Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Symbian και τις εφαρμογές του

platijet
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δηλαδή έχουν μια ιδέα και ζητάνε λεφτά για το site και κάποιον να κάνει γράψει/πειράξει τις εφαρμογές;

Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος...

Από την μία από που να βρεις λεφτά, η κοινότητα του symbian είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη.

Από την άλλη, ακόμα και όταν αν κάπως ενεργή η κοινότητα πχ dailymobile, άτομα με πολλές γνώσεις και εμπειρία στο symbian προσπάθησαν να πειράξουν μερικές εφαρμογές και δεν κατάφεραν και πολλά. Εδώ οι εφαρμογές για τον καιρό δεν δούλευαν, θα φτιάξουμε το whatsapp;

Το store τους ήταν ωραίο αν και δεν το χρησιμοποίησα ποτέ. Έχω κρατήσει πάρα πολλές εφαρμογές, για σχεδόν ότι χρησιμοποιούσα. Άραγε πόση κίνηση είχαν στο site;

Το ξέρω ότι ακούγομαι πολύ απαισιόδοξος, αλλά δεν βλέπω φως.

Μακάρι όμως...

Αυτό που ήδη είναι στα σκαριά είναι το Delight 1.8 για το 808. Το APIrest χρειάζεται ειδικούς, και επομένως πληρωμή, οπότε αν δεν υπάρχουν χρήματα, προφανώς το κατάστημα μένει ως εχει...

Πολύς κόσμος τους γράφει για το Whatsapp, αλλά κι εκεί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και οι γνώσεις τους φτάνουν μέχρι ένα σημείο. Οπότε κι εκεί κολλάει. Για το νέφος, οι προγραμματιστές του FilesPlus θεωρητικά θα μπορούσαν να κάνουν διορθώσεις και να έχουμε πάλι OneDrive, Google Drive, Dropbox. Εφαρμογές για καιρό υπάρχουν και λειτουργούν κανονικά, όπως και ιντερνετικά ραδιόφωνα και email. Το ενσωματωμένο ιντερνετικό ραδιόφωνο θα μπορούσε να πάρει κάποια διόρθωση και να τραβάει δεδομένα από servers π.χ. του TuneIn, ώστε να έχει και πάλι σταθμούς και να μην χρειάζεται να τους βάζουμε χειροκίνητα.

Γενικά ειμαστε σε φάση όπου αν και υπάρχει ακόμη μεράκι από λίγους, δεν υπάρχει βοήθεια από αλλού, είτε από προγραμματιστές, είτε οικονομική, οπότε αυτά που μπορούν να γίνουν ειναι περιορισμένα...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Γενικά ειμαστε σε φάση όπου αν και υπάρχει ακόμη μεράκι από λίγους, δεν υπάρχει βοήθεια από αλλού, είτε από προγραμματιστές, είτε οικονομική, οπότε αυτά που μπορούν να γίνουν ειναι περιορισμένα...

To ίδιο πράγμα λέμε. Τα παιδιά έχουν μεράκι αλλά δεν είναι στα χέρια τους γιατί δεν έχουν τις γνώσεις να κάνουν αυτά που θέλουν.

Σημαντική και η οικονομική βοήθεια αλλά ποιο το νόημα αν δεν υπάρχει προοπτική; Από την δική μου οπτική:

- Το store μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους αλλά από την στιγμή που δεν βγαίνουν updates στις εφαρμογές τι νόημα έχει; οι περισσότεροι έχουν ήδη περασμένες τις εφαρμογές που θέλουν. Χρήσιμο αν θέλει κάποιος να βρει μια νέα εφαρμογή, αλλά πόσες δουλεύουν πλέον;

- Το whatsapp κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορεί να επανέλθει γιατί ακόμα και να ξεγελαστεί η ημερομηνία η εφαρμογή χρησιμοποιεί το παλιό πρωτόκολλο σύνδεσης. Πρέπει να γραφτεί από την αρχή third party εφαρμογή και αυτό δεν γίνεται για κλειστές εφαρμογές.

- Το fileplus ήταν ίσως η τελευταία εφαρμογή που σταμάτησε να παίρνει updates, πολύ καιρό (χρόνια) αφότου έκλεισε το store. Το παράτησε ο δημιουργός γύρω στο 2016 που ήμασταν αρκετοί περισσότεροι, του ζητάμε να το ενημερώσει το 2019 για τους 5-10 που έμειναν;

- email υπάρχει όπως και internet radio (αν και το cuteradio μου κάνει νερά τελευταία, ίσως δοκιμάσω την έκδοση με το tunein) ενώ για καιρό έχουν μείνει ελάχιστα apps που όλα τραβάνε από το ίδιο site. Όλα τα sites έκαναν 1-2 αλλαγές και αμέσως σταμάτησαν να λειτουργούν τα apps μας. Δεν είναι δύσκολο να το φτιάξουν, και παρόλα αυτά δεν το έκανε κανείς.

Όπως βλέπεις, έχουμε μείνει τρεις και ο κούκος, δεν ασχολείται κάποιος να αλλάξει 5 γραμμές στον κώδικα του app, ζητάς να κάτσει κάποιος να modάρει το nokia internet radio ή γράψει νέο app για το whatsapp; Αλλά έστω ότι γίνεται και κάποιος μοντάρει το whatsapp. Μετά το παίρνει χαμπάρι η εταιρεία, κάνει μια αλλαγή και πάλι από την αρχή. Θα κάτσει κάποιος να ασχολείται με αυτό για τους ελάχιστους που έχουμε μείνει; Άσε που το whatsapp ήδη έχει απειλήσει να banάρει λογαριασμούς που χρησιμοποιούν μονταρισμένες εφαρμογές, το έκανε ήδη στο android.

Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή έχουμε μείνει με 1-2 εφαρμογές για τον καιρό, 1-2 για ραδιόφωνο, την java εφαρμογή για fb (και 1-2 ακόμα που ψευτοδουλεύουν) συν εφαρμογές κάμερας... Ξεχνάω κάτι;

Δεν έχουμε youtube, file sharing (dropbox κτλ), messenger (για κλήσεις/βιντεοκλήσεις), instagram(δεν δουλεύει το ένα και μοναδικό app που βγήκε), ενημερωτικά apps (εκτός rss), σοβαρό browsing χωρίς να κολλάει και να σου σπάει τα νεύρα, ενημερωμένους χάρτες, συν όλες τα άλλα μικρό utilities.

Καταλαβαίνω τα παιδιά που το προσπαθούν ακόμα, αλλά αν δεν μπορούν να γράψουν δικές τους εφαρμογές για κάποια από αυτά (όπως λες δεν μπορούν), είναι μάταιο να περιμένεις να αλλάξει κάτι.

Και πραγματικά θα το ήθελα πολύ να αλλάξει κάτι, το 808 μου το παίρνω σε όλα μου τα ταξίδια για τις φωτογραφίες και έχω και μια δεύτερη κάρτα μέσα. Ακόμα και για δεύτερο τηλέφωνο όμως πλέον γίνεται μη χρηστικό, είναι απλά μια φωτογραφική μηχανή που στέλνει μηνύματα και κάνει κλήσεις :(

Edited by matersci

Συμφωνώ ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, απλά ήδη αναφέρεις λιγότερα από όσα λειτουργούν. Υπάρχουν τουλάχιστον 5-6 εφαρμογές για καιρό, οι 3 από τις οποίες έχουν widgets, τουλάχιστον 4 εφαρμογές για FB, youtube μέσω περιηγητή, Skype, Soundhound Infinity, Online Google Maps, τουλάχιστον 2 εφαρμογές email, 3 πλήρη ιντερνετικά ραδιόφωνα + το Nokia Internet Radio που όμως βάζεις χειροκίνητα ροές, ενώ για ενημέρωση πας π.χ. με ThOR (feedly), Deutsche Welle (για ειδήσεις εξωτερικού) και έχεις και ροές RSS και Podcast (podcatcher και poddi). Υπάρχουν βέβαια και εφαρμογές για ταξίδια, αλλά αφορούν κυρίως άλλες χώρες (δεν ξέρω αν το Nokia Public Transit έχει ακόμη δεδομένα από Ελλάδα). Κι επίσης εκτός από τους Google Maps και Nokia Maps, υπάρχει και το Garmin και Sygic, αν και προσωπικά δεν τα χρησιμοποιώ πια...

Για το Whatsapp, αν ο Mark μπλοκάρει τα παντα, τότε όντως θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι. Αλλά έχω μια ελπίδα για το νέφος. Αν τους πιέσουμε λίγο τους προγραμματιστές του Filesplus να έχουμε τουλάχιστον αυτό.

Και φυσικά όλες οι μη ιντερνετικές εφαρμογές λειτουργούν ακόμη :)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Συμφωνώ ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, απλά ήδη αναφέρεις λιγότερα από όσα λειτουργούν. Υπάρχουν τουλάχιστον 5-6 εφαρμογές για καιρό, οι 3 από τις οποίες έχουν widgets, τουλάχιστον 4 εφαρμογές για FB, youtube μέσω περιηγητή, Skype, Soundhound Infinity, Online Google Maps, τουλάχιστον 2 εφαρμογές email, 3 πλήρη ιντερνετικά ραδιόφωνα + το Nokia Internet Radio που όμως βάζεις χειροκίνητα ροές, ενώ για ενημέρωση πας π.χ. με ThOR (feedly), Deutsche Welle (για ειδήσεις εξωτερικού) και έχεις και ροές RSS και Podcast (podcatcher και poddi). Υπάρχουν βέβαια και εφαρμογές για ταξίδια, αλλά αφορούν κυρίως άλλες χώρες (δεν ξέρω αν το Nokia Public Transit έχει ακόμη δεδομένα από Ελλάδα). Κι επίσης εκτός από τους Google Maps και Nokia Maps, υπάρχει και το Garmin και Sygic, αν και προσωπικά δεν τα χρησιμοποιώ πια...

Για το Whatsapp, αν ο Mark μπλοκάρει τα παντα, τότε όντως θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι. Αλλά έχω μια ελπίδα για το νέφος. Αν τους πιέσουμε λίγο τους προγραμματιστές του Filesplus να έχουμε τουλάχιστον αυτό.

Και φυσικά όλες οι μη ιντερνετικές εφαρμογές λειτουργούν ακόμη :)

Το Garmin παλιά λειτουργούσε άψογα στο N95 που είχα! Ελπίζω να λειτουργεί καλύτερα σε Symbian Belle!

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Το Garmin παλιά λειτουργούσε άψογα στο N95 που είχα! Ελπίζω να λειτουργεί καλύτερα σε Symbian Belle!

Μέχρι πρόσφατα που το δοκίμασα, λειτουργούσε κανονικά στο 808. Απλά δεν το χρησιμοποιούσα, οπότε για να αδειάσω χώρο το έβγαλα... Αλλά ήταν οκ.

ΟΚ, είπα 1-2 συν την java για facebook γιατί αυτές χρησιμοποιώ. Έχω

FBrowser που κάποτε ήταν η καλύτερη κατά την γνώμη μου. Τώρα στην ροή δεν πάει παρακάτω από την πρώτη σελίδα.

fbWeb, που είναι απλά το m.facebook σε δική του εφαρμογή. Δουλεύει αλλά μιας και είναι το mobile facebook έχει τους περιορισμούς του, πχ στα μηνύματα που πρέπει να κάνεις refresh κτλ

FB Browser που πάλι δεν πάει πέρα από την πρώτη σελίδα.

Μόνο το java app δουλεύει ικανοποιητικά αλλά πάλι με τους περιορισμούς του

Για καιρό ποια προτείνεις; Έχω qooweatherΙΙ που δουλεύει αλλά χάνει μια μέρα (δείχνει για σήμερα το χτες, αύριο σήμερα κτλ) καιaccuweather την java εφαρμογή γιατί η κανονική σταμάτησε να δουλεύει. Και η java είναι αργή και κολλάει, αλλά δουλεύει.

Επίσης forecaweather και climate world παίζουν.

youtube δεν έχουμε μέσω περιηγητή, το ξέρεις. Όλο και περισσότερα videο δεν παίζουν γιατί δεν τα υποστηρίζει ο media player. Πόσες φορές πάτησες αναπαραγωγή, άνοιξε ο browser και αμέσως πέταξε ένα κόκκινο Χ ότι δεν υποστηρίζεται;

Ραδιόφωνο έχω το cuteradio αλλά μου κάνει νερά, ξαφνικά κάποιοι σταθμοί άρχισαν να bufferιαζουν ανά 3 δευτερόλεπτα. Μάλλον κάτι άλλαξαν οι σταθμοί αυτοί και δεν υποστηρίζεται το stream. Έβαλα το radiosymba αλλά δεν έχει Ελλάδα. Προτείνεις κάποιο άλλο με Ελλάδα;

Για ενημέρωση το ξέρω το thor, γιαυτό είπα εκτός rss. Τα rss είναι άλλη ιστορία, δεν βολεύουν όσο ένα app

Το Nokia Public Transport όχι δεν δουλεύει ούτε εξωτερικό, το Guides του lonely planet σταμάτησε και αυτό, το Fahrplan δουλεύει ακόμα αλλά είναι για Γερμανία, Σκανδιναβία Αυστραλία και 2-3 χώρες ακόμα.

Οι offline apps παίζουν ακόμα φυσικά. Χρησιμοποιώ πχ fuelmate, qMetro, filenotes, checklist. Ημερολόγιο χωρίς συγχρονισμό δυστυχώς είναι αδύνατο...

Το wa ξέχνα το, εκτός του ότι δεν γίνεται (γιατί δεν είναι μόνο η ημερομηνία) ήδη έχει αρχίσει το κυνήγι στα μη επίσημα apps.

Να πιέσουμε τους προγραμματιστές του fileplus, ως τι; 3-4 άτομα που έχουν μείνει; Σε projects που έχουν παρατήσει 3-5 χρόνια; Συνέχισαν να ανανεώνουν τις εφαρμογές τους όσο καιρό χρησιμοποιούσαν symbian, με το που έφυγαν τα παράτησαν και αυτοί και λογικό.

Εσύ θα έχανες χρόνο από δουλειά/οικογένεια/φίλους για εφαρμογή που δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ σε λειτουργικό που δεν έχεις καν; Το ξέρεις πιστεύω ότι παίζει να μην έχουν καν symbian phone.

anyway, αυτά τα ξέρουμε ήδη. Αυτό που λέω είναι ότι τα παιδιά στο sistore ζητάνε οικονομική βοήθεια και διαμαρτύρονται αλλά δεν έχουν τις γνώσεις να κάνουν αυτά που ζητάνε. Το θέμα πλέον δεν είναι οικονομικό αλλά γνώσεων. Όταν ο qooapps έβγαλε τις εφαρμογές του με ένα τελευταίο update και είπε πάρτε τες δωρεάν, του έκανα μία δωρεά από paypal, απλά και μόνο για το support. Τώρα γιατί να το κάνει κάποιος; Για να πιέσει το fileplus;

Κι επίσης εκτός από τους Google Maps και Nokia Maps, υπάρχει και το Garmin και Sygic, αν και προσωπικά δεν τα χρησιμοποιώ πια...

Μέχρι πρόσφατα που το δοκίμασα, λειτουργούσε κανονικά στο 808. Απλά δεν το χρησιμοποιούσα, οπότε για να αδειάσω χώρο το έβγαλα... Αλλά ήταν οκ.

Γιαυτό είπα ενημερωμένους χάρτες, όχι απλά χάρτες :)

μόνο το java app του google maps έχουμε που δυστυχώς δεν συγκρίνεται με τα άλλα

Edited by matersci

Από ραδιόφωνα έχουμε το Nokia Internet Radio για χειροκίνητη προσθήκη ροών, ενώ πλήρως λειτουργικές είναι το cuteRadio (έχω την έκδοση TuneIn), το Grabradio και το Shoutcast. Αυτά τα βρίσκεις στο SIStore, εκτός από την συγκεκριμένη έκδοση cuteRadio.

Youtube θέλει να βάλεις τον Opera να ανοίγει σε έκδοση για υπολογιστές και νομίζω έχει κι ένα fix (υπάρχει στο SIStore) για να παίζουν κανονικά.

Για καιρό οι qooweather II, Gismeteo και Accuweather έχουν widgets, ενώ υπάρχουν και Climate World, ForecaWeather και Weather Pro που λειτουργούν. Χρησιμοποιώ τις δύο πρώτες, αλλά στο qooweather II έχω παλαιότερη έκδοση που δεν έχει προβλήματα (νομίζω 4.5.1).

Για αυτά που σταμάτησαν να λειτουργούν καταλαβαίνω την απαισιοδοξία σου, απλά λέω ότι γίνεται μια προσπάθεια μήπως... Θεωρητικά το πιο εύκολο είναι το cloud. Μπορεί κι εγώ κάποια στιγμή να παίξω, να ανοίξω την εφαρμογή κλπ να δω τι υπάρχει, αλλά φυσικά χωρίς γνώσεις δεν εγγυώμαι τίποτα...

Λοιπόν έλαβα απάντηση από τον εκδότη του FilesPlus, λέει ότι θα δημοσιοποιήσει τον κώδικα στο GitHub, ώστε να έχουμε πρόσβαση και να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε το cloud. Κάποιες βασικές γνώσεις έχουν τα παιδιά του SIStore, ίσως κάτι να μπορεί να γίνει. Η αρχή πάντως έγινε ;)

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ποιο είναι το mod και τι κάνει;

Δοκίμασα το desktop mode στον opera και το youtube κόλλησε στην πρώτη σελίδα

Πρακτικά αλλάζει το UserAgent σε Android περιηγητή. Εϊναι το Restoration of Video Playback στο Skins και άλλα, κάτω από την ενότητα Εξατομίκευση στην εφαρμογή SIStore.

Πρακτικά αλλάζει το UserAgent σε Android περιηγητή. Εϊναι το Restoration of Video Playback στο Skins και άλλα, κάτω από την ενότητα Εξατομίκευση στην εφαρμογή SIStore.

Το βρήκα, θα το δοκιμάσω.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που έχω με το 808 και μπορεί να το λύσει η αλλαγή agent είναι ότι δεν δουλεύουν πολλά δωρεάν wifi που χρειάζονται να κάνεις login.

Κάνουν αυτοκατεύθυνση στην σελίδα για symbian η οποία δεν υπάρχει.

Το έχω πάθει άπειρες φορές πχ σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία κτλ και είναι εκνευριστικό.

Ήταν από τους λόγους που το απέσυρα σαν πρώτη συσκευή 2,5 χρόνια πριν. Αυτό και το wa

Το βρήκα, θα το δοκιμάσω.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που έχω με το 808 και μπορεί να το λύσει η αλλαγή agent είναι ότι δεν δουλεύουν πολλά δωρεάν wifi που χρειάζονται να κάνεις login.

Κάνουν αυτοκατεύθυνση στην σελίδα για symbian η οποία δεν υπάρχει.

Το έχω πάθει άπειρες φορές πχ σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία κτλ και είναι εκνευριστικό.

Ήταν από τους λόγους που το απέσυρα σαν πρώτη συσκευή 2,5 χρόνια πριν. Αυτό και το wa

Αυτό όντως θα μπορούσε να λυθεί με Android user agent. Το Whatsapp, με αυτά που μου είπες ότι κυνηγάνε όλα τα mods, ακόμη και στο android, λογικά δύσκολο να γίνει κάτι στο Symbian... Αν το ίδιο το facebook δηλαδή κυνηγάει τροποποιημένες εφαρμογές, ακόμη και κάτι στυλ user agent να γινόταν στην εφαρμογή όπως είχα προτείνει, λογικά θα το σταματούσαν οι ίδιοι... Θα δούμε...

Για αρχή αναμένω τον πηγαίο κώδικα του FilesPlus το Σ/Κ. Θα το δω λίγο εγώ, θα το δουν και τα παιδιά του SIStore, ίσως να μπορέσει κάποιος να φτιάξει το cloud, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την συνδεσιμότητα του Symbian. Μετά μόνο οι μεγάλοι messengers λείπουν, εκτός από το Skype που τελευταία που κοίταξα λειτουργούσε κανονικά. Υπάρχει επίσης το λειτουργικό WeChat που είναι παγκοσμίως πολύ γνωστό, αν και στην Ελλάδα το μικρό Viber είναι πιο διαδεδομένο...

Καλά το WeChat δεν το λες και παγκοσμίως γνωστό :p

Στην κίνα το χρησιμοποιούν και οι Κινέζοι του εξωτερικού για να μιλάνε με Κίνα, επειδή το fb είναι κλειδωμένο. Αυτό του δίνει εκατομμύρια χρήστες, αλλά σε εμάς δεν είναι χρήσιμο.

Στον υπόλοιπο κόσμο παίζει κυρίως wa, το viber μόνο Ελλάδα το έχω δει να έχει πιάσει τόσο πολύ.

Είσαι λίγο αισιόδοξος στο τι μας λείπει εγώ βλέπω αρκετά περισσότερα (ενημερωμένους χάρτες, σοβαρό browsing, youtube μέχρι να δοκιμάσω το patch).

Αλλά ΟΚ, αυτό δεν είναι υποχρεωτικά κακό :p

Είσαι λίγο αισιόδοξος στο τι μας λείπει εγώ βλέπω αρκετά περισσότερα (ενημερωμένους χάρτες, σοβαρό browsing, youtube μέχρι να δοκιμάσω το patch).

Αλλά ΟΚ, αυτό δεν είναι υποχρεωτικά κακό :p

Η ζωή χρειάζεται θετικότητα με τόσα αρνητικά που υπάρχουν ;)

Το youtube λειτουργεί κανονικά στο Nokia browser με το fix και στον Opera Mobile desktop version χωρίς καν fix. Υπάρχει και modded Opera στο SIStore, αλλά νομίζω δεν είναι στα ελληνικά για αυτό κράτησα το παλιό που είχα. Οι ενημερωμένοι χάρτες είναι ένα θέμα όσον αφορά την πλοήγηση κυρίως. HERE Maps, Google Maps, Sygic και Garmin είναι αυτά που ξέρω για Symbian, αλλά νομίζω μόνο οι online Google Maps είναι οι ενημερωμένοι (δεν θυμάμαι όμως αν η εφαρμογή έχει και πλοήγηση με GPS)... Θέλει λίγο ψάξιμο βέβαια. Μπορείς να δοκιμάσεις Garmin ή Sygic και να μας πεις εντυπώσεις :)

θα δοκιμάσω το βράδυ τον nokia browser με το Mod, ο opera mobile σε desktop mode που πρότινες δεν δούλευε προχτές που δοκίμασα

Garmin/Sygic είναι αρκετά πίσω από nokia maps σε updates, θες να πέσω σε καμιά καφετέρια σε κάνα πεζόδρομο; :p Και το κυριότερο δεν μπορείς να προσθέσεις άλλη χώρα άρα δεν μπορώ να τους δοκιμάσω. Οι google maps και εγώ δεν θυμάμαι αν έχουν πλοήγηση αλλά μιας και είναι online είναι ενημερωμένοι .

Ας βρεθεί μια λύση για το cloud γιατί τώρα δεν υπάρχει πχ τρόπος να περάσω βίντεο από κινητό σε κινητό ή σε υπολογιστή χωρίς καλώδιο.

Edited by matersci

Λοιπόν επανέρχομαι

Παίζουν τα περισσότερα βίντεο αλλά όχι όλα. Είχα πει ότι κάποια βίντεο πετάνε ένα κόκκινο Χ. Δεν υποστηρίζεται από τον media player και δεν μπορεί να συνδεθεί στο stream.

AVafXKxP_t.jpg

δοκίμαζα τυχαία βίντεο από τα προτεινόμενα και το έκανε μόνο με 2 απ τα 8. Σε μία φάση κόλλησε ο browser και έκανε επανεκκίνηση το τηλέφωνο, αλλά αυτό είναι λόγω μνήμης λογικά

Προσπάθησα να στείλω ένα link από αυτά μέσω fb ώστε να το ανεβάσω εδώ αλλά δεν μπορούσα σε καμία εφαρμογή να κάνω επικόλληση :mad:

το να μην παίζουν λόγω μορφής αρχείου έχει να κάνει με κωδικοποιητές κλπ, όχι με το ίδιο το ίντερνετ. Αλλά το να μην συνδέεται στον server δεν το καταλαβαίνω γιατί να το κάνει...

Για να στείλεις σύνδεσμο youtube, αντιγράφεις την διεύθυνση υποθέτω, μπαίνεις στο myphone μέσω περιηγητή και κάνεις επικόλληση... Εκτός κι αν κατάλαβα κάτι διαφορετικό από αυτό που ήθελες να κάνεις... Το fb που κολλάει για παράδειγμα με το youtube και τους συνδέσμους?

Δεν το εξήγησα καλά για τον σύνδεσμο.

Ήθελα να στείλω το screenshot στον υπολογιστή και αφού δεν έχουμε cloud ο μόνος τρόπος ήταν μέσω messenger στον εαυτό μου. Έτσι το κάνω καιρό τώρα, αν ξέρεις άλλο τρόπο πες μου.

Αφού έστειλα την εικόνα από την java εφαρμογή είπα να στείλω και τον σύνδεσμο με τον ίδιο τρόπο. Αλλά όταν κρατάω πατημένο το πλαίσιο κειμένου στην java εφαρμογή δεν βγάζει επιλογή για επικόλληση, βγάζει μόνο send αλλά χωρίς επικόλληση. Δοκίμασα από περιέργεια και fb mobile. Fbrowser και FB browser αλλά δεν δούλεψε πουθενά. Δεν μπορώ να κάνω επικόλληση σε μήνυμα στο fb δηλαδή :confused: Σου δουλεύει;;

Με τον browser δεν μπαίνω γενικά σε sites, κολλάει πολύ. Όχι το myphone που είναι ελαφρύ, γενικά το browsing

Την εφαρμογή dukto την ξέρετε; Την έχω στο 808 και στο PC και μεταφέρω αρχεία μέσω WiFi.

Δεν το εξήγησα καλά για τον σύνδεσμο.

Ήθελα να στείλω το screenshot στον υπολογιστή και αφού δεν έχουμε cloud ο μόνος τρόπος ήταν μέσω messenger στον εαυτό μου. Έτσι το κάνω καιρό τώρα, αν ξέρεις άλλο τρόπο πες μου.

Αφού έστειλα την εικόνα από την java εφαρμογή είπα να στείλω και τον σύνδεσμο με τον ίδιο τρόπο. Αλλά όταν κρατάω πατημένο το πλαίσιο κειμένου στην java εφαρμογή δεν βγάζει επιλογή για επικόλληση, βγάζει μόνο send αλλά χωρίς επικόλληση. Δοκίμασα από περιέργεια και fb mobile. Fbrowser και FB browser αλλά δεν δούλεψε πουθενά. Δεν μπορώ να κάνω επικόλληση σε μήνυμα στο fb δηλαδή :confused: Σου δουλεύει;;

Με τον browser δεν μπαίνω γενικά σε sites, κολλάει πολύ. Όχι το myphone που είναι ελαφρύ, γενικά το browsing

Α. οκ. Ναι κι εγώ για αυτό επιμένω για το cloud, αναμένω τον πηγαίο κώδικα του FilesPlus, να δούμε τι μπορεί να γίνει. Η συνδεσιμότητα είναι από τα πιο βασικά... Για browsing οι επιλογές είναι τρεις θεωρώ. Opera Mini Advanced, ελαφρύς, γρήγορος, ιδιωτική περιήγηση, νυχτερινή λειτουργία κλπ και φυσικά εξοικονόμηση δεδομένων. Για ό,τι δεν ανοίγει με αυτόν, Opera Mobile που έχει και desktop λειτουργία και ανοίγει περισσότερα σάιτ, αλλά όχι όσο γρήγορος όσο ο Java (Mini Advanced). Τέλος, εάν κάτι πάλι δεν ανοίγει, τελική επιλογή ο Nokia Browser (π.χ. για τα περισσότερα βίντεο Youtube, μέσω του fix). Έχω απορρίψει πολλούς άλλους περιηγητές, όπως UC Browser, ο οποίος δεν μπορεί να ανοίξει σωστά τις περισσότερες σελίδες, κατά τα άλλα, θα ήταν γρήγορος και πανίσχυρος. Star Browser επίσης πανίσχυρος και ανοίγει πολλά σάιτ, αλλά τρομερά βαρύς, δεν είναι για τέτοιες συσκευές... Και πολλά άλλα. Οπότε δοκίμασε με τους τρεις που λέω. Και μάλιστα τους Modded Opera από το SIStore ;)

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Την εφαρμογή dukto την ξέρετε; Την έχω στο 808 και στο PC και μεταφέρω αρχεία μέσω WiFi.

Σε έχει βολέψει; Με ftp δουλεύει; Δεν την έχω δοκιμάσει καθόλου...

Όχι δυστυχώς. Μόνο wifi. Γενικά τα αρχεία από και προς το κινητό έτσι τα μεταφέρω πλέον. Δεν μπορώ το σύνδεσε ξεσύνδεσε usb, άσε που η ταχύτητά του είναι χαμηλή.

Όχι δυστυχώς. Μόνο wifi. Γενικά τα αρχεία από και προς το κινητό έτσι τα μεταφέρω πλέον. Δεν μπορώ το σύνδεσε ξεσύνδεσε usb, άσε που η ταχύτητά του είναι χαμηλή.

Άρα πρακτικά είναι εναλλακτική της αποστολής μέσω Bluetooth... Καλό είναι πάντως να υπάρχει και η επιλογή του Cloud για μη ευαίσθητα αρχεία...

Ανέβηκε ο πηγαίος κώδικας του FilesPlus στο Github, όπως και οι δύο εξαρτήσεις του.

https://github.com/meekimobile/FilesPlus

https://github.com/meekimobile/quazip

https://github.com/meekimobile/unrar

Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί κάποιο fix για υπηρεσίες cloud, όπως Dropbox, OneDrive, GoogleDrive, ώστε να λειτουργούν και πάλι κανονικά.

Παρακαλώ όσοι έχουν κάποιες γνώσεις ας ρίξουν μια ματιά, καθώς η συνδεσιμότητα είναι από τα πιο ουσιώδη στοιχεία που χάθηκαν από το Symbian.

Τα περισσότερα websites έχουν γίνει πολύ βαριά για το κινητό. Και χωρίς adblocker είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Πλέον browsing μόνο όταν είναι απολύτως ανάγκη αλλιώς πρέπει να έχεις τεράστια υπομονή. Με τον opera mini είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα σε θέμα ταχύτητας γιατί οι σελίδες συμπιέζονται στον server τους, αλλά αυτό δημιουργεί προβλήματα συμβατότητας. Τον Nokia browser ποτέ δεν τον συμπάθησα. ζήτημα είναι να τον έχω ανοίξει πάνω από 3-5 φορές στα τόσα χρόνια που έχω symbian συσκευή. Μόνο αν τον άνοιγε κάποια εφαρμογή από μόνη της, αλλιώς ποτέ.

Σε έχει βολέψει; Με ftp δουλεύει; Δεν την έχω δοκιμάσει καθόλου...

Το dukto το χρησιμοποιώ από τις καλές εποχές του symbian. Δεν είναι ftp, απλά όσο τρέχει η εφαρμογή στον υπολογιστή πχ και ανοίξεις άλλον υπολογιστή ή και άλλο κινητό (που με τα ftp δεν γίνεται) στο ίδιο δίκτυο, θα βρει το ένα το άλλο και μπορείς να στείλεις κάτι. Δεν μπορείς να κάνεις share έναν φάκελο όπως πχ με τις εφαρμογές ftp, αλλά από την άλλη δεν είναι ανάγκη να πας μέσω browser για να κατεβάσεις κάτι. Μεγάλο πλεονέκτημα ότι παίζει παντού (windows, linux, mac αλλά και android) και ότι η ταχύτητα του είναι τάξεις μεγέθους ανώτερη από Bluetooth. Έστελνα ολόκληρες ταινίες σε λίγα λεπτά ενώ το Bluetooth θα ήθελε ώρες.

Απλά δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις χωρίς wifι, δηλαδή από τηλέφωνο σε τηλέφωνο χωρίς να είναι συνδεδεμένα κάπου (εκτός σπιτιού κτλ).

Edited by matersci

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Symbian και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned