γεμιζει την ψυχη μου το ιδιο ισχυει και για τις γυναικες τα γεροντοπαλικαρα και οι γεροντοκορες ανηκουν σε μια αλλη εποχη τωρα ημαστε 2005 οχι 1955. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
woudoulis Δημ. May 11, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2005 Εγώ πάντως να παντρευτώ δε το βλέπω :pppp Μπορεί να μη σε απασχολεί ο γάμος αλλά να σε απασχολεί το γεγονός ότι πέρασε ο καιρός και δεν έχεις πραγματοποιήσει κάποια σου όνειρα επαγγελματικά πχ ή άλλα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
resurection_boy Δημ. May 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2005 Καλα τωρα εξω απο τον χωρο ξερουμε πολλα τραγουδια. Πηγενε να ρωτησης εναν 50... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. May 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2005 Και εμένα με πιάνουν καμιά φορά "κρίσεις ηλικίας" αλλά όχι γιατί δεν έχω ζήσει πολλά (ίσα ίσα) ούτε γιατί έχω ανεκπλήρωτες επιθυμίες αλλά γιατί αγαπάω τη ζωή. Γιατί κάθε λεπτό και μέρα περνάει πολύ γρήγορα και δύσκολα γυρνάει πίσω... Ιδιαίτερα οι καλές στιγμές. Αλλά πάντα θέλω να λεω "Τα καλύτερα έρχονται". Γιατί μου τη δίνει να ακούω το "Βαριέμαι" και το "Άντε να έρθει το Σ/Κ να ξεκουραστώ και να βγω έξω". Αυτή είναι η ζωή μας; Ένα Σ/Κ; Κοιτάχτε λίγο τα μικρά και καθημερινά πράγματα. Χαμογελάστε λίγο. Πείτε μια καλημέρα όπως προχωράτε σε ένα/μια άγνωστο/η. Κι όπως λέει ένα τραγούδι... Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή. Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tinkerbell Δημ. May 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2005 Ωραίο θέμα!Τώρα τελευταία με απασχολεί πάρα πολύ. Συμφωνώ απόλυτα με τον trapped.Όσο μεγαλώνουμε τόσο συνειδητοποιούμε ότι περνάνε τα χρόνια και ίσως δεν έχουμε ζήσει κάποια πράγματα που θα θέλαμε και όπως τα θέλαμε. Όμως το περίεργο είναι ότι και να έχουμε ζήσει καλά μέχρι τώρα και όλα να είναι καλά στη ζωή μας,πάντα θα θέλαμε να έχουμε ζήσει παραπάνω.Γιατί να συμβαίνει αυτό?Γιατί να μην είμαστε ευχαριστημένοι? Εγώ συγκεκριμένα άρχισα από μικρή να βγαίνω,να κάνω φιλίες και γενικά έχω ζήσει ωραία μέχρι τώρα.Δηλαδή δεν είναι ότι έχω απωθημένα.Όμως τώρα αρχίζει και με ενοχλεί που μεγαλώνω. Όταν ήμουν πιο μικρή,ήθελα να δείχνω μεγαλύτερη.Τώρα,δε θέλω να δείχνω μικρότερη αλλά θα μου άρεσε να είμαι ακόμα 18 παρόλο που δε με πήραν και τα χρόνια.Δηλαδή όταν πάω 30 τι θα κάνω θα φρικάρω τελείως?Έχω φίλες που είναι στα 25 και στα γεννέθλιά τους δε μιλιούνται... Αυτό που με φοβίζει είναι ότι όσο μεγαλώνω δε θα έχω την ανεμελιά,οι ευθύνες θα μεγαλώνουν και δε θα μπορώ να είμαι όπως τώρα. :( Παράθεση http://tinypic.com/m7e35j.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
woudoulis Δημ. May 11, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2005 Καλά φοβάσαι χαχαχαχαχα :) Αλλά επειδή όταν είσαι 20 αναπολείς τα 18 όταν είσαι 25 αναπολείς τα 22 και όταν είσαι 28 αναπολείς τα 24 τότε καλό είναι να ζεις όμορφα το σήμερα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tinkerbell Δημ. May 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2005 Καλά φοβάσαι χαχαχαχαχα :) Αλλά επειδή όταν είσαι 20 αναπολείς τα 18 όταν είσαι 25 αναπολείς τα 22 και όταν είσαι 28 αναπολείς τα 24 τότε καλό είναι να ζεις όμορφα το σήμερα Έεεε δε μεγάλωσα τόσο :mad: :p Αυτό είναι το θέμα.Δε ζούμε την κάθε στιγμή.Δεν εκτιμάμε ότι έχουμε την υγεία μας και γι'αυτό πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και να μη δίνουμε σημασία σε άλλα μικροπράγματα που μας χαλάνε τη διάθεση. Όλοι έχουν άγχος,προβλήματα οικονομικά και μή και ξεχνάνε τι ωραία που είναι η ζωή.Ωραία ίσως τα παρουσιάζω όλα τόσο απλά γιατί δεν έχω τέτοια προβλήματα αλλά βλέπω ότι στις μέρες μας λίγοι είναι εκείνοι που έχουν διάθεση να ζήσουν και ακόμα και σε μικρές ηλικίες. Δυστυχώς όταν χάσουμε κάτι εκτιμάμε την αξία του.. Παράθεση http://tinypic.com/m7e35j.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
garfield Δημ. May 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2005 Κρίση ηλικιας δεν έχω περάσει, αλλά ποτέ δεν είν' αργά :p Αν και ομολογουμένως είμαι πολύυυυ μεγάλη (είπαμε η μια μου κόρη είναι 15 και η άλλη 5) δεν υπήρξε στιγμή να στεναχωρηθώ γιατί μεγάλωνα. Αν πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή σου παίζουν άλλα πράγματα και όχι αν έχουν αρχίσει να φαίνονται οι πρώτες ρυτίδες και τέτοιου είδους προβληματισμοί, τότε σας πληροφορώ, δεν υπάρχει κανένας λόγος υπαρξιακού. ;) Είμαι 90 χρονών και το χαίρομαι απίστευτα :D Υπάρχουν αλλου είδους δυσκολίες (όπως πχ πρέπει να φοράω γυαλιά για να διαβάζω, πράγμα άβολο και ειδικά για έναν βιβλιοφάγο σαν εμένα), αλλά και ευκολίες όπως ότι μπορώ να φωνάζω όσοοοο θέλω με το πρόσχημα "μεγαλώνω και παραξενεύω" :D :D Αρκεί να κατανοείς ότι τα χρόνια που έρχονται είναι διαφορετικά με αυτά που πέρασαν διά παντός, αλλά εξισου αν όχι περισσότερο όμορφα. Για παράδειγμα τη ζωή που πέρασα τη λάτρεψα, αλλά δε θα ήθελα να την ξαναζήσω. Μου αρκεί που έχω την οικογένεια μου, για να είμαι ευτυχισμένη (μεγάλη κουβέντα αυτό το "ευτυχισμένη", αλλά έμαθα πια να μη φοβάμαι τις λέξεις) :) :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BestMan Δημ. May 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2005 Θα έλεγα οτι πιο εύκολα προσβάλλονται απο κρίση ηλικίας οι κοπέλες, λόγω μητρικού ενστίκτου. Και εφοσον στις κοινωνίες μας (Ελλάδας και Κύπρου) δεν είναι ακόμα αποδεκτή η ανύπαντρη μητέρα, υποχρεωτικά τα παιδιά πρέπει να προέλθουν μέσα από το γάμο. Είναι και δύσκολη η εύρεση κατάλληλου συντρόφου σήμερα, και γι' αυτό αρχίζουν οι δεσποσύνες να ... αγχώνονται. :worry: Σε αυτό συντείνει και αυτό που ανέφερε ο 'trapped για γεροντοκόρες και γεροντοπαλλήκαρα, που δυστυχώς σε μικρές κοινωνιες, όπως την δική μας, ισχύει ακόμα. ΑΛΛΑ, φίλε trapped, αν κάνει κάποιος οικογένεια για.. κοινωνικούς λόγους, "Στα χέρια του κόσμου ας βάλει τη βέρα να μοιραστούνε τον καϋμό" ;) Παράθεση NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)... http://www.everythingaboutebooks.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mario_fit Δημ. May 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2005 Oπως ελεγε και η απιθανη Ελληνικη ταινια....Τι 30, τι 40, τι 50.... Kαθε ηλικια εχει και τις ομορφιες της! ;) Αν μας πιανει αγχος για το οτι φτανουμε στα 30, οταν θα ειμαστε 30 θα μας πιασει αγχος οτι φτανουμε στα 40 και παει λεγοντας, και ζητω που καηκαμε... Σιγουρα θα θελα να μπορουσα να γυρισω πισω τον χρονο μερικες φορες, αλλα τι να κανουμε.Ισως και αυτος ο "περιορισμος" μας κανει να εκτινμισουμε περισσοτερο καποια πραγματα. Απο εκει και περα αυτο το αγχος ηλικιας το ειχαν-εχουν περισσοτερο οι γυναικες λογο του οτι απο καποια ηλικια και μετα (οχι ιδια για ολες), παυουν να ειναι "γονιμες" κατι που στον αντρα δεν ισχυει παντα. Αν και τελευταια βλεπω πως αυτη την ανασφαλεια (της ηλικιας), την αποκτουν ολο και περισσοτεροι αντρες. Καλο ειναι να ανακαλυπτουμε τις ευκαιρειες και τις χαρες που μας χαριζει καθε ηλικια χωρις αγχος. Ε και οταν αρχιζουν να τριζουν τα κοκκαλακια, θα υπαρχουν τα εγγονια να τους λεμε ιστοριες....(Πηγα μακρια αλλα θα ερθει και εκεινη η στιγμη...Μακαρι δηλαδη!) Παράθεση http://www.imageshack.gr/files/s1c78u27pdrzea87u6p2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tinkerbell Δημ. May 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2005 Θα έλεγα οτι πιο εύκολα προσβάλλονται απο κρίση ηλικίας οι κοπέλες, λόγω μητρικού ενστίκτου. Και εφοσον στις κοινωνίες μας (Ελλάδας και Κύπρου) δεν είναι ακόμα αποδεκτή η ανύπαντρη μητέρα, υποχρεωτικά τα παιδιά πρέπει να προέλθουν μέσα από το γάμο. Είναι και δύσκολη η εύρεση κατάλληλου συντρόφου σήμερα, και γι' αυτό αρχίζουν οι δεσποσύνες να ... αγχώνονται. :worry: Σε αυτό βοηθά η αναφορά του trapped για γεροντοκόρες και γεροντοπαλλήκαρα, που δυστυχώς σε μικρές κοινωνιες, όπως την δική μας, ισχύει ακόμα. ΑΛΛΑ, φίλε trapped, αν κάνει κάποιος οικογένεια για.. κοινωνικούς λόγους, "Στα χέρια του κόσμου ας βάλει τη βέρα να μοιραστούνε τον καϋμό" ;) Μπα εμένα δε με αγχώνει το να παντρευτώ ούτε αν θα βγάλω ρυτίδες. Με αγχώνει ότι δεν θα έχω την τρελή και ανέμελη ζωή που πάντα μ'άρεσε να έχω :p Παράθεση http://tinypic.com/m7e35j.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BestMan Δημ. May 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2005 Κάθε πράγμα στον καιρό του, που λέει και ο λαός... ;) Παράθεση NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)... http://www.everythingaboutebooks.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts