Jump to content

Πως καλιμπράρεις τους αισθητήρες ενός smartphone


valadis.k
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://content.myphone.gr/photo/full/69117/sony.jpg?today=1517496955

 

Οι αισθητήρες, είναι αυτά τα μικρά εξαρτήματα πάνω σε ένα smartphone, που συχνά αγνοούμε την ύπαρξή τους και είναι πολύ πιο χρήσιμα από ότι θα μπορούσατε να φανταστείτε. Επιτελούν την πλειοψηφία των λειτουργιών που χρησιμοποιείτε πιο συχνά, ενώ βοηθούν και στην εξοικονόμηση ενέργειας του smartphone σας. Σε αυτόν τον οδηγό θα προσπαθήσουμε να δούμε πως μπορούμε να καλιμπράρουμε τους αισθητήρες του smartphone μας και να τους διατηρήσουμε σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Οι αισθητήρες της κίνησης για παράδειγμα είναι το πιο σημαντικό hardware για ένα παιχνίδι, ενώ οι αισθητήρες εγγύτητας βοηθούν στην εξοικονόμηση σημαντικής ενέργειας, απενεργοποιώντας την οθόνη του smartphone όταν μιλάτε, ή με το να μετρά το φως του περιβάλλοντος και να προσαρμόζει κατάλληλα την φωτεινότητα. Υπάρχουν στιγμές, που ένας αισθητήρας σταματά να λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Πριν καταλήξετε αν όντως έχει πλέον χαλάσει, καλό είναι να δοκιμάσετε τα βήματα παρακάτω για το καλιμπράρισμά του.

 

Ελέγξτε αν οι αισθητήρες στο smartphone σας λειτουργούν

 

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει οι αισθητήρες είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για πολλές βασικές λειτουργίες της συσκευής μας, αλλά μπορεί να σταματήσουν να λειτουργούν από καιρό σε καιρό. Πολλές φορές το πρόβλημα είναι ότι η εφαρμογή που χρησιμοποιεί έναν συγκεκριμένο αισθητήρα δεν ερμηνεύει καλά τα δεδομένα. Για να μπορέσετε να δείτε αν φταίει κάτι τέτοιο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε μια άλλη εφαρμογή που χρησιμοποιεί τον ίδιο αισθητήρα και να δοκιμάσετε. Όπως επισημαίνει το Androidpit πολλές φορές θα χρειαστεί να κατεβάσετε και ένα από τα apps που αναφέρουμε πιο κάτω (Σχετικές εφαρμογές) , τα οποία θα ανακαλύψουν αν οι αισθητήρες λαμβάνουν σωστά τις μετρήσεις. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, όπως για παράδειγμα στην οικογένεια συσκευών Sony Xperia, τα smartphones έρχονται με ένα διαγνωστικό εργαλείο. Μπορείτε να το βρείτε μεταβαίνοντας στην ενότητα Settings > About phone > Diagnostic, ή απλά ανοίγοντας την εφαρμογή από το συρτάρι εφαρμογών. Αν μεταβείτε στο test tab μπορείτε να ελέγξετε τις επιδόσεις καθενός από τους αισθητήρες ξεχωριστά ή να κάνετε μια πλήρη διάγνωση.

 

Για εκείνες τις συσκευές που δεν έρχονται με αυτό το feature, το androidpit προτείνει να ελέγξετε τις επιδόσεις των αισθητήρων με κάποια κρυφά μενού που υπάρχουν. Για πρόσβαση σε αυτή, θα χρειαστείτε να πληκτρολογήσετε στο phone dieler έναν συνδυασμό αριθμών. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός κρυφών κωδικών στο Android για πρόισβαση στα αποκαλούμενα hidden settings, υπάρχουν όμως ορισμένα codes τα οποία αλλάζουν ανάλογα με τον κατασκευαστή.

 

Καλιμπράροντας τους αισθητήρες

 

Όπως προαναφέραμε ήδη, υπάρχουν πολλοί λόγο που θα ήθελες να προβείς στο καλιμπράρισμα των αισθητήρων του smartphone σου. Σε ορισμένες LG συσκευές, όπως το LG G2, μπορείς να προβείς στο καλιμπράρισμα του αισθητήρα κίνησης μεταβαίνοντας στην ενότητα Settings > General tab > Motion. Άλλες πάλι συσκευές, όπως της Sony, μπορεί να μην σου επιτρέπουν το πλήρες καλιμπράρισμα των αισθητήρων. Σε αυτήν την περίπτωση η λύση είναι να μεταβείς στο Google Play και να βρεις ένα app που μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά. Τέλος, μπορείς να προβείς και στην επαναφορά της συσκευής σου στην εργοστασιακή κατάσταση, κάτι που θα οδηγήσει αυτομάτως και στο καλιμπράρισμα των αισθητήρων.

 

Σχετικές εφαρμογές Sensors Multitool

sensors test

 

 

Σχετικό θέμα: Πως καλιμπράρεις την μπαταρία της συσκευής σου

 

 

[via]

Edited by valadis.k
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...